Produkt, którego nie może zabraknąć w Twojej kuchni! Zaprojektowany do tarcia sera, marchewki, orzechów i czekolady przy minimalnym wysiłku. Przeznaczony zwłaszcza do serów twardych, takich jak parmezan. Francuski Młynek jest bardzo ekonomiczny i nie naraża użytkownika na ryzyko otarcia skóry palców przy ścieraniu nawet niedużych kawałków sera. Dzięki stożkowemu kształtowi tarki, kawałki sera nie blokują młynka. Oprócz sera twardego(...)młynku można ścierać również sery miękkie, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, czekoladę oraz niektóre warzywa i owoce. Podstawa jest zaopatrzona w pięć krążków antypoślizgowych, co umożliwia stabilne i wygodne tarcie. Młynek jest wielofunkcyjny: można w nim zetrzeć ser wcześniej, zamknąć pojemnik przykrywką, włożyć do lodówki i bezpośrednio podać na stół. Młynek można całkowicie zdemontować i wyczyścić. W tym celu należy
Zrób to smacznieskładniki: 1 mały arbuz 200 – 250 ml śmietany kremówki cukier puder do smaku dowolne owoce: maliny, jeżyny, borówki, poziomki… starta czekolada biała, mleczna, gorzka wykonanie: Arbuza myjemy. Kroimy w grubsze plastry, a następnie kroimy na trójkąty. Na każdy nakładamy po trochę ubitej śmietany z cukrem pudrem. Układamy dowolne owoce. Całość posypujemy startą czekoladą lub polewamy sosem czekoladowym
Domowy Smak Jedzeniatylko do kreatywności osoby przygotowującej. To przepis, który można „rozciągać na metry”, zmieniać, modyfikować, przerabiać – i efekt końcowy jest zawsze udany. Tym razem kolejna wersja, bez użycia kakao czy czekolady – waniliowa chatka Puchatka z polewą z mleka w proszku. Składniki: - 42 szt. herbatników (popularne petitki) - 900 g twarogu tłustego - 250 g serka mascarpone - 200 g miękkiego masła - 1,5 szklanki(...)mleka w proszku: - 100g mleka w proszku - 150g cukru kryształu - 100g masła - 50ml wrzącej wody - łyżka cukru waniliowego Dodatkowo: - wiórki kokosowe uprażone na suchej patelni (można zastąpić startą białą czekoladą) Twaróg miksujemy (można najpierw zmielić, ale niekoniecznie) dodając porcjami miękkie masło. Kolejno, cały czas miksując dodajemy serek mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy, oraz ekstrakt waniliowy. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy
mojewypiekiinietylkoKrem 500 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru Czekoladowa beza 3 białka 150 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 60 g gorzkiej czekolady Ciasto kruche : do miski wsypać mąkę, cukier i proszek, dodać zimne masło i posiekać. Dodać żółtka i szybko zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę(...)białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier i ubijać do uzyskania gęstej, błyszczącej piany. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Wyłaczyć mikser i wlać roztopioną na parze i przestudzoną czekoladę. Krótko wymieszać szpatułką i przełożyć na blaszkę ( taka sama wielkość jak na ciasto kruche) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 1 godzinę w temperaturze 140 st. Galaretka : galaretki cytrynowe rozpuścić
Pieguskowa Kuchniamigdałów w łupinkach Masa - 6 żółtek - stała część z jednej puszki mleczka kokosowego - 50 g miodu lub innego słodzidła - jeden batonik (28 g) Daim Dodatkowo - 70 g gorzkiej czekolady - 2 łyżki płynnej części mleczka kokosowego - jeden batonik (28 g) Daim Wykonanie Biszkopt Migdały rozdrabniamy bardzo drobno razem z łupinkami. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy słodziło(...)zostawiamy 2-3 łyżki masy na wierzch) wykładamy na jedną część biszkoptu i przykrywamy drugim. Smarujemy wierzch pozostałą masą i posypujemy posiekanym batonikiem Daim. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę a następnie polewamy nią ciasto. Chowamy do lodówki na kilka godzin. Ciasto smakuje naprawdę rewelacyjnie ! Mimo zmiany kilku składników - porównując do oryginału - jego smak jest nieziemski! Smacznego
Health-Fit-Lifeodżywcze (całość) 1550 kcal w tym: B: 42 g; W: 217 g; T: 46 g. Składniki - 4 banany - 200 g płatków owsianych - 2 łyżki kakao - 50 g gorzkiej czekolady (najlepiej 99%) - 5 suszonych daktyli Wykonanie Banany obieramy i blendujemy na gładką masę. Dodajemy płatki owsiane i ponownie blendujemy. Daktyle i czekoladę kroimy w drobną kostkę. Wsypujemy do masy
Health-Fit-Lifełyżki żelatyny -125ml gorącej wody PIANKA -1 śnieżka (bita śmietanan w proszku) -200ml zimnego mleka -0,5 łyżki żelatyny -100 ml gorącej wody DODATKOWO -czekolada deserowa do posypania ciasta Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. MASA SEROWA Borówki blendujemy na mus. Do dużej miski dajemy ser, dodajemy mus z borówek oraz cukier puder i wszystko miksujemy(...)osobnej miseczce mieszamy żelatynę w 100 ml wrzątku, studzimy. Żelatynę dajemy do śnieżki i mieszamy. Masę wylewamy na ciasto. Wsadzamy całość do lodówki by stężało. Następnie trzemy na ciasto czekoladę. Polecam by ciasto poleżało w lodówce najlepiej całą noc by herbatniki namiękły. Ciasto wtedy rewelacyjnie się kroi, pięknie wygląda i wspaniale smakuje. Gorąco polecam i życzę smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumamy ochotę na coś słodkiego, Misia najchętniej bierze się do roboty i najchętniej wszystko co by robiła byłoby z czekoladą. Tym razem udało mi się Ją przekonać, że może być też coś bez czekolady. Kruche ciasteczka są idealne jako mała przekąska i co najważniejsze, wiemy co jemy. Najdłużej oczywiście czeka się na wychłodzenie ciasta, bo potem to szybko znikają
Gotowanie z pasjąproste i szybkie do zrobienia. 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3 czubate łyżki kakao 3/4 szklanki cukru pudru 2/3 gorzkiej czekolady 1 szkl.mleka 1/2 szkl. oleju 1 jajko Do miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier puder. Wszystko razem dokładnie wymieszać. W drugiej misce połączyć mleko, olej(...)jajko. Do miski z suchymi składnikami przelać składniki mokre, wymieszać łyżką. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Gotowe ciasto przekładać do foremek. Piec w temperaturze 185 stopni około 20 minut
Moje domowe kucharzenieWyjąć ciasto z piekarnika, zdjąć folię aluminiową razem z fasolką. Przygotowanie nadzienia – w tym czasie jak piecze się spód ciasta przygotować nadzienie. Serek mascarpone, serek waniliowy, żółtka, potartą czekoladę, rozgniecione migdały, cukier puder. Za pomocą robota kuchennego wszystko dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać białka do masy serowej i delikatnie wymieszać. Na podpieczone ciasto wylać masę serową(...)położyć folię aluminiową i rozłożyć fasolkę. Nagrzać piekarnik do 180C i piec 15 minut wyjąć ciasta z piekarnika w międzyczasie przygotować nadzienie, do naczynia dodać serki, cukier, żółtka, potartą czekoladę, wymieszać obroty 6, czas 10 sekund dodać posiekane migdały, wymieszać, czas 5 sekund, obroty 5 wyjąć masę serową, umyć naczynie i dokładnie wysuszyć. Nałożyć motylek, wlać białka, ubić obroty
Kuchnia Pokoleńmuszaąbyć takie intensywnie zielone a ważniejszy jest smak a dla uzyskania ładniejszego koloru można użyć barwnika spożywczego. składniki: 500 ml śmietanki 30 % 1/2 szklanki syropu miętowego 4-6 kostek czekolady, u mnie gorzka 2 łyżki zmielonego młodego jęczmienia Śmietankę ubić na sztywno. Następnie dodać syrop miętowy. Całość zmiksować do połączenia składników. Następnie dodać młody jęczmień. Ponownie zmiksować. Na koniec dodać(...)drobno startą czekoladę. Całość zmiksować aby składniki się połączyły. Masę przełożyć do pojemnika w którym będą mrozić się lody. Przykryć i wstawić do zamrażaki, u mnie lody mroziły się przez noc. Przed podaniem wystawić aby lody nieco zmiękły. Nakładać porcje i podawać
Monia miesza i gotujetwarogu z wiaderka - 200 ml śmietanki 30% - 5 jajek - 1 i 3/4 szklanki cukru - 1 budyń śmietankow - 300 g malin polewa - 100 g czekolady mlecznej - 50 ml śmietanki 30% - 1 łyżka masła - kilka zamrożonych wcześniej malin Ciastka kruszę na jak najmniejsze kawałki. Masło rozpuszczam w rondlu. Dodaję z ciastek, powinna powstać konsystencja mokrego piasku. Wykładam na spód(...)podpieczony wcześniej spód. Piekę 70 minut w 160 stopniach Celsjusza. Po zakończeniu pieczenia uchylam drzwiczki piekarnika i pozostawiam tak do wystudzenia. W rondlu mocno podgrzewam masło i śmietankę, dodaję czekoladę i rozpuszczam ciągle mieszając do powstania jednolitej konsystencji. Polewam ciasto, ozdabiam zamrożonymi wcześniej malinami. Smacznego
Cook&Lovenasionami chia Nocna owsianka z marchewką Owsianka na mleku z bananem i malinami Owsianka kawowa Owsianka kawowa z dżemem wiśniowym Owsianka z jabłkiem Owsianka z mleczkiem kokosowym i czekoladą Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z truskawkami Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z gruszką Pieczona owsianka
Moja smaczna kuchniaduże jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanki mąki krupczatki 3 łyżeczki proszku do pieczenia ser 1 kg zmielonego sera z wanilią z wiaderka kawałek czekolady opcjonalnie 1/2 szklanki mleka 3 ½ łyżki żelatyny galaretka arbuzowa 1 kg arbuza waga już bez pestek i skóry 2 galaretki cytrynowe Wykonanie Szpinak rozmrozić ,włożyć na sito i odcisnąć dłońmi(...)wodnej, przelać do większej miski (dla bezpieczeństwa można przecedzić przez drobne sitko) . Żelatynę wymieszać z niewielką ilością sera,a następnie całość dodać do pozostałej części sera i delikatnie wymieszać . Czekoladę zetrzeć na drobnych oczkach , dodać do sera. Gotowy ser przelać na ostudzone ciasto .Wierzch wyrównać i odstawić do lodówki do stężenia. galaretka= Wypestkowanego arbuza pokroić na małe kawałki i zmiksować
w mojej kuchnisoku z brzoskwiń * 2 budynie waniliowe * 3/4 szklanki wody * 4 żółtka * 3 - 4 łyżki cukru * 1 duże opakowanie herbatników kakaowych * 1 małe opakowanie herbatników jasnych * 300 ml śmietanki 30% * czekolada mleczna albo deserowa do dekoracji * masa kajmakowa o smaku waniliowym Ciasteczka owsiane rozdrobiłam za pomocą blendera. 1/3 kostki masła rozpuściłam i wymieszałam z rozkruszonymi ciasteczkami. Wyłożyłam do blachy wyłożonej wcześniej(...)masę waniliową. Na masę waniliową wyłożyłam herbatniki jasne a na nie dżem porzeczkowy. Na dżem zaś wyłożyłam herbatniki ciemne. Ubiłam śmietankę 30 % i tym zakończyłam przekładanie ciasta. Ozdobiłam startą czekoladą i wstawiłam do lodówki. Zastanawiałam się tylko czy nie dodać pokrojonych w kosteczkę brzoskwiń, nie zrobiłam jednak tego. Pozostały również białka, na nie również znalazłam pomysł :) Nie będę może
Pieprzyć z Fantazją