jest cytrusowa, rabarbarowa, truskawkowa, więc czemu nie jabłkowa? :-) Jeśli nie macie pod ręką papierówek, możecie wykorzystać oczywiście inne odmiany jabłek, z każdymi wyjdzie bardzo smaczna, mocno jabłkowa, z nutą cytryny, goździków i mięty. Idealna na upalne dni. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćoliwek, ugotowany kalafior i pyszny obiad gotowy. Kto się pisze na takie wspaniałości? Składniki (na 2 porcje): 300 gram piersi z kurczaka + marynata: 4 łyżki jogurtu naturalnego, pieprz cytrynowy, szczypta soli, szczypta papryki suszonej i kurkumy. Kurczaka marynujemy minimum 30 minut 200 gram kurek 50 ml whiskey 200 ml bulionu łyżka jogurtu naturalnego/śmietany jedna
Mango Papajaczekoladowa: Śmietankę umieszczamy w garnuszku, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy. Odstawiamy do lekkiego zgęstnienia. Układamy kolejno: 1. Ciasto kakaowe- ciasto można nasączyć likierem wiśniowym, lub sokiem z cytryny 2. Połowa kremu wiśniowego 3. Ciasto kakaowe- również możemy nasączyć 4. Połowa kremu wiśniowego- ciasto wstawiamy do lodówki, a gdy krem wiśniowy całkowicie stężeje, wykładamy polewę. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkadodatkiem pestek dyni. Składniki : * dowolny mix sałat * zielona papryka * czerwona papryka * kilka rzodkiewek * garść pestek dyni * łyżka oleju z pestek dyni * sól, pieprz * łyżeczka soku z cytryny Przygotowanie : Wszystkie składniki sałatki pokroić, ułożyć na talerzu, posypać pestkami dyni. Przyprawić do smaku. Zapraszam Was na stronę firmy oraz do polubienia FB - będziecie na bieżąco informowani o nowościach
Magiczne Życie MartyChłodnik rzodkiewkowo-buraczany składniki: dla 2 osób 1 zimny jogurt naturalny 250 ml 1 burak pieczony 1 pęczek rzodkiewek 1 szalotka szczypior z 1 dymki sól, pieprz sok z cytryny do smaku wykonanie Buraka myjemy. osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy około 1 godzinę w temperaturze 200°C. Po upieczeniu obieramy go. Rzodkiewki myjemy, obcinamy końcówki. Pozostawiamy
Przysmaki Karolkisądzicie? Nad smakowała niesamowicie! Składniki (na 2 porcje): 300 gram piersi kurczaka w marynacie: sól, pieprz, łyżeczka papryki słodkiej w proszku, chili w płatkach, pieprz cytrynowy. Marynujemy 15-30 minut przed usmażeniem na patelni grillowej. garść fasolki szparagowej 3 jajka kiełki rzodkiewki pomidor o dziwnej nazwie ale może być też o normalnej (hihi) sałata lodowa, mała główka
Mango PapajaPost Zupa krem z pieczarek (zupa pieczarkowa) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Surówka do obiadu (z marchewki i kapusty pekińskiej) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Surówka z marchewki i jogurtu naturalnego pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Surówka z marchewki i jabłka pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Lukier królewski pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Kobiece babeczki, czyli muffiny a’la szpileczki pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Świąteczne ciasteczka renifery pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Piernikowe choinki z lukrem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Torcik orzechowy z chrupkami w czekoladzie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje