ciasto - 164325 przepisów (strona:6223/10955)

Czekoladowe brownie z fasoli. Nie zawiera 14 głównych alergenów. 168

brownie nie zawiera 14 głównych alergenów. Nie znajdziecie tu jajek, nabiału, glutenu. Produkty te zastąpiłam fasolą, bananami oraz kakaem. Ciasto jest bardzo czekoladowe idealnie współgra z owocami leśnymi np. malinami czy jeżynami. Składniki: 2 szklanki ugotowanej fasoli 2 banany 4 łyżki miodu 4 łyżki kakao pół szklanki oleju rzepakowego 2 łyżeczki sody oczyszczonej Sposób przygotowania: Wszystkie składniki zmiksuj na gładką(...)masę. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia i wysmaruj tłuszczem. Ciasto przełóż do małej foremki i piecz 30 minut w 180ºC. Na koniec posyp czekoladowymi kropeczkami

wysmienity
Naleśniki twarogowe 148

całość ponownie wymieszać. Dodać uprzednio roztarty za pomocą widelca twaróg oraz cynamon lub kilka kropel aromatu waniliowego. Całość zmiksować na jednolitą konsystencję i na końcu wmieszać łyżkę oleju. Ciasto odstawić na około 5-10 minut.  (Powinno spływać po łyżce zostawiając jednolitą smugę - tak jak w przypadku klasycznych naleśników.)  Na rozgrzanej patelni (*) szybkim ruchem rozprowadzić cienką warstwę ciasta. Każdy

Di gotuje
Szakszuka z pieczarkami i cukinią 180

Dzień dobry, dziś oficjalnie zjadłam pierwsze śniadanie na balkonie ❤️ Tego mi brakowało i czuję, że już niedługo wszystko wróci do normy.  A dziś moja ulubiona

Niezły Młynek
Bezglutenowe bułeczki z makiem 224

łupinę, niektóre mają niezbyt apetyczny ciemny kolor. Wykonanie: Jajka lekko ubijam, dodaję jogurt. Mieszam dokładnie. Dodaję sypkie składniki. Dokładnie łączę. Odstawiam na 10-15 minut, aż łupina napęcznieje, a ciasto zrobi się gęste. Z ciasta formuję 8 kulek. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w nagrzanym piekarniku, najpierw z termoobiegiem 15-20 min. w temp

Saganek
BONOFFEE PIE + FILMIKI 154

banany i chwilkę chłodzimy.  Śmietanę ubijamy z cukrami, następnie wsypujemy śmietanex i chwilkę miksujemy.  Na zimne babanany rozkładamy śmietanę. Deser chłodzimy 1-2 godziny i podajemy.  Ciasto jest bardzo smaczne i słodkie. Polecam.                                       Zapraszam do obejrzenia filmiku

Kulinarne Fantazje Marioli
Kawa z chili i cynamonem 181

Kawa z chili i cynamonem  na odporność i odchudzanie.  Kawa z chili i cynamonem pobudza, rozgrzewa i pomaga pozbyć się nadprogramowych kilogramów. Aromat kawy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Bułki pszenne 184

oleju Mąkę wsypujemy do miski, robimy dołek. W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże wlewamy do miski, dodajemy łyżeczkę cukru. Odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy drożdże urosną, dodajemy ciepłe mleko, sól, wyrabiamy ciasto. Na koniec dodajemy olej i ponownie dokładnie wyrabiamy. Przykrywamy miskę i odstawiamy w ciepłe miejsce na min 2 h. Po tym czasie ciasto rozwałkować na okrągły placek , o grubości około

gotuj ze mną
Placki ze startym jabłkiem 202

posypania Jabłka, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do jabłek wbić jajka, wsypać mąkę, proszek do pieczenia i wlać olej oraz mleko. Składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Ciasto odstawić na kilkanaście minut. Placki smażyć na mniejszym ogniu na suchej patelni. Uwaga : 1 placek = 1/2 łyżki ciasta . Ewentualnie, gotowe placki posypać cukrem pudrem.  Składniki na placki przed

Ugotować
Chleb tostowy – szybki i łatwy 147

momentu, aż drożdże staną się płynne. Wlewamy ciepłą wodę, mieszamy, dodajemy mąkę i sól. Całość mieszamy z grubsza łyżką, a po chwili zagniatamy już ręką, by uzyskać gładkie, jednolite ciasto. Zagniecione ciasto obsypujemy lekko pozostałą mąką, formujemy w zgrabny wałek/baton i przekładamy do keksówki( 26x12cm ), wyłożonej papierem do pieczenia, dociskając delikatnie tak, by chleb wypełniał całą foremkę. Odstawiamy chleb

NiePieprz.pl
Chleb pszenno – żytni z ziarnami 221

wymieszać. Mąki wsypać do miski, dodać drożdże, sól, ziarna i wszystko dokładnie wymieszać. Wodę wlać do miski z sypkimi składnikami, wymieszać dokładnie łyżką na jednolitą, gęstą masę. Miskę z ciastem przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę. Ja wkładam do piekarnika nagrzanego do 50 stopni na około 45-50 minut. Wyrośnięte ciasto przełożyć do foremki

Smaki Armine
Chrupiące ciasteczka z kokosem i płatkami kukurydzianymi 161

miksując dodać jajka oraz aromat waniliowy. Następnie wsypać mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Masę krótko wymieszać i połączyć z wiórkami oraz suszonymi owocami. Płatki kukurydziane lekko pokruszyć. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (lub mniejsze), dokładnie obtoczyć je w płatkach i delikatnie spłaszczyć.   (Ciasto jest dosyć klejące, dlatego formowałam je zwilżonymi dłońmi.)    Ciasteczka z większymi

Di gotuje
Babka cynamonowa z dżemem 134

akurat nie mam w domu dżemu albo nie chce mi się iść do piwnicy to go pomijam Ale z dżemem babka jest chyba smaczniejsza. Do wysmarowanej olejem foremki przekładamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy z funkcją termoobiegu przez około 35-40 minut w temp. 180 stopni C. Gdy ciasto się przestudzi, podajemy z ulubioną herbatą i cieszymy się

Lamarida.pl
Proste bułeczki śniadaniowe 186

posypania Przygotowanie : Drożdże kruszymy do miski. Dodajemy cukier, ciepłe mleko i 1 łyżkę mąki. Mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 min. Masło roztapiamy. Po upływie czasu zagniatamy ciasto z rozczynu, reszty mąki, masła, jajek oraz soli. Odstawiamy na 1h w ciepłe miejsce. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Po upływie czasu z ciasta formujemy kulki. Układamy na blaszce. Smarujemy roztrzepanym

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania