puszek mleka kokosowego schłodzonego w lodówce przez 24 godziny 3 bardzo dojrzałe banany (około 450-500 g) 2 łyżki kakao 5 łyżek płynnego oleju kokosowego Wierzch*: 100 gram czekolady gorzkiej (1 tabliczka) 3 łyżki syropu z agawy 4 łyżki z pozostałego schłodzonego mleka kokosowego użytego do nadzienia ciastka oreo do dekoracji Wykonanie: Spód: W pierwszym kroku przygotowujemy sobie odpowiednio tortownicę(...)przygotowany wcześniej spód i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Wierzch: W niewielkim garnku zagotowujemy wodę. Kładziemy na nim naczynie np. metalowe, wrzucamy do niego połamaną w kostki czekoladę. Skręcamy ogień i pozwalamy czekoladzie rozpuścić się, pamiętając by ją mieszać, co jakiś czas, żeby się nie przypaliła. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy syrop z agawy lub inne słodzidło oraz płyn pozostały
Lamarida.plMuffinki czekoladowe zrobicie w mig! No może… w 40 minut Są przepyszne! Dobrze wyrośnięte, nie za słodkie, mocno czekoladowe, a dodatkowo nadziane czekoladą z orzechami. Mam nadzieję, że już cieknie Wam ślinka Jak wiecie, moje receptury są łatwe w przygotowaniu i taki jest także ten przepis. Zawsze używam tych samych proporcji składników do muffinek, co sprawia, że ciasto jest(...)minut Składniki 1,5 szklanki mąki 0,75 szklanki cukru 0,5 szklanki jogurtu naturalnego jajko łyżeczka sody szczypta soli 1/2 szklanki oleju 2 łyżki kakao 100 g czekolady/ czekolady z orzechami Przepis 1 Łączymy ze sobą najpierw mokre składniki: jogurt, jajko oraz olej. 2 Następnie, cały czas mieszając dodajemy mąkę, cukier, sodę, sól oraz kakao. 3 Kiedy masa uzyska
Kuchnia Bazyliirównież. Konsystencja trufli jest dość mazista i kleista, ale w tym wypadku uważam to za zaletę. 200 g ciastek typu oreo 200 g mielonego sera twarogowego 100 g mlecznej czekolady Ciasteczka kruszymy na drobny pył (u mnie zadaniem tym zajął się malakser). Ser kilkukrotnie mielimy (ja użyłam praski do ziemniaków). Oba składniki łączymy ze sobą. Po wyrobieniu formujemy małe kuleczki(...)wielkości orzecha włoskiego i wstawiamy je do lodówki na co najmniej pół godziny. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, obtaczamy w niej trufelki (najlepiej nabić kuleczkę na patyczek do szaszłyków i zanurzać w czekoladzie). Odstawiamy w chłodne miejsce by czekolada zastygła. Źródło
Smaki Na Talerzureszta to już po mojemu.. Naleśniki( około 35 -38 sztuk na patelni o średnicy 15 cm) 1/4 szkl. wody 170 g zimnej margaryny Palma 225 g ciemnej czekolady drobno posiekanej 1,5 szkl.mąki 1/3 szkl. cukru 1/2 łyżeczki soli 2 ,5 szkl. mleka w temperaturze pokojowej 6 jajek 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Farsz: 250 g serka(...)łyżka żelatyny 4 łyżki śmietany 18% Wodę zagotować, dodawać po kawałku margaryny , czekając, aż całkowicie się rozpuści. Kiedy cała margaryna będzie już rozpuszczona zdjąć z ognia i dodać posiekaną czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści.Odstawić do ostudzenia. Mąkę wymieszać z cukrem i solą.Jajka zmiksować z mlekiem i wanilią i stopniowo dodawać do suchych składników, aż do całkowitego połączenia
Moje domowe kucharzenietworzone za pomocą wyjątkowej technologii wytłaczania, która odpowiada za ich miękkość, zwartą strukturę i rewelacyjny posmak. Mój mąż je uwielbia, ale ja zresztą też! 4. Chrupki kukurydziane w czekoladzie o smaku pomarańczowym. Po otworzeniu paczki mój mąż stwierdził, że czuje zapach delicji, które bardzo lubi. Fakt, cudownie pachniało! Chrupki kukurydziane zostały pokryte gęstą oraz kremową czekoladą o dobrej jakości(...)czekoladową powłoką wyczuwalna jest aromatyczna nuta pomarańczy. Z pewnością chrupki te mogą zastąpić lekki deser oraz zaspokoić nawet i większą ochotę na "coś" słodkiego. 5. Chrupki kukurydziane w czekoladzie o smaku malinowym. Są tak samo pyszne jak chrupki w czekoladzie o smaku pomarańczowym. Ja wybieram wersję malinową, ponieważ mam słabość do tych owoców. A naprawdę oferta firmy
Di gotujeWitam Kochani, dziś przychodzę do Was z przepisem na pyszny, łatwy torcik na kakaowym biszkopcie, ze śmietankowym nadzieniem i truskawkowo-galaretkową wkładką w środku. Dodatkowo ozdobiony czekoladą, i śmietanowymi różyczkami z listkami. Pięknie wygląda, super smakuje. Ten tort przygotowałam z okazji Dnia Matki dla mojej mamy :) Zapraszam i polecam SKŁADNIKI *przepis na tortownicę 21cm KAKAOWY BISZKOPT -5 jajek -5 łyżek(...)łyżka kakao (kopiasta) KREM -600ml śmietany 36% -2 łyżki cukru pudru -opcjonalnie 1 śmietan fix TRUSKAWKOWA WKŁADKA -150g truskawek -1 galaretka truskawkowa -400ml wrzątku DODATKOWO -1 czekolada gorzka -łyżka masła -3 łyżki mleka -barwnik spożywczy czerwony i zielony -kilka truskawek Przygotowanie tortu rozpoczynamy od zrobienia biszkoptu. Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywna pianę, potem dodajemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuTrochę znowu zawaliłam, bo przepis miał być wczoraj, ale po prostu brakło czasu, by przysiąść przy komputerze. Mam nadzieję, że wszystkie Mamy zostały już należycie obdarowane
Kuchnia w czekoladziewysokości ok. 30 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu kroimy na 3 blaty. Krem: Składniki: 400 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 3 białe czekolady ok. 400 g świeżych truskawek Przygotowanie: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej lub na niskiej mocy w mikrofalówce. Trzeba uważać, żeby czekolady nie przegrzać, wtedy zmieni "stan skupienia" i zamiast płynnej otrzymamy ciało(...)stałe, którego nie da się ani odratować, ani wykorzystać. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy do niej mascarpone i roztopioną czekoladę. Miksujemy do połączenia. 1/3 masy odkładamy do dekoracji boków i wierzchu tortu. . Do nasączenia tortu: ok. 3 /4 szklanki napar z herbaty miętowej lub woda z sokiem z cytryny Wykonanie tortu: Jeden blat biszkoptu kładziemy na paterze. Nasączamy
bistro mamasłodką inspirację z truskawkami w roli głównej. Szybka i prosta w przygotowaniu tarta na kruchym spodzie z herbatników, a do tego truskawki skąpane w kremowej masie z białej czekolady. A to wszystko bez pieczenia. Szukacie więcej inspiracji na wykorzystanie truskawek? Zajrzyjcie >>tutaj<< Czas przygotowania: 30 min. (oczekiwanie 3 h) Składniki na formę do tart(...)średnicy 24 cm Koszt przygotowania: 17,00 zł SKŁADNIKI: 700 g świeżych truskawek 300 g białej czekolady 200 g herbatników 150 g masła 200 ml śmietanki 30% dodatkowo: masło do wysmarowania foremki listki melisy i cukier puder do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Herbatniki bardzo drobno mielimy w malakserze lub blenderze i przekładamy do miski. Masło rozpuszczamy w rondelku i przelewamy
kulinarnyJawybrać jakieś ulubione brownie, serniczek robi się praktycznie sam…i połączyć obie masy. Prawda, że łatwo! Nie muszę dodawać, że sernikobrownie smakuje wspaniale! bardzo lubię połączenie sera z czekoladą. a Wy? Przepis na sernikobrownie Składniki: foremka o boku 20 cm 125 g gorzkiej czekolady, 70% kakao 125 ml śmietanki 100 g masła 2 jajka 180 g cukru(...)pszennej mąki 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 250 g kremowego twarożku 50 g cukru 1 jajko ¼ waniliowego ekstraktu Masło, czekoladę i śmietankę umieść w małym rondelku. Podgrzewaj i mieszaj aż czekolada i masło się rozpuszczą. Podgrzewaj tylko do chwili rozpuszczenia składników. Dodaj cukier, jajka i wymieszaj. Przesiej mąkę i wymieszaj z czekoladową masą. Przełóż masę do foremki. Przygotuj masę serową
codojedzeniaRabarbar powoli zostaje w tyle za truskawkami, które patrzą teraz na mnie z każdej strony i wołają zjedz mnie, co też czynię z największą przyjemnością. Ciasta
Kuchnia w czekoladzieskładniki :D Składniki: * 1 opakowanie mleka w proszku * 1 masło * 3 serki homogenizowane waniliowe * 1 szklanka cukru * 6 -8 łyżek kawy cappuccino * 5 żółtek * 1 - 2 paczki biszkoptów * 1 czekolada * 2 łyżki kawy Żółtka utarłam na puszystą masę z cukrem na parze.Ostudzone połączyłam z wcześniej już rozwierconym masłem. Dodałam mleko w proszku, serki i kawę cappuccino. Na blaszkę wyłożyłam biszkopty(...)wcześniej namoczone w kawie. Użyłam kawy rozpuszczalnej. Rozpuściłam ją w 1/3 szklanki wody. Wyłożyłam masę cappuccino i na wierzch wyłożyłam pozostałe biszkopty. Zrobiłam polewę z czekolady i kawy, która pozostała mi z nasączania biszkoptów. Zagotowałam kawę raz jeszcze i rozpuściłam czekoladę. Mieszałam do uzyskania aksamitnej masy. Nie gotowałam już po dodaniu czekolady. Odstawiłam do stężenia do lodówki. Dziś już mogłam
Pieprzyć z FantazjąFajnie jest zacząć dzień od nietypowego śniadania. Naprawdę! Moje wczorajsze wyglądało mniej więcej tak ;) Jak już wiecie z wcześniejszych postów, biorę udział w konkursie organizowanym
Kuchnia w czekoladzieUwielbiam dania mączne, dlatego kiedy poczytałam o konkursie #MasterTuńczyk wiedziałam, że przygotuję jakiś makaron, pierogi itp potrawy. Nie mogłam się tylko zdecydować, co dokładnie to będzie
Kuchnia w czekoladzieTen, kto śledzi mojego Instagrama , wie już, że pierwsze tegoroczne ciasto z rabarbarem i bezą było, jak by to delikatnie powiedzieć... pyszną, kruchą i słodką porażką
Kuchnia w czekoladzie