jestem dobra w torty, ale lubię je robić. Miały być dwa piętra, ale mała forma została w Rzeszowie. Podstawa jest mega zdrowa , a dodatki to pokruszone ciacho, stopiona karmelowa czekolada z niebieską spiruliną , rurki, kinderki, maliny i ciacha także... Równowaga, co nie? Jeżeli chcecie zrobić 100% FIT, dietetyczną i zdrową wersję to do dekoracji warto użyć gorzkiej czekolady i duuuużej
Czarnawisienkaorzechowego z owocami letnio-jesiennymi. Dlatego to sernik jesienny z masłem orzechowym. Raj dla podniebienia. A jak upiec taki sernik jesienny z masłem orzechowym? Składniki spód czekoladowy 80g gorzkiej czekolady 60g masła (dodałam masła solonego – jest super!) 1 płaska łyżka cukru pudru 1 jajko masa serowa 1kg twarogu półtłustego dwukrotnie zmielonego 250g serka mascarpone 200g śmietanki 36% 1 szklanka(...)jajek wierzch masło orzechowe (2 łyżki) śmietanka 30% (2 łyżki) maliny/borówki/figi orzechy laskowe/migdały gałązki rozmarynu Wykonanie Spód: w rondelku z grubym dnem umieść masło, połamaną czekoladę, cukier. Podgrzej na małym ogniu. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia i połączenia się składników. rondelek zdejmij z ognia, niech masa przestygnie. Do przestudzonej masy wbij całe jajko i za pomocą miotełki
Raj dla PodniebieniaWartości odżywcze na 100 g : 163 kcal w tym: B: 6 g; W: 19 g; T: 7 g. Składniki (forma o średnicy 16 cm) Spód - 40 g gorzkiej czekolady - 40 g zmielonych płatków owsianych lub mąki owsianej - 35 ml mleka roślinnego lub zwykłego - 15 g masła orzechowego Masa - 800 ml jogurtu naturalnego (jak zrobić domowy jogurt - tutaj ) - 5 ciastek(...)oreo - 2 - 3 łyżki miodu lub innego słodzidła - 25 g żelatyny - 200 ml wody Dodatkowo - 5 ciastek oreo Wykonanie Spód Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do niej mąkę, mleko oraz masło orzechowe. Całość zagniatamy. Tak przygotowaną masą wylepimy spód formy. Wkładamy do lodówki. Masa Wodę podgrzewamy nie doprowadzając do zagotowania. Następnie rozpuszczamy w niej żelatynę. Pozostawiamy do lekkiego wystudzenia
Health-Fit-LifeŚniadanie na szare dni – pancakes cynamonowe z czekoladą lub dżemem truskawkowym. Nic tak nie nastraja na dobry dzień, jak słodkie śniadanie i duży kubek kawy. Miłego! Składniki 1 szklanka mleka1 szklanka mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 szklanki cukru2 łyżki oleju1 jajko1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Dodatkowosłoiczek dżemu 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Sposób przygotowania […] Artykuł Pancakes cynamonowe pochodzi
Pink Envelopecoś pysznego dla fanów wszelkich odmian serników, jego najprostsza postać – tradycyjny, udekorowany roztopioną czekoladą, z dodatkiem orzechów. Jest pyszny, delikatny, a czekoladowa skorupka rozpływa się w ustach. Jest to mój pierwszy sernik, który lekko popękał przy pieczeniu, ale roztopiona czekolada zakryła jego wszelkie niedoskonałości. Przepis na sernik tradycyjny z polewą czekoladową znalazłam na […] Artykuł Sernik tradycyjny z polewą
Pink EnvelopeWigilię pojawiały się kolejne. Do tego wypijałam litry kakao! Ten zwyczaj do dzisiaj mi pozostał. W żadną porę roku kakao nie smakuje tak dobrze, jak na […] Artykuł Gorąca czekolada z rumem pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopekremowy, bo z dodatkiem serka mascarpone, z mniejszą ilością wiórków kokosowych i bez alkoholu. Zachęcam do wypróbowania obu i wybrania swojego faworyta. 🙂 Składniki na około 30 trufli: 200g białej czekolady 125ml śmietanki kremówki 30% 200g wiórków kokosowych + wiórki kokosowe do obtoczenia 2 łyżki masła 6 łyżek likieru kokosowego Śmietankę kremówkę i masło umieszczamy w garnuszku, a następnie podgrzewamy. Przeczytaj
AleTorcikchałki lub zwykłego chleba – 100ml mleka – 2 jajka – 1 łyżka cukru trzcinowego/ksylitolu – do smażenia: masło klarowane Dodatkowo: – to, co lubcie, np. banan, borówka, gorzka czekolada, sok z limonki W głębszym talerzu widelcem roztrzepujemy jajka z dodatkiem mleka i cukru. Kromki moczymy w jajku z mlekiem i cukrem. Na rozgrzaną patelnię kładziemy 1-2 łyżki masła(...)nadmiar tłuszczu. Patelnię wycieramy ręcznikiem papierowym i powtarzamy smażenie z reszty bułki. Tosty możemy podać ze świeżymi owocami skropionymi sokiem z cytryny oraz polać je syropem klonowym, roztopioną gorzką czekoladą lub posypać cukrem pudrem. Smacznego! Artykuł Najlepsze tosty francuskie na słodko pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongćwiartki, wykroiłam gniazda nasienne. Wrzuciłam je na patelnię, dodałam 1 łyżkę cukru i smażyłam gruszki około 15 minut. Wyłożyłam gruszki na masę serową. Częściowo się zatopiły 5 kostek czekolady rozpuściłam w kąpieli wodnej z 1 łyżką masła. Polałam tarte czekoladą. Mąż mówi, że pycha Artykuł Tarta z masą sernikową i karmelizowanymi gruszkami pochodzi z serwisu
MojaQchnia.plśmietanki kremówki 36 % 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 8 g żelatyny ( 2 łyżeczki ) + 50 ml zimnej wody Ponadto: około 500 g herbatników 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej Wykonanie: Blachę o wymiarach dolnych około 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć pierwszą warstwę herbatników ( w razie potrzeby przycinając je ). Masa krówkowa: Miękkie masło(...)niskich obrotach. Śmietanę wyłożyć na ostatnią warstwę herbatników, wyrównać. Wstawić do lodówki na całą noc ( herbatniki będą potrzebowały czasu aby zmięknąć ). Wierzch schłodzonego ciasta posypać startą czekoladą. Smacznego
Opowieści z piekarnikałyżki wiórków kokosowych 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka nasion chia 2 łyżki suszonych wiśni Radix-bis 3 łyżki orzechów nerkowca Radix-bis 60 g gorzkiej czekolady 70% Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie odsączamy z zalewy. Daktyle przekładamy do głębszej miski. Dodajemy masło orzechowe. Całość blendujemy blenderem na gładką masę. Ja używam ręcznego(...)Całość mieszamy dokładnie łyżką. Masa musi być dość zwarta. Wszystko przekładamy do prostokątnego pojemnika wyłożonego folią spożywczą. Wylepiamy dno, wygładzamy i wstawiamy do lodówki na 30-40 minut. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Smarujemy wierzch masy daktylowej. Ponownie chłodzimy w lodówce. Całość kroimy na małe batoniki
VioletoweKucharzeniemasa cytrynowa 6 szt cytryn – wycisnąć z nich sok 1 szklanka cukru 100 g masła 2 budynie waniliowe masa śmietankowa 500g kremówki 36 % 1 galaretka cytrynowa 1 czekolada mleczna na polewą 0k 4 łyzek śmietany przygotowanie blaszkę wyłożyć papierem a potem herbatnikami i robimy masę cytrynową Sok z cytryny połączyć z 250 ml wody wsypać cukier i zagotować. Bierzemy(...)200ml wody i czekamy aż zacznie gęstnieć, śmietanę ubić i dodać galaretkę i 2 łyżki cukru pudru oraz śmietan fix. Wylewamy na masę budyniową na to kładziemy herbatniki . polewa Czekoladę połamać dać do rondelka i śmietanę 3 lub4 łyżki ,jak się roztopi smarujemy pędzelkiem herbatniki i posypujemy kokosem
Moje Wyrobylodówki. Masa śmietankowa 550 g śmietany 36 % 4 do 5 łyżek cukru pudru ja dałam 5 na bardziej słodkie żeby było 5oo g serka ricotta 5 łyżek żelatyny 1/2 czekolady oraz migdały przygotowanie żelatynę rozpuścić w przegotowanej wodzie śmietanę ubić z cukrem pudrem a na końcu dodać serek ricotta, a pod koniec żelatynę, Potem dzieliłam masę na 2 części(...)jednej dałam czekoladę i wyłożylam na masę malinową, a potem dałam pozostałą część masy. Migdały przyrumieniłam na suchej patelni i posypałam po wierzchu
Moje Wyrobyprosty i bardzo intuicyjny sposób. Zaczynamy od wyboru odpowiedniej bazy do naszego musli – jest ich kilka. Możecie zdecydować się na przykład na pieczone płatki albo takie w czekoladzie bądź miodzie. W kolejnym kroku wybieramy owoce – jest ich tam sporo, orzechy a na końcu nasze ulubione dodatki na przykład wiórki czekoladowe albo kakaowe poduszeczki :) Zdecydowaliśmy się na tubę składającą(...)się z pieczonych płatków, daktyli, suszonych jabłek, orzechów ziemnych, ziarenek kawy w czekoladzie, chipsów bananowych, a całość dopełniają pestki dyni. Trzeba przyznać mieszanka bogata w błonnik i witaminy. Nie tylko mieszanki musli Skomponowanie własnej mieszanki nie jest ani trudne ani czasochłonne, ale jest też wersja dla „leniuchów” :) Możecie wybrać gotowe zestawy musli, kasze albo nawet batoniki. Skusiliśmy się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Połączenie mięty i czekolady to moja wielka miłość. Niestety odkąd przeszłam na dietę bezmleczną musiałam zapomnieć o czekoladkach After eight czy pastylkach miętowych. Wszystko zmieniło się, gdy szukając w internecie ekstraktu waniliowego trafiłam na listę innych ekstraktów – wśród nich miętowy. W tym momencie ilość pomysłów na kulinarne nowości eksplodowała. Ekstraktu miętowego nie udało mi się zamówić, za to kupiłam(...)Pastą smarujemy dokładnie pastylki i odstawiamy znowu do zamrażalnika. I gotowe! Mamy idealne miętowe czekoladki. W sam raz do kawy, czy na małą przekąskę, gdy najdzie nas ochota na czekoladę. Czekoladki najlepiej przechowywać w zamrażalniku i wyjmować tylko taką ilość, jaką chcemy zjeść
Dieta bez mleka