cytryna - 13435 przepisów (strona:597/896)

Czekoladowe pancakes z cytrynowym twarożkiem, jagodami, borówkami i melisą. 146

gęste) twarożek dwa plastry białego sera dwie łyżki jogurtu naturalnego sok z 1/4 cytryny 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią dodatkowo jagody borówki płatki migdałów płatki czekoldowe listki melisy cytrynowej miód/ syrop różany lub inne ulubione dodatki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Oddzielić białko od żółtka. Żółtko utrzeć z cukrem. Dodać zsiadłe mleko/jogurt i dokładnie wymieszać (najlepiej trzepaczką lub mikserem). Stopniowo dodawać

DefinicjaSmaku
TĘCZOWE EGZOTYCZNE GALARETKI Z OWOCAMI 232

opisania ;)   TĘCZOWE GALARETKI EGZOTYCZNE Z OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ** /własny; współpraca z marką Winiary;/ 2-3 porcje 1 opak. galaretki Winiary o smaku limonki i trawy cytrynowej (Smak Bali) 1 opak. galaretki Winiary o smaku ananasa i granatu (Skarb Mauritiusa) 1 opak. galaretki Winiary o smaku mango i marakui (Klejnot Hawajów) bita śmietana ** ulubione owoce (u mnie morele

W kuchni Karmel-itki
MŁODA MARCHEWKA Z BOBEM 113

warzywo? SKŁADNIKI: 500 g bobu 5-6 młodych marchewek  1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 łyżeczka miodu 2 gałązki tymianku cytrynowego sól pieprz A jak to zrobić: Do wrzątku wrzucić bób i gotować go około 5 minut. Przelać na sito, pod strumieniem zimnej wody. Obrać z łupek. Na patelni rozgrzać olej i masło

Kuchnia w opałach
Sernik Czekoladowy 138

Sernik, czekolada, truskawki – niezwykle udane połączenie, które nie może nie smakować. Wilgotne, rozpływające się w ustach dwie warstwy sernika, ciemna czekoladowa i jasna cytrynowa lub pomarańczowa, w zależności, który z owoców wybierzecie. Prawdziwa rozkosz dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Ozdobiony orzeźwiającymi truskawkami efektownie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Bardzo Wam polecam. Spód ciasteczkowy: 300 g ciasteczek typu digestive

Made By Mom And Son
koktajl ze szpinaku 132

składniki: 40 g świeżych liści szpinaku 70 g dojrzałego banana 110 g wody mineralnej 20 g soku z cytryny 1 łyżeczka miodu wykonanie: Szpinak płuczemy, banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki miksujemy np. przy pomocy blendera lub Thermomixa na kremową konsystencję. Podajemy od razu

Domowy Smak Jedzenia
Jogurtowy deser z truskawkami 328

się stanie, możesz od razu wlać tężejący mus truskawkowy. Następnie odstaw szklanki na 10-15 minut do lodówki aż do jego całkowitego stężenia. Na sam koniec połącz żelatynę z cytrynową częścią jogurtu i wylej ją na truskawkowy mus. Wstaw do lodówki na kolejne 10-15 minut . Podawaj z kawałkami truskawek

Food Square
DROŻDŻOWE CIASTO Z RABARBAREM, ŻURAWINĄ, PŁATKAMI MIGDAŁÓW I MAŚLANĄ KRUSZONKĄ 166

często, bo ... niestety sezon nie trwa wiecznie ... :)) Składniki: 1/2 kg maki 1/2 szkl. cukru 2 jaja + 2 żółtka 5 dkg drożdży 12.5 dkg masła (margaryny) 1/2 szkl. mleka aromat cytrynowy lub skórka otarta z 1 sparzonej cytryny 100g suszonej żurawiny 1kg rabarbaru + 2 łyżki cukru do jego zasypania 100g płatków migdałów Na kruszonkę: 150g mąki 100g cukru 80g prawdziwego masła

Walijskie Pichcenie
Truskawkowa fantazja 212

truskawek  110 g białej czekolady 12 g żelatyny w proszku 35 ml zimnej wody odrobina czerwonego barwnika spożywczego z żelu dodatkowo: truskawki beziki listki melisy cytrynowej listki mięty czekoladowej Biszkopt: Białka ubić na sztywno, następnie partiami dodawać cukier, nie przerywając ubijania. Po jednym wbić żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Na końcu partiami dodawać przesiane mąki, miksując na najniższych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pak Choi z dodatkami wegetariańskimi 132

papryki 1/2 żółtej papryki 4 ząbki czosnku kilka kwiatów białego kalafiora 1 łyżeczka białego sezamu 1 łyżeczka czarnego sezamu ok 4 łyżki oleju z kiełków kukurydzy z aromatem trawy cytrynowej i imbiru ( Lidl) 3 łyżki jasnego sosu sojowego 1/2 łyżeczki brązowego cukru 2 porcje makaronu ( rosołowego ) sok z połowy cytryny świeża kolendra Warzywa umyć i pokroić w grube kawałki

Jemy Pijemy
Ciasto marchewkowe z wędzonym akcentem 101

mąki 1 op. cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soli 1/2 szklanki oleju arachidowego 1/3 szklanki oleju z kiełków kukurydzy z aromatem trawy cytrynowej (Lidl) 1/3 szklanki oleju słonecznikowego  (można zastąpić jednym rodzajem oleju :) ) 4 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka suszonego imbiru 1 i 1/2 szklanki wytłoczyn z marchewki lub startej marchewki starta skórka

Jemy Pijemy
Domowe kokosowe ptasie mleczko - 250 kcal, bez chemii 159

tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyna sojowa i E476, aromat), cukier, syrop glukozowy, masło, mleko zagęszczone słodzone, roztwór cukru inwertowanego, białko jaja w proszku, substancja żelująca (agar), aromaty, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (E 202) Dużo cukru, chemii, niezdrowego tłuszczu. Ale, ale jest na to rada - można je przecież zrobić samemu. Co ciekawe 100 g mleczka z tego przepisu

Powiedz dietom nie
Piegusek 107

rozpuszczone masło i wymieszać. Jajka ubić na sztywną pianę (można dodać do tego szczyptę soli) i delikatnie dodać do ciasta. Na koniec dodać cukier wanilinowy i skórkę cytrynową.  Ciasto piec w "keksówce" wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą przez około godzinę w temperaturze 180°. v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default

Mania Wypiekania
Sękaczek - warstwowa szarlotka wg Siostry Anastazji 296

placek osobno, ale jeśli ktoś dobrze zna swój piekarnik może włożyć dwa ciasta na raz. Składniki na masę: kilogram obranych jabłek   2 sztuki galaretek w kolorze żółtym np. cytrynowe Wykonanie masy:  Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do rondelka i smażyć ok. 10 minut (pod przykryciem). Następnie dodać galaretki w proszku i wymieszać. Składniki

Mania Wypiekania
Ekstrakt pomarańczowy 92

lodówki. Do użytku będzie gotowy już po 7 dniach, jednak pełnię smaku osiągnie po około 2 miesiącach.  Ekstrakt można przechowywać do roku. Można go przygotować także ze skórki cytrynowej a nawet limonki, jednak wtedy trzeba pamiętać, że skórek musi być więcej. Przepis jest lekko zmodyfikowaną wersję ze strony www.mojewypieki.com

Mania Wypiekania
Lemoniada 143

należy położyć cytrynę na stole i poturlać ją naciskając na nią dłonią. Następnie do soku dodać cukier i mieszać, aż do momentu, gdy nie będzie grudek. Do gotowej mikstury cytrynowo-cukrowej dolać wodę mineralną. Wymieszać.  Podawać z lodem

Mania Wypiekania