czekoladowy - 5500 przepisów (strona:15/367)

Deser czekoladowy z makiem i miodem kasztanowym z szybkowaru 230

wyjmij garnek z kąpieli wodnej i jeszcze chwilę mieszaj składniki do idealnego połączenia się  dodaj kakao i ponownie całość wymieszaj do połączenia się składników powstały sos czekoladowy wstaw do lodówki do mocnego schłodzenia (musi być bardzo zimny) schłodzony sos ubij widełkami do ubijania piany z białek - ubijaj na wolnych obrotach krótką chwilę(...)gęstego musu. Nie przeciągnij ubijania, bo powstaną grudy i sos straci "puszystość" i aksamitność. Sos pod wpływem ubijania ma się tylko delikatnie zagęścić. mak dopraw miodem, połącz z sosem czekoladowym i wymieszaj (na ok. 5 łyżek ugotowanego, zmielonego maku użyj 2 - 3 łyżki sosu) gotowy deser nakładaj do pucharków, wierzch posyp dowolnymi bakaliami pucharki wstaw

Szybko Szybkowar
Mocno czekoladowa tarta serowo-krówkowa i zapowiedź CANDY W MAGICZNEJ KUCHNI / Heavily chocolate tart with cheese and fudge, and 181

zapewne czołem w barwach tęczy w najbliższych dniach. Młody nadrabia chyba i za siebie i za starszego brata:)Nie mniej jednak na zakończenie weekendu zapraszam Was na cudownie czekoladową tartę z kremem krówkowym i serem. Wiem, że mój blog ma kilku stałych czytelników, dlatego przy tej okazji chcę Was również zaprosić na CANDY W MAGICZNEJ KUCHNI, które rozpocznie się(...)najbliższą środę. Szczegóły już wkrótce:)SKŁADNIKIciasto250 gram czekoladowy herbatników maślanych100 gram masła1/2 tabliczki gorzkiej czekoladymasa krówkowa (karmel) - można zastąpić gotową masą kajmakową100 gram krówek200 ml śmietany kremówkimasa serowa800 gram sera trzykrotnie mielonego50 ml mleka3 łyżeczki żelatynycukier waniliowy1 łyżka cukru pudru2 laski waniliiPRZYGOTOWANIECiasteczka wkładam do blendera i miksuję na proszek. Masło i czekoladę roztapiam w garnuszku i dodaję do "mąki

Magiczna kuchnia Darii
Czekoladowe ciasto z wiśniami, bez jaj i mleka czyli poWeekendowe Łakocie odc.18 207

Ależ mi się chciało w sobotę czegoś czekoladowego!!! Małżon znowu wrócił z targu z pełnymi koszami więc miałam masę owoców do przetworzenia na rożne sposoby. Część owoców wykorzystałam do upieczenia ciasta. To jedno z lepszych ciast czekoladowych jakie jadłam. Ciężkie, wilgotne, pełne smaku. Idealnie się komponuje z sezonowymi owocami. Przepis znaleziony w Trochę Innej Cukierni, z moimi

Dzieje kuchennej Wiewióry
Piersi z kaczki w sosie czekoladowo-wiśniowym z prażuchami tymiankowo-szałwiowymi 219

stopni na 4 minuty. Po upieczeniu wyciągamy mięso i odstawiamy mięso na 5 minut do odpoczęcia. Później piersi pokroić ukośnie w cienkie plasterki. Sok, który puściły, dodać do sosu czekoladowego i jeszcze raz ubić trzepaczką. Mięso polać sosem i od razu podawać.Sos:na patelnię wlewamy wino, dodajemy cynamon, skórkę pomarańczy, gwiazdki anyżowe oraz wiśnie albo żurawinę oraz sos balsamiczny(...)minutki na każdą stronę. Bardziej różowa będzie gdy upieczemy ją zgodnie z moim przepisem a zrezygnujemy z pieczenia w piekarniku. gotujemy wino z przyprawamisos czekoladowo - winno - wiśniowy :)moja publikacja w super

Bon Appetit Małgorzaty
Tort czekoladowy z wiśniami 259

moje urodziny (27.01) przypada Dzień Czekoladowego Tortu (Chocolate Cake Day). Stąd przepis na tort czekoladowy z dodatkiem wiśni. Na stronie National Food Day możecie sprawdzić w jaki dzień potrawy przypadają Wasze urodzinki :)Składniki:Biszkopt (tortownica 23-26cm)6 jajek12 łyżek cukru6 łyżek mąki pszennej6 łyżek mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczenia2-3 łyżeczki kakao1 łyżka olejuKrem:500 g serka

Kuchnia domowa Ani
Czekoladowe ciasto z cukinią 164

maki1 lyzeczka sody oczyszczonej2 lyzeczki proszku do pieczeniaszczypta cynamonu200 g mielonych orzechow laskowych lub mielonych migdalow3 jajka M150 ml oleju250 g cukru6o-100 g posiekanej gorzkiej czekoladypolewa czekoladowa:60 g gorzkiej czekolady+ 3 lyzki smietany kremowkiWykonanie:Umyta cukinie zetrzec na tarce o grubych oczkach.Wymieszac z maka,soda oczyszczona,proszkiem do pieczenia, cynamonem i orzechami.Jajka z cukrem przy pomocy recznego robota(...)suchego patyczka.Po upieczeniu pozostawic jeszcze okolo 10 minut w foremce,potem babke wyjac i studzic na kratce.W kapieli wodnej rozpuscic kawalki czekolady z dodatkiem smietany kremowki i tak przygotowana czekoladowa glazura posmarowac wystudzone ciasto.Zycze smacznego!Jedna porcja zawiera (calosc 10 porcji) :9 g bialka,28 g tluszczu,57 g wegloodanow.Przepis pochodzi z "Für jeden

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Piernik mocno czekoladowy 167

przez cale lata.Mnie jednak zawsze kusi cos nowego i tak brulion z najlepszymi przepisami pecznieje i pecznieje.Okladka grudniowego  numeru "Mojego Gotowania" kusi do wyprobowania nowego przepisu,mianowicie piernika czekoladowego z bakaliami.Bakalii akurat to jest tu nie za duzo,ale czekolady,poprawiajacej nastroj w te pochmurne dni juz calkiem sporo. Mocno,mocno czekoladowy,miesisty ,zwiezly,a jednocześnie bardzo mieciutki.Najlepszy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przekładaniec z kremem budyniowym i polewą czekoladową-pyszne"Biuściki" 181

cycki murzynki".Ciasto bardzo podobne,zawierajace jednak jeden dodatkowy blat makowo-kokosowy nie przekonalo mnie,lacznie z nazwa."Biusciki" to ciasto biszkoptowe z przepysznym kremem budyniowym i gruba polewa czekoladowa,nasaczone alkoholem i wisienkami,rowniez alkoholowymi jest absolutnie obledne w smaku.Nie znam osoby,ktorej by ten smakolyk nie uwiodl.Zniknelo blyskawicznie i wlasciwie nie moge sie doczekac kiedy je znowu upieke.Jest(...)kapieli wodnej z dodatkiem mleka ( lub smietanki kremowki) i lyzki masla.Gestosc polewy regulowac dodatkiem mleka.Polewa powinna byc dosyc gesta,a jednoczesnie dac sie latwo naniesc na biszkopty.Polac biszkopty polewa czekoladowa i oczekac az stezeje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mus czekoladowy z malinami 245

świeżych lub mrożonych malin30 g cukru pudru 6 g żelatyny 40 g wody kakao do posypania Mus czekoladowy:400 g śmietanki 30% 4 żółtka100 g czekolady mlecznej100 g czekolady deserowejMus czekoladowy z malinami, to delikatny jak puszek, lekki deser z dodatkiem malin. Czysta przyjemność dla każdego łasucha :)Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Maliny zmiksować

Świat Domowej Kuchni
Glazurowany filet indyczy z ostrym sosem czekoladowym na bazie czerwonego wina 189

wybrednych smakoszy! Soczysty filet z indyka zamarynowany w ” Oleju – pomidory , czosnek , bazylia ” z dodatkiem kolorowego pieprzu , szczypty soli i odrobiny papryki …. połączony z kremowym sosem czekoladowym przygotowanym na bazie czerwonego wina z dodatkiem aromatycznych przypraw – smakował obłędnie!    SKŁADNIKI:( 2 porcje )- filet z indyka – 300 g- olej Kujawski Smakowy – 50 ml- miód(...)rozpuści , uważając , by sos się nie przypalił!Odstawiamy z ognia i dodajemy ocet balsamiczny.Dokładnie mieszamy , doprawiamy solą i pieprzem.Zagęszczamy bardzo zimnym masłem! Podajemy gorące z dodatkiem sosu czekoladowego oraz ulubionymi warzywami!    Przepis powstał jako efekt współpracy z ZT Kruszwica S.A. z wykorzystaniem produktu – Kujawskiego z ziołami

Ostra na Słodko
Potrójnie Czekoladowy Sernik na Zimno 252

Rewelacyjny sernik na zimno dla fanów czekolady w każdym wydaniu. Gorzka czekolada, mleczna czekolada i biała czekolada, czyli dużo, dużo CZEKOLADY! Potrójnie Czekoladowy Sernik na Zimno - Składniki:350 g sera dwukrotnie zmielonego300 ml śmietany kremówki 30%2,5 łyżki żelatyny + ok. 30 ml ciepłej wody2 łyżki cukru pudru50 g czekolady białej50 g czekolady mlecznej50 g czekolady gorzkiej biszkopt(...)okrągłe biszkopciki Potrójnie Czekoladowy Sernik na Zimno - Sposób przygotowania:Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, studzimy. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej (każdą osobno) lekko przestudzamy. Ser miksujemy razem z cukrem pudrem, dodajemy żelatynę. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę i dodajemy do masy serowej. Rozdzielamy ją na trzy części. Do każdej z nich dodajemy czekolady i dokładnie mieszamy do otrzymania

Słodka Strona
Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami 180

Nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym efektowny i pięknie prezentujący się tort, który można również przygotować w formie ciasta. Czekoladowy biszkopt, lekka, śmietanowa masa z dodatkiem chrupiących migdałów oraz delikatny krem straciatella - smaki idealnie się ze sobą komponujące i tworzące idealną całość. Tort Straciatella z Migdałami- Składniki:Biszkopt:3 jajka1/2 szklanki cukru80 g mąki tortowej (0,4 szklanki

Słodka Strona
Babeczki "Mini Torciki" z kaimakiem czekoladowo-cynmonowym 219

okazała się do niczego. Polecam "Palme" z murzynkiem, ale przede wszystkim Masło Roślinne. Dla mnie najlepsze)pół szklanki cukru2 jajka125 g mąkiłyżeczka proszku do pieczeniaodrobina mlekakilka kropli aromatu waniliowegoKaimak czekoladowo-cynamonowy:szklanka cukru3/4 szklanki śmietanki 36%2 łyżki masła2 łyżki kakaołyżeczka cynamonuodrobina wodyDodatkowo:pół szklanki śmietanki 36%2 łyżki cukrutroszkę powideł śliwkowychWykonanie:Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.Babeczki:Masło ucieramy(...)będzie za gęsta to dodajemy troszeczkę mleka.Przekładamy do papilotek (u mnie silikonowe).Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 min, lekko rumienimy od góry.Babeczki chłodzimy.Kaimak czekoladowo-cynamonowy:Śmietankę i cukier przełożyć do rondelka i postawić na kuchenkę. Zagotować, cały czas mieszając. Kaimak zestawić z ognia, kiedy kropelka wylana na chłodnej powierzchni, nie będzie się rozlewać. Następnie

Moje pyszne gotowanie
Czekoladowa babka budyniowa 214

post przypominający jeden z wcześniejszych wpisów :) Pamiętacie ciasto karmelowe? Proste i szybkie, gdzie zamiast mąki dodajemy suche budynie. Tym razem przypomnę je Wam w wersji mega czekoladowej ;) Piekłam to ciasto w formie od babki na Wielkanoc. Szybko zostało zjedzone, chyba nawet jako pierwsze zniknęło ;) Jeśli nie macie pomysłu na coś do kawy, ani chęci(...)długie przygotowywanie, to jest to przepis dla Was.Składniki:1/2 kostki masła (lub ewentualnie margaryny),5 jaj,3/4 szklanki cukru,1 łyżeczka proszku do pieczenia,5 opakowań budyniu czekoladowego,3 łyżki ciemnego gorzkiego kakao.Do dekoracji:tabliczka czekolady,3 łyżki słodkiej śmietanki,dowolna posypka - ja użyłam prażonych ziaren amarantusa (popping).Wykonanie jest bardzo proste i szybkie. Wszystkie składniki

Codzienna kuchnia niecodzienna