taką pastą jest bardzo energetyczna, w sam raz na śniadania, dlatego na jednej wersji się nie skończy :) Humus - 1 szklanka ciecierzycy ugotowanej/z puszki - 4 łyżki sezamu - sok z ½ cytryny - ¼ szklanki oliwy/oleju rzepakowego - sól, pieprz, suszona bazylia, papryka słodka, czosnek granulowany Wszystkie składniki zmiksuj i dopraw. Zdrowy dodatek do kanapek gotowy
Corner With Recipesszklanki oleju rzepakowego - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1 szklanka truskawek + kilka truskawek do ułożenia na wierzchu - 1 łyżka soku z cytryny Truskawki umyj i pokrój w ćwiartki. Wszystkie składniki poza truskawkami umieść w malakserze z ostrzem, siekaj tak długo, aż powstanie gładka masa. Dodaj truskawki, dokładnie wszystko wymieszaj. Przełóż do foremek
Corner With Recipesświeżej pietruszki - 1 łyżka drobno pokrojonej kolendry - 2 łyżki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 łyżki oleju - 2-3 łyżki mleka/wody - 1 łyżeczka kuminu - 1 łyżka soku z cytryny - sól, pieprz do smaku, szczypta cukru,papryka słodka, ostra - 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia Pokrój w kostkę cebulę i podsmaż na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym, pod koniec dodaj
Corner With Recipesbazie mojego przepisu ;D Składniki (2-3 porcje): - 300 g fileta z łososia* - 5 łyżek przecieru pomidorowego - 1/2 łyżeczki czerwonej tajskiej pasty curry - 5 arkuszy ciasta filo - sól ,pieprz cytrynowy do smaku, 1 łyżeczka garam masala - olej rzepakowy/masło do posmarowania Filet z łososia pozbaw skóry, przetnij na 5-6 kawałków. Dopraw solą, pieprzem i przyprawą garam masala. Odstaw
Corner With Recipessię ze znalezienia alternatywy bazyliowego pesto. Jedz cie na zdrowie :) Składniki (4 porcje): - 1 brokuł - ½ szklanki płatków migdałów - kilka łyżek płatków jaglanych - 1 ząbek czosnku - 1 łyżeczka soku z cytryny - kilka łyżek oliwy/oleju - suszona bazylia, papryka słodka (po łyżeczce) - szczypta chili cayenne - sól, pieprz do smaku - suszone pomidory z czarnuszką do posypania Brokuły najpierw moczę w misce z odrobiną octu
Corner With Recipestemat W końcu znalazłam przepis na jagielnik bez cudacznych składników, więc nie ma wymówek, trzeba zrobić. Może już na święta ? 4) Pomidorowy gulasz z soczewicą, kuminem, imbirem i cytryną znaleziony na Food Porn, Vegan Style Do swojej wersji dodałam jeszcze seler naciowy i marchewkę, pysznie, syto i mało pracy :) Do tego składniki, które większość ma w domu zawsze
Corner With Recipescałe włosy, ale ja się trochę tego boję, bo mam przetłuszczające się włosy. Za to końcówki świetnie nawilża. #6 Do rozjaśniania ciemniejszych partii ciała Wymieszaj 2 łyżeczki soku z cytryny z łyżeczką oleju kokosowego i posmaruj wybraną partię ciała. Spłucz po 15 minutach. #7 Przyspiesza gojenie się ran i leczy zakażenia skóry #8 Do wytwarzania naturalnych dezodorantów #9 Jako krem
Corner With Recipesciasto: 300 gram mąki, 200 gram zimnego masła, 100 gram cukru pudru, 3 żółtka, skórka otarta z jednej cytryny, krem: 500 ml śmietanki kremówki UHT, 1/2 laski wanilii, 240 g cukru pudru, 4 żółtka, 15 g żelatyny, 2 łyżki mleka 600-700 g owoców (porzeczki, maliny, borówki) Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do malaksera, szybko zmiksować. Przełożyć
królestwo garówProsta mikstura z białego wina z dodatkiem soku z cytryny i świeżej mięty. Żałuję troszkę, że jednak nie jest mi dane popijać taką szklaneczkę na tarasie w jakimś ciepłym miejscu. Lato w Anglii raczej się skończyło, jednak nic nie stoi na przeszkodzie by „orzeźwić się” takim drinkiem w pochmurne popołudnie :) Składniki butelka wytrawnego białego
Pink EnvelopeKoktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Truskawkowy koktajl na maślance Lemoniada arbuzowa, arbuzada Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Woda ogórkowo - cytrynowa Koktajl brzoskwiniowy z gruszką i truskawkami Składniki: 3 brzoskwinie gruszka kilka truskawek cukier/miód do smaku woda niegazowana Przygotowanie: Do blendera kielihowego wrzucamy umyte owoce, pokrojone na mniejsze kawałki
Moja smaczna kuchniadanie główne i przekąskę. Składniki: mały kalafior (bądź połowa dużego) 2 jajka 4 łyżki tartej bułki 3 łyżki kaszy manny duża cebula 3 ząbki czosnku sok z połowy cytryny łyżeczka białego pieprzu łyżeczka kurkumy sól olej do smażenia Sposób przygotowania: Kalafior umyć i podzielić na małe różyczki. Zagotować wodę z solą, wrzucić kalafior na wrzątek i gotować jakieś
na moim stole...mnie niezwykle cieszyły te barwy. Spróbujcie i Wy, zapraszam. Składniki: 1 jogurt typu greckiego z truskawkami 0% tłuszczu 150 g 1 galaretka Frugo niebieska o smaku owoców leśnych i cytryny 2 szklanki wody 1 jogurt naturalny 90 g około 1/2 szklanki jagód 3 łyżeczki orzechów arachidowych w mlecznej czekoladzie (można pominąć) 2 słodkie rurki do ozdoby Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy
Słodkie okruszkiSkładniki: z przepisu ze strony Kwestia Smaku 2 filety z kurczaka Marynata: 2 ząbki czosnku, starte 1/2 łyżeczki imbiru w proszku listki świeżego tymianku 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki oliwy sól morska szczypta ostrej papryki Filety z piersi przekroić na pół lub na 3 części, lekko rozbić. Posolić. Natrzeć składnikami marynaty. Odłożyć na 30 minut. W międzyczasie przygotować
Moja Galeria Smakuplasterki. Bazylię i miętę porwać na kawałki. Wszystkie składniki umieścić w misce. Przygotować dressing, polać nim sałatkę. Dodać sezam. Całość wymieszać. Dressing: 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku cytrynowego 2 łyżki oliwy sól, pieprz Wszystkie składniki dressingu dokładnie wymieszać. Polać nim sałatkę. Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie
Moja Galeria Smaku