cukierki - 1000 przepisów (strona:26/67)

Lekka sałatka z makaronem i wędzoną rybą 265

przedłużyła;) Ale postaram się szybko nadrobić wszystkie zaległości w blogowaniu.  Czy pisałam już kiedyś, że lubię jadalne prezenty? Właśnie taki dostaliśmy od brata. Zgadnijcie, co to było:) Czekolada? Cukierki? Tort?... Nie! to była ryba. Tak, tak, dostaliśmy rybę - piękną, dużą, wędzoną na zimno gorbuszę. Paweł, dziękuję:*!!! Gorbusza jest rybą z rodziny łososiowatych, ma niedużo ości i bardzo smaczne

Obiad gotowy
Tort Ptasie Mleczko "Frozen" 227

lodówki na kilka godzin do zastygnięcia. Zimną kremówkę ubić na puch z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Udekorować boki tortu, zrobić szprycą rozetki. Na torcie ułożyć opłatek i udekorować cukierkami, bezami i śnieżynkami. Rada: Opłatek położyć na torcie przynajmniej na ok 2 godz przed podaniem. Ja robiłam zdjęcia zaraz po udekorowaniu i widać, że opłatek jest jeszcze lekko pomarszczony

Smakołyki Asi
Detoks. Smoothie. Dla zdrowia. 601

normą, ale w takim "zdrowym" ujęciu. Co to znaczy? Znaleźć równowagę i umiar to najważniejsze, aby nie przeginać w żadną ze stron. Aby jednego dnia nie rzucać się na cukierki i chipsy a przez kolejne 6 dni jeść sałatę i gotowanego kurczaka. Aby przez dwa tygodnie nie objadać się tłustymi tortami i nie zajadać obfitych kolacji

SMYKWKUCHNI
Ciastka francuskie z owocami i twarogiem 236

Czasami bywa tak, że mam ochotę na coś słodkiego..... i nie mówię tu o czekoladzie lub cukierkach. Wtedy najlepiej sprawdza się ciasto francuskie. Dzięki niemu można wyczarować na szybko jakieś słodkości. Tym razem były to ciastka z ciasta francuskiego z twarogiem i owocami. Składniki:    opakowanie ciasta francuskiego    owoce (ja miałam mrożone owoce :truskawki, porzeczki, jagody

Amatorka kuchenna
Sernik z czekoladą i skórką cytrynową 206

Wielkanoc. I od tamtej pory jest z nami nie tylko na Wielkanoc:) Jest pyszny! A górę sernika możecie dowolnie przyozdabiać - może to być galaretka z owocami, polewa czekoladowa, kolorowe cukierki, groszki, na co macie tylko ochotę, choć i bez tego sernikowi trudno się oprzeć :) Składniki: 1,5 kg mielonego twarogu 250 g ciasteczek maślanych (można użyć kakaowych - spód

Zasmakuj Kuchni
Czekoladowe ciasteczka 172

otrzymania gładkiej masy. Po przestudzeniu dodajemy do niej jajko, a następnie suche składniki. Wyrabiamy ciasto. Formujemy lekko spłaszczone kulki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciastkach układamy czekoladowe cukierki. Pieczemy w temperaturze 160 stopni 12-14 minut w zależności od wielkości ciastek. Ciasteczka wyciągamy z piekarnika w momencie podpieczonych brzegów, nie możemy ich za długo przetrzymać ponieważ będą

Życie zaczyna się w kuchni
Pańczkraut 177

Takie danie miało wyżywić ciężko pracującego człowieka, w warunkach ograniczonych zasobów. Tutaj wszystko musi być praktyczne nawet sztuka. I nie prawda, że tu jedzą węgiel. Węgiel dodają, ale do cukierków. Danie figuruje na liście produktów chronionych więc moja kryzysowa wersja, nie do końca identyczna, więc jeśli ktoś się będzie burzył to możemy równie dobrze posłużyć się inną nazwą

Kryzysowa Książka Kucharska
Tradycyjny sernik w polewie czekoladowej. 143

się nam nie przypalił spód. Jeśli wierzch zarumieni się za szybko  wtedy zmniejszamy temperaturę piekarnika. Ciasto studzimy najlepiej całą noc, następnie polewamy polewą czekoladową i dekorujemy cukrowymi cukierkami. Wszystkie składniki polewy rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu. Czekamy aż lekko przestygnie i polewamy ciasto. Ja pokroiłam ciasto kiedy polewa była jeszcze płynna jednak po włożeniu do lodówki

Radość kipiąca uśmiechem.
Kruche candy canes- świąteczne laski 193

Później tylko skubałam, skręcałam i rolowałam. Gdyby przyszło zrobić je w tym samym momencie, to straciłabym sporo czasu na czekanie aż troszkę stwardnieje. A jak się rozchodzą... szybciej niż cukierki na choince 😍 Składniki: 120g masła 2 żółtka 230g mąki pszennej 40g cukru pudru 80g mielonych migdałów 1 łyżeczka cukru z wanilią barwnik zielony i czerwony Sposób przygotowania: 1.Mąkę

Kuchnia w czekoladzie
Pierniczki 2016 154

miętowymi i wodą. Ilość wody zależy od ilości gęstego lukru, jaki pozostał. – Należy dodawać ją powoli, aby zbytnio nie rozrzedzić lukru. – Polukrowane pierniczki ozdobić kolorowymi cukierkami i posypkami

To co kocham
Torcik bakaliowy 173

cynamonu. Składniki: – 3 blaty z  piernika staropolskiego o średnicy małej tortownicy, u mnie 18 cm i jedno piernikowe ciastko – choinka – drobne cukierki perełkowe Farsz bakaliowy – 200 g pokrojonych suszonych śliwek – 100 g kandyzowanej skórki z cytryny – 1/2 szklanki płatków migdałowych – 5 łyżek brandy – 3 łyżki dżemu

To co kocham
Masło migdałowe i kilka pomysłów na domowe smakołyki idealne na prezent 169

starają się mądrze zarządzać słodyczami w diecie dziecka, są wystawieni na ciężką próbę. Bo słodycze to ciągle nadal najczęstszy i najłatwiejszy prezent dla dziecka. Nic łatwiejszego jak kupić cukierki czy czekoladę. Słodycze są na wszelkich świątecznych imprezach, w paczkach z prezentami od znajomych, w przedszkolu, w pracy… czekoladowe mikołaje czyhają z każdej strony. Uwaga! macie prawo głośno mówić

Cooking for Emily
Miekkie nadziewane pierniczki 344

czasie niż tym przedświątecznym robić piernikowe ciasto. Zwłaszcza takie, które musi swoje odsiedzieć w lodówce. Pierniczki wieszane na choinkę to nie dla nas, u nas na choince wiesza się cukierki, a pierniczki nadziewa i stawia na świątecznym stole. Dzisiaj przedstawiamy przepis na najlepsze pierniczki pod słońcem! Nie trzeba ich przygotowywać w listopadzie, chociaż leżakować muszę, ale nie długo

Kuchnia od dwojga
TORT CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI 179

tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Poncz: 1/2 szklanki wystudzonej herbaty, 2 łyżki soku malinowego  oraz: mały słoiczek konfitury wiśniowej, 250 g mrożonych wiśni bez pestek , herbatniki, cukierki tic-tac  Sposób przyrządzenia:  Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodając powoli już na samym końcu mąkę wymieszaną z kakao. Przełożyć do tortownicy wysmarowanej tłuszczem

pieprzny smaczek
Kawa zbożowa orzeźwiająca - miętowa 131

Jedną kawę miętową na blogu już mam. Pamiętacie? Taką z cukierkami ;) Ale ta, którą dziś zaprezentuję jest zupełnie inna! Po pierwsze - zbożowa! INKA - mój smak dzieciństwa, bo kiedyś Mama codziennie rano gotowała taki wielki (chyba 10-litrowy) garnek Inki i przez cały dzień kto chciał to sobie podchodził i nalewał. Do dziś pamiętam jak zdyszana zabawą na podwórku wbiegałam

Kolorowy Przepisownik