Czekolada – tak – w każdej postaci. Jesteśmy zauroczone ciastem, musi być dobre i już niebawem przetestujemy. Ciasto meksykańskie mocno czekoladowe p. Joanna Łyga Drukuj przepis Składniki2 szkl mąki (ok. 311g)3 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 szkl kakao1 łyżka cynamonu1,5 szkl cukru1 cukier waniliowy6 jajek3 łyżki kawy rozpuszczalnej (rozpuszczonej w 3 łyżkach wody)1 szkl maślanki200g masła1 łyżka nutelli
CoolinarniePLDzisiaj zapraszam Was na torcik czekoladowy w wersji dla dorosłych!Tort prosty w wykonaniu, fantastyczny w smaku i pięknie prezentujący się na stole.Lekki i puszysty kakaowy biszkopt (przepis z Pozytywnej Kuchni) przełożony gęstym kremem z dodatkiem adwokatu oraz aromatycznej skórki pomarańczowej. Na pewno będzie Wam smakował, na pewno! :)Biszkopt:* jajka- 5 szt.* mąka pszenna- 80 g* cukier
Kraina Miodem PłynącaSezon śliwkowy w pełni, małymi krokami zaczyna się dyniowy, a ja dzisiejszym ciastem kończę okres jagodowy :)Wilgotne i miękkie ciasto, które w swoim składzie nie zawiera jajek, mocno czekoladowe, z dodatkiem jagód i dodatkowo polane białą czekoladą, a do tego nieskomplikowane (czyt. banalnie proste) i… wyjątkowo szybko znikające ze stołu ;)))Musicie się skusić! :)))* mąka pszenna- 400 g* jogurt grecki
Kraina Miodem PłynącaLubicie czekoladę?? My bardzo...Ciasto czekoladowe jest świetnym pomysłem na poprawę humoru podczas zimnych wieczorów jakie nastały:) No to co pieczecie???;)Składniki;250 g suszonych i drobno pokrojonych śliwek suszonych,100 g skórki kandyzowanej1 i 3/4 łyżeczki sody czyszczonej,125 g miękkiego masła,145 g cukru,2 duże jaja,185 g mąki pszennej,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Anioły w kuchniJest taki tort który jadłam kilka razy w życiu i który uwielbiam a nie wiem jak brzmi jego nazwa, kiedyś szperałam w Googlach i znalazłam czekoladowy tort fedora i pomyślałam że to to. Przepis czekał jednak na wykonanie ładnych parę lat. Dziś są urodziny Piotrka, temperatura w cieniu dochodziła do 35 stopni wygrzebałam więc przepis na ten tort
Z butelką mleczka w tlesłodkie, że nie da się ich za wiele zjeść. Już przy ich zakupie chodziło mi po głowie jakieś szersze wykorzystanie niż zjedzenie ich samych w sobie. Tak powstało ciasto czekoladowe z daktylami. Daktyli w nim w sumie nie czuć - ciasto podobne jest trochę do piernika. Pyszne zarówno pierwszego jak i trzeciego dnia po upieczeniu - zachowało się tak długo tylko dzięki
Z butelką mleczka w tlesokiem z cytryny i cukrem na gładką masę.Upieczone ciasto studzimy na kratce, kroimy na dwa płaty i przekładamy warstwą owocową, mascarpone i znów owocami.Gotowe ciasto wykańczamy polewą czekoladową (podgrzewamy w kąpieli wodnej śmietankę i czekoladę aż do rozpuszczenia i dokładnego połaczenia
Z butelką mleczka w tlesama się czasem zastanawiam na jak długo jeszcze wystarczy mi pomysłów i inspiracji:) Mam jednak nadzieję, że na długo! Dziś polecam Wam ciasto z puszystą masą śmietanową o smaku czekoladowo - miętowym. Pyyyyyszne...foremka 23 x 33cm Ciasto:5 jajek, szklanka mąki pszennej, szklanka cukru, 250g masła lub margaryny, łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżek wody
Z miłości do słodkościzaopatrzeniu. Orzechy macadamia zmieniłam na laskowe, a kakao pominęłam, bo wybyło przy pieczeniu ciasteczek... No i mąki takiej magicznej jak Gosia nie miałam. I tak wyszło pysznie!Bananowo-czekoladowe ciasto z nutką cynamonowo-orzechowąSkładniki:(na keksówkę 27x8 cm)150 g miękkiego masła140 g cukru3 jajka160 g mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia100 g ciemnej czekolady
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJestem z tego pokolenia co się zajadało pysznym blokiem czekoladowym zrobionym z "niebieskiego" mleka :) Ile łyżek wyjadałam na sucho tego mleka ciężko zliczyć. Taka nasza wypasiona czekolada. Dziś moim dzieciom trudno sobie wyobrazić, że ja nie miałam możliwości jedzenia tyle słodyczy co dziś jest dostępne. Ten blog zrobiłam zrobiłam tradycyjny bez orzechów, rodzynek w następnej wersji go rozbuduję
Basia w kuchniPyszne ciasto o mocnym czekoladowym smaku. Doskonale smakuje z owocami...Składniki:200 g margaryny,200 g cukru,4 jajka,250 g mąki50 g mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczenia,100 g czekolady w proszku,Zapraszamy do sklepu SKWORCUDekoracja:1 duża polewa lub rozpuszczona czekolada w kąpieli wodnej.Wykonanie:Margarynę utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Obie mąki wymieszaj
Anioły w kuchniSkładniki: 100 g białek (z około 3 jajek) 110 g zmielonych migdałów (migdały Bakalland) 200 g cukru pudru 50 g cukru barwnik spożywczy (w proszku, lub paście) Czekoladowe ganache: 225 g gorzkiej czekolady 180 ml śmietany kremówki Wykonanie: Białka należy przetrzymać ok 24 godz w temp pokojowej. Zmielone migdały (mąkę migdałową) przesiewamy z cukrem pudrem. Następnie
Malinowe PocałunkiPyszna czekoladowa szarlotka;))) smak niesamowity....Polecamy Przepis pochodzi z blogu MojeTworyPrzetwory...dziękujemy Ewa:)Składniki; 200 g mąki pszennej, 4 łyżki kakao, 100 g miękkiego masła, 4 łyżki cukru, 2 żółtka, zimna woda, 750 g jabłek, 25 g masła, 1/2 łyżeczki cynamonu, 50 g gorzkiej czekolady, piana z 1 białka, 1/2 łyżeczki cukru, Wykonanie;Do mąki i kakao dodajemy masło
Anioły w kuchniSmak dzieciństwa? , mleko w proszku i herbatniki!. Ponadczasowe:)Sprawdzony idealny przepis na blok czekoladowy. Składniki; 1/2 kg herbatników 1/2 kg mleka w proszku 25 dag masła 30-35 dag cukru kryształu 5 łyżek kakao 3/4 szklanki mleka lub wody Można dodać orzechy laskowe w całości, oraz zetrzeć świeżą skórkę z pomarańczy. Roztapiamy masło
Apetyczna babeczkaŁom, blok czekoladowy z dużą ilością migdałów i nutką pomarańczy. Przygotowanie jest bajecznie proste i szybkie. Bakalie możecie dowolnie komponować i wykorzystać te które macie w domu, po bakalie możecie się wybrać również na stronę www.Skworcu.com.pl. Składniki: 50 dag mleka w proszku 25 dag masła 15 dag migdałów 20 dag cukru trzcinowego 4 łyżki kakao 10 dag mlecznej
Apetyczna babeczka