czekolada - 27946 przepisów (strona:86/1864)

Ciasto ze śliwkami kalifornijskimi + film 133

Pyszne, słodkie, nieskomplikowane w przygotowaniu ciasto ze śliwkami kalifornijskimi na spodzie makowym, przełożone masą budyniową i biszkoptami oraz śliwkami w czekoladzie, to idealna propozycja na święta Bożego Narodzenia. Dla wzbogacenia smaku śliwki można nasączyć w ulubionym alkoholu. Ciasto ze śliwkami najlepiej wykonać dzień wcześniej przed podaniem, wtedy warstwy się ze sobą przegryzą i stworzą doskonałą całość.     składniki(...)pieczenia 200 g suchego maku masa 500 ml mleka 3 żółtka 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 4 łyżki cukru kryształu 150 g masła 20 okrągłych biszkoptów śliwki w czekoladzie 3/4 szklanki mleka 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 400 g śliwek kalifornijskich przepis ciasto Do miski przekładamy oddzielone od żółtek białka i ubijamy je na sztywną pianę

Smakowite Dania
Domowe czekoladki z dżemem 105

przygotowaniu domowe czekoladki z nadzieniem z dżemu truskawkowego Łowicz. Czekoladki są niezwykle pyszne i pięknie wyglądają. Mogą zostać smacznym prezentem. Polecam #lowicz #dzem #konfitura #truskawki Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka mleka 1 łyżka oleju kokosowego 2 czubate łyżki dżemu truskawkowego Łowicz kolorowe posypki i pisak do dekoracji 2 x silikonowe foremki do czekoladek Przygotowanie: Czekoladę łamiemy na małe(...)kawałki, wkładamy ją do metalowej miseczki, dodajemy olej i mleko. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej tzn: do małego garnka wlewamy wodę, zamiast przykrywki nakładamy miseczkę z czekoladą i wstawiamy na gaz. Na małym ogniu podczas gotowania się wody, pod wpływam pary czekolada w miseczce się rozpuści ( mieszamy od czasu do czasu). Rozpuszczoną czekoladą smarujemy każdą foremkę czekoladki i wkładamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
CZEKOLADOWA PANNA COTTA 139

Dziś pyszny i szybki deser, czekoladowo - karmelowy, panna cotta. Delikatny krem z czekoladą i karmelem zaspokoi nie jednego łasucha. SKŁADNIKI : 50 g cukru trzcinowego Diamant 200 ml mleka 3,2% 200 ml śmietany 30 % 50 g czekolady deserowej + 4 łyżki mleka 2 łyżki żelatyny 1 cukier waniliowy(...)POLEWA : 2 łyżki cukru trzcinowego Diamant + 1 łyżka wody ( na dekoracje z karmelu ) 50 g czekolady deserowej + 2 łyżki mleka PRZYGOTOWANIE : Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w mikrofalówce i dokładnie mieszamy. Dodajemy około 1 łyżeczkę żelatyny i mieszamy aż całkowicie się rozpuści w ciepłej czekoladzie. Na dno małych naczynek nalewamy czekoladę, chłodzimy. Do garnuszka o grubym dnie wsypujemy cukier

Kulinarne Fantazje Marioli
Lody z białej czekolady / White chocolate ice cream 224

domowe lody nie zawierają konserwantów i trzeba je spożyć maksymalnie w tydzień od zrobienia. Po dodatkowych 15 minutach wyłączyłam machinę i okazało się, że bardzo śmietankowe lody z białej czekolady wyszły z tej maszyny wręcz bosko! Były puszyste, nie aż tak sztywne jak te ze sklepu, po prostu ekstra! Jeśli lubisz takie bardziej zawarte, przełóż lody do pojemnika i włóż(...)weekend! Jeżeli jak ja nie masz dużej zamrażarki, a lubisz zdrowe lody własnej roboty to jest coś dla Ciebie. Scroll down for recipe in English Lody z białej czekolady (1 litr) Składniki: 230 g białej czekolady, drobno posiekanej 1 szklanka (250 ml) mleka 2/3 szklanki cukru szczypta soli 5 dużych żółtek 2 szklanki śmietanki 36% sos karmelowy do podania (opcjonalnie

karmelowy
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #20 Ciasto czekoladowe bez pieczenia 2339

tych 15 minutach wasza praca się kończy Ciasto czekoladowe i to bez pieczenia. A sekret na to ciasto jest jeszcze prostszy: wystarczą herbatniki, budyń czekoladowy no i czekolada. Potrzeba jeszcze kilka innych składników, ale są to rzeczy które zawsze mamy w domu. Ciacho zrobiłam w małej foremce, ale wam polecam od razu przygotować w dużej Ciasto czekoladowe bez pieczenia Składniki(...)kwadratową foremkę 20×20 cm: Masa czekoladowa : – 750 ml mleka – 2 opakowania budyniu czekoladowego (proszek) – 50 g gorzkiej czekolady – 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (można pominąć) – 3/4 szklanki cukru – 1 jajko – 120 g masła – około 400 g herbatników maślanych (kakaowych, pełnoziarnistych lub jeszcze innych) – do posypania: starta czekolada, czekoladowe kropelki, cukrowa

Relaxtime
FASOLOWE BROWNIE Z KOKOSEM 211

ogóle nie czuć, więc nie zrażajcie się tą nazwą i śmiało róbcie! Polecam! Składniki: puszka czerwonej fasoli 100 g daktyli suszonych 1 banan 2 jajka 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki sody 2 łyżeczki kakao 4-5 łyżek wiórek kokosowych Dekoracja: 100 g gorzkiej czekolady wiórka kokosowe Wykonanie: Daktyle zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy(...)razem z fasolą blendujemy na gładkie puree. Dodajemy pokrojonego banana i dalej miksujemy. Gdy masa jest już idealnie gładka dodajemy po jednym jajku, kakao oraz sodę, nie przerywając miksowania. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko studzimy i dodajemy porcjami do masy, miksujemy. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy dokładnie łyżką. Gotową masę przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia

Kuchnia MagdaLeny
Trójwarstwowy trójczekoladowy sernik na zimno. 226

Obłędnie słodkie ciasto czekoladowe bez pieczenia. Cóż więcej można dodać? Funkcjonuje pod nazwą sernik na zimno jednak mija się ze smakiem klasycznego sernika - tutaj czuć jedynie trzy rodzaje czekolady. Pracochłonne. Wymagające dużej zmywarki(lub dłuższego posiedzenia przy zlewie by pozmywać wszystkie garnki, miseczki, łyżki, łopatki...) Czy warto jednak poświęcić się i zrobić ciasto? Jeśli jesteś czekoladożercą - warto(...)zostawiam Was z przepisem. Miłej niedzieli! źródło: przepiśnik Mamy Składniki: 1kg sera w wiaderku 3 białe czekolady 3 mleczne czekolady 3 gorzkie czekolady 600gram śmietanki kremówki 1 pół szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 6 łyżeczek żelatyny 1 opakowanie herbatników digestive Wykonanie: Ser dzielimy na 3 części Po 2 z każdego rodzaju czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej - c zyli szykujemy

U Fiolki
Mus z białej czekolady z orzechami 343

Opis: Mus z białej czekolady to pyszny i puszysty deser, który zachwyci każdego. Mus z czekolady możemy podawać jako samodzielny deser, ale też możemy użyć go jako krem do przełożenia ciast czy tortów. Deser nie jest trudny ani czasochłonny do przygotowania. Składniki: 150 g białej czekolady 3 białka 200 g śmietanki kremówki 25 g drobnego cukru lub cukru pudru Szczypta(...)soli Orzechy włoskie Sposób przygotowania: Czekoladę łamiemy na małe kosteczki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Po rozpuszczeniu odstawiamy do przestudzenia. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywna pianę. Cały czas ubijając pod koniec dodajemy cukier puder. Następnie również śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Do ubitej śmietany powoli dodajemy roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę. Za pomocą trzepaczki delikatnie mieszamy

CookMag
Piernikowe pudełko 138

przez Kopernik Toruń i przedstawić swój #przepisnapiernik! Dla kogo: dla chcących zrobić komuś słodką niespodziankę dla lubiących robić własnoręczne prezenty dla kochających pierniki Składniki: 2 duże serca piernikowe w czekoladzie paczka Katarzynek 100g (w czekoladzie lub bez) czekolada 100g (gorzka lub mleczna) łyżka masła 1 sztuka orzecha laskowego w czekoladzie lub inna kuleczka (draże) słodkości do wypełnienia pudełka (czekoladki, pierniki(...)ciasteczka, cukierki itp.) Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z masłem. Przygotować podstawę z piernikowego serca. Następnie przyklejać do niej z boku pierniki mocząc je w czekoladzie. Robić to powoli i ostrożnie. Nie wszystkie pierniki na raz, tylko po dwa i odczekać aż się skleją. Następnie gdy mamy już gotowe "pudełeczko" to zabieramy się za przygotowanie wieczka. Do piernikowego

Mania Wypiekania
Tarta ze śmietanowym kremem jagodowym i bezami 215

11x35cm 150g mąki pszennej 80g masła 30g cukru pudru 1 żółtko 1lyżeczka kwaśnej 18% śmietany Szczypta soli Krem: 200g śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 tabliczka białej czekolady 80g jagód leśnych Ponadto: Kilka małych bez 5 kostek czekolady deserowej 20g jagód leśnych Cukier puder Sposób przygotowania: Ciasto- Mąkę przesiewamy i siekamy z pozostałymi składnikami. Zagniatamy, owijamy w folię(...)następnie ściągamy papier z fasolą i podpiekamy jeszcze przez ok 10 minut. Studzimy. Krem- Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej  i przestudzoną czekoladę. Na końcu dodajemy lekko rozgniecione owoce leśne. Krem wykładamy na wystudzony spód, wyrównujemy. Dekorujemy bezami, posiekaną drobno czekoladą deserową oraz pozostałymi jagodami. Oprószamy cukrem pudrem

Kuchnia w czekoladzie
Mus czekoladowy amaretto z malinami 196

chłodzi w lato jak mocno schłodzony mus czekoladowy z letnimi owocami! U mnie obowiązkowo z gorzką czekoladą. Deser przygotowałam z wody z ciecierzycy. Troszkę obawiałam się smaku, ale to najlepszy mus czekoladowy jaki jadłam! Musisz spróbować! Razem z #MyVictorinox siekałam czekoladę. Tym razem bez ucinania palców ;) Składniki: woda z puszki z ciecierzycy 150 g gorzkiej czekolady o zawartości(...)kakao 4 łyżeczki ksylitolu (może być inny cukier) kieliszek amaretto 200 g malin garść orzeszków lub migdałów dodałam też jeżyny, wiórki kokosowe i wiórki czekolady Czekoladę posiekaj, rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofali. Odstaw do wystudzenia.(czekolada powinna być chłodna i płynna) Wodę z ciecierzycy ubij mikserem na pianę, następnie dodaj cukier i ubijaj do rozpuszczenia cukru. Do ubitej piany

coolinarny
Kinder country 163

Składniki: 350 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 250 g herbatników maślanych 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szkl. płatków nestle kangus + garść na wierzch Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. 200 ml śmietanki ubić na sztywno , dodać cały serek mascarpone, miksować na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypać 3 szkl. kangusów i wymieszać łyżką(...)kąpieli wodnej roztopić mleczne czekolady, ostudzić. Resztę śmietanki czyli 150 ml ubić na sztywno połączyć ze śmietaną jak wyżej. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć herbatniki jeden koło drugiego na to masę z białą czekoladą potem warstwa herbatników i masa z mleczną czekoladą. Na to posypać garść kangusów. Wstawić do lodówki na 2 godz. Artykuł Kinder country pochodzi

MojaQchnia.pl
Naleśniki z bananami i czekoladą 173

Naleśniki to bez wątpienia jedna z najbardziej uniwersalnych potraw, jaką można zrobić w kuchni. Możemy je połączyć z owocami, dżemem, czekoladą, łososiem, a nawet mięsem. Podawane są zarówno na słodko, jak i na słono. Tym razem postanowiłem zrobić naleśniki z bananami i czekoladą, które jadłem już dziesiątki razy. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno, dzięki czemu można(...)szklanki mleka 2 szczypty soli 1 łyżka cukru 1 jajko ~1 szklanka mąki pszennej 1 szczypta sody oczyszczonej 1/3 szklanki wody mineralnej gazowanej Olej do smażenia Banany Cukier puder Czekolada Przygotowanie Do miski wlewamy mleko, dodajemy sól, cukier, jajko i dokładnie mieszamy, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Następnie powoli dodajemy mąkę ciągle mieszając, aż masa stanie się gęstej konsystencji

Programista w kuchni
Ciasto stracciatella z truskawkami 161

Napełnij dom aromatem sezonowego ciasta! Lekki biszkopt z kawałkami czekolady przełożony świeżymi truskawkami i kremem z serka mascarpone i twarogu. Pyszne, lekkie i orzeźwiające ciasto do wypróbowania zanim skończą się truskawki! Przepis pochodzi z super książki "Domowe wypieki" autorstwa Joanny Niedobeckiej. Znajdziesz tu przepisy na wszelkie słodkości, całoroczne i sezonowe: torty malinowe, karmelowe i czekoladowe, w kształcie pociągu(...)Składniki na biszkopt 6 świeżych wiejskich jaj o temperaturze pokojowej 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej lub skrobi 2 łyżki wody 1 szklanka cukru 100 g czekolady gorzkiej Składniki na krem 500 g serka mascarpone 250 g twarogu z wiaderka (naturalnego) 2 łyżeczki cukru waniliowego 80 g cukru 4 łyżki zimnego mocnego naparu z herbaty ( niecałe pół szklanki

Z Kuchni Do Kuchni
Tort truskawkowy 199

śmietany kremówki 2 łyżki cukuru pudru 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany 100 ml musu truskawkowego (zmiksowane truskawki) czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Składniki na polewę truskawkową: 50 g białej czekolady 50 ml musu truskawkowego czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) + mus truskawkowy do nasączenia ciasta, truskawki do dekoracji, gorzka czekolada Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej, żeby miały dużo(...)dokładnie luki i szpary między blatami. Schładzamy w lodówce przez ok. 1 godzinę lub w zamrażarce przez 10-15 minut. W tym czasie możemy przygotować dekorację z truskawek z czekolady i polewę. Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Czekoladę rozpuszczamy na małym ogniu (nie wolno jej przegrzać). Dla nieco rzadszej konsystencji do polewy czekoladowej można dodać 1 łyżeczkę oleju

Ciastkozercy