Skoro już mam krem czekoladowy http://jollowanie.blogspot.com/2014/11/czekoladowa-bita-smietana-do-ciast-i.htmlwypadałoby zrobić ciasto.Padło na biszkopt. Przepis jest na duże ciasto.- 9 dużych jaj- 0,5 szklanki cukru pudru- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej- mniej niż połowa maki ziemniaczanej- łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie- skórka otarta cytrynyBiałka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy cukier, następnie żółtka, jedno
Pasje Jolkimieszając, zaczekać chwilę aż zagotuje się i zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo ugotowany wcześniej budyń i utrzeć do gładkości. Krem II:1 budyń czekoladowy z cukrem350 ml mleka125 g masła roślinnego1 czekolada mlecznaNa mleku ugotować budyń, przestudzić. Czekoladę roztopić na parze i zostawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na puszystą masę, dokładać – nie przerywając miksowania
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniahandlowych (gdzie cena raczej odstrasza) warto zajrzeć do Tesco, Lidla czy Almy. Ostatnio borówki pojawiają się także od czasu do czasu w Biedronce.Polecam Wam je gorąco jako dodatek do czekoladowych babeczek, nie tylko świetnie prezentują się na kremie, ale także idealnie pasują do czekolady i mają dużo witaminy C - w sam raz na zimowy podwieczorek.Składniki:1 szklanka mąki0
CiastkozercyOstatni mój post był zdrowy i niskokaloryczny, a teraz coś dla przeciwwagi - niezdrowe, kaloryczne i ... baardzo smaczne :)Blok czekoladowy - smak dzieciństwa i PRL-owskich czasów, kiedy półki sklepowe świeciły pustkami a o słodyczach można było pomarzyć :) Moja dzisiejsza wersja wzbogacona jest tylko o posiekane orzechy, ale do tradycyjnego bloku dodawało się obowiązkowo pokruszone herbatniki i rodzynki
Walijskie Pichcenieczyli bez okazji, chyba jeszcze nigdy nie zrobiłam. Mam nadzieję, że niebawem to minie, wróci na właściwe tory i nie będę musiała wymieniać garderoby ;)Gwiazdą tego wpisu jest ciasto czekoladowe z gruszkami, pyszne, piękne, aromatyczne i efektowne ;)Składniki: ok 8 małych gruszek woda laska cynamonu sok wyciśnięty z połowy cytryny 1,5 szklanki cukru 250 g gorzkiej czekolady
Taste Of My DayKolejne ciasto bazujące na dobrodziejstwach wiosennych smaków. Połączenie iście królewskie. Sezonowe truskawki prosto z ogródka, domowej roboty tegoroczny syrop z płatków róży, czekoladowy spód i delikatna bita śmietana... Dlatego też postanowiłam nazwać tą tartę królową czerwca. A olej rzepakowy, który jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3, jak widzicie może znaleźć
Malinowe Pocałunkiłyżki nakładamy na wcześniej przygotowaną blachę, pozostawiając duże odstępy, bo w pieczeniu ciasteczka urosną i "rozpłyną się". Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasteczka są pyszne, kruche, mocno czekoladowe, rozpływają się w ustach i znikają z talerza w mgnieniu oka :) Sprawdźcie sami
Taste Of My DayCzas mija nieubłaganie, już połowa grudnia. Dawno nie dodawałam nowych postów, dlatego dzisiaj polecam Wam przepis na najpyszniejsze muffiny mocno czekoladowe z brandy :) Muffiny tym lepsze i bardziej wyjątkowe, bo piekąc je, wybrałam się w sentymentalną podróż. Ten rok jest dla mnie wyjątkowy. W krótkim czasie moje życie stanęło na głowie. Dosyć niespodziewanie zakończył się mój wieloletni związek, a rozpoczął
Taste Of My Daymyślałam, jak tylko drożdże są to zawsze coś można na szybko ukręcić, a ukręciłam strucla, może wizualnie nie wyszedł tak jak bym chciała ale w smaku idealny i czekoladowy. Składniki: ciasto 560 g mąki 250 ml mleka 50 g drożdży 100 g masła 1 łyżeczka cukru nadzienie 100 g orzechów laskowych 100 g migdałów 1/4 szklanki kakao
Niezły Młynekprzepisów z białą czekoladą . Padło na mus z białej czekolady . Podaje składniki które ja używałam i jak widać sernik wyszedł idealny . Składniki : Na spód: Paczka herbatników maślanych lub czekoladowych 50 g margaryny roztopionej Masa serowa: 800 g sera białej z wiaderka lub 3 krotnie zmielonego Duża śmietana 18 % 3 jajka 3/4 szkl. drobnego cukru (można
Wypieki Uliwypieku kultowego sernika i jeśli tylko zgodzi się dać mi na niego przepis to również pokuszę się o jego wykonanie. Jedynym odstępstwem od przepisu jest wykonany przez mnie kajmak czekoladowy, zamiast klasycznego. Składniki na ciasto: 3,5 szklanki mąki 20 dag masła 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki miodu 2 jaja 2 łyżeczki sody 1. Ciasto szybko i energicznie
Apetyczna babeczkaposiekaną skórkę pomarańczową. Ciasto wlać do tortownicy,25 cm. i piec w temp.180 stop. przez 15 minut. Jajka utrzeć z cukrem, serkiem i budyniem w proszku. Na podpieczone ciasto czekoladowe wyłożyć masę serową. Piec 30 min. w temp.180 stop. Czekoladę i masło stopić dodając śmietankę. Polać ostudzone ciasto i ozdobić pomarańczą kandyzowaną
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki: jajka 3 sztuki, mleko 1,5 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, budyń czekoladowy 2 opakowania, wiórki kokosowe 4 łyżki, truskawki 30 dag 600 ml mleka zagotować z 3 łyżkami cukru, łyżeczką masła i wlać budyń wymieszany w 200ml mleka, mieszając zagęścić i dobrze
W Mojej Kuchni LubięKocham wszystko co czekoladowe:) Dzisiaj padło na trufle...znalezione na MojeTworyPrzetwory. Zrobiłam je po raz pierwszy i zapewne nie ostatni.Jeśli jesteś amatorem czekolady...wypróbuj ten przepis a nie pożałujesz;)Składniki; 2 łyżki masła, 250 g czekolady /u nas gorzka/, 1 łyżka miodu, 200 g serka marscapone, do obsypania - kakao, wiórki kokosowe, posypki itp. Wykonanie;Serek marscapone z masłem podgrzewamy
Anioły w kuchniByło już ciasto marchewkowe, to teraz czas na ciasto buraczkowe z dużą ilością kakao. W życiu nie jadłam tak pysznego ciasta czekoladowego...potwierdza to też Mój Fotograf -mąż;) Uwierzcie zaskoczy Was smakiem...Składniki; 370 g ugotowanych buraków ćwikłowych, 300 ml oleju, 5 jajek, 270 g mąki, 370 g cukru, 100 g kakao, 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego, 3 płaskie łyżeczki
Anioły w kuchni