czerwona kapusta - 4742 przepisów (strona:44/317)

Pieczeń wieprzowa z air fryer 151

Pieczeń wieprzowa z air fryer, czyli pieczeń wieprzowa z frytownicy beztłuszczowej na gorące powietrze. Nadaje się karkówka, łopatka lub szynka, te gatunki wieprzowiny są najlepsze na

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa szczawiowa z jajkiem 89

Oczywiście, że szczawiowa najlepsza jest w młodego, wiosennego szczawiu, ale ten niestety jest dostępny na łąkach krótki czas w roku. Dlatego w pozostałe dni roku nie

nietylkopasta.pl
Ryba smażona – z czym podawać? 112

Ryba smażona w chrupiącej i złocistej panierce z dodatkiem ziemniaków i tradycyjnej surówki z kiszonej kapusty to świetny pomysł na rodzinny obiad. Delikatne filety podane z

Zasmakuj Kuchni
SURÓWKA- KAPUŚCIANA WITAMINKA + FILMIK 111

Pyszna surówka która posmakuje nie jednej osobie, rewelacyjna do dań obiadowych i nie tylko, polecam. SKŁADNIKI :  1/4 główka kapusty czerwonej 1/4 główka kapusty białej 

Kulinarne Fantazje Marioli
Lekkie dania na zimę – odpoczynek dla żołądka 187

i przyrządzać je na różne sposoby i zgodnie z różnymi tradycjami kulinarnymi. Przykładowo, pieczona brukselka z sosem miso i sojowym, jest wyśmienitym daniem kuchni japońskiej, a plastry czerwonej kapusty w sosie BBQ, wraz z pieczonymi ziemniakami i sałatą, będą wegetariańską imitacją amerykańskich steków. Potrawy mięsne nie muszą być tłuste Najważniejsze, to wybrać odpowiedni rodzaj mięsa i przyrządzić

codojedzenia
Kolorowa kapusta kiszona w słoikach 481

kiszoną w słoiku. Jeszcze nigdy takiej nie próbowałam, więc się skusiłam. Jestem bardzo ciekawa jak wyjdzie.  KOLOROWA KISZONA  KAPUSTA Składniki: 1 kg białej kapusty 1 kg czerwonej kapusty 1 marchew ok. 15 cm pora 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki nasion kopru i kminku 3 l wody 3 łyżki soli niejodowanej Przygotowanie: Obydwie kapusty cienko szatkujemy. Marchew

Bon appetit mon amie
Coleslaw z wegańskim, orzechowym sosem 217

jest wegańska. Spróbujcie, bo świetnie nada się do obiadu dla całej rodziny czy też na grilla. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: 1/2 główki małej kapusty 1/3 – 1/2 czerwonej kapusty 4 spore marchewki 10 łyżek jogurtu wegańskiego 10 łyżek zmielonych orzechów 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego jabłkowego odrobina soku z cytryny sól, pieprz i ewentualnie zioła

Szybko Tanio Smacznie
Śląski obiad czyli rolada, kluski i modro kapusta 1003

margaryny 4 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego sól, pieprz, musztarda Na kluski śląskie: 1 kg ziemniaków 1 jajko mąka ziemniaczana szczypta soli Na modrą kapustę: 1 główka czerwonej kapusty 1/2 cytryny 1 średnia cebula mały kawałek słoniny sól, ocet, pieprz, cukier WYKONANIE Rolady śląskie: Mięso wołowe umyć, podzielić na części i rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą

Passions hobbies life
Wątróbka w sosie z majerankiem 199

podczas duszenia sos naturalnie się zagęścił, można dodać do sosu trochę śmietany. Gulasz z wątróbki gotowy. Podałam go z surówką z drobno poszatkowanej modrej kapusty/ surówka z czerwonej kapusty. Smacznego! The post Wątróbka w sosie z majerankiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Burgery z kalafiora na ostro 220

startej mozzarella 1½ łyżeczki soli 3 jajka Zielony dip z awokado tutaj przepis Dip z majonezu i pieczonej pparyki tutaj przepis Surówka z kapusty 100 g czerwonej kapusty sok z limonki oliwa sól do smaku Podziel kalafior na małe różyczki i ułóż na blasze do pieczenia. Skrop oliwą, posól, wymieszaj i wstaw do nagrzanego na 180ºC. Piecz przez

codojedzenia
Rolada wołowa! 187

przykryciem tak długo, aż rolady zrobią się mięciutkie - około 3 lub 4 godzin. Na koniec redukujemy ilość sosu i dodajemy śmietanę. Rolada najlepiej smakuje z kluskami śląskimi, czerwoną kapustą i lampką czerwonego wina.    Obiecuję, że się nie zawiedziecie

Kuchnia Pani Wiosny
Sałatka z tuńczykiem i ryżem 507

Sałatka z tuńczykiem i ryżem to propozycja Madzi na szybką i bardzo pyszną przystawkę na przyjęcie. Smak tuńczyka dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest praktycznie niewyczuwalny. Złoty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z czerwonej kapusty z granatem i pistacjami (Insalata di cavolo rosso con melagrana e pistacchi) 212

SKŁADNIKI 500 g czerwonej kapusty 100 ml soku z czerwonej porzeczki 3 łyżki octu winnego 2 łyżki cukru trzcinowego 50 g granatu 30 g pistacji oliwa extravergine s ó l, pieprz  **** INGREDIENTI 500 g di cavolo rosso 100 ml di succo di ribes rosso 3 cucchiai di aceto di vino bianco 2 cucchiai di zucchero(...)canna 50 g di chicchi di melagrana 30 g di pistacchi olio extravergine d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Kapustę bardzo cienko siekamy. Przygotowujemy sos: mieszamy sok z porzeczki, 3 łyżki oliwy, 3 łyżki octu winnego i 2 łyżki cukru trzcinowego. Doprawiamy solą  i pieprzem.   Kapustę polewamy przygotowanym sosem, dokładnie mieszamy i odstawiamy

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania