ciasto - 162258 przepisów (strona:1901/10818)

Brownie z orzechami pekan i karmelem 68

Obłędnie czekoladowa torpeda, tak w skrócie opisałabym to brownie. Brownie z prawdziwej gorzkiej czekolady, z orzechami pekan i sosem karmelowym własnej roboty. Wilgotne ciasto czekoladowe z aż 3 tabliczkami gorzkiej czekolady. Brownie to ciasto pochodzące z Ameryki, charakteryzujące się niewielką ilością mąki w samym cieście i wilgotną, jakby nieco niedopieczoną formą. Delikatnie płynny środek ciasta jest całkowicie zamierzonym i pożądanym(...)efektem. Takie kleiste wnętrze każdego kawałka brownie właśnie chcemy koniecznie uzyskać. Do brownie koniecznie dodaj ulubione orzechy, mogą to być zarówno orzechy włoskie, jak i fistaszki. Orzechy nadają ciastu lekko chrupkiej konsystencji, przez co smakuje jeszcze lepiej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Brownie z orzechami pekan i karmelem 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Wypieki Kuchnia: Amerykańska Trudność: Łatwe

ProstePesto.pl
Brownie z malinami 64

wystygnięcia. Jajka ubijam z cukrem na puszystą, kremową masę. Zmniejszam obroty miksera o połowę i cały czas miksując dodaję rozpuszczoną czekoladę z masłem. Następnie dodaję mąkę i mieszam ciasto łopatką. Brownie wylewam na blaszkę (28x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układam maliny. Jeśli korzystasz z mrożonych malin, wybierz i odłóż około 10 sztuk, a resztę wrzuć do rondelka(...)podsmaż, aż sok się zredukuje. Wyłóż zredukowany sos malinowy i odłożone całe maliny na ciasto. Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piekę 25-30 minut. Po tym czasie blaszkę od razu wyciągam z piekarnika i odstawiam ciasto do wystygnięcia. Brownie z malinami gotowe. Smacznego Artykuł Brownie z malinami pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Churros wg Aleex 78

churro/churros (także: porras, calentitos, papitas, kat. xurro) to tradycyjny, tłusty wypiek hiszpański i meksykański w formie długiego pręta o przekroju w kształcie gwiazdy. Wytwarzany z wyciskanego na głęboki olej ciasta parzonego i smażonego w wysokiej temperaturze. Znany także w Ameryce Łacińskiej, południowo-zachodnich stanach USA, Francji (tu zwany chichis lub chonchons), Portugalii oraz w Turcji.  Churros sprzedawane(...)garnka wsypać mąkę. 4. Nie przerywając gotowania, ucierać masę drewnianą łyżką, aż będzie lśniąca, gładka i będzie odstawać od ścian garnka. Powinno nam to zająć ok. 2 minut. 5. Ciasto w garnku odstawić do przestudzenia na około 30 minut. 6. Po tym czasie do masy dodawać po kolei jajka. Po każdym dokładnie utrzeć masę drewnianą łyżką. Powstanie jednolite ciasto parzone

W mojej kuchni
Maślane bułki Fastenwähe – karnawałowe pieczywo z Bazylei 71

bajgle. Będą również pyszną samodzielną przekąską lub dodatkiem do sałatek, zup lub serów.   Fastenwähe  – przepis Streusel Fastenwähe – maślane karnawałowe bułki SKŁADNIKI na 12 sztuk CIASTO 500 g mąki pszennej tortowej 10 g soli 10 g ekstraktu słodowego lub miodu 15 g świeżych drożdży 300 ml mleka pełnego (3,2 % tłuszczu ) 170 g masła, zimnego w kawałkach(...)wyrabiania dodaj zimne masło*, kawałek po kawałku i dalej wyrabiaj przez 5 minut ( na niskich obrotach).  Zwiększamy prędkość o jeden stopień i wyrabiamy przez kolejne 5 minut, aż ciasto będzie miękkie. Następnie przykrywamy ciasto i pozostawiamy je w misce robota kuchennego na około godzinę w temperaturze pokojowej. Ciasto dzielimy na dwanaście kawałków (ok. 80 g każdy), formujemy z nich

Tajemnice Smaku
Mini pączki z serka homogenizowanego w 10 minut 86

domu w nadchodzący Tłusty Czwartek. Pączki z serka homogenizowanego są naprawdę szybkie do zrobienia. Do ich przygotowania potrzebna jest mąka, jajka, serek homogenizowany oraz proszek do pieczenia. Ja do ciasta dodaję także sól, cukier oraz wanilię. Wszystkie składniki należy połączyć ze sobą łyżką, z ciasta formować kulki, które od razu wykładać na gorący olej. Nie trzeba czekać, aż ciasto(...)puder. Wymieszać. W osobnej miseczce połączyć serek homogenizowany wraz z ekstraktem z wanilii i jajkami. Następnie, płynne składniki połączyć z suchymi składnikami mieszając je drewnianą łyżką. Powinno powstać jednolite ciasto o nieco luźnej konsystencji. Na moim Instagramie dodałam kilka zdjęć ciasta po połączeniu składników. Mini pączki z serka homogenizowanego w 10 minut Do dość szerokiego garnka wlać sporą ilość oleju

MeCooks
Chlebki naan 84

szklanki letniej wody, łyżkę oliwy oraz 80 g gęstego jogurtu naturalnego – około trzech czubatych łyżek. Składniki wymieszaj, najpierw łyżką, następnie ręką. Wyrabiaj do momentu powstania gładkiego i elastycznego ciasta. Z ciasta utwórz kulę, przykryj folią spożywczą lub bawełnianą ściereczką i odstaw na 70 minut do wyrośnięcia. Wybierz ciepłe miejsce. Możesz nagrzać piekarnik maksymalnie do 35 st. C, wyłączyć piekarnik(...)wstawić ciasto. Po 70 minutach ciasto powinno podwoić swoją objętość. Ciasto chwilę wyrób na stolnicy lekko podsypanej mąką. Podziel je na cztery części. Każdy kawałek podziel na pół, powstanie 8 kawałków surowego ciasta. Będziemy z nich smażyć 8 chlebków naan. Z każdego ciasta uformuj zgrabne kulki, lekko je spłaszcz. Następnie rozciągnij palcami na kształt niezbyt cienkiego placka. Możesz je też

Zasmakuj Kuchni
Pączki z nadzieniem różanym 76

Pączki z nadzieniem różanym to klasyczna propozycja na pyszne pączusie na tłusty czwartek. Marmolada różana, to chyba klasyka. Jeśli to ma być klasyczny przepis, to oczywiście koniecznie musimy przygotować ciasto drożdżowe. Są dwie szkoły przygotowywania pączków, jedna z nich mówi, że pączki nadziewamy po usmażeniu, druga że przed smażeniem. Ja preferuję tą drugą i nadzienie różane dodam do pączków przed(...)około 20 minut. W tym czasie możemy rozpuścić masło i odstawić do przestygnięcia. Po około 20 minut, kiedy rozczyn będzie gotowy, dodajemy go do pozostałych składników i wyrabiamy ciasto. Ciasto powinno być dość elastycznie. Możecie wspomóc się mikserem z hakiem, albo maszyną do chleba. Z ciasta formujemy kulę i wkładamy do miski, oprószonej mąką. Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pita 75

sporej miski wsypuję 3 szklanki mąki pszennej, dodaję 3 łyżki oliwy, 1 łyżkę cukru, 1 łyżeczkę soli oraz wlewam wodę z drożdżami. Składniki mieszam aż powstanie ładne i elastyczne ciasto. Dobrze wyrobione ciasto przykrywam ściereczką i odstawiam na godzinę w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość. Porada. Możesz delikatnie nagrzać piekarnik, maksymalnie do 35 st. C, wyłączyć(...)wstawić miskę z ciastem. Po tym czasie wyjąć ciasto z miski, wyłożyć na stolnicę lub blat podsypany lekko mąką. Wyrobić ciasto, podzielić na około 8 kawałków. Z każdej części ciasta uformować lekko spłaszczone kule i odstawić na 20 minut. Po 20 minutach wyrośnięte kule spłaszczyć rękoma na kształt niedużych placków. Tak wyrobione placki zostaw na desce lub stolnicy podsypanej mąką

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania