ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:125/344)

Malinowa chmurka 282

Ciasto, które uwodzi smakiem. Idealne połączenie smaków: kwaskowate maliny,  kruchy spód, słodka i chrupiąca beza, lekki krem z kremówki i mascarpone. A całość dopełniają płatki migdałowe. Musicie spróbować! Ciasto jest lekkie, nie za słodkie, orzeźwiające. Idealne na lato. Przepis ze strony Moje Wypieki. Polecam! Malinowa chmurka Składniki na blaszkę Na kruchy spód: 150g mąki pszennej 100g masła 3 żółtka(...)wrzącej wody 300g malin Na masę śmietankową: 400ml kremówki 30 lub 36% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżeczka ekstraktu z wanilii Na bezę: 3 białka 150g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej garść płatków migdałowych Wykonanie: Wszystkie składniki zagniatamy w gładkie ciasto, ciasto owijamy folią i schładzamy godzinę. Następnie ciasto rozwałkowujemy na wielkość dna blaszki (najlepiej

Smak mojej kuchni
Deser z czerwoną porzeczką i winogronami 117

Kolejny bardzo szybki deser szklankowy, który może zrobić każdy, bez względu na umiejętności. Krem na bazie serka mascarpone pasuje do wszystkich owoców. Tym razem proponuje połączyć

Programista w kuchni
Deser z czerwoną porzeczką i winogronami 164

Kolejny bardzo szybki deser szklankowy, który może zrobić każdy, bez względu na umiejętności. Krem na bazie serka mascarpone pasuje do wszystkich owoców. Tym razem proponuje połączyć

Programista w kuchni
Tort Szwarcwaldzki/Czarny Las 158

Tortownica o średnicy 22-24 cm) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru (160g; 1 szklanka = 250 ml) 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej (120g) 3 łyżki kakao (płaskie) Krem: 500g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30-36% 5 łyżek cukru pudru (płaskich)   3 łyżki kakao Nasączenie:  100 ml soku/kompotu z wiśni (w ostateczności wody) 50 ml nalewki/likieru wiśniowego Dodatkowo(...)zrzucić na koc z wysokości około 30-50 cm. Następnie wstawić ją z ciastem ponownie do piekarnika i wystudzić. Po ostygnięciu biszkopt przekroić na 3 części.  Przygotować krem.   Śmietankę (schłodzoną!) z cukrem pudrem ubić na sztywno (*), a następnie stopniowo połączyć z serkiem mascarpone. Krem podzielić na 2 części: 3/4 i 1/4. Większą z nich dokładnie wymieszać z kakao

Di gotuje
Ciasto na pizze z piwem, Pizza z owocami i syropem miodowo-truskawkowym 172

łyżka stołowa cukru 2 bardzo duże truskawki deserowe 1 banan sos: 100 g serka mascarpone 2 szczypty cynamonu 2 szczypty cukru waniliowego syrop do polania: 2 łyżki miodu z aronii 4 łyżki marmolady truskawkowej do dekoracji: cukier puder listek mięty/bazylii  Przygotowanie: Ciasto: Przygotowujemy rozczyn z piwa drożdży i cukru. Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą. Zostawiamy na około

KreatywnePiny
Serowe Ciasto Czekoladowe z Wiśniami Wilgotne Brownie 1422

miękkiego masła 180g cukru 3 jajka 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) Masa serowa: 250g serka mascarpone 250g gotowego sera na sernik 2 jajka 80g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub cukru z prawdziwą wanilią Dodatkowo: 250g wiśni (świeżych lub mrożonych; mrożone wiśnie należy rozmrozić) Ciasto: 1. Czekoladę połamać i przełożyć do miseczki, roztopić na parze lub w mikrofalówce ( patrz FILM

Mała Cukierenka
Deserowa zebra 192

spód potrzebujemy biszkopty Masa jogurtowa: 500 g twarogu  delikatnego,naturalnego President  250 g serka mascarpone 100 g śmietany 18 % 200 g jogurtu greckiego 100 g czekolady deserowej od 80-100 gr cukru pudru (zależy czy lubimy słodkie czy bardziej słodkie ciasta)  5 łyżeczki żelatyny z małą górką + 8 łyżek bardzo gorącej wody  Przygotowanie : Biszkoptami wykładamy

Proste Potrawy
Torcik cappuccino 365

piekliśmy ciasto w całości to należy je przekroić wzdłuż na pół i każdą część nasączyć ponczem osobno. Składniki na krem capupucino do przełożenia: 250 g serka macarpone 250 g śmietany kremówki 3 płaskie łyżeczki żelatyny 3 - 4 łyżki cukru pudru 60 g kawy cappuccino w proszku Kremówkę ubić na sztywno,   wymieszać dokładnie z cappucino. Dodać serek mascarpone i ponownie

Na słodko lub wytrawnie
Rolada biszkoptowa z kremem śmietankowym i truskawkami 117

góry dnem i gotowy biszkopt wyłożyć na lnianą ściereczką wysypaną miałkim cukrem. Papier lekko skropić zimną wodą i zdjąć z ciasta. Pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie przygotować krem śmietankowy: 250 ml śmietanki kremówki lub 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Truskawki do dekoracji Ubić śmietaną lub serek mascarpone  cukrem pudrem. Do masy dodać pokrojone truskawki. Wystudzony

Gotujemy i jemy
Naleśniki z mascarpone i owocami 188

patelniami, jeśli będzie on za mocny naleśniki przypalą się i będą niesmaczne! Smażcie do czasu, gdy nie będzie już ciasta. Układajcie na talerzu jeden na drugim. Z podanej porcji wychodzi ok. 13 naleśników. Sos mascarpone:   1 opakowanie serka mascarpone (250 g) ok. 200 g serka waniliowego lub naturalnego (w moim przypadku Vitello) Sos jest banalny w przygotowaniu, do miski

Cooking Monster
Rurki z kremem budyniowo - kawowym. 183

przyjdą niespodziewani goście szybko przygotować dowolny krem i już mamy coś do kawy. Rurki możecie nadziewać kremem śmietanowym z serkiem mascarpone też wyśmienicie smakują. Moje dzieci lubią masę budyniową więc zrobiłam taką.  Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na ciasto kruche tradycyjne : około 3,5 szklanki mąki  1 szklanka cukru pudru 3 żółtka 1 cukier waniliowy 250 g margaryny Kasi

Sama słodycz i szczypta chili
Babeczki na Halloween 189

mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. Do śmietanki dodać czerwony barwnik i ubić mikserem. Dodawać do ubitej śmietany po jednej łyżce serka mascarpone i miksować na jak najmniejszych obrotach. Wstawić do lodówki. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Nagrzać piekarnik do 190 stopni i piec przez 20 minut. Odstawić by przestygły. Babeczki udekorować kremem. Przepis dodaję

pink envelope
torcik z truskawkami na dobry początek 143

cukier waniliowy. Do dobrze ubitej masy wsypać mąkę z wymieszaną z kakao i proszek do pieczenia, wymieszać lekko łyżką. Wlać ciasto do wysmarowanej posypanej mąką tortownicy i piec 20 minut w temp 190 stopni C (termoobieg) Masa: serek mascarpone 250 g śmietana kremówka 36 %  400 g 3 łyżki cukru pudru 6 łyżek płatków migdałów 2 kropelki olejku waniliowego

noteskulinarnyfiga
Tartalettki z jagodami i kremem waniliowym 192

Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek. Nadzienie: 1,5- 2 szklanek jagód 1 serek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietany 10% 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach zimnej wody, czekamy aż napęcznieje. Składniki wkładamy do miski i miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy żelatynę

Humanistka w kuchni