mnie ochota na wódki cukierkówki. Poprosiłam więc M. (od razu M., w tej chwili!!!) o zakup skittelsów, kukułek, krówek, miętusów, ice-ów. M. kochany zakupił od razu i tak cukierki przeleżały kilka miesięcy. Jednak w którąś wolną sobotę postanowiłam wrócić do mojego planu i zrobiłam kukułkę - kukułówkę. Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęć domowemu baileysowi, tu dałam buteleczkę, tutaj chlapnęliśmy
Brzuszki Łakomczuszkidlatego już tutaj do Was wracam, dzisiaj z pysznym orzeźwiającym koktajlem :). Ogólnie mam za zadanie... przytyć! Ciężkie zadanie, bo ja naprawdę dużo jem. Muszę jeść wartościowe rzeczy, batoniki i cukierki raczej ograniczyć, i pić dwa razy tyle co dotychczas. Tak więc przede mną wyzwanie! A tymczasem zapraszam Was na koktajl, u mnie najczęściej gości jako dodatek do śniadania :). Składniki
Trufelkowopyszna miodowo cynamonowa kawa z miodowymi krówkami . Idealny początek dnia. Mogłabym teraz tylko tak siedzieć popijać moją kawę, patrzyć na piękny jesienny las i delektować się moimi ulubionymi cukierkami… Krówki kocha u mnie każdy domownik, a te miodowe po prostu podbiły nasze serca. Zwłaszcza serduszka moich dzieci i moje Życzę Wam moi drodzy miłego słodkiego dnia
Słodkie okruszkizamrażarki do schłodzenia. Nakładamy kolejną warstwę kremu na boki tortu. Na wierzch tortu nakładamy kajmak (można rozrobić do z wodą, żeby miał nieco rzadszą konsystencję). Wierzch dekorujemy botonikami i cukierkami. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyomega 3 i omega 6. Ksylitol to alternatywa dla zwykłego cukru o zmniejszonej kaloryczności. Stosowany w przemyśle spożywczym do słodzenia jako dodatek do żywności, głównie gum do żucia i cukierków. Zalecany dla diabetyków. Po kliknięciu w cukier przeniesiecie się do sklepu gdzie możecie go zakupić
Różowa kuchniablok czekoladowy, jest bardzo smaczny, ale jak dla mnie odrobinę za słodki. Zamiast herbatników można dodać kawałki ulubionych orzechów, rodzynków lub małe kolorowe cukierki. Blok czekoladowy[/caption] Składniki: 250 g mleka w proszku 125g masła ¼ szklanki wody 3 łyżki kakao 2 szklanki cukru 8 herbatników Wykonanie: Mleko w proszku, kakao
Pomysłowa kuchniaśmietanki kremówki 3 x śmietan fix 500 g białych michałków Sposób przygotowania Śmietanę ubijamy i dodajemy do niej śmietan fix. Kremówkę mieszamy z serkiem mascarpone i pokruszonymi cukierkami. Upieczony i ostudzony biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy go wcześniej przygotowanym kremem
Pani domowaWitajcie, większość z nas chcąc schudnąć największy problem ma z wyeliminowaniem słodyczy. To chyba najgorsze z czym przychodzi nam się zmierzyć na diecie. Dzisiaj jest jednak tyle zdrowych ciastek, cukierków i innych słodkości, którymi z powodzeniem możemy zastąpić te tradycyjne. Jedną z takich opcji są domowe wypieki. Jako propozycję takich zdrowych domowych FIT batoników polecam moje bezglutenowe czekoladowe batoniki
Health-Fit-Life100g (w czekoladzie lub bez) czekolada 100g (gorzka lub mleczna) łyżka masła 1 sztuka orzecha laskowego w czekoladzie lub inna kuleczka (draże) słodkości do wypełnienia pudełka (czekoladki, pierniki, ciasteczka, cukierki itp.) Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z masłem. Przygotować podstawę z piernikowego serca. Następnie przyklejać do niej z boku pierniki mocząc je w czekoladzie. Robić to powoli
Mania Wypiekaniawinogrona i zalewam 1/2 szklanką galaretki i wstawiam do lodówki. Na końcu wylewam warstwę jogurtową i do lodówki wstawiam. Kremówkę ubijam z fixem , dekoruję nią deser, posypuję borówkami i cukierkami. Dekoruję szaszłykami z galaretki
wesoła kuchniamięso się nie porozrywało). Gotowe plastry przyprawić wedle upodobania, nałożyć porcję farszu szpinakowego i zwinąć w roladki. Każdą przełożyć na pasek foli i pozawijać dość ciasno, skręcając końce jak cukierki. Piec w nagrzanym do 175 st piekarniku przez 30 minut. Po upieczeniu porozwijać z folii i podawać z ulubionymi dodatkami. Artykuł Roladki drobiowe ze szpinakiem pochodzi z serwisu Każdy
Pieguskowa Kuchniaprzyznać, że czułam się w tej roli bardzo niepewnie. Gdy już pozwoliły mi zsiąść, znów zapakowały do samochodu i zabrały na lunch. Po drodze do restauracji wyręczyły torebkę pełną cukierków i kazały je sprzedawać - za pięć koron albo całusa. Powiem tak - sprzedałam trzynaście, a bogatsza się nie zrobiłam. Brawo ja. (Rada na przyszłość - jeśli nagle ogarnie Was nieodparta potrzeba
Pożeraczka, czyli raz adobrzegodz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem. Odkładamy mikser. Dodajemy posiekane cukierki, orzeszki ziemne. Rózgą kuchenną lub szpatułką krótko i delikatnie mieszamy całość. Uwagi: Serek mascarpone i krem czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu
Słodki PomysłDziś mam dla Was przepis na doskonały karmel. Można go wykorzystać do wszelkich deserów, ciast lub zrobienia cukierków karmelkowych. Trzeba tylko pamiętać, że karmel jest bardzo gorący i nie skusić się by próbować go w czasie gotowania. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieorzechowych smaków. Duży plus, że w obu pastach nie ma tej nuty surowego ciasta jaką wyczułyśmy w wersji z orzechów włoskich i konopi. Aha i bardzo przypomina nam smak cukierków karmelowo-kakaowych, które od dzieciństwa kupuje nam babcia w wiejskim sklepiku :D Pasta z migdałów: Musimy przyznać, że od samego początku nakręciłyśmy się na marcepan w słoiczku choć żółty
Candy Pandas