adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kokos to bardzo smaczny składnik, który można wykorzystać do wielu smacznych ciast i deserów. Za pewne są wśród nas miłośnicy kokosu, ale także osoby, które go nie lubią. W tym wpisie zebraliśmy dla Was najlepsze przepisy na ciasta z kokosem. Każde z ciast wygląda bardzo apetycznie i jest warte wypróbowania. Takie domowe ciasta z kokosem będą idealnym(...)deserem na święta, rodzinne spotkania czy inne okazje w ciągu roku. Zapraszam do wypróbowania przepisów. Na pewno będziecie zachwyceni. 1. Ciasto Estella Przepis na: Przepiski.pl 2. Porzeczkowiec bez pieczenia Przepis na: Alledobre.pl 3. Ciasto bananowiec bez pieczenia Przepis na: ProstaKuchnia.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Ciasto Raffaello bez pieczenia Przepis na: KulinarnePrzeboje.pl 5. Ciasto pijany kokos Przepis na: waniliaikardamon (adsbygoogle
Damusia.plCiasto marchewkowe z pistacjami i polewą czekoladową to wyjątkowy smakołyk dla wielbicieli słodkości, prosty w przygotowaniu wypiek idealny na podwieczorek do popołudniowej kawy. Ciasto można również przygotować z ulubionymi orzechami lub rodzynkami. składniki na tortownicę 26 cm 3 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu ( szklanka 250 ml ) 1 szklanka oleju ( szklanka 250 ml ) 2 szklanki mąki pszennej ( szklanka(...)masę. Do masy jajecznej wlewamy olej i całość dokładnie miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz cynamon całość i ponownie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do ciasta dodajemy startą na tarce marchewkę oraz posiekane pistacje i wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie je rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku
Smakowite DaniaLukier: – 1 szklanka cukru pudru – 3 łyżki gorącej wody lub cytryny Przygotowanie: Mąkę pszesiewamy do miski malaksera lub robota kuchennego ( Ja użyłam blendera ze specjalnym hakiem do ciasta drożdżowego). Żółtka wybijamy do osobnej miseczki w której będziemy ubijać je z cukrem. Masło rozpuszczamy i studzimy. Przygotowujemy również mleko – podgrzewamy do temperatury ok. 35 stopni (Polecam Wam, używać(...)soli na pulchną masę odstawiamy. Gdy nasz rozczyn jest już gotowy dodajemy go do pszesianej mąki oraz nasze żółtka. Całość wyrabiamy. Dodajemy pozostałe mleko oraz spirytus cały czas wyrabiając ciasto. Na końcu przelewamy delikatnie nasze przestudzone masło. Wyrabiamy kilka minut aż ciasto będzie elastyczne i dobrze napowietrzone. Jeśli nasze ciasto będzie się bardzo kleiło mimo iż użyliśmy sprzętu do wyrabiania
I LOVE LIFEwyrośnięcia na ok. 25-30 min. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać sól, wlać wyrośnięty rozczyn, dodać żółtka jaj, całe jajko, rum i wszystko wymieszać łyżką. Następnie wyrobić ciasto mikserem z założonymi hakami lub ręcznie. W trakcie wyrabiania dolewać po trochu płynne chłodne masło. Ciasto nawet po wyrobieniu jest delikatne i kleiste, ale dzięki temu po usmażeniu jest delikatne(...)puszyste. Ciasto przełożyć do misy wysmarowanej olejem, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Jeżeli ciasto nie podwoi swojej objętości należy dać mu jeszcze chwilę na rośnięcie. W wyrośnięte ciasto uderzyć kilka razy zaciśniętą dłonią, aby odgazować. Z ciasta odrywać (odcinać) nieduże kawałki (wielkości mniej więcej kurzego jajka), formować w kulki, następnie każdą kulkę
ememe kitchenChyba każdy zna kultowe, efektowne ciasto szpinakowe Runo Leśne, nazywane też niekiedy Leśnym Mchem. Spektakularne ciasto z biszkoptem szpinakowym przełożonym kremem śmietankowym, udekorowane pestkami granatu. Inspirując się szpinakowym ciastem, postanowiłam stworzyć deser w pucharku – nazwałam go Las w Słoiku. Nazwa deseru idealnie odzwierciedla deserek, możesz przygotować go w ozdobnych słoikach. Możesz stworzyć 4 większe porcje deseru lub więcej mniejszych(...)Martyna Pietruszka Danie: Deser Kuchnia: Polska Trudność: Ławe Ilość 4 desery Przygotowanie 30 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 350 kcal Deser Las w słoiku inspirowany Runem Leśnym – słynnym ciastem szpinakowym z kremem śmietankowym i granatem. Ciasto w słoiku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: BISZKOPT SZPINAKOWY 2 duże jajka szczypta soli 80 g cukru drobnego, do wypieków 40 g mąki pszennej
ProstePesto.plSamosy są tradycyjną przekąską kuchni indyjskiej. Oryginalnie przygotowuje się je z ciasta, które przypomina nasze ciasto pierogowe, faszeruje, a następnie smaży na głębokim tłuszczu. Tym razem postanowiłem przygotować moją lekką wariację na ich temat. Samosy z ciasta francuskiego , to mój sposób na pyszne, pieczone i chrupiące przekąski! Wegańskie samosy z ciasta francuskiego W dzisiejszym przepisie najważniejszy moim zdaniem jest farsz(...)stylu użyłem słodkich ziemniaków, groszku, fasoli i garam masali – jeśli nie masz tej mieszanki przypraw, to spokojnie możesz użyć np. tandoori masala. Z czym podawać samosy? Samosy z ciasta francuskiego mogą być samodzielną przekąską, serwowaną w towarzystwie sosu czosnkowego lub sosu sweet-chili. Świetnie sprawdzą się również jako dodatek do curry lub zupy pełniąc rolę swego rodzaju „paszteciku
BlendmanBrownie jogurtowe to super czekoladowe ciasto. Dzisiaj upiekłam je z greckim jogurtem. Mam słabość do czekolady z jogurtem, więc w końcu upiekłam sobie takie czekoladowo jogurtowe brownie. To ciasto nie może się nie udać, najwyżej trochę się bardziej podpiecze, ale wciąż będzie ciastem czekoladowym, pysznym i super kalorycznym. Brownie można upiec na wiele sposobów, np. bezglutenowe brownie z fasoli(...)brązowy z białym. Ten przepis stworzyłam w oparciu o cukier brązowy, ale nie stoi nic na przeszkodzie, aby użyć inny rodzaj cukru np. cukier kokosowy. Brownie to super czekoladowe ciasto. Nieraz piekę je z dodatkiem niewielkiej ilości mąki. Smakuje wtedy jak pieczona czekolada. Do dzisiejszego brownie dodałam nieco więcej mąki, ale ciasto wciąż jest wilgotne i jakby lekko ciągnące. Poza
codojedzeniajeszcze tego włoskiego deseru, poniżej znajdziesz przepis na cannoli , który koniecznie musisz wypróbować. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Sycylijskie cannoli Składniki na cannoli. Ciasto: 10 dkg masła, smalcu lub margaryny 1 łyżka cukru kryształu 1 łyżka octu 23 dkg mąki typy 00 + odrobina do podsypania ciasta 1 jajko 1 łyżka kakao 3 łyżki białego(...)włożyć miękkie masło oraz cukier kryształ, ucierać przez 4-5 minut do uzyskania puszystej, lekkiej konsystencji. Następnie dodać ocet, wino, żółtko jajka, przesianą przez sitko mąkę oraz kakao. Zarobić ciasto, które następnie owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować na grubość około 3 milimetrów. Jeśli ciasto bardzo klei się w trakcie wałkowania
MeCooks