składniki: 2,5 kg obranej cukinii 800 g cukru 2 łyżeczki kwasku cytrynowego 2 łyżki cukru waniliowego Cukinię pokroić w średnią kostkę i wsypać do garnka, zasypać kwaskiem oraz cukrem i cukrem waniliowym. Dokładnie wymieszać i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie wszystko zagotować i gotować ok 15-20 minut w zależności od cukinii musi byc taka prawie miękka
Monia miesza i gotujeszklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 4 łyżki cukru brązowego 2 łyżki cukru waniliowego 1/3 szklanki oleju Rapso 1/3 szklanki mleka 1 aromat cytrynowy 2 łyżki tartych migdałów Back Mit 1 jajko Cukinię oczyścić z miąższu i pestek, zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem ze skórką, ja dałam cukinię żółtą, musimy mieć
Monia miesza i gotujewzględu na kolejki najpierw odpuściłam, jednak na drugi dzień nie wytrzymałam i wróciłam by spróbować. Punkt oferuje lody w smakach alkoholowych (whisky, brandy, rum, Soplica malinowa) i niealkoholowych (cytryna, kawa, czekolada). Ja wybrałam wersję cytrynową, za która zapłaciłam 6,5 zł. Pan, który przygotowywał mi loda w specjalnej maszynie był tak zaoferowany tym, że jestem blogerką kulinarną, która się zainteresowała
Fabryka pomysłówSkładniki: 300-400 g filetu z łososia 400 g makaronu-penne lub farfalle 400 g szpinaku mrożonego w liściach sok z 1 cytryny gałka muszkatołowa, sól, pieprz, pieprz cytrynowy, tymianek łyżka sosu sojowego 50 ml białego wina 300ml mleka 50g masła+ łyżka do smażenia 120ml śmietany 18% 1 cebula 2-3 ząbki czosnku starty ser żółty 4 łyżki mąki pszennej
Czerwona PorzeczkaUwielbiam desery :) Zrobiłam deser z różnych galaretek o nietypowych smakach . Deser zwieńczyła bita śmietana w niecodziennym wydaniu... W prezencie od naszych przyjaciół ze Stanów Zjednoczonych dostałam c urd z cytryn Meyera. Próbowałam coś takiego po raz pierwszy w życiu - i uważam, że jest to po prostu przepyszne. Ma obłędnie orzeźwiający cytrynowy smak :) Amerykanie stosują go do do mufinek, bułeczek
Delicious Titbitsdużej cebuli (lub 1 mała) 3 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżeczki natki pietruszki 4 łyżki cytryny 1/2 łyżeczki miodu sól i pieprz Papryki i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Łączymy je z pietruszką oraz dodajemy pozostałe składniki. Wszystko mieszamy i gotowe
Delicious Titbitsosób) 1 op. roszponki, 5-10 dag cheddara, 250 g pomidorów koktajlowych, odrobina sosu balsamicznego, Sos winegret : 5 łyżek oliwy z oliwek, 1 łyżeczka musztardy Dijon, 2 łyżki z cytryny, 1 łyżka miodu, szczypta soli, Roszponkę wykładamy na platerę, na to układamy pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki oraz sypiemy cheddar. Polewamy sosem winegret i skrapiamy octem balsamicznym. Proste
Delicious Titbitspokrojony w kliniki oraz posypujemy szalotkami, delikatnie solimy i pieprzymy, Przepis na pyszny dressing poniżej... Dresing: 2 łyżki miodu, 1/2 ząbka czosnku (przeciśnięty przez praskę), sok z połowy cytryny, Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i polewamy gotową sałatkę. Smacznego
Delicious Titbitspatelni, po czym posypać nimi ser. Następnie wierzch posypać rodzynkami (tudzież innym suszem :) i polać miodem (śmiało i obficie). Można serwować z pokrojonym w księżyce jabłkiem (które warto skropić cytryną, by nie pożółkły
Delicious Titbitswkładamy do nagrzanego piekarnika 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C na 30-35minut. Upieczony biszkopt studzimy Syrop do nasączenia biszkoptu: 1/2 szklanki przegotowanej wody, sok z jednej cytryny, 2 łyżeczkami cukru. Masa zielona: 900 ml soku zielonego (np.: Pysio, Kubuś), 3 budynie (moje bez cukru), 1 łyżka cukru, 1,5 paczki delicji. Szklankę soku odlewamy, wsypujemy budynie
Delicious Titbitswczoraj obiecałam dziś limonkowy curd. Jest bardziej intensywny w smaku niż cytrynowy z nutą pomarańczy , który prezentowała wcześniej. Przepis w sumie jest taki sam z tą różnicą, że jedynie cytryny zamieniłam na limonki..., no i nie ma pomarańczy :) Składniki: 2 jaja/ 2 eggs , 2 żółtka/ 2 egg yolks , 80 g masła/ 80 g of butter , 160 g cukru (drobnego
Delicious Titbitsryby – u mnie mintaj Ok. 100g panierki Panko lub bułki tartej 1-2 łyżki sosu słodkiego chili Tao Tao Słodka papryka w proszku 2 jajka Sól Pieprz – może być cytrynowy mąka 3 torebki brązowego ryżu Sos: 450g mrożonych warzyw (u mnie włoskie z Biedronki) Puszka krojonych pomidorów Papryczka chili Szczypta curry, bazylii i oregano Szczypta cukru Sól Pieprz 1 ząbek
Fabryka pomysłówPost Sos miodowo-musztardowy do sałatek i mięs pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Sałatka z wędzonym łososiem, granatem, oliwkami i pomidorami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje