czekolada - 27946 przepisów (strona:376/1864)

Babka czekoladowa 160

Babeczka pyszna i bardzo wciągająca. Doskonała zarówno na świąteczny stół jak i na dziecięce przyjęcia. Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 150 g cukru 200 g mąki 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g masła 3 łyżki mleka 2 łyżki kakao na polewę: 100 g czekolady gorzkiej  1 łyżka masła 4 łyżki śmietanki 30 % Wykonanie: Mąkę, proszek(...)pieczenia i kakao razem wymieszać i przesiać przez sito. Czekoladę ze śmietanką i masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Przestudzić. Masło utrzeć z cukrem do białości. Dodawać po jednym jajku i dokładnie miksować po każdym. Wlać przestudzoną czekoladę.  Dodać składniki sypkie i delikatnie wymieszać tylko do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do foremki na babkę i piec w piekarniku około

Pysznie & Pięknie
Babeczki pomarańczowo - czekoladowe 193

Połączenie pomarańczy i czekolady musi smakować dobrze :) A jak pachnie! Delikatne, mięciutkie mini babeczki, w sam raz do koszyczka i na wielkanocny stół :) Genialne w swojej prostocie :) Polecam, nie tylko na święta ;) PS Radosnych Świąt Kochani :* Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię(...)opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)  Składniki: 50 g gorzkiej czekolady 125 g masła 100 g cukru skórka otarta z 1 pomarańczy 2 jajka 120 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 1 łyżka kakao Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Masło utrzeć z cukrem i skórką pomarańczową

Domowa cukiernia Ewy
Ptasie Gniazdka - wielkanocne tartaletki z musem pomarańczowy i mango 161

żółtka, 2 łyżeczki kakao, szczytpa soli wypełnienie: 1 duże mango, 2 pomarańcze, 3 łyżki cukru np. Diamant, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1/2 szkl wody gniazdka: 200 g białej czekolady, 100 ml śmietany 30%, 100 g płatków kukurydzianych dodatkowo: skórka otarta z cytryny cukrowe jajka do dekoracji Przygotowanie: spód: Mąkę,cukier,masło, kakao,sól i żółtka zagniatamy na ciasto. Ciasto odkładamy(...)owocowy podgrzewamy, dodajemy cukier, a potem mąkę ziemniaczaną rozrobioną w 1/2 szkl wody. Gotujemy aż mus zgęstnieje do konsystencji budyniu. Studzimy. Przestudzony mus owocowy przekładamy do upieczonych tartaletek. gniazdka: Czekoladę rozpuszczamy w ciepłej śmietance. Do ostudzonej rozpuszczonej czekolady wsypujemy płatki kukurydziane i mieszamy aby wszystkie pokryły się czekoladą. Tak przygotowane płatki układamy  w formie gniazdek na musie owocowym. Ciastka

Bon appetit mon amie
Jajka faszerowane pastą z awokado 391

Awokado- kolejny owoc, którego powinnam jeść zdecydowanie więcej! Zwłaszcza jak mi ktoś ciśnienie podniesie, bo podobno całkiem nieźle radzi sobie z jego obniżaniem ;) Właściwości leczniczych jest

Kuchnia w czekoladzie
Domowe belriso/ Pudding ryżowy z czekoladą i wiśniami 165

lubię marnować jedzenia, więc staram się wszystko wykorzystać. Tak ugotowany ryż smakuje podobnie jak znane belriso, jednak jest o wiele zdrowsze. Ja swojego nie słodziłam, dałam jedynie trochę gorzkiej czekolady, a na wierzch przygotowałam sos wiśniowy. Wiśnie i czekolada to naprawdę udane połączenie, a w takim wydaniu śniadanie będzie po prostu wyborne. Jego przygotowanie nie zajmie Wam dużo czasu(...)Składniki na 2 porcje: Pudding: Ok. ½ szklanki (ok. 100g) ryżu (u mnie basmati ) 1 szklanka mleka (kokosowe, krowie) – co lubisz 25g gorzkiej czekolady Sos wiśniowy: 120g mrożonych wiśni (lub świeżych wydrylowanych w sezonie) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody ½ łyżki miodu/syropu z agawy Przygotowanie: Ryż przepłukać pod wodą. Zalać mlekiem i od zagotowania mleka gotować ok. 10 minut

Fabryka pomysłów
Czekoladowa babka z orzechami na święta 159

Czekolada i orzechy to składniki, które zawsze wprawiają w dobry humor. Nie może ich zabraknąć także na Wielkanoc. Dobry nastój pojawi się sam, kiedy na talerzu znajdzie się kawałek pysznej babki czekoladowej z orzechami, którą Agata proponuje na święta. Zresztą to wypiek nie tylko w świątecznym duchu. Babka czekoladowa sprawdzi się podana tak po prostu, kiedy jesteśmy razem, więc dobrze(...)około 160 g) 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 1 jajko 160 ml mleka lub jogurtu o temp. pokojowej 2 łyżki gorącej wody 100 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady 2 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 100 g posiekanych orzechów 110 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru (110 g) Wykonanie: Rozgrzewamy piekarnik do temp 175 stopni. Kawę rozpuszczamy

KulinarneImpresje.pl
Barszcz biały na zakwasie 152

Tak jak obiecałam kilka dni temu przy okazji publikacji przepisu na zakwas, tak właśnie słowa dotrzymuję i przedstawiam Wam własnoręcznie ugotowany, pyszny, wielkanocny barszcz biały z

Kuchnia w czekoladzie
Kruche jajka sadzone z bezą i dżemem 158

Jeszcze jedna, typowo wielkanocna propozycja na szybkie ciasteczka. Ja przygotowałam je tak naprawdę z tego, co było pod ręką ;)  Już niedługo zaproszę Was na barszcz

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej 175

bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej Składniki: Kasza gryczana (ugotowana) – 200g Jajka – 5 sztuk Cukier – 150g Mąka – 150g Masło – 150g Czekolada gorzka – 150g Rodzynki – 2 łyżki Proszek do pieczenia Szczypta soli Wykonanie: Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie, a gdy kasza wystygnie zmielić ją w maszynce. Masło roztopić razem z czekoladą(...)Jajka ubić z cukrem na puszystą masę i stopniowo dodawać do niej przestudzoną, roztopioną czekoladę. Następnie dodać rodzynki, zmieloną kaszę i mąkę. Całość dokładnie i delikatnie wymieszać.  Ciasto przełożyć do formy i piec około 45 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto można polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem

Kuchnia Bon Appetit
Czekoladowy mazurek 123

pudru 3 łyżki śmietany 30% 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Warstwa czekoladowa: białka z 3 jaj 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka kakao 100g mlecznej czekolady 100g rodzynek Warstwa kajmakowa: 1 puszka masy kajmakowej krówkowej (510g) Polewa czekoladowa: 100g mlecznej czekolady 100ml śmietany 30% 1 łyżka masła Dekoracja: lukier z cukru pudru orzeszki ziemne bez soli(...)rozgrzanym do 190°C przez około 10 minut, a następnie pozostawić do ostygnięcia. 2. Warstwa czekoladowa: Białka ubić, dodać cukier, całość ubić na sztywną pianę. Następnie dodać kakao, startą czekoladę i rodzynki. Masę czekoladową wyłożyć na wystudzonym cieście i piec w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez około 20 minut. Pozostawić do ostygnięcia. 3. Masę kajmakową, podgrzać i rozprowadzić

Szalona Kuchnia Eweliny
Deser czekoladowy – tylko 2 składniki! 1013

1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deser czekoladowy – Składniki: śmietanka kremówka 36% – 250 ml czekolada mleczna – 100 g u mnie dodatkowo: truskawki, płatki migdałów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deser czekoladowy – Wykonanie: Czekoladę połamać na mniejsze kostki, przełożyć do miseczki, dodać 4 łyżeczki śmietanki kremówki(...)całość rozpuścić w kąpieli wodnej, cały czas mieszając aż do uzyskania jednolitej masy. Nieco ostudzić. Do roztopionej czekolady, lekko ostudzonej, ale wciąż płynnej dodać pozostałą resztę kremówki, wymieszać i wstawić do lodówki na ok. 30-40 minut, aż krem odpowiednio się schłodzi. Wyjąć masę z lodówki, przełożyć do misy miksera i ubić za pomocą końcówki do ubijania. Przełożyć krem

Kulinarne Przeboje
Ciasto bez pieczenia z budyniem i herbatnikami 2784

Jeżeli nie jesteście mistrzami w pieczeniu lub nie macie dobrego piekarnika, skorzystajcie z tego przepisu. Połączenie budyniu śmietankowego, kremowego mascarpone, kruchych herbatników oraz startej czekolady jest wprost obłędne. Ciasto fajnie sprawdza się latem kiedy podajemy je bardzo mocno schłodzone. A zimą wyśmienicie smakuje z filiżanką ulubionej kawy.   Myślę(...)masła (temperatura pokojowa) 500 ml zimnej śmietany kremówki 36 % 250 g mascarpone 0,5 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 50 ml ciepłej wody 30 g czekolady mlecznej 30 g czekolady gorzkiej   Budyń waniliowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, tylko w 300 ml mleka i z 4 łyżkami cukru

kuron.com.pl
FIT SERNIK Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ 240

SERNIK Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ: Masa: 1 kg chudego twarogu 5 jajek 2 budynie śmietankowe bez cukru 1,5 szklanki erytrolu (lub opcjonalnie miodu) aromat śmietankowy Polewa czekoladowa: 150g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Twaróg mielimy w maszynce 2 lub nawet 3 razy. Do wysokiego naczynia wkładamy wszystkie Nasze składniki razem z serem i miksujemy(...)przelewamy do niej gotową masę. Sernik pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160-170 °C przez 1,5h. Po upieczeniu sernik studzimy stopniowo w piekarniku, nie wyjmując go. Masło i czekoladę rozpuszczamy w małym garnuszku, podgrzewając je na małym ogniu. Jeśli nie lubisz smaku gorzkiej czekolady, możesz do rozpuszczonej masy dodać jeszcze łyżkę lub dwie miodu. Teraz zostało nam tylko polać

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Babka "Trzy smaki kawy" 133

czubata) 150 ml oleju 1 łyżka kako + 1/2 łyżki mielonej kawy 1-2 łyżeczki kako + 1-2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1-2 łyżki kawy inki Do dekoracji: 100 g czekolady deserowej lub mlecznej 50 g białej czekolady kuleczki zbożowe w czekoladzie np. z Delecty  (nie konieczne) Kawę dozujemy tak aby wyszły nam trzy kolory ciasta. Jeśli brakuje nam jakiegoś(...)wylewamy na blaszkę zaczynając od najciemniejszego koloru. Babkę pieczemy w 180 stop przez około 45-50 minut do tkz. suchego patyczka. Wystudzoną babkę polewamy roztopionymi nad kąpielą wodną czekoladami, oraz obsypujemy np. czekoladowymi kuleczkami

Gotowanie...to proste !
BABKA MIGDAŁOWA 127

Dziś przedstawiam przepis na smaczną babkę migdałową z nutą pomarańczy. Bardzo aromatyczna i pyszna! Składniki: 100g białej czekolady 100g masła 1/2 szklanki cukru 3 duże jaja 40g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g mielonych migdałów 2 łyżeczki skórki pomarańczowej Polewa: 100g białej czekolady kilka kropel aromatu pomarańczowego Masło oraz połamaną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, ciągle mieszając, aż składniki(...)ubić z cukrem na puszystą masę, dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz zmielone migdały i startą na drobnych oczkach skórkę pomarańczową. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać stopione masło i czekoladę. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. Przełożyć do formy. Piec   inut w 170oC do suchego patyczka. Jeżeli przygotowałaś/eś babkę z tego przepisu, bardzo proszę

Słodki Zakątek