margarynę siekamy z cukrami, mąką i solą, dodajemy jajko i zagniatamy gładkie ciasto. Całość chłodzimy w lodówce przez minimum 30 minut.2. W międzyczasie obieramy jabłka, kroimy w kostkę, dodajemy cynamon i cukier i mieszamy. Dokładnie mieszamy też składniki kruszonki.3. Foremki na babeczki smarujemy olejem lub masłem, wylepiamy ciastem. Nakładamy jabłka i posypujemy kruszonką.4. Babeczki pieczemy
Kuchnia domowa Animlekiem. Dodajemy troszkę soli i cukru do smaku.2. Obrane jabłka kroimy w kostkę, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy, mieszając od czasu do czasu. Słodzimy do smaku i dodajemy cynamon - całość mieszamy. Zamiast smażyć jabłka, możemy użyć gotowych prażonych jabłek, np. takich.3. Do ugotowanego ryżu dodajemy uprażone jabłka i całość mieszamy. Podajemy na ciepło (ale i na zimno też dobrze
Kuchnia domowa Aniziemniak) 400 g jabłko 1 duża szt mąka bezglutenowa (Mix it Schar) 350 g olej 4 łyżki soda 1 łyżeczka cukier puder 2/3 szklanki cukier waniliowy 2 łyżeczki cynamon 1/2 łyżeczki kolendra, goździki, kardamon po 1/4 łyzeczki karob lub kakao żurawina suszona 2 łyżeczki 1/4 szklanki do dekoracji: lukier, migdały, bezglutenowe precelki Schaer, czerwone cukierki Skittles na noski Przygotowanie
głodny alergikPyszne, miękkie pierniczki bez glutenu i bez cukru. Ładnie pachną i są interesujące w smaku. Jeśli chcemy, aby były wegańskie proszę miód zstąpić syropem klonowym
Mała Cukierenkadoprawiony tak jak chciałam) Jeżeli używamy świeżych jabłek, należy je umyć, obrać, pokroić na małe kawałki wyrzucając ogryzki. Włożyć pokrojone jabłka do miski i wymieszać z cukrem i cynamonem ewentualnie dodać rodzynki.Formę posmarować masłem. Ciasto podzielić na 2 części, ta przeznaczona na spód - większa. Rozwałkować, najlepiej używając folii spożywczej, na koło większe niż foremka ( o ile używamy
Stare GaryBardzo smaczna rolada z masą migdałową i wykorzystaniem mojego ulubionego ciasta krucho - drożdżowego. Masę można zrobić migdałową lub podobnie- orzechową . Tym razem opierałam się na przepisie
Stare GaryKiedy nie mamy czasu na gotowanie ziemniaków czy kasz ten przepis bardzo się sprawdza. Bardzo dobre do wszelkich sosów, ale i na słodko z masłem, cukrem i cynamonem całkiem dobre danieskładniki (2 porcje)ok 110 g mąki2 jajka2 - 3 łyżki śmietanyszczypta soliopcjonalnie pieprzprzygotowanieDo dużego kubeczka wbić jajka, rozmieszać, dodać mąkę i śmietanę, mieszać widelcem do czasu, aż uzyskamy dosyć gęste
Stare GaryBardzo dobre danie, które powstało głównie w celu zagospodarowania pieczonych resztek ptasich. Miałam trochę mięsa z perliczki i resztki przepiórki. Idealna
Stare Garymaja pyszną i pięknie brązową skórkę. Polecam!przepis ze strony Food.comskładniki2 kg nogi kaczemarynata 3 ząbki czosnku 2 gwiazdki anyżu 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki płatków czerwonej papryki chili 2 łyżeczki oleju sezamowego 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki słodkiego sosu chili 2 łyżki octu
Stare Garychodzi o dodatki, to mogą być dowolne: owoce, bakalie, ciastka, żelki- co tylko lubicie i co można nadziać na metalowe szpikulce (które można zastąpić wykałaczkami).Można dać odrobinę wanilii, cynamonu, rumu lub ulubionego likieru, niech fantazja Was poniesie :)Gorąco polecam! :)* czekolada mleczna- 200 g* kremówka- 200 ml* skórka z pomarańczy- łyżeczka* likier pomarańczowy- 1 łyżka* dodatki- u mnie banan, pomarańcza
Kraina Miodem Płynącagodziny. Wody powinno być tyle, żeby przykrywała owoce z 5 cm zapasem. Jeśli w trakcie namaczania owoce wchłoną wodę, należy ją uzupełnić. Po tym czasie do owoców dodajemy wanilię, cynamon i goździki. Gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. Gdy kompot lekko przestygnie dodajemy do niego startą skórę i sok z cytryny oraz plasterki pomarańczy. Gdy będzie zbyt esencjonalny można
Kulinarne przygody GatityCookies with sunflower Składniki. 25 dag mąki żytniej 5 dag cukru brązowego 15 dag miodu 20 dag masła 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka goździków 1/2 łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny 1/2 łyżeczki imbiru 10 dag ziaren słonecznika 1 łyżka śmietany Wykonanie. Cukier wymieszać z 5 dag miodu (resztę odłożyć do słonecznika). Dodać
Kulinarny karnet Christopheraktóre zostają po domowej produkcji nalewek i likierów. Po sezonie można sięgnąć po suszone i mrożone owoce, które na kilka dni trzeba zalać alkoholem i ewentualnie dodać przyprawy (wanilia, cynamon, kardamon, goździki itd.) Przepis na przygotowanie różanego cukru pudru znajdziecie w przepisie na Batator - świąteczny tort (przepis).Czas przygotowania: 25 minutPorcje: 12 Składniki
SzczyptaSmaQKtoz nie lubi szarlotki?Przeciez to ulubione ciast wiekszosci z nas.Ta jest wyjatkowa,bo mocno"uzdrowiona",a mianowicie upieczona z pelnoziarnistej maki orkiszowej.Ciasto jest tak kruche
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mąka pełnoziarnista jest wspaniałym źródłem błonnika,żelaza,magnezu,białka i cynku.Stosujmy ja jak najcześciej w naszej kuchni.Cukier zastąpiłam stewią.Zaznaczam jednak,iż nie jest to stewia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!