ŚLEDZIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 194Kolejny świąteczny przepis - tym razem śledziki marynowane w oleju z suszonymi pomidorami . Śledzie z suszonymi pomidorami są banalne w przygotowaniu, niebanalne w smaku. Jeśli lubicie ryby
W kuchni Karmel-itki
Norweskie ciastka świąteczne last minute 152szklanki mąki + do podsypania Sposób przyrządzenia: 1. Utrzyj masło z cukrem na puszystą masę. 2. Dodaj śmietanę i przyprawy - dokładnie wymieszaj. 3. Wsyp sodę i mąkę - zagnieć gładkie ciasto. 4. Rozwałkuj ciasto na grubość 3-4mm i wycinaj ciastka. 5. Układaj ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Piecz 7min w 180*C. Smacznego! Norwegian Christmas cookies with
Kuchnia w Słońcu Skąpana
Szybka i dobra sałatka z ananasem 177Szybka i dobra sałatka z ananasem najlepsza sałatka na imprezę Szybka i dobra sałatka z ananasem - przepis, który powstał spontanicznie z tego co, akurat było
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Trufle czekoladowe z przyprawami korzennymi 173Dzisiaj przygotowałam trufle czekoladowe z przyprawami korzennymi , pachnące klimatem zbliżających się Świąt. Prawdziwa uczta dla miłośników piernikowych smaków. Trufle są aksamitne, wprost rozpływające się w ustach
Oryginalny smak
Krajanka piernikowa 172W okresie świąt Bożego Narodzenia często zastanawiamy się, gdzie kupić krajankę piernikową i jaka jest jej cena. Krajanki dostępne są w większości cukierni, a nawet w
PysiaGotuje.pl
Roccocò – napoletańskie ciasteczka 170posmarowania) Sposób wykonania: W misce wymieszaj mąkę z cukrem, cynamonem, proszkiem do pieczenia, potem dodaj skórką otartą z pomarańczy i cytryny. Następnie dodaj posiekane migdały oraz wodę i zagniataj ciasto, aż będzie gładkie i miękkie, ale nie będzie się lepiło. Z gotowego ciasta formuj wałki o długości ok. 20 cm. Połącz jeden koniec wałka z drugim, aby powstały okręgi. Ciasteczka
365 dni dookoła kuchni
Śledzie z suszonymi pomidorami 186Śledzie z suszonymi pomidorami prosty przepis na aromatyczne śledzie Śledzie z suszonymi pomidorami i cebulą, przyprawione szczyptą chili i ziołami smakują obłędnie. Od kilku
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pierniczki w czekoladowej polewie 172barwnik spożywczy posypka cukrowa 1. W garnku podgrzewamy miód, masło i cukier puder do momentu aż cukier się rozpuści a składniki połączą. Studzimy. Dodajemy pozostałe składniki, wyrabiamy gładkie ciasto. 2. Ciasto wałkujemy na grubość około 3mm. Formą w kształcie choinki wykrawamy pierniczki. Pierniczki wykładamy na papier do pieczenia, pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 8-10 minut. Studzimy
Szefowa kuchni
Pierniczki - lukrowane choinki 150barwnik spożywczy posypka cukrowa 1. W garnku podgrzewamy miód, masło i cukier puder do momentu aż cukier się rozpuści a składniki połączą. Studzimy. Dodajemy pozostałe składniki, wyrabiamy gładkie ciasto. 2. Ciasto wałkujemy na grubość około 3mm. Formą w kształcie choinki wykrawamy pierniczki. Pierniczki wykładamy na papier do pieczenia, pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 8-10 minut. Studzimy
Szefowa kuchni
Kokosowe ciasteczka z czekoladą 158puszystą masę, następnie dodajemy jajko i miksujemy do całkowitego połączenia się składników. W drugiej misce mieszamy wszystkie suche składniki. Wsypujemy je do masy maślanej, miksujemy, a następnie zagniatamy. Z ciasta formujemy kulę i owijamy ją w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie ciasto wałkujemy partiami na blacie posypanym mąką. Powinno ono mieć grubość
Kulinarne przygody Gatity
Tegoroczna duża chatka z piernika FILM 168Witam kochani, już ostatni wpis piernikowy :) Zwieńczenie piernikowych wypieków czyli duża piernikowa chatka na mój świąteczny stół :) a tu film przedstawiający ją w pełnej krasie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
PIERNIK Z KONFITURĄ ŻURAWINOWĄ 174pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 st. C lub do tzw. suchego patyczka. Studzimy.. POLEWA: W rondelku podgrzewamy śmietankę z masłem, dodajemy połamaną czekoladę. Polewamy. Wystudzone ciasto polej polewą czekoladową, dekorujemy. Smacznego
Ostra na Słodko
Pierniczki 151cukru pudru ((1 szklanka)) barwniki spożywcze ((opcjonalnie)) kolorowe posypki ((opcjonalnie)) Pierniczki Do miski wsyp mąkę, dodaj miód i wymieszaj. Następnie dodaj jajko, masło, przyprawę do piernika i sodę. Wyrabiaj ciasto mikserem lub ręcznie do uzyskania jednolitej, zwartej masy. Gotowe ciasto wyłóż na blat oprószony mąką i podziel na 3 części. Każdą część rozwałkuj i wykrawaj wzory. Na blaszkę, wyłożoną papierem
Przepisy na widelcu
Wyniki konkursu z Home Green Tea Spa 174Nagroda za 3 miejsce: Pani Majka „Jaka jest moja ulubiona potrawa świąteczna? To niewątpliwie makowiec mojej babci. Robiła go z sercem. Domowa masa makowa ucierana z miłością, kruche ciasto na jajkach od własnych kur i tyle radości Nikt nie wkładał więcej serca w pieczenie ciast niż ona. A pierogi Ach pierogi Te najlepiej robiła moja ciocia. Ona na wigilię
Słodkie okruszki