Moje pierwsze podejście do frittaty i myślę, że bardzo udane. Bo w sumie to taki nieco inny omlet a omlety bardzo lubię i wychodzą mi całkiem
Monia miesza i gotujełyżeczka musztardy np. rosyjskiej odrobinę lub więcej soli, pieprzu, pieprzu ziołowego, papryki słodkiej, Do obtoczenia: bułka tarta Do smażenia: olej rzepakowy 1. Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i obsmażamy na suchej patelni do wyparowania wody. 2. Cukinię obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach -środek wyrzucam-solimy i odstawiamy(...)mielonego wrzucamy odsączone pieczarki - można je wcześniej umieścić na sitku jeśli nie pozbyły się nadmiaru wody- dodajemy odciśniętą cukinie i pozostałe składniki. 4.Formujemy kulki i delikatnie spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej. 5. Smażymy na rozgrzanym oleju. 6, Podałam z kaszą jaglaną i marchewką
Kubki smakuczasie dokładnie odciskamy. Jajka roztrzepujemy z mlekiem kokosowym oraz ksylitolem. Do mieszanki dodajemy cynamon oraz mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy do ciasta dobrze odciśniętą cukinię i posiekane drobno orzech. Z ciasta smażymy na patelni placki
Bon appetit mon amiekostką) ząbek czosnku sól, pieprz ulubione zioła - u mnie garść swieżego majeranku i tymianek uprażony słonecznik lub dynia grzanki można posypać ją startym cheddarem Do dzieła!!! Cukinię i ziemniaki kroimy w kostkę i smażymy klika minut na rozgrzanej oliwie następnie wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy aż ziemniaki będą dobrze miękkie. Cebulkę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę
sierotka maRysia w kuchniolejem, wymieszałam i odstawiłam. Warzywa umyłam i pokroiłam w cienkie paseczki. Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju wkładałam kolejno: marchew czerwoną świeżą paprykę pora cukinię Warzywa wymieszałam, przyprawiłam pieprzem i solą. Smażyłam je dosłownie parę minut, aby były lekko twarde. Pierś kurczaka podsmażyłam. Przełożyłam ją do usmażonych warzyw. Wymieszałam. Podawałam z makaronem i posypanym parmezanem. Smacznego
potrawyregionalnedrobną kostkę. Paprykę kroimy w średniej długości paski a cukinię w większą kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Po 5 minutach dorzucamy cukinię, po następnych 2 minutach dokładamy paprykę. Smażymy wszystko przez ok. 3 minuty. Dodajemy pomidory, chilli, sól i oregano. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy do czasu aż pomidory się rozpadną ok. 30 minut. Przekładamy do słoików
Pobite gary Barbarymałej patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła wbijamy jajko lekko posolić przykrywamy pokrywką po 2 minutach jajko sadzone wykładamy na talerz z cukinią. Tak przygotowaną cukinie możemy również podawać z pieczonym lub smażonym kurczakiem. Smacznego
kgwjanczewopatelni lub we frytkownicy rozgrzewamy do 190 stopni. Temperatura jest tutaj niezwykle ważna, bo jeżeli będzie niższa cukinia nasiąknie tłuszczem. Mieszamy ciasto. Moczymy w nim cukinię i od razu wrzucamy na patelnię. Smażymy przez około 1 minutę i wyjmujemy na papierowy ręcznik, żeby osączyć warzywo z tłuszczu. Posypujemy solą i wcinamy póki ciepłe ;) Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakułyżka soku z cytryny Wykonanie: Cukinię kroimy na półplasterki i podsmażamy na oliwie. Dodajemy dorsza pokrojonego w kostkę i smażymy, po czym doprawiamy solą i pieprzem ( musimy uważać aby dorsz się nie rozpadł). Cukinia musi być al dente Na talerzu układamy sałatę, na nią kładziemy usmażonego dorsza i cukinię. Następnie dokładamy suszone pomidory pokrojone w cienkie paski i oliwki przekrojone
IMPRESJA SMAKUcebule szalotki 4 jaja 4 łyżki mąki 1 łyżka bazylii sól pieprz czarny pieprz cayenne olej lub oliwa do smażenia Sos czosnkowy: 5 łyżek jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku oregano sól pieprz Sposób przyrządzania: Cukinię umyć i pokroić w kosteczkę (wielkość kukurydzy). Kukurydzę osączyć z zalewy. Cebulę szalotkę poszatkować na bardzo drobno. Do dużej miski włożyć cukinię
Zakątek rozkoszy kulinarnychłyżeczki startego imbiru ( może być mielony) 3 łyżki miodu chilli do smaku (ja użyłam całą papryczkę) olej do woka ( do smażenia) 0,5 paczki makaronu Chow Mein 1 mała papryka czerwona 1 mała cukinia pęczek szczypiorku 1 łyżka oleju do woka Przygotowanie: Kurczaka myjemy, osuszamy następnie lekko nacinamy z obu stron i smażymy, aż kurczak się(...)przykrycia 15 minut. W tym czasie kiedy dusimy kurczaka, gotujemy makaron z godnie z instrukcja podaną na opakowaniu. Ugotowany makaron płuczemy w zimnej wodzie. Paprykę i cukinie kroimy w cienkie paseczki i na oddzielnej patelni podsmażamy na oleju z woka. Do tej mieszanki dodajemy makaron i posiekany szczypior. Przed podaniem dodajemy ok 3 łyżek sosu z kurczaka
Niezły MłynekSkładniki : 3 małe cukinie 2 jajka 2-3 łyżki mąki szczypta proszku do pieczenia sól i pieprz do smaku olej do smażenia Sos: 1 jogurt naturalny gęsty 200 g 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki kilka(...)gałązek szczypiorku kilka listków bazylii 3 rzodkiewki czerwona papryka w proszku kilka płatków chili sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania : Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać jajka , mąkę i przyprawy, dokładnie rozmieszać i połaczyć składniki. Smażyć na rozgrzanej patelni. Ja lubię , kiedy placuszki są rumiane. Sos to połączenie wszystkiego tego co wymieniłam w przepisie...paprykę ścieram
Gosia gotujedressingu. Zdrowa i smaczna sałatka :) Składniki (4 porcje): - 1 szklanka zielonej soczewicy - 2 łodygi selera naciowego - garść pomidorków koktajlowych - pół małej cukinii - 1 cebula - pokruszona feta (140 g) - garść prażonego słonecznika - olej rzepakowy do smażenia - oliwa do polania - sól, pieprz, bazylia, papryka słodka, Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię i cebulę pokrój w drobną kostkę
Corner With Recipesjakości piwa 2 świeże i z dobrego źródła jajka 2 szczypty soli morskiej 2 szczypty pieprzu białego (dowolny) Wykonanie: Przygotować ciasto do smażenia. Do miski wbić dwa jajka, przyprawić, dodać mąkę, dolać piwo, wymieszać na kremową masę. Cukinię umytą i osuszoną pokroić w plastry lekko ukośnie. Każdy z osobna plaster zamoczyć w cieście i wrzucić na rozgrzany głęboki olej. Smażyć
Wino Francja Kuchniamąka kukurydziana (5 łyżek) mąka ziemniaczana (1 łyżka) sok z cytryny (1 łyżeczka) kozieradka (1/2 łyżeczki) kurkuma (1 łyżeczka) sól tłuszcz do smażenia (ja użyłam olej z pestek winogron) Czas przygotowania: 30 min. Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Cukinię myjemy i nieobraną trzemy na średnich oczkach tarki. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i kukurydzianą, przyprawy oraz sok z cytryny. Mieszamy. Masę nakładamy
Weganka gotuje