Ten chleb będzie u mnie gościł na okrągło. Pyszny, idealny Wykonanie – do wysokiego naczynia wlać letnią wodę, dodać cukier i pokruszone drożdże. Przykryć naczynie ręcznikiem i odstawić do wyrośnięcia. następnie dodać sól, obie mąki, ziarna. Wszystko dokładnie wyrobić na gładkie ciasto. najlepiej użyć robota kuchennego. Ciasto jest dość lejące i klejące, ale takie ma być. Odstawić do wyrośnięcia. Ponownie wyrobić ciasto . Formę wysmarować olejem i obsypać ziarnami. Ponownie odstawić do wyrośnięcia. Pi...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl