uwielbiam sprawiać przyjemność. Ciasto jest pyszne,wilgotne,nie potrzebuje już dodatkowego nasączania.Masa z nutelli to już w ogóle to co powoduje,że ciasto to taki torcik. Ciasto: 3/4 szklanki oleju 5 jajek 1/2 szklanki wody 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 1;5 szklanki mąki 1/2 łyżeczki sody 1;5 łyżeczki proszku do pieczenia Wodę,olej,kakao(...)sodą. Piec w tortownicy lub małej kwadratowej blaszce ok 40 min w 180stC. Masa: 1 serek mascarpone nutella Serek wymieszać z nutellą.Dodać jej według uznania.Jeśli wolimy słodką masę można dać połowę lub 3/4 słoika.Wystudzone ciasto przecinamy na dwie części i smarujemy masą.Dekorujemy według uznania. Wierzch ciasta posmarowałam niewielką ilością masy i posypałam gorzką
Niespełnione zdolności kulinarnełyżki serka mascarpone,Sok i skórka otarta z 1 cytryny,3 łyżki masła.1-2 owoce parsymonyPrzygotowanie:Przygotować kruchy spód. Schłodzone i pokrojone w kostkę masło posiekać nożem z przesianą mąką, żółtkiem, cukrem i skórką cytryny. Delikatnie i krótko zagnieść. Uformować kulę, spłaszczyć, zawinąć w folię, schłodzić w lodówce przez 40 minut.Schłodzone ciasto rozwałkować, przełożyć do tortownicy(...)zagotować na małym ogniu śmietanę, cukier, jaja i Limoncello, ciągle ubijając robotem na małych obrotach. Jak tylko masa zacznie gęstnieć dodać sok z cytryny, gotować 1 minutę.Dodać masło, serek mascarpone i skórkę z cytryny, dokładnie wymieszać, wylać na upieczony spód. Owoce kaki umyć pokroić w plastry, wyłożyć na masę cytrynową.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni
SzczyptaSmaQCześć! Dziś podzielę się z Wami przepisem na tartę z kremem na bazie kremówki i mascarpone. Tarta została wykończona świeżymi figami, które można teraz kupić w świetnej cenie! Część składników na pewno macie w domu. Tarta jest błyskawiczna w przygotowaniu i z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Tartę przygotowałam na warsztatach, w których ostatnio miałam przyjemność brać udział. Ale o nich(...)przepisem na spód do tarty podzielił się Maciej Wawryniuk – szef kuchni Kamis. Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 150 g masła 150 g białego sera 1 żółtko 1/2 laski wanilii Kamis Krem śmietankowy: 200 g śmietany kremówki 30 % – dobrze schłodzonej 250 g serka mascarpone 1/2 laski wanilii Kamis 2 płaskie łyżki cukru pudru świeże figi
Moja pasja smakuCześć! Dziś podzielę się z Wami przepisem na tartę z kremem na bazie kremówki i mascarpone. Tarta została wykończona świeżymi figami, które można teraz kupić w świetnej cenie! Część składników na pewno macie w domu. Tarta jest błyskawiczna w przygotowaniu i z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Tartę przygotowałam na warsztatach, w których ostatnio miałam przyjemność brać udział. Ale o nich(...)przepisem na spód do tarty podzielił się Maciej Wawryniuk – szef kuchni Kamis. Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 150 g masła 150 g białego sera 1 żółtko 1/2 laski wanilii Kamis Krem śmietankowy: 200 g śmietany kremówki 30 % – dobrze schłodzonej 250 g serka mascarpone 1/2 laski wanilii Kamis 2 płaskie łyżki cukru pudru świeże figi
Moja pasja smakuSkładniki: Ciasto 4 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru drobnego do wypieków 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem lawendowy 1 czubata łyżeczka świeżych kwiatków lawendy 200 g. śmietanki 36% 250 g. serka mascarpone 50 g. białej czekolady 1 łyżeczka cukru waniliowego zmielonego na puder 1 łyżka soku z cytryny odrobina fioletowego barwnika spożywczego (najlepiej(...)biszkopt na stolnicę górą ciasta do dołu. Papier będzie teraz na górze, zdejmij go (odklej) od ciasta. W miejsce papieru rozłóż na cieście złożony na pół mały ręcznik frotte i szybko ale delikatnie zwiń ciasto w roladę tak, jakby ręcznik był kremem do ciasta. Odstaw tak zwinięty biszkopt, aż całkiem wystygnie. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do wystygnięcia
Delicious Placedodajac stopniowo miod Kiedy juz ciasto jest gotowe dzielimy na dwie czesci 2/3 i 1/3 ciasta Wkladamy do lodowki na ok 30 min za ten czas zajmiemy sie serem Masa serowa 300 g sera bialego 250 g serka mascarpone 2 zoltka 70 g cukru pudru 50 g kaszy manny Ser bialy wrzucamy(...)miski i blendujemy go Dodajemy serek mascarpone i wszystko razem mieszamy Wpijamy zoltka, bialka odstawiamy na potem Mieszamy i dodajemy cukier puder znow mieszamy Na koniec wsypujemy kasze manne i tez mieszamy Gotowa mase serowa odstawiamy Pianka z bialek bialka jajek 20 g cukru pudru Ubijamy bialak Dodajemy cukier puder i dalej
Klaudynkowa kuchniaGalaretka powinna być lekko stężona. Wiśnie wydrylować (usunąć pestki). Na upieczonym cieście rozłożyć wydrylowane wiśnie i zalać tężejącą galaretką. Ciasto przełożyć do lodówki i poczekać aż galaretka całkowicie zastygnie. Masa śmietanowa 600 g śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone cukier puder według własnego smaku Śmietanę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem, a następnie dodać serek mascarpone i wymieszać(...)powierzchni blaszki. Posypać całość płatkami migdałowymi i piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni C przez około 50 minut. Po wystudzeniu bezy ułożyć ją na warstwie śmietanowej. Przechowywać ciasto w lodówce. wiśniowa chmurka
O kuchni z uczuciemlodówki na min 45 min. W tym czasie p rzygotowujemy frużelinę malinową. Na schłodzone ciasto wykładamy krem śmietankowy, a następnie lekko stężałą frużelinę malinową. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na min 2 godziny przed podaniem. Galaretka: 1 opakowanie galaretki malinowej 200 ml wrzątku kilka kropel barwnika czerwonego Zagotowujemy wodę i rozpuszczamy(...)tarce i wyciskamy sok. To najprostszy sposób, o którym słyszałam. Krem śmietankowy możemy usztywnić, dodając serek mascarpone (100 ml kremówki zamieniamy na 100g serka). Możemy też dodać śmietan-fix. W Stanach Zjednoczonych popularnym ciastem jest również ‘White Cake’. Różni się tym od ‘Yellow Cake’, że zamiast całych jajek używa
Słodki Pomysłpieczenia. Zapewniam, będzie równie pyszny Lekki sernik z mascarpone i truskawkami Składniki: biszkopt z 3 jaj lub gotowe małe biszkopty 500 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 500 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) 4 łyżki cukru pudru 20 g cukru wanilinowego 20 g żelatyny około 500 g truskawek Dodatkowo: 200 ml śmietany kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 1 łyżka cukru pudru(...)Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody i pozostawiamy do przestudzenia. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod sam koniec dodając cukier wanilinowy i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone, delikatnie i krótko mieszamy. Następnie, cały czas ubijając na niskich obrotach, wlewamy wystudzoną żelatynę. Na końcu dodajemy truskawki i tylko chwilę mieszamy szpatułką, żeby masa się nie zwarzyła. Masę
PatiGotujewierzy niech sam spróbuje :) Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 200 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru skórka starta z jednej limonki 2 łyżeczki soku z limonki 2 łyżki wiórek kokosowych Wierzch: 1 galaretka o smaku kiwi 4-5 sztuk kiwi Sposób przygotowania(...)miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia dnem i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 20-25 min. Następnie studzimy. 2. Krem: Limonkę sparzamy we wrzątku. Ścieramy z niej cienko skórkę i wyciskamy sok. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, wiórki kokosowe, skórkę
Na Ciasteczkowych Papierachszkl.) 5-10 jeżyn 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremowej (30%) 1-2 płaskie łyżki cukru pudru (dałam 1 łyżkę) 5 łyżeczek kwaśnej konfitury opcjonalnie listki mięty do dekoracji Przygotowania spodu tarty: Mąkę i cukier puder wymieszać w misce. Dodać pokrojone masło, wymieszać z mąką i dodać jajko. Zagnieść ciasto, uformować z niego kulę, zawinąć w folię(...)odłożyć na pół godziny do lodówki. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki, podzielić na 5 części. Z każdej części ciasta uformować kulkę, rozwałkować ją na cienki placuszek i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki na tartę. Docisnąć ciasto do brzegów foremki. Jeśli ciasto wystaje ponad foremkę, obciąć nadmiar nożem. Ciasto należy ponakłuwać widelcem, przykryć papierem do pieczenia a na wierzch
Codziennik Kuchennyłyżki zimnej wody, szczypta soli, krem 100 g białej czekolady, 250 g serka mascarpone, 100 ml śmietany 30-36 % 300-350 g owoców (maliny, borówki, jeżyny, porzeczki), kilka listków mięty do ozdoby. Do przesianej mąki dodać masło, szybko posiekać. Dodać cukier, sól oraz wodę, szybko zagnieść. Gotowym ciastem wylepić formę do tarty i wstawić do lodówki na około 1/2 godziny
Moja kraina smakówgalaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody. Studzimy, dodajemy maliny. Odkładamy do lodówki, aby zgęstniała, Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wykładamy na upieczony spód. Składniki masy mascarpone: 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasionka z 1 laski wanilii Przygotowanie masy serowej: Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy(...)dodajemy cukier. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i chwilę miksujemy. Piekarnik nastawiamy na 140 stopni C. Masę wykładamy na wcześniej odrysowany prostokąt. Pieczemy około 1 godziny. Wystudzoną bezę wykładamy na ciasto. Schładzamy w lodówce. Frisco.pl – supermarket online z pełnym asortymentem spożywczym i nie tylko. … W sklepie Frisco znajdziecie między innymi produkt LIMITO Łosoś Norweski wędzony na zimno – plastry
Podróż w kulinariakolejny sobie dogodziłam :D Rewelacyjne ciasto z malinami, galaretką, śmietaną i mascarpone na cieście kruchym, całość okryte pyszną bezą <3 Prawdziwa rozkosz <3 Przepis na formę : 24cm SKŁADNIKI NA CIASTO KRUCHE: 3 żółtka 1,5 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 50g masła 180g mąki Szymanowskiej POLSKIE MŁYNY SKŁADNIKI NA WARSTWĘ MALINOWĄ: 500g(...)szkl wody SKŁADNIKI NA MASĘ ŚMIETANOWĄ: 300ml śmietany 30% 250g serka mascarpone 1,5 łyżeczki żelatyny + 4-5 łyżek gorącej wody cukier puder do smaku około 2-4 łyżki SKŁADNIKI NA BEZĘ: 3 białka szczypta soli 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100g cukru płatki migdałowe WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki na ciasto kruche zagniatamy na jednolitą masę, wykładamy tortownice ciastem i pieczemy
Dziś Ja gotujetorebeczki herbaty Earl Grey (użyłam firmy Dilmah) 100ml wrzącej wody 3 łyżki jasnego brązowego cukru 250g serka mascarpone Wierzch i boki: 150g gorzkiej czekolady 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki miodu (użyłam naturalnego) Dodatkowo: Kolorowa posypka cukrowa Ciasto: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z sodą, proszkiem, solą. 2. Herbatę zalać wrzącą wodą i odstawić na około(...)jeśli potrafimy) i odstawić na około 10 minut do przestygnięcia. 4. Do miski przełożyć wszystkie składniki na ciasto (również te przygotowane w punktach od 1. do 3.) i krótko wymieszać mikserem na średnich obrotach, aż składniki połączą się w jednolite ciasto. 5. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno). Wyrównać i wstawić do nagrzanego
Mała Cukierenka