Taki deser możecie zrobić w dużej misce lub w pucharkach. Porcja jest dość duża. Pierwsza warstwa – galaretkę pomarańczową rozmieszać w gorącą wodą. Dokładnie wymieszać i
Kuchnia Pokoleńbiszkopt orzechowy podawałam już kiedyś w przepisie na tort orzechowy (tutaj) *tortownica 21 cm Składniki: na ciasto: 8 jajek 3 łyżki bułki tartej 250 g orzechów włoskich 250 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia na przełożenie: 500 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 36% 200 g chałwy 1 opakowanie śnieżki 2 łyżeczki żelatyny do dekoracji(...)pieczenia i wsypać do masy jajecznej. Z białek ubić pianę i wymieszać z resztą. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto i piec w 180*C około 45 minut. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Orzechy przeznaczone do dekoracji posiekać (kilka odłożyć) i uprażyć na suchej patelni. Chałwę rozgnieść widelcem. Zmiksować
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasody oczyszczonej czerwony barwnik spożywczy lub skoncentrowany sok z buraka Tort Red Velvet – krem: 250 g serka Philadelphia (2 opakowania) 250 g mascarpone (1 opakowanie) 1/2 szklanki cukru pudru listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Wszystkie składniki na ciasto muszą być w temperaturze pokojowej. Miękkie masło ucieramy na puch, dodając stopniowo drobny cukier (zwykły kryształ może(...)się pienić. Dodajemy do ciasta i miksujemy ostatni raz. Masę przekładamy do dwóch małych tortownic o średnicy 20-21 cm wyłożonych papierem lub natłuszczonych i wysypanych mąką (w amerykańskich tortach każdą warstwę piecze się oddzielnie). Pieczemy ok. 25-30 minut w 170°C z termoobiegiem (lub 180 – bez). Studzimy powoli, przy lekko uchylonych drzwiczkach. Serki na krem muszą być
Poezja smakuczas wykonywania. Jego konsystencja jest za to bardziej zbita i mniej się kruszy przy zwijaniu rolady. Składniki: Ciasto: * 120 g mąki * 50 ml wody * 130 g cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilją Krem: *250 g serka mascarpone * skórka otarta z 1 pomarańczy * 40g cukru pudru * 2 łyżki suchego maku Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem(...)wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 5 min w temperaturze 225 stopni. Mascarpone delikatnie ubijamy z cukrem pudrem a następnie dodajemy otartą skórkę z pomarańczy i mak. Na ostudzone ciasto wykładamy krem (możemy zostawić 1-2 łyżki do dekoracji) i delikatnie zwijamy naszą roladę. Całość posypujemy cynamonem i dekorujemy resztą kremu oraz makiem
Mohiellakawy ale czemu by nie do kremu :) Składniki na ciasto Z tego przepisu Składniki na krem (bardzo podobne jak z powyższego przepisu z lekkimi zmianami) 250 g sera mascarpone 200 g śmietanki 30 % 30-40 g cukru 2 galaretki w różnych kolorach 2 x 250 ml wrzątku sok z cytryny (ok 2 łyżeczek do smaku) 2 łyżeczki syropu Amaretto(...)posypania rolady Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wody każdą. Zostawiamy do przestudzenia (ja się tak zabierałam za to ciasto że galaretki czekały 2 dni w lodówce). Biszkopt przyrządzamy zgodnie z tym przepisem (ważne by dobrze wystudzić biszkopt). Serek mascarpone ucieramy z cukrem. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem soku z cytryny (możemy pominąć i po prostu wymieszać wszystkie składniki
Piekielna Kuchnia Patioglądając najstraszniejsze horrory, czy malując wspólnie łazienkę (o tak, to pewnie byłyby moje wymarzone Walentynki...) Wracając na ziemię... Babeczki przekroiłam, nasączyłam naparem z herbaty i przełożyłam pysznym kremem z mascarpone i białej czekolady. Zapraszam więc, was na cudowne malutkie torciki. BABECZKI: 2,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka soli 1 szklanka cukru 1,5 szklanki(...)pianę, dodajemy olej i wanilię. Do miski na zmianę wsypujemy mąkę i maślankę ciągle miksując, na końcu dodajemy sodę. Ciasto przekładamy do papilotek. Pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut KREM: 500 ml. śmietanki kremówki 500 ml, serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 100g białej czekolady Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Ubijamy bardzo zimną śmietankę z połową cukru
Upiecz sobie babeczkęcukru 1 jajko 2 żółtka 200 gram masła szczypta soli Na krem: 500 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 1,5 tabliczki czekolady białej Dodatkowo: sezonowe owoce - jeżyny, truskawki, maliny, porzeczki Przygotowanie: Składniki na kruche ciasto - mąkę, sól, cukier, jajka, masło, wyrobić na gładką masę. Owinąć w folię i wstawić na minimum 30 minut do lodówki
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoróżni się od konsystencji jogurtu naturalnego. Jogurt grecki jest dużo gęstszy i ma nieco inny smak. Początkowo obawiałam się, iż ciasto na jogurcie może wyjść mi dość rzadkie, jednak tak się nie stało. Do jogurtu dodałam dodatkowo serek mascarpone i oczywiście po wierzchu zrobiłam polewę z jagód. Jagody połączyły się świetnie z kremowym i pełnym smaku sernikiem. Delektowałam się
mecooksdelikatnie do połączenia. Dwie formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Rozdzielamy ciasto po równo. Pieczemy w 170 stopniach około 30 minut, lub to tzw. suchego patyczka. Krem śmietankowo – karmelowy: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyki cukru pudru 0,5 puszki karmelu (ok. 200 g) Śmietanę ubijamy z serkiem
Made By Mom And Sonsmaków masy jakie w nim znajdziecie główna rolę stanowi pyszny cytrynowy biszkopt, który idealnie komponuje się z mascarpone i brzoskwiniami. Spróbujecie :) Przepis na biszkopt (przepis TUTAJ ) Składniki: 500g serka mascarpone 330 ml śmietany 30 % 3 duże łyżki nutelli 4 duże brzoskwinie UFO jeżyny wiórki kokosowe 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki drobnego cukru(...)biszkopt jest upieczony delikatnie palcem możemy dotknąć jego brzeg. Jeżeli boki ładnie odchodzą od formy oznacza to, że ciasto jest gotowe. Biszkopt dzielimy na 3 równe części. Śmietanę przelewamy do głębokiej miski i ubijamy do sztywności. Delikatnie przekładamy serek mascarpone i miksujemy przez chwile do połączenia (nie można długo miksować, aby serek nie stał się wodnisty). Masę dzielimy
ChilliJemyŚwięta wszystkim Paniom składamy najserdeczniejsze życzenia:) Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten. Ilość porcji: około 10-12 Składniki: Ciasto: 60g cukru 40g mąki tortowej 40g mąki ziemniaczanej 4 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Krem: 250g serka mascarpone 100g cukru 60g masła 40g cukru pudru 2,5 cytryny 2 jajka 1 łyżeczka żelatyny Ponadto: Garść cukru waniliowego(...)zagotowała, bo wówczas białka zaczną się ścinać. Zdejmujemy miskę i odstawiamy do wystygnięcia. Z połówki cytryny wyciskamy sok, podgrzewamy i dodajemy do niego żelatynę, również odstawiamy do przestudzenia. Ubijamy serek mascarpone wraz z cukrem pudrem, dodajemy cytrynową masę oraz żelatynę. Miksujemy do połączenia składników i odstawiamy do lodówki na co najmniej dwie godziny. Przygotowanie biszkoptu: Żółtka oddzielamy od białek. Ubijamy
Kolizje Smakówszkl. cukru\r","1\/2 \u0142y\u017ceczki proszku do pieczenia\r","1 \u0142y\u017cka octu\r","\r","Na krem:\r","250 ml \u015bmietany krem\u00f3wki\r","250 g serka mascarpone\r","100 g cukru pudru \r","\r","opcjonalnie dodatki do dekoracji: \u015bwie\u017ce owoce, kolorowe posypki itp."],"name":"Biszkopt","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["W \u015bredniej misce mieszamy(...)u0142adamy nasze ciasto i dekorujemy je r\u00f3wnie\u017c z zewn\u0105trz. Dodatkowo mo\u017cemy przyozdobi\u0107 nasz biszkopt owocami, posypkami itp. Gotowe!"]} Biszkopt Składniki Na biszkopt 6 jajek 1 szkl. mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. mąki tortowej 2 szkl. cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Na krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone
Mostek w kuchnidowolnego serka śmietankowego (testowałam ricotta, mascarpone i twarożek śmietankowy, mężowi smakowało najbardziej z mascarpone, a dla nie mnie nie było zbyt dużej różnicy) – łyżka cukru pudru – łyżka mąki pszennej – około 250 g dowolnych owoców Kruszonka : – 50 g zimnego masła – 100g mąki pszennej – 50 g drobnego cukru Zaczynamy od ciasta drożdżowego. Mleko podgrzewam delikatnie(...)zaglądam do ciasta ze 2-3 razy i sprawdzam czy trzeba dosypać trochę mąki. Oznacza to, że zatrzymuję mikser i sprawdzam, czy ciasto „ześlizguje się” z haka samo i czy jest lepiące. Gdy się nie ześlizguje i jest mocno lepiące dosypuje mąki i miksuje dalej. Najwięcej zdarzyło mi się dosypać 150 g mąki. Gdy ciasto ma pożądaną konsystencję
Relaxtime