przecież nie można zwariować. Czasem trzeba pozwolić sobie na słodkie przyjemności! :) Dlatego dzisiaj przygotowałam czekoladową tarte z owocami według przepisu Sandry. Tam znajdziecie wszystkie składniki i przepis jak ją wykonać! :) Polecam, bo ciasto jest bardzo pyszne! Miłego wieczoru
Chocolate Stop Temptingrozwałkowujemy i wycinamy kwiatuszki (jeśli nie mamy gotowej foremki możemy wyciąć szablon z kartonu). Foremki do babeczek smarujemy masłem i wykładamy ciastem. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu babeczki ozdabiamy według uznania: owocami, bitą śmietaną, galaretką itp. Smacznego
Salonik smakówTatry maja super zaletę, bo można je bardzo szybko zrobić. Można użyć dostępnych owoców sezonowych, jak również można ją podawać na słono i pikantnie!. Wystarczy przepis na dobre ciasto i można podawać na wiele ciekawych i pysznych sposobów! Ciasto: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru łyżka śmietany 10 dag margaryny Nadzienie: 50-60 dag śliwek węgierek
Apetyczna babeczkajednym poście. Jabłecznik z budyniem Szarlotka kukurydziana z bezą Kilimandżaro- ciasto z jabłkami wg Siostry Anastazji Jabłecznik z budyniem i ajerkoniakiem Crostata z dżemem i owocami Kakaowa szarlotka z budyniem Bananowa szarlotka Delicja serowo - jabłkowa Szarlotka wyśmienita z bezą Szarlotka
Z miłości do słodkościaronię osączyć Mąki połączyć z proszkiem, ananasy i wiórki wymieszać razem i dodawać stopniowo do masy Dołożyć pokrojone ananasy i owoce aronii i wymieszać dokładnie Foremkę z kominem o średnicy 23 cm natłuścić i wyłożyć ciasto, piec w temp. 185 stopni C przez około 50 - 60 min Składniki na polewę czekoladową: 9 dag gorzkiej czekolady- o takiej wadze miałam
Proste PotrawyNie wiem czy istnieje lepsze połączenie ale dla mnie jest ono idealne, jabłko i cynamon. Świetnie pachnie i smakuje dlatego często gości w mojej kuchni
ciastkarnia na kruchym spodziechrupiący i smaczny, a na dodatek bardzo syty. Wakacje się zaczęły, a ja mam nowe wyzwanie zero fast foodów, więcej warzyw, owoców i białka. Mam nadzieję, że będę się tego trzymała nie tylko w wakacje. Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej 15 g drożdży 4 łyżki mleka 4 łyżki wody 1,5 łyżki oliwy z oliwek
Truskawkowa FiestaPiękne, czerwone i soczyste owoce, o tym charakterystycznym aromacie, usłanedziesiątkami malutkich pesteczek na wierzchu.Powolutku kończą się ukochane truskawki. Ubolewam nad tym strasznie, bopomysłów wciąż niemało
W kuchni Karmel-itkiwspaniały efekt... Nie ma nic lepszego. Sernik podaję mocno schłodzony z dodatkową porcją sosu z mango, która niesamowicie orzeźwia. Ciasto jest proste w przygotowaniu a w tej chwili stało się ono moim popisowym! Mój ulubiony owoc, czyli mango, sprawia iż sernik nie jest mdły, zbyt przesłodzony a staje się rześki i lekki. Oboje z narzeczonym zajadamy się(...)Formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni (góra-dół) na 1 godzinę i 10 minut. Jeśli góra zacznie się rumienić należy położyć na formę kawałek folii aluminiowej. Ciasto studzimy do temperatury pokojowej, następnie umieszczamy na kilka godzin w lodówce. Podajemy mocno schłodzony z porcją sosu z mango. Smacznego, Klaudia. *Sos z mango: Mango obieram, kroję drobno i gotuję
Mango Papajaprzekładamy na stolnice silikonową gdzie zagniatamy. Krok 2 Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia dół i boki( smaruje masłem spód i boki, łatwiej przytwierdza się papier do pieczenia.Wałkujemy ciasto kruche( tyle ile damy rade , bo dosyć ciężko to idzie) i kładziemy do środka blaszki na papier do pieczenia spód i boki oblepiamy. Podpiekamy w 180 stopniach koło 15 minut. Krok(...)Białka ubijamy z ksylitolem na sztywno, przekładamy je do rękawa cukierniczego lub szprycy i robimy esy floresy na podpieczonych owocach. Wstawiamy do pieca i suszymy beze w 140 stopniach, aż nam się osuszy lekko. Krok 5 Ostudzone ciasto kroimy i podajemy , rewelacja beza przełamuje kwaskowatość rabarbaru
Różowa kuchniapamiętam, czy robiłam kiedyś pierogi na słodko z serem... Nie, nie robiłam. Próbowałam z owocami 1-2 lata temu, ale wtedy mi nie wyszły, bo i nie miałam dobrego przepisu na ciasto. Rzadko też jadłam. Jeszcze rzadziej jadłam smaczne pierogi z serem na słodko. Te wyszły genialne! Nie będę skromna, bo mi smakowały niesamowicie. Mąż bardzo je sobie chwalił(...)wanilinowego Przygotowanie: Do dużej miski wsyp mąkę. Dodaj sól i olej. Powoli partiami wlej wodę, mieszając łyżką. Wyrabiaj ręcznie kilka minut, aż ciasto stanie się gładkie i elastyczne. Samo będzie odchodzić od rąk. Przykryj miskę z ciastem ściereczką lub folią spożywczą i odstaw na jakieś 30 minut, by odpoczęło. W misce utrzyj drewnianą łyżką żółtka z cukrem i ziarenkami wanilii
Anioszek w kuchniKiedyś znalazłam przepis na żurawinowe ciasto. W oryginale dodaje się suszoną żurawinę. Masa wychodzić dość gęsta i trudno było tę żurawinę dobrze w nią wmieszać. Stwierdziłam, że poczekam na świeże owoce i sprawdzę, jak wtedy będzie smakowało. Tak minął rok, a o przepisie zapomniałam. Przypomniałam sobie patrząc na żurawinę, którą zamroziłam, bo kupiłam w tym roku za dużo(...)użyłam mrożonki, pobiegłam kupić świeżą. Tak oto jest, soczyste ciasto żurawinowe. Soczyste ciasto żurawinowe Danie Ciasto Kuchnia Słodkości
Kucharzycaakurat tych rodzajów mąk co w przepisie śmiało możecie je podmienić na takie co macie pod ręką. Za parę dni jeszcze przed świętami podzielę się z Wami przepisem na ciasto również z wykorzystaniem maku, ale w nieco innej wersji. Dodam, że będzie dwukolorowo. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepis na JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ oraz BABKĘ TWAROGOWĄ , które idealnie(...)aromatem (lub mleko migdałowe). Mieszamy ok 2 minut, aby się nie przypalił. Odstawiamy do ostygnięcia. 2. Bakalie zalewamy wrzątkiem na 10 minut i odsączamy w wody. Większe owoce kroimy na mniejsze kawałeczki. 3. Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao. 4. Mokre składniki (ostudzony mak z mlekiem, resztę mleka i olej) i banana rozgniecionego widelcem miksujemy
zdrowo i aktywnie