mini Milky Way’ów + ew. więcej do dekoracji 50 g masła 3/4 szklanki śmietanki kremówki 30 lub 36% 1/3 szklanki mleka w proszku Batoniki lub cukierki pokroić na drobne kawałki i podgrzać w rondelku z masłem i śmietanką. Często mieszać i podgrzewać tak długo, aż roztopi się nugat, czyli wnętrze batoników. Może to zająć koło 15 minut. Masę wystudzić
Słodkie inspiracjeDekoracja: wafelki w czekoladzie, np. WW, Pryncypałki około 45 sztuk, 150g kolorowych drażetek lentilek. Boki tortu obłożyć wafelkami, układając je ciasno, jeden przy drugim. Do środka wsypać cukierki. Całość przewiązać wstążką
Z miłości do słodkościmiałam problem), też nie jest źle. Już teraz wiem jakim balastem to może się skończyć, ale wieczór... wieczór mnie taaaak męczy. Kiedy wiem, że w szafce w kuchni są cukierki, które przyniosła babcia albo inna ciocia... dzieciom wydzielam, sama podjadam, a one później pytają rozczarowane: a to już nie ma?? No nie ma, mówię, wszystko zjedliście przecież! Wołają mnie
bistro mamapodobizną postaci, w którą się wcielił w grze. Zakupów robi za pomocą monopolowej waluty. Pośród pól na planszy znajdziemy m.in. muzeum, bibliotekę, ulicę Belwederską, Aleje Jerozolimskie, sklep z cukierkami czy basen. Tu także znajdują się pola „szansy”, które albo polepszają sytuację albo wpędzają gracza w tarapaty oraz więzienie, do którego chcąc nie chcąc się jednak trafia. Tylko dla dzieci
Krzywa ProstaKiedyś bardzo lubiłam te cukierki, więc kiedy zobaczyłam przepis u Shining Star postanowiłam spróbować ich domowej wersji, która nie zawiera zbędnego cukru i dodatkowych ulepszaczy. W sam raz na weekendową małą rozpustę, gdyż smak masy mlecznej z dodatkiem orzeszków oblanych w gorzkiej czekoladzie po prostu uzależnia. Składniki na ok. 20 sztuk: Masa: 125g serka mascarpone (4 czubate łyżki
Fabryka pomysłówktórzy nie lubią mocnych trunków.Polecam, jako prezent dla naszych mam, dziadków, babć. SKŁADNIKI : 30 dkg kukułek (niecałe 3 opakowania) 0,5 litra wódki Puszka mleka skondensowanego PRZYGOTOWANIE : Cukierki włożyć do słoika, zalać wódką. Odstawiać na 2-3 dni-wstrząsając słoikiem co jakiś czas. Porozpuszczanie się kukułek-dodawać stopniowo mleko (ilość mleka zależy- czy słodzone i od upodobań). Przelać
Kopystką po garachkąpieli wodnej, dolać śmietankę i dokładnie wymieszać. Każdy patyk namoczyć w czekoladzie a następnie na niego nabić kulkę. Lizaki obtaczamy w czekoladzie, poczekać aż nadmiar czekolady spłynie i ozdobić cukierkami. Można włożyć do lodówki aby czekolada się szybciej ścięła i podawać. Idealne na Kinder party! Ciekawe czy smakowałyby Nudzimisiom
Radość kipiąca uśmiechem.truskawek a teraz potworki z płatków śniadaniowych. Straszne!!! Składniki: 3 łyżki masła 300g pianek (marshmallows) 6 szklanek płatków śniadaniowych (rice krispie) 2 tabliczki mlecznej czekolady do ozdobienia kolorowe cukierki do posypania Sposób przygotowania: Rozpuść masło w dużym garnku razem z piankami. Dodaj płatki śniadaniowe i dokładnie wymieszaj. Wyłóż masę na blaszkę o wymiarach 9/13cm, dociśnij i odstaw do całkowitego
wysmienitykompozycjami Brittany Wright, Sarabeth’s Kitchen czy obfitością Ottolengiego. Sporo jest inspiracji kuchniami krajów, gdzie mieszkała wcześniej. Czeski hermelin, wypieki jak San Francisco, ciasto z amerykańskimi batonikami, brownie z cukierków Michałków, arabska woda różana czy mieszanki przypraw robione od podstaw w domu. Jej filozofia smaku zakłada, że warto stawiać na sezonowe smaki, bo sezonowe produkty naturalnie się komponują
Ugotowane pozamiatanezlewamy!!!!!! Mięso obieramy z kości i dodajemy: bułkę ,warzywa , cebulę mielimy w maszynce 5-6razy . Mieszamy wszystko dokładnie dodając dwa jajka . Sól , pieprz do smaku. Zawijamy w tzw. "cukierki" najpierw w folie spożywczą a później w aluminiowa. TUTAJ ZOBACZYSZ JAK W dużym garnku doprowadzamy wodę do wżenia i gotujemy około 20 minut na wolnym ogniu. Wyciągamy nasze
Viola cooks with passionKiedyś gdzieś znalazłam przepis na krem oparty na truflach. Trochę zmieniłam i wyszło coś takiego pysznego:) Składniki: Biszkopt: 5 jajek, 5 łyżek cukru, 5 łyżek mąki. Nadzienie: 400 g cukierków trufli, 2 czekolady gorzkie 70%, 300 g masła, 330 ml śmietany 30% (kupowałam w Biedronce a tam mają takie nietypowe pojemności) Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywno
Państwo Wojtczuk gotująklik>> . Większe torebki w których znajduje się czekoladowy mikołaj zostały zrobione z kartki A4, mniejsze zrobiłam z połówki kartki a te najmniejsze (mieszczą się z nich dwa cukierki) zrobiłam z 1/4 kartki. W każdej torebce zrobiłam dziurkę dziurkaczem i przeciągłam przez nią wstążkę. Karton obkleiłam papierem do pakowania prezentów, oraz przykleiłam do niego za pomocą kleju
Pani domowaserze, skąd krowa bierze mleko, ile chipsów chowa się w ziemniaku, a to nie koniec. Jeśli chcesz się przekonać ile sardynek mieści się w puszce, czy żelki to cukierki, to musisz zajrzeć do działu "jedzenie". Dział "w domu" to odpowiedzi na pytania takie jak: skąd się bierze światło w żarówce, prąd w baterii, co było pierwsze widelec, czy łyżka
kruche babeczkiwyrastania ustawiłam je w okolicy rozgrzanego kominka...? Do środka dałam serka, bo akurat jedno opakowanie po sernikach zostało, i data ważności groziła mi już palcem. Spośród masy cukierków, które C. wysypał do miseczki w ramach Świąt, wyłuskałam pozostałe krówki, i je też do drożdżówek dorzuciłam. W końcu na ten szary styczeń przyda się odrobina słodyczy... Bułeczki są pyszne
Pożeraczka, czyli raz adobrze