ciasto - 164325 przepisów (strona:4943/10955)

Tort „leśny kopiec” ze szpinakiem i jarmużem (bez glutenu, cukru białego) 188

Witajcie kochani! Wiemy, że święta już za nami, jednak to ciasto dopiero teraz ma okazję pokazać Wam się ze wszystkich stron z pandzio-zającem na czele 🐰 🐼 A to dlatego, że był stworzony specjalnie dla magazynu, który przekonuje, że usuwanie cukru z diety nie jest tak bardzo bolesne jak się wydaje 😉  Tort „leśny kopiec” ze szpinakiem i jarmużem

Candy Pandas
Szarpaniec 213

Upiekłam biszkopt kakaowy , był mi potrzebny do ciasta.. wynalazłam fajny przepis ..i co ? i biszkopt nie wyszedł tak jak trzeba ..więc dalej już według znalezionego przepisu nic z niego nie robiłam..Ale wyrzucić też było szkoda, bo biszkopt w sumie wyszedł, upiekł się , ale był za niski i nie mogłam przekroić..tak więc zrobiłam co innego ..no i też(...)ciut nie wyszło tak  jak trzeba..Miałam cieniutkie wafelki czekoladowe i postanowiłam zrobić z nich spód i wierzch ciasta..no i wafle rozmiękły [pokazuję na zdjęciach,ale wafli nie polecam ] i nie dało się dobrze ukroić, więc posypałam dodatkowo wiórkami, żeby ładniej wyglądało.To już 3 wersja mojego szarpańca, 2 już są na blogu  [ klik] . 3/4 litra śmietany

Moje domowe kucharzenie
EKLERKI TOFFI Z BORÓWKAMI 185

Moje pierwsze podejście do ciasta parzonego uznaje za zakończone sukcesem ! Nie przypuszczałam nawet że ptysie czy eklerki są tak proste do zrobienia a całość wykonania zajęła mi nie więcej niż godzinę J Jako nadzienie użyłam budyniu toffi ale można użyć innego smaku lub wypełnić ciastka ulubionym kremem ! Szybki deser na dwa kęsy(...)Borówki amerykańskie PRZYGOTOWANIE: 1.W rondelku podgrzewamy mleko, pokrojone masło, cukier i sól.  Doprowadzamy do wrzenia. 2. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy energicznie, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek a masa zrobi się gładka. 3. Garnek zestawiamy z ognia i studzimy. 4. Do masy dodajemy po jednym roztrzepanym jajku, bardzo dokładnie mieszając po dodaniu każdego. Mieszamy, aż masa stanie

Marcepanowa kuchnia
Ciasteczka czekoladowe z nutką rumu. 191

szklanki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru pudru 1 kostka margaryny 1/2 kieliszka rumu 3 żółtka 2 łyżki jogurtu naturalnego Dodatkowo: cukier puder do podsypywania ciasta Wykonanie: Mąkę wysypać na stolnicę, dodać proszek do pieczenia, kakao i cukier puder. Wszystko wymieszać. Dodać margarynę, wysiekać i połączyć z sypkimi składnikami. Następnie dodać rum, żółtka i jogurt. Wszystko(...)zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Zawinąć w folię aluminiową lub spożywczą i schodzić w lodówce przez 2 godziny. Następnie ciasto podzielić na 2 części. Każdą część cienko rozwałkować podsypując cukrem pudrem. Wykrawać foremką kształty, ja zrobiłam koła. Wykrojone ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 20 minut. Ściągać z blaszki jak lekko

Agusiowe smakołyki
Chleb pszenny z dodatkiem płatków owsianych i miodu, na drożdżach 197

u017cd\u017ce, jajko oraz po\u0142ow\u0119 m\u0105ki.\r","Chwil\u0119 wyrabiamy i dodajemy pozosta\u0142\u0105 cz\u0119\u015b\u0107 m\u0105ki i mieszamy.\r","Przek\u0142adamy ciasto do wysmarowanej t\u0142uszczem keks\u00f3wki, przykrywamy foli\u0105 lub \u015bciereczk\u0105 i odstawiamy na 1,5-2h.\r","Wstawiamy keks\u00f3wk\u0119 do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika(...)opakowanie drożdży. Odstawiamy aż drożdże się spienią. Do miski z płatkami owsianymi dodajemy drożdże, jajko oraz połowę mąki. Chwilę wyrabiamy i dodajemy pozostałą część mąki i mieszamy. Przekładamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem keksówki, przykrywamy folią lub ściereczką i odstawiamy na 1,5-2h. Wstawiamy keksówkę do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 50-55 min, aż góra chleba

Mieszam w Garnku
Ciasto z kremem oreo. 1300

ubijania dodajemy po jednym żółtku ,wodę i olej. Mąkę ,proszek i kakao przesiewamy przez sitko i w dwóch częściach dodajemy do masy jajecznej delikatnie mieszając łyżką ,aby zachować puszystość ciasta. Masę przelewamy delikatnie do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 175 stopni na około 20 minut. Ciasto po przestygnięciu przecinamy wzdłuż na dwie części(...)śmietanę kremówkę z cukrem na sztywno ,dodajemy mascarpone i ubijamy do połączenia się składników.Dodajemy pokruszone ciastka z kremem i mieszamy .Masą przekładamy przekrojony biszkopt .Można polać polewą czekoladową. Ciasto przechowujemy w lodówce

Ladylaura.
jogurtowe ciasto z owocami (na jogurtach greckich) 173

Szybkie, proste do przygotowania i tanie ciasto do herbatki. Specjalnie nie trzeba go zachwalać, trzeba po prostu upiec.  *foremka 27*40 cm (duża blaszka) Składniki: 6 jajek duży kubek jogurtu greckiego  kubek cukru 3 kubki mąki kubek oleju szczypta soli  łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z cytryny 300 g truskawek pół puszki brzoskwiń  na kruszonkę(...)gęsta i puszysta dodawać mąkę na zmianę z olejem i jogurtem, na końcu dodać skórkę z cytryny. Przygotować kruszonkę: wszystkie składniki połączyć skubiąc palcami ale nie zagniatać.   Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem blaszki. Na wierzchu ułożyć owoce i posypać kruszonką.  Piec w 180*C około 45 minut. Wystudzone ciasto przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub zalać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto marchewkowe / Carrot cake 189

pieczenie: 40 min, ilość sztuk ok.: 10 Marchewki obieramy, myjemy i miksujemy w blenderze . Orzechy również miksujemy w blenderze lub kupujemy już zmielone . Potem przygotowujemy ciasto. Suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, orzechy, cynamon , sól ) mieszamy ze sobą, a mokre składniki ze sobą (jajka, cukier). Do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodajemy(...)startą marchewkę i mieszamy. Ciasto wlewamy d o formy (średnica 24 cm) wysmarowanej olejem i bułką tartą . Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na 35 - 40 minut. Smacznego! ***** We peel the carrots, wash and we mix it in a blender. Nuts also mixes in a blender or we buy they already grinded. Then, we prepare the dough

Projekty ze smakiem
Gofry drożdżowe – wafle z ciasta drożdżowego 199

Przepisów na gofry jest sporo, chociaż najbardziej znany jest jeden rodzaj gofrów z ciasta z dodatkiem proszku do pieczenia. Podobne przeważnie można zjeść latem, w budkach z goframi. Mniej znane są u nas gofry z Liège , z ciasta z dodtakiem cukru perlistego. Ale mogą być również gofry drożdżowe. 750 ml mąki pszennej, 250 ml mleka, 2 jajka, 100 g masła(...)Ubić jajka z resztą cukru, dodać rozczyn, pozostałą mąkę, wyrobić. Dodać roztopione masło, skórkę cytrynową i sól. Dokładnie wyrobić. Odstawić przykryte ściereczką do wyrośnięcia. Na rozgrzanej gofrownicy kłaść porcję ciasta, nie rozsmarowywać. Piec około 2 - 3 minut. Można podawać z konfiturami, owocami i słodkimi syropami. Podałam z syropem piernikowym , konfiturą z fig i ananasem. zastawa

królestwo garów
Marchewki z pastą jajeczną 187

Marchewki z ciasta francuskiego nadziane pastą jajeczną. Nadzienie możecie zrobić dowolne np. pasta z łososiem, sałatka jarzynowa itp. Za każdym razem nowy smak. Idealna przekąska na zimno na stół. Pięknie się prezentuje i jest smaczna. Na blogu w zakładce PRZEKĄSKI znajdziecie inne pomysły i przepisy. Jeżeli przygotowaliście potrawę z mojego przepisu to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach(...)ciasto francuskie XXL barwnik pomarańczowy 4 łyżki mleka Ciasto pociąć na paski o szerokości 1,5 cm i zawijać na specjalne tubki do wypieku rurek.Ciasto tak owijać aby zachodziło lekko na siebie. Odrobinę barwnika rozpuścić w mleku i posmarować każdą rurkę pędzelkiem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C aż rurki będą

O kuchni z uczuciem
Ciasteczka chałwowe 288

lodówki - mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia - dodać pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło oraz pokruszoną chałwę, wszystko posiekać razem - dodać żółtko, wymieszać, zagnieść gładkie ciasto - ciasto zafoliować, schłodzić przez 1 godzinę w lodówce - schłodzone ciasto podzielić na 20 części - każdą z części uformować w kulkę i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dużych

Smakołyki Bereniki
Babeczki z farszem jagodowym 218

mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Masło rozpuszczamy i studzimy. Śmietanę łączymy z ekstraktem, wodą, masłem oraz jajkami. Do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy na jednolite ciasto. Do foremek na babeczki nakładamy łyżkę ciasta, następnie łyżeczkę dżemu i ponownie ciasto. Babeczki pieczemy w 180 C około 20 minut. Wystudzone babeczki dekorujemy bitą śmietaną i dżemem

Zainspirowana w kuchni
Tarta groszkowa. 206

przygotował? O, to jest chyba ten kierunek. Zdecydowanie. Wiosenny kucharz wszystko robi wiosennie! Coś tam niby wie o gotowaniu, ale wciąż (znowu) trochę zielono mu w głowie. ;) Składniki: ciasto kruche (np. z tego przepisu lub gotowe) 1 por 1 szklanka zielonego groszku (świeży lub mrożony) 1 łyżeczka tymianku 4 jajka (3 surowe i 1 na twardo) 3 łyżki słodkiej śmietanki(...)sól oliwa do smażenia i natłuszczenia formy Wykonanie: Pora pokroić w cienkie plasterki, lekko oprószyć solą i podsmażyć do miękkości na oliwie. Formę natłuścić oliwą i wyłożyć na nią ciasto. Podpiec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wyjąć. Nałożyć na ciasto podsmażonego pora i zalać jajkami wymieszanymi ze śmietanką i solą do smaku. Posypać równomiernie startym serem

zadanie-gotowanie
Maślane ciasteczka 201

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Sposób wykonania: 1. W misce utrzeć cukier puder, jajko i miękkie masło. Dodać pozostałe składniki (poza kakao) i zmiksować. Następnie ciasto chwilkę wyrobić ręcznie, podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i dokładnie wyrobić. Obie kulki ciasta owinąć folią i schłodzić w lodówce przez 30 minut. 2. Ciasto rozwałkować na grubość

Kuchnia domowa Ani
Kluski Śląskie 181

Ziemniaki formujemy w taki kopczyk i dzielimy na 4. Jedna część (1/4) wyjmujemy, to puste miejsce uzupełniamy mąką ziemniaczaną, dodajemy szczyptę soli, wbijamy całe jajko i rękami wyrabiamy gładkie ciasto. 2. Z gotowego ciasta odrywamy kawałeczki ciasta i formujemy kluseczki robiąc palcem dołeczek. 3. Gotowe kluski wrzucamy na wrzącą wodę i cały czas mieszamy aż do ich wypłynięcia. Po wypłynięciu

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania