prostu wyśmienicie. Składniki: 30 suszonych daktyli 30 całych migdałów ok. 150 g masy marcepanowej ok. 200 g białej czekolady barwnik różowy dowolne posypki wg uznania: rozdrobnione orzechy, małe cukierki, kuleczki, zabarwiony cukier Sposób przygotowania: Daktyle przecinamy wzdłuż i wyciągamy pestkę. Do środka daktyli wkładamy migdały. Marcepan wcześniej rozwałkowujemy i owijamy nim owoce. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i dodajemy
Podróż w kulinariazawsze robię tort :-) W tym roku nie było inaczej :) Przygotowałam tort, z którego jestem bardzo dumna :) smakował rewelacyjnie, świetnie wyglądał :) Tort składał się z orzechowego ciasta, kremu z dodatkiem cukierków Michałków, a środkowy spód stanowiła pokrojona w plasterki rolada z białym kremem :) Wszystko świetnie się komponowało i wspaniale smakowało :) Polecam ten tort, jest na prawdę pyszny :) SKŁADNIKI
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuApropos cukierniczych wyrobów… Dziś małe, wdzięczne mini-pączki. Z serkiem waniliowym. Ale…chyba już ich więcej nie zrobię… Są stanowczo za dobre! Je się je jak cukierki. Mięciutkie, puszyste, waniliowe. Bardzo proste w przygotowaniu. Składniki: 3jajka 250g mąki pszennej 300g serka waniliowego 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia Wykonanie: W misce mieszamy
Raj dla Podniebieniaogniu, aż powstanie gęsty budyń. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. dodatkowo: opakowanie cukierków lentilek (ok. 230 g) 2 opakowanie rurek z kremem wstążka wykonanie tortu Jeden biszkopt jasny układamy na paterze, nasączamy go, smarujemy 1/2 cz. dżemu. Spód ciemnego biszkopta smarujemy
Domowy Smak Jedzenianagrzanego do 160*C z termoobiegiem i piec około godziny, do suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i polać lukrem babkę. Wierzch posypać cukierkami
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasklepu nie chce ci się jechać nie pozostaje więc nic innego jak przeszukać zakamarki kuchennych szafek i lodówki, a nóż-widelec uchowało się w nich coś pysznego ? Ciastek brak, cukierków brak, ale za to z zamrażarki spoglądają na mnie przyjaznym okiem... mrożone czarne kuleczki 😎. Szybka burza mózgów i już jest plan: robimy pyszny gęsty d omowy
Kulinarne przygody GatityZdrowe "cukierki" robiłam głównie z myślą o dzieciach, ale mnie również smakowały :) Robimy je z suszonych owoców, najlepiej takich bez siarki. Kształt, sposób podania dowolny, zależn y od naszej wyobraźni. Małym dzieciom można przygotować w formie lizaków :) Składniki : 5 dag suszonych moreli 5 dag suszonych rodzynek 5 dag suszonych fig 5 dag ziaren słonecznika
Proste Potrawywykałaczkami, jak przy zrazach. Nie martwcie się, na tym etapie kurczak wygląda mało apetycznie i niczym nie przypomina galantynki :D Roladę zawińcie ciasno w folę do pieczenia, tak jak cukierka. To jest ten moment, kiedy nadajemy roladzie jej właściwy kształt, a więc ściśnijcie folię mocno i zawiążcie końce w supeł lub trytytką. Możecie również obwiązać "cukierka" sznurkiem, aby na pewno
Spektrum Smakupolewę. Polewa 'Milky way' 5 batoników Milky Way lub 110 g mini Milky Way’ów 50 g masła 3/4 szklanki śmietanki 36% 1/3 szklanki mleka w proszku Batoniki lub cukierki pokroić na drobne kawałki i podgrzać w rondelku z masłem i śmietanką. Często mieszać i podgrzewać tak długo, aż roztopi się nugat, czyli wnętrze batoników. Może to zająć koło
Słodkie inspiracjeforemek do 3/4 wysokości i piec w nagrzanym piekarniku do 160C około 25 min. lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu babeczki udekorować polewą czekoladową i kolorowymi cukierkami. Wesołych Świąt
Radość kipiąca uśmiechem.mazurku także element dekoracyjny. Mazurek czekoladowy ozdobiłam złotymi czekoladowymi jajkami oraz posypkami w złotym odcieniu. Do dekoracji mazurka warto wykorzystać także bakalie,a także przeróżne małe słodkości, jak żelki, cukierki, małe ciasteczka. Przepisy na inne mazurki - TUTAJ PRZEPIS NA MAZUREK CZEKOLADOWY Składniki na mazurek czekoladowy: Kruchy spód: 75 g mąki krupczatki 75 g mąki tortowej 100 g zimnego masła
kolorowotorcikowodokładnie pokryła całą formę, a w batonikach nie było wolnych przestrzeni. Na wierzch równomiernie wysypać kuleczki zbożowe (1 szklanka) i letnilki i dokładnie podociskać, aby płatki i cukierki przykleiły się do batoników. Formę/naczynie żaroodporne przykryć folią aluminiową i odstawić, w temperaturze pokojowej, na 2 - 3 godziny, aby masa zastygła. Masa musi całkowicie ostygnąć przed krojeniem. Po tym czasie
Gospodyni Miejskawaniliowego (1 łyżka) -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 żółtka -szczypta soli KREM -250g serka mascarpone -300ml śmietany 36% -2 łyżki cukru pudru DODATKOWO -dowolne ozdoby -kolorowe cukierki, draże imitujące jajka Z podanych składników zagniatamy ciasto. Na początku może się trudno zagniatać, ale po chwili pięknie się uformuje, będzie gładkie :-) Foremki smarujemy tłuszczem i wyklejamy je ciastem
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumąka Ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku do 160C około 50- 60min. lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto udekorować polewą czekoladową i kolorowymi cukierkami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Przekąska orzechowa Dietę rozdzielną można wspierać innymi zdrowymi nawykami. Zamiast cukierków, czekoladek, żelków czy też chipsów, pod ręką mogą stać orzechy. Dobrą opcją jest by były to orzechy, które trzeba łupać. Ten proces zmniejsza ilość spożycia dzięki samemu procesowi wydobywania ze skorupek tego co właściwe. Organizm zdąży przeliczyć ilość wartościowych składników i poinformować o sytości. Dodatkowo taka zdrowa przekąska
Dieta Rozdzielna i Zdrowie