cukinia smażona - 1500 przepisów (strona:29/100)

Tost z jajem 121

sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania Usmażyć jajko na masełku, na jego tłuszczu podsmażyć plasterki cukinii. Następnie poukładać kromki chleba, dać plaster sera żółtego, szynkę, jajko i cukinię. Przykryć drugą kromką i smażyć pod przykryciem, na małym ogniu, do momentu zarumienienia się chleba i roztopienia sera, po czym obrócić tost na drugą stronę i smażyć

pink envelope
Tarta z chorizo,fasolką,bobem,botwinką,kalarepą i z resztą ferajny :) 138

Składniki na ciasto tarty: 3/4 kostki masła 1,5 szklanki mąkiżółtkopłaska łyżeczka soliZagniatamy ciasto  ze wszystkimi składnikami i wyrobione ciasto zawijamy w folię spożywcza i

Bon Appetit Małgorzaty
kurki+cukinia+płatki owsiane+ziemniaki=pyszny pasztet... 151

tarce do ziemniaków w blenderze lub na zwykłej cebulę zeszklić na 2,5 łyżkach masła /reszta do wysmarowania formy/ do cebuli dodać umyte i posiekane kurki, smażyć z 5 minut mieszając odciśniętą cukinię wymieszać z żółtkami, ziemniakami, cebulą z kurkami, płatkami, tartą bułką, przyprawami i dobrze wszystko wymieszać ubić pianę na sztywno i dodać do masy, delikatnie wymieszać keksówka 24x11

W Mojej Kuchni Lubię
Leczo wegetariańskie. PYCHA 147

cukrowym, który świetnie się sprawdza i trochę urozmaica tą potrawę. Porcja: 4 osoby Składniki: 1 cebula  3 ząbki czosnku  2 łyżki oleju papryczka chili  2 małe cukinie  2 papryki czerwona i żółta 250g groszku cukrowego 400g pomidorów z puszki w kawałkach 250g passaty pomidorowej 1/2 szklanki wody 3 łyżki posiekanego świeżego oregano 1 łyżeczka cukru(...)pieprz do smaku  Wykonanie: Rozgrzewamy głęboką patelnię lub garnek z grubym dnem. Wlewamy olej i dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek i chili. Smażymy około 5 minut. Następnie na patelnię dodajemy paprykę, cukinię pokrojone w grubą kostkę i groszek cukrowy w całości. Doprawiamy pieprzem i solą. Smażymy pod przykryciem 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Dość duży

Apetyt na Zielone
Lasagne z cukinii 218

może więc jej zabraknąć w naszym letnim menu. Świetnie się komponuje z różnymi dodatkami, co umożliwia różnorodne wariacje kulinarne. Można ją jeść na surowo, smażyć, zapiekać, grillować, dusić, gotować i marynować. Pomysłów na dania z cukinią jest bez liku. Ja proponuję dzisiaj lasagne, w której makaron zastąpiłam właśnie cukinią. Pomysł na takie zastosowanie cukinii podsunęła mi dziś(...)ziemniaczanej-wersja bezglutenowa (lub mąki pszennej)1 szklanka mleka1 szklanka bulionu200g tartego sera mocarella lub dowolnego sera żółtegosól, pieprz Przygotowanie:Cukinię kroimy w plasterki (około 0,5 cm) i podsmażamy na oliwie na patelni grillowej.Na drugiej patelni smażymy cebulę, czosnek i mięso mielone. Przyprawiamy solą i pieprzem. Sos serowy:Na patelni rozpuszczamy masło i wsypujemy mąkę, mieszamy

Smakowity Blog Kulinarny
Pasta primavera, Long Phung 156

będzie jeszcze bardziej kremowy, a danie o wiele smaczniejsze. Składniki: ok. 250 g spaghetti 2-3 łyżki masła lub oliwy 4-5 czerwonych papryk 2 marchewki 1-2 małe cukinie 1 małe opakowanie śmietany zwykłej lub roślinnej 3 łyżki serka mascarpone sól, pieprz Ugotuj makaraon al dente. Warzywa drobno pokrój i podduś na oliwie lub maśle. Przełóż warzywa do ciepłego(...)sosie curry, smażone z kiełkami, makaron z warzywami. Poza tym jest oddzielna sekcja w menu „dania warzywne”, w której znajdziemy m.in.: bakłażana w sosie chili, faszerowaną cukinię, fasolę płasko strąkową z czosnkiem, brokuły smażone z pomidorami i czosnkiem, warzywa smażone w stylu Hoi An i smażone kiełki. Pasta primavera The name of the dish means „spring” but fresh ingredients

Qlinarnie i Qlinarnie
Spaghetti z zielonymi warzywami 139

puszki. Ten pierwszy po delikatnym podsmażeniu na oliwie/oleju jest sprężysty, wręcz chrupki - tak jak smażone brokuły. Pokrojone brokuły wymagają najwięcej czasu podczas smażenia - w moim przypadku było to ok. 15 minut. Groszek i cukinia ok. 7 minut, makaron ok. 8.   Logika podpowiada... ... że mniej więcej w połowie smażenia brokułów należy dodać pozostałe zielone składniki na patelnię

Right Behind The Kitchen
Gulasz z Cukinią i Pomidorami – Bardzo Smaczny 200

wody 2 papryczki chili 2 ząbki czosnku przyprawy: 1/2 łyżeczki imbiru mielonego 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz olej do smażenia Link do filmu z przygotowania: Gulasz z cukinią i pomidorami https://www.youtube.com/watch?v=Gi0WqIjBIXs Przygotowanie: Najpierw pokroję wszystkie składniki na gulasz: Umyte i osuszone mięso kroję w kostkę. Pomidory obieram ze skórki (pomidory sparzyłam wrzącą wodą, dzięki temu(...)przez około 5 minut, następnie do podsmażonej cebuli dodaję paprykę czerwoną i żółtą i smażę całość około 5 minut. Podsmażone składniki na patelni przekładam do garnka z duszącym się mięsem i nadal duszę. Po 20 minutach duszenia mięsa do garnka dodaję pozostałe składniki gulaszu: cukinię, bakłażan, pomidory, przyprawy, doprawiam solą i pieprzem, dokładnie mieszam i duszę całość pod przykryciem

Uwaga Babcia Gotuje
Roladki z polędwicy wieprzowej i sezonowych warzyw 245

wegetariańskie leczo, zupa pomidorowo-imbirowa z zieloną soczewicą. Przyzwyczajam się do tego, by piec, zamiast smażyć i wykorzystywać w kuchni jak najwięcej warzyw. Przepis, który chcę dziś zaprezentować to kwintesencja zdrowego, pięknego, a także pysznego jedzenia :) Roladki z polędwicy wieprzowej nadziane cukinią oraz kolorową papryką (porcja dla 2-3 osób) Potrzebujemy: 1 sporą polędwicę wieprzową (moja ważyła(...)papryk kroimy na niewielkie, równe kawałki, np. w paski. Paprykę wrzucamy na rozgrzaną patelnię (ja użyłam tej patelni, na której smażyłam polędwiczki, i która pozostała po tym lekko tłusta). Podsmażamy 4-5 min. i dodajemy cukinię. Po ok. 1-2 min. dodajemy również pomidory z puszki i koncentrat. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem oraz tymiankiem i dusimy do chwili, kiedy warzywa

Ratunku obiad
Krem pomidorowy z frytkami z cukini i szynki złocistej, podawany z kaszą gryczaną ,selerem naciowym i olejem z ostropestu 157

oleju na patelni. Ja jednak wybrałam wersję lżejszą i zdrowszą - z piekarnika, a poza tym,nie jestem szalona by w taki upał jak dziś stać i smażyć frytki na patelni. Szynka i cukinia upieczone w ten sposób, z ziołami są lżejsze, aromatyczne i można je zjadać zupełnie samodzielnie. U mnie dziś stanowiły dodatek do kremu pomidorowego. Krem wyłóż na talerze

Z Kuchni Do Kuchni
Leczo z Cukinią 162

szklankę wody lub bulionu do smaku: 4 ziarnka ziela angielskiego 1 listek laurowy lubczyk lub maggi papryka słodka, papryka ostra pieprz , sól olej do smażenia Link do filmu z przygotowania : Leczo z cukinią https://www.youtube.com/watch?v=E4tc28Xlx-w Przygotowanie: Najpierw przygotuję składniki na leczo : Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych i białych błonek paprykę kroję w paseczki o długości 3 – 4 centymetrów(...)przez około 5 minut. Następnie do cebuli dodaję kiełbasę i całość smażę jeszcze 5 minut. Teraz do kiełbasy z cebulą dodaję paprykę, wodę, listek laurowy, ziele angielskie, mieszam i pod przykryciem na małym ogniu całość duszę przez około 15 minut. Po 15 minutach dodaję pozostałe składniki lecza – cukinię, pomidory, doprawiam przyprawami i nadal duszę do miękkości warzyw około 30 minut

Uwaga Babcia Gotuje
ZAPIEKANA CUKINIA FASZEROWANA KURCZAKIEM I FETĄ 455

okiem, więc najlepiej jest najpierw lekko naciąć cukinię wzdłuż tej granicy i dopiero wydrążyć. 5. FASZEROWANIE (2 min) Wydrążoną cukinię wkładamy na lekko wysmarowaną tłuszczem blachę lub blaszkę do pieczenia, wypełniamy każdą połówkę kurczakiem z cebulą (wlewamy także sos ze smażenia), następnie kładziemy na wierzch kawałki fety i posypujemy całość oregano. Na koniec lekko polewamy całość olejem rzepakowym. 6. PIECZENIE(...)koniec pieczenia. 7. PODANIE: Danie dobrze smakuje z pieczonymi ziemniaczkami lub smażonym ryżem i sałatką. Mimo, iż niepozorna, jedna połówka bez problemu nasyci jedną osobę. Skórki nie jemy, gdyż w dużych i starszych okazach jest po prostu twarda. OM NOM NOM! Świeżutki post ZAPIEKANA CUKINIA FASZEROWANA KURCZAKIEM I FETĄ na blogu NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
Tarta z kwiatami cukinii 190

ubiegłego roku bardzo polubiłam kwiaty cukinii. Są niezwykle delikatne, można je zarówno smażyć, jak i piec. Szczególnie pyszne są te faszerowane serkiem z pikantnymi przyprawami. Ten pomysł wykorzystałam w wytrawnej tarcie z kwiatami cukinii. Smacznego!     Składniki: Ciasto: 200 mąki 100 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli   Farsz: 3 jajka 200 ml śmietany 18% 3 łyżki serka

Pasja Smaku
DROBIOWA WĄTRÓBKA NA KOŁDERCE Z MŁODEJ CUKINII 193

papryką  - jest w czym wybierać :))) Składniki: 700g wątróbki drobiowej 2 młode cukinie kilka pieczarek 2 młode pory 2 młode marchewki majeranek sól świeżo zmielony pieprz szczypta cukru olej Wykonanie:  Wątróbkę myjemy, czyścimy, osuszamy papierowym ręczniczkiem, jeśli jest duża kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy majerankiem i smażymy na rozgrzanym oleju od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia solimy(...)drugiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojony w plasterki por i marchewkę. Podsmażamy kilka minut na małym ogniu. Następnie dorzucamy pokrojone w półplasterki cukinie i pokrojone pieczarki. Mieszamy całość, doprawiamy do smaku: solą, pieprzem i szczyptą cukru. Smażymy do momentu, kiedy warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Na talerzu układamy warstwę podsmażonej z warzywami cukinii, na nią wykładamy wątróbkę

Walijskie Pichcenie
Nowy porządek. I krem z cukinii 174

niewielką kostkę, cukinie przekroić na pół, wyciąć środek z nasionami, pokroić w kostkę dwa razy większą niż ziemniaki.Cebulę zeszklić na oleju, dodać ziemniaki, chwilę smażyć. Zalać bulionem, gotować 5 minut. Dodać cukinie, szpinak, tymianek i bazylię, gotować 20 minut, aż wszystkie warzywa zmiękną. Zdjąć z palnika, zmiksować blenderem na gładki krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Podawa

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania