min/37 ° C/obr.2 . Dodać resztę składników. Wyrobić 3 min/Interwał.] Wyrobione ciasto odstawić na godzinkę do podwojenia objętości. Nadzienie truskawkowe: Truskawki umyć, pozbawić szypułek, drobno pokroić i przełożyć do garnka. Dodać cukier oraz sok z cytryny gotować przez kilka minut do momentu ,aż owoce puszczą sok,następnie zdjąć z ognia, odlać sok, wystudzić.W soku(...)rozprowadzić mąkę ziemniaczaną ,dodać do truskawek ciągle mieszając i znów zagotować aż mąka straci surowość a truskawki ładnie się zagęszczą, wystudzić. Przygotowanie ciasta: Gotowe ciasto podzielić na dwie części, każdą z nich rozwałkować na prostokąt. Na każdy wyłożyć po połowie musu truskawkowego i równo rozsmarować , zwinąć w roladkę zaczynając od dłuższego brzegu. Każdą roladkę podzielić na 12 części , ułożyć
Moje domowe kucharzeniepolania naleśników olej kokosowy do smażenia naleśników wiśnie z kompotu lub dowolne owoce Wykonanie : Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajka, cukier, cukier waniliowy,mąkę kasztanową i mąkę teff. Wszystko dobrze mieszamy żeby nie było grudek. Patelnię rozgrzewamy i smarujemy olejem kokosowym, następnie wylewamy porcję ciasta i smażymy z obydwu stron na rumiano. Ser ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym
Sama słodycz i szczypta chiliteż kawy, więc zastosowanie jest bardzo szerokie. Osobiście blendera używam też do innych czynności, nie tylko do koktajli – świetnie sprawdza się jako pomocnik przy sosach, zupach krem, cieście naleśnikowym i wielu innych potrawach! Nowoczesny i prosty w obsłudze Blender ma bardzo nowoczesny wygląd, pasujący do każdej kuchni. Uroku dodaje mu wyraźne pokrętło na przednim panelu, którym zmieniamy poziomy pracy(...)daktyli 1 łyżka kakao 100 g migdałów 2 małe banany sok z cytryny owoce (kiwi, mandarynki) Sposób przygotowania: Daktyle zalej gorącą wodą i odstaw na 15 minut. Płatki jaglane zmiel na mąkę. Do odcedzonych daktyli dodaj zmielone płatki jaglane i kakao. Całość wymieszaj i wyrób ciasto – ręcznie lub za pomocą ręcznego blendera. Gotową masą wylep foremki. Włóż
Via Gustosię jeść! Jestem pewna, że i Wy się zakochacie.Sorbet z czerwonych pomarańczySkładniki:(na 900 ml lodów)skórka otarta z 1 czerwonej pomarańczy450 ml soku z czerwonych pomarańczy (8-9 owoców)sok z 1 limonki120 ml wody85 g cukru90 g malin1,5 łyżki CointreauMaliny zasypać 1 łyżką cukru i odstawić.Z pozostałego cukru i wody zagotować syrop, ostudzić.Maliny, kiedy(...)plastikowego pojemnika i zamrozić.Smacznego!Mam nadzieję, że uda mi się je jeszcze kupić. Jest tyle wspaniałych przepisów na ciasta z wykorzystaniem właśnie czerwonych pomarańczy, i mam ochotę wszystkie je wypróbować! Od teraz to zdecydowanie jeden z moich ulubionych owoców
Pożeraczka, czyli raz adobrzeŚmiem twierdzi, że to drożdżówki idealne. Ciasto wyszło nieziemsko mięciutkie i puszyste i zachowuje świeżość do 5 dni! :) Kruszonka na bazie cukru kokosowego to też strzał
Delicious PlaceKruche ciasto z serkiem mascarpone o smaku cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego - o czym świadczy dodatek
Kuchnia MagdaLenySzarlotka... kultowe ciasto z jabłkami, które każdy doskonale zna. Pojawia się praktycznie w każdym domu i nie da się jej nie lubić! Najlepsza jest podana z
Kuchnia MagdaLeny11.02.2019 Delikatna,krucha tarta urozmaicona galaretką,budyniem i owocami brzoskwini. Za chwilę walentynki, więc pojawiła się delikatna dekoracja z maleńkich serduszek. Najlepiej przygotować tartę jednego
gotuj ze mną19.09.2018 Wyśmienity domowy budyń. Podawać można z ulubionymi owocami lub konfiturą. Dzieci go uwielbiają 🙂 Składniki 500 ml mleka 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru
gotuj ze mnąSzarlotka to kultowe ciasto...Nie znam osoby, która nie lubiłaby tego ciasta. Zazwyczaj robiona jest na kruchym lub półkruchym cieście, które jest pracochłonne, bo ciasto na
Kuchnia MagdaLenyHej! Tym razem podpowiem jak wykorzystać nadmiar jesiennych owoców. Zrobimy fantastyczną szarlotkę z przepisu siostry Anieli. Szarlotka jest bardzo smaczna i na ciepło i na
Tylko pyszniePolecam bardzo prosty torcik z masą jogurtową oraz owocami, które zalałam przezroczystą galaretką. Wygląda i smakuje rewelacyjnie. Na dodatek nie wymaga odpalania piekarnika:) SKŁADNIKI NA
Pani na deserLiczi, znane także jako śliwka chińska uchodzi za owoc dodający sił i poprawiający nastrój dlatego jak zobaczyłam go w pobliskim sklepie postanowiłam go zakupić. Wybrałam prosty
Pieguskowa Kuchnianaleśników potrzebujemy: - 1 i 1/3 szklanki mąki - 1 szklankę mleka - 1 szklankę śmietany 30% - 4 jajka - 1 cukier waniliowy 15 g - 1 łyżkę oleju - 400 g waniliowego serka - świeże owoce (u mnie czerwone porzeczki) Pamiętajcie, by do odmierzania składników użyć szklanek tej samej wielkości. U mnie szklanka miała 200 ml. 1. Do miski wsypujemy mąkę, mleko, śmietanę, olej oraz(...)krótką chwilę. 3. Ubite białka przekładamy do miski z ciastem naleśnikowym i całość delikatnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa. 4. Na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu wylewamy porcję ciasta i smażymy z obu stron do zrumienienia. Naleśniki są bardzo delikatne, więc uważajcie przy ich przewracaniu. 5. Serek waniliowy mieszamy z owocami, a następnie smarujemy nim ciepłe naleśniki
Bez CebuliLato to czas, gdy na naszych stołach króluje lekkie menu, bogate w sezonowe warzywa i owoce. Ochota na dania mięsne i mączne idzie w
kulinarnyJaDzisiaj prosty i szybki w przygotowaniu sernik z jogurtem i owocami na spodzie z herbatników. Bardzo kremowy, wilgotny, w stylu serników amerykańskich. Po ostygnięciu może
Mała CukierenkaJagody to doskonały dodatek do ciast czy deserów a także naturalne lekarstwo. Warto przygotować kilka słoiczków aby zimą móc cieszyć się ich smakiem. Składniki 1
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPrzez sezon letni zgromadziłam całkiem pokaźną ilość mrożonych owoców. Często wykorzystuje je do różnego rodzaju deserów. Dziś ekspresowy sernik z serka homogenizowanego i budyniu. Składniki
Tradycyjna KuchniaSkładniki: ciasto: 3 jajka 2 żółtka 0,5 szkl cukru 1 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 0,5 kostki masła
Luźna KuchniaTym razem na bazie przepisu ciasta cytrynowo-maślankowego - muffinki truskawkowe. Zastanawiałam się czy do ciasta zamiast cytryny dodać cukier wanilinowy.Cytryna wygrała :) Uwielbiam letnie ciasta z dodatkiem
bistro mama