ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:58/245)

Naleśniki ze szpinakiem i fetą 263

fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że danie ma bardzo wyrazisty smak :) Przygotowanie tego obiadu jest bardzo szybkie, a naleśniki będą równie smaczne następnego dnia. Poniżej znajdziecie mój szybki przepis… Składniki na ciasto naleśnikowe(...)naleśniki) 6 łyżek mąki 1 jajko 1/3 szklanki mleka szczypta soli Składniki na farsz do naleśników 200g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku sól pieprz 10 suszonych pomidorów 1/2 kostki kostki sera feta łyżka masła Przepis na ciasto naleśnikowe Składniki na ciasto mieszamy przy pomocy miksera. Ciasto powinno być dość płynne. Jeśli będzie zbyt gęsto dodajemy odrobinę mleka, jeśli będzie zbyt

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta szpinakowa 139

ciepło lub na zimno na drugie śniadanie do szkoły czy pracy itp. Składniki na ciasto : 1,5 szklanki mąki pszennej  125 g zimnego masła 1 żółtko szczypta soli szczypta gałki muszkatołowej kilka łyżek zimnej wody Składniki na farsz : opakowanie świeżych liści szpinaku baby lub mrożonego 3 duże jajka 150 ml śmietanki 30 % pół opakowania sera(...)feta 4 łyżki drobno startego sera np.Grana Padano kilka ząbków czosnku świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie : Zagniatamy wszystkie składniki na ciasto. Masło trzemy na tarce. Ciasto wkładamy na około 30 minut do lodówki. Szpinak płuczemy zimną wodą i dusimy na patelni tak aby stracił objętość. W misce mieszamy wszystkie składniki na farsz oprócz sera feta. Ciasto wykładamy na stolnicę

Słodka Strefa
Runo leśne 1477

świeżym powietrzu. Ze względu na kolor, pomyślcie również o tym przepisie na Wielkanoc. Ciasto z trawą i fasolą, jak określił je mój szwagier Zbyszek. :) Sekretem koloru ciasta nie jest barwnik, tylko ... szpinak.  Przepis podany na okrągłą tortownicę o średnicy 25 cm. Składniki: 450 g drobnego, mrożonego szpinaku  1 i 1/3 szklanki cukru 3 jajka 1 i 1/3 szklanki(...)śmietan-fixy cukier waniliowy * dla łasuchów - plus 3 łyżki stołowe cukru pudru Dodatkowo: Pestki granatu do przyozdobienia Wykonanie: Szpinak należy rozmrozić i odsączyć z wody na sitku.  Następnie należy go zblendować na gładką masę, gwarantuje to równomierny kolor ciasta.  Należy oddzielić białka od żółtek, ubić białka na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier, zmniejszyć obroty i kolejno dodawać

Garniec Magalie
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ 156

ricotta ·        Szczypta gałki muszkatołowej ·        Sól ·        Pieprz SKŁADNIKI NA CIASTO z TEGO przepisu >> PRZYGOTOWANIE: Szpinak umyć, osuszyć, włożyć do garnka i mieszając podgrzewać przez ok. 3 minuty aż zmniejszy swoją objętość. Odcedzić dobrze na sitku z nadmiaru wody, ostudzić i drobno(...)posiekać. Szpinak wymieszać z ricottą i gałką muszkatołową. Doprawić dobrze solą oraz pieprzem. Na przygotowane, cienko rozwałkowane ciasto nakładać jedną łyżeczkę farszu. Nie przesadzać z farszem, bo inaczej pierogi się nie skleją. Pierogi dobrze kleić, aby podczas gotowania nie wypłynął farsz. Gotować przez 10 minut w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. W międzyczasie w rondelku roztopić masło. Pierogi polać masłem

Calzonella.com
Calzone ze szpinakiem i mozzarellą 127

startej -2 łyżki oleju -gałka muszkatołowa -sól, pieprz -jajko do posmarowania Przygotowanie Z mąki, drożdży, soli, cukru, oliwy z oliwek i wody zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Szpinak rozmrozić. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Dusić na małym ogniu do odparowania wody. Doprawić solą, pieprzem(...)gałką muszkatołową. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto podzielić na cztery części. Z każdej uformować kulę i rozwałkować bardzo cienko. Na połowie ułożyć porcję szpinaku, na wierzch położyć plasterki mozarelli (jeżeli jest tarta - można ją wcześniej wymieszać z ostudzonym farszem szpinakowym). Ciasto złożyć na pół, zlebić brzegi jak pierogi. Jajko rozbić i posmarować pierogi. Piec w temperaturze 210 stopni przez około

Zielona Kuchnia
Quiche z pietruszką i czerwoną cebulą 301

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Quiche z boczkiem i cebulą  Quiche z pora z pieczarkami  Quiche z kozim serem i suszonymi pomidorami  Quiche ze szpinakiem i mozzarellą  Quiche Lorraine  Składniki Ciasto:  jajko łyżka mleka  150g masła 250g mąki łyżeczka soli łyżeczka cukru Nadzienie:  1/2 pęczka natki pietruszki 150 g pieczarek 2 czerwone cebule(...)mlekiem, dodać do mąki. Wszystko razem zagnieść, ale nie traktować ciasta zbyt mocno i zbyt długo. Wstawić na godzinę do lodówki. W tym momencie ugotować szpinak razem z czosnkiem i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim ceramiczną formę do piekarnika, uprzednio wysmarowaną masłem. Nakłuć widelcem, nałożyć na wierz papier do pieczenia i  o bciążyć za pomo

Delusional Trine
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami w szynce parmeńskiej 171

Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami w szynce parmeńskiej to idealna propozycja na niedzielny, rodzinny obiad. Wbrew pozorom przygotowanie tego dania nie zajmuje nam tak wiele

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wielkanocna tarta ze szpinakiem i jajkiem 187

tradycyjnego przepisu dotyczy sera - w oryginale używano sera o nazwie  prescinseua , który w naszych warunkach najlepiej zastąpić ricottą . Zamiast szpinaku możecie wykorzystać botwinę, boćwinę lub inną zieleninę . Tylko pamiętajcie, aby naprawdę porządnie ją wycisnąć po blanszowaniu , inaczej ciasto Wam rozmoknie. Możecie również dodatkowo odsączyć na sitku ricottę , aby pozbyć się nadmiaru wody.  Moja wersja tarty jest wyrazista(...)Podawaj na ciepło. Sprawdziliśmy, że następnego dnia smakuje jeszcze lepiej! * Jeżeli używasz okrągłej formy, wypełnij ciasto francuskie całym nadzieniem, wetknij w niego jajka i przykryj wierzch ciastem francuskim. Przepis na wielkanocną tartę ze szpinakiem i jajkiem dodaję do akcji Mirabelki Wielkanocne Smaki edycja

Chilli Czosnek i Oliwa
Pierogi ze szpinakiem 129

Jeśli lubicie pierogi tak bardzo jak ja (ku rozpoczy mojej figury:)) jest to przepis dla Was. Fajne, szybkie w przygotowaniu ciasto, doskonale klejące się i miękkie po ugotowaniu. Do środka pyszny (zdrowy!) farsz ze szpinakiem i suszonymi pomidorami bez dodatku soli. Jest to bardzo fajne danie na zimową porę kiedy nie mamy dostępu do świeżego szpinaku, a chcemy się(...)pełni nacieszyć :) Ilość porcji: około 40 pierogów Czas przygotowania: 45 minut Składniki: Na ciasto: 400g mąki pszennej 200ml wody 70ml mleka 30g masła Sól Na farsz: Opakowanie szpinaku mrożonego (zazwyczaj 450g) 1 cebula 2 ząbki czosnku ½ słoika suszonych pomidorów ½ opakowania fety Przyprawy: świeżo mielony pieprz Przygotowujemy ciasto na pierogi: podgrzewamy mleko wraz z wodą i dodajemy masło. Czekamy, aż się

Kolizje Smaków
ciasto "leśne runo" z galaretkami 128

kolorem i tak przyciąga. Jeśli boicie się szpinaku na słodko to uspokajam- jeszcze nie słyszałam, żeby komuś nie smakowało.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 3 jajka 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 1 i 1/3 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 500 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie fixu(...)ubitych jajek, dodać szpinak ( i olej) i zmiksować na gładko. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem i piec w 180*C około 45 minut. Wystudzić i przekroić na dwa blaty. Górny blat pokruszyć drobno. Galaretki pokroić w kostki. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i fixem. Wymieszać  z galaretkami i wyłożyć na spód ciasta. Na wierzch wysypać pokruszone ciasto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zawijane bułeczki ze szpinakiem - kwietniowa piekarnia 187

dwie części, jedną z nich przekładamy do misy, przykrywamy ściereczką lub folią spożywczą i stawiamy w ciepłym miejscu. Do drugiej części dodajemy szpinak i 100 g mąki. Wyrabiamy przez kolejne 2-3 minuty, aż osiągniemy elastyczne zielone ciasto. Przykrywamy i zostawiamy w miejscu bez przeciągów na 3-4 h. Wyrośnięte białe ciasto kładziemy na oprószonym mąką blacie. Wałkujemy na prostokąt(...)mąki typ 650 (lub 550) + 100 g + do podsypania 5 g suszonych drożdży instant 320 ml letniej wody 1,5 łyżeczki soli szpinak Mąkę (450 g) łączymy z drożdżami i solą. Wlewamy powoli letnią wodę i wyrabiamy ciasto przez kilka minut, aż będzie elastyczne. Dzielimy na dwie części, jedną wkładamy do misy i przykrywamy ściereczką lub folią spożywczą. Do drugiej

Stare Gary
ciasto szpinakowe z arbuzem --- torta di spinaci con anguria 108

Składniki szklanka 250ml ciasto:ilość składników na dwa blaty ciasta 450 g mrożonego szpinaku 250 g cukru 3 duże jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanki mąki krupczatki 3 łyżeczki proszku do pieczenia ser 1 kg zmielonego sera z wanilią z wiaderka kawałek czekolady opcjonalnie 1/2 szklanki mleka 3 ½ łyżki żelatyny galaretka arbuzowa 1 kg arbuza waga(...)wlewać olej,nie przerywając miksowania. Następnie dodać przesiane oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać .Na koniec dodać odciśnięty z wody szpinak, delikatnie wymieszać na niskich obrotach ,tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy o wy miarach 25 c m,wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180'C przez okolo1 godzinę lub do"suchego

mojej kuchni
ciasto szpinakowe z arbuzem --- torta di spinaci con anguria 110

Składniki szklanka 250ml ciasto:ilość składników na dwa blaty ciasta 450 g mrożonego szpinaku 250 g cukru 3 duże jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanki mąki krupczatki 3 łyżeczki proszku do pieczenia ser 1 kg zmielonego sera z wanilią z wiaderka kawałek czekolady opcjonalnie 1/2 szklanki mleka 3 ½ łyżki żelatyny galaretka arbuzowa 1 kg arbuza waga(...)wlewać olej,nie przerywając miksowania. Następnie dodać przesiane oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać .Na koniec dodać odciśnięty z wody szpinak, delikatnie wymieszać na niskich obrotach ,tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy o wy miarach 25 c m,wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180'C przez okolo1 godzinę lub do"suchego

w mojej kuchni
BABKA SZPINAKOWA – przepyszna! 241

Kiedy pierwszy raz spróbowałam Ciasta Leśny Mech rozpłynęłam się nad nim z zachwytu! Ciasto smakuje obłędnie, jest delikatne i ma piękny kolor – mimo dodatku szpinaku jest on absolutnie niewyczuwalny w smaku! Postanowiłam przygotować coś jeszcze z jego dodatkiem i już po chwili cieszyłam się smakiem pysznej babki szpinakowej z cytrynowym lukrem i skórką pomarańczą. Idealna na poprawę humoru

Ostra na Słodko
Trójkąty ze szpinakiem, Artysta 166

fareast-language:EN-US;} Szybkie i smaczne. Dla wielbicieli szpinaku:). Świetnie pasują do niezabielanego barszczu czerwonego. Składniki: 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku ½   opakowania mrożonego szpinaku liściastego sól, pieprz 1 rulon ciasta francuskiego (Biedronka) Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż drobno pokrojony czosnek, dodaj szpinak i duś paręnaście minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ciasto potnij na dość duże

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania