Szarlotka pod śnieżną pierzynką

Szarlotka pod śnieżną pierzynką

Szarlotka pod śnieżną pierzynką

Składniki - 7 jajek - 1 szklanka mąki - ¾ szklanki cukru - cukier waniliowy - łyżeczka proszku do pieczenia - litrowy słoik przesmażonych jabłek ( może być gotowa masa szarlotkowa ) - 2 śnieżki - 2 galaretki cytrynowe - 400 ml mleka - kolorowa posypka Wykonanie Białka ubić na sztywno. Dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka. Zmiksować  na puszystą masę. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Piec ( blacha 37 na 25 cm )20 minut w temperaturze 175oC. Wystudzić. Jabłka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Smaku

Autor

Świat SmakuŚwiat Smaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szarlotka, ciekawe przepisy, pieczenie, galaretka, jabłka, mąka, cukier, ciasto, masa z galaretki, słoik, do pracy, cytryna, lekka, ciasto z galaretka, jajko, jabłka pieczone, pieczone jabłka, ciasto z masa, ciasta z jabłkami, lekkie ciasto, mleko w proszku, ciasta z masa, szarlotka z jabłkami, ciasto mleko w proszku, ciasto z białek , ciasto cytrynowe, puszyste ciasto

Inne przepisy z Świat Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.