dodać ciut mąki, ale nie dużo, bo ciasto ma być lejące. 3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, łyżką nabieramy porcje ciasta i na patelni formujemy placuszki. Smażymy z obu stron do zrumienienia się :-) Podajemy z owocami, dżemem, jogurtem, sosem owocowym. Smacznego
kruche babeczkiWiśnie, to bardzo dobre owoce na różne przetwory, ja dziś przygotowałam je w cukrze. Bardzo dobry dodatek do deserów, ciast, sosów... SKŁADNIKI: 2kg wiśni drylowanych 0,5 kg cukru( ilość zależy od słodkości wiśni) WYKONANIE: wydrylowane wiśnie układamy w misce przesypując cukrem, gdy puszczą sok wkładamy do słoików 200ml zalewając otrzymanym sokiem, pasteryzujemy
Kuchnia BeatyRozmrożone lub częściowo rozmrożone jagody podgrzewać razem z cukrem. Do ½ szklanki zimnej wody dodać mąkę ziemniaczaną i dobrze wymieszać. Kiedy owoce z sokiem zaczną bulgotać, wlać rozpuszczoną mąkę, zagotować i zdjąć z palnika. Frużelinę ostudzić. Ciasto dzielić na kwadraty lub prostokąty i podawać udekorowane frużeliną
Czerwień i błękitSezon truskawkowy bez sernika na zimno, z tymi że owocami - nie liczy się wcale ! Obowiązkowo musicie przygotować to pyszne ciacho. Kremowy, aksamitny i
kolorowotorcikowoW ciągu roku nie piekę dużo ciast, zazwyczaj tylko na święta. Z okazji Wielkanocy przygotowałam dla Was zestawienie wszystkich ciast na blogu, nie zapomniałam także o
Moja smaczna kuchniaspód drożdżowy i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni góra dół na 20-25 minut aż się zrumieni. Dekoracje z ciasta obserwuje żeby się nie spaliły. Po wyjęciu zostawiam do przestygnięcia. Dekoruję czekoladą roztopiona, migdałami, owocami
wesoła kuchniaCiasto jest doskonałym przykładem na to jak idealne jest połączenie słodkiego kokosa z orzeźwiającym smakiem owocu brzoskwini. Składniki: Biszkopt: 125g cukru 125g masła extra 1 cukier wanilinowy 4 jajka 100g mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 50g wiórek kokosowych Masa kokosowa: 600ml śmietany 36% 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 7 łyżek mleka 15 sztuk pralinek kokosowych Masa
Szalona Kuchnia EwelinyCzarne, kandyzowane orzechy włoskie to delikatesy, czyli wykwintne i wyszukane przysmaki. Małe słoiczki z czarnymi orzechami znajdziemy w droższych sklepach spożywczych, na stoiskach dla koneserów. Można
dolcevitainmykitchenprzyprawami. Białka ubijamy na sztywną pianę, delikatnie łączymy z resztą ciasta. Odstawiamy na 5 minut. Nagrzewamy gofrownicę wysmarowaną tłuszczem, nalewamy ciasto, pieczemy ok. 5 minut bez otwierania. Podajemy z orzechami, bitą śmietaną lub serkiem, suszonymi owocami lub konfiturą, chrupiącymi orzechami oraz polane syropem trzcinowym. #cukiertrzcinowy #syroptrzcinowy #diamant
słodki bratekŚwiąteczny deser A na deser galaretka z owocami...Od lat nie wychodzi z mody. Obojętnie ile mamy lat, galaretka fascynuje każdego. Pięknie kolorowa, przezroczysta i
dolcevitainmykitchenDomowy sos toffi to wspaniały i niezwykle uniwersalny deser. Na ciepło: - do polania na owoce - na lody - na placki, naleśniki i gofry Po schłodzeniu gęstnieje: - masa do tortów i ciast - nadzienie do babeczek i tart
AniaGotuje.plposypania, olej kokosowy do smażenia WYKONANIE Serek mieszamy z jajkiem i pozostałymi składnikami. Na patelni rozpuszczamy olej, kładziemy po 1 łyżce ciasta, smażymy placuszki na złoto z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. dżemem lub owocami
słodki bratekroku z braku swoich owoców często eksperymentuję z rabarbarem. I w ten sposób powstał delikatny sernik na kruchym, owsianym cieście. Dla koloru czerwona galaretka i ciasto np. na niedzielę gotowe 😊 Składniki (na blachę o wymiarach (22 x 34) cm): Ciasto 22 g pełnoziarnistej mąki owsianej pół łyżeczki proszku do pieczenia 13 g cukru waniliowego 15 g (łyżka) brązowego cukru
Weekendy w domu i ogrodzieEksperymenty to moja specjalność.Raz wychodzą lepiej raz gorzej 🙂 .Polecam ciasto lekkie ale zaraz niewiarygodnie smaczne .Mój syn określił je za wyborne. Ja wykonałam z owoców jakie miałam w domu.Ale zamiast winogrona można dać maliny,porzeczki,brzoskwinie ,agrest .Natomiast gotując galaretkę z owocem jest o wiele smaczniejsza pamiętajcie jednak że jak robicie galaretkę np.malinową należy dosypać malin.Brzoskwiniow
Ugotujmy Coś