ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:913/1704)

Słodko-słony wywiad dla VIVA! 140

Sernik to wymagający wypiek. Aby się udał, musi być spełniony szereg czynników, jednak najważniejszą rzeczą są wysokiej jakości produkty. Przede wszystkim dobry, prawdziwy twaróg, który stanowi bazę tego wdzięcznego ciasta. Nie bez znaczenia są także jajka ze sprawdzonego źródła, cytrusowe zapachy, świeżo starta skórka z cytryny i pomarańczy, ziarenka wanilii… Mając dobre składniki i pewną wiedzę, jesteśmy na prostej(...)puszysty? Jeśli zdarzy się nam, że nasz sernik wyjdzie suchy, można „zamaskować” ten fakt aromatycznym sosem z owoców, wykorzystując go jako polewę do sernika. Ale aby taka sytuacja nie zaistniała, można temu zapobiec, dodając do masy serowej na etapie przygotowywania ciasta nieco śmietanki kremówki lub 2-3 łyżki serka ricotta. Wilgotność zależy także od rodzaju twarogu. Jeżeli widzimy

Raj dla Podniebienia
KUCHENNA APTEKA #9 - TRUSKAWKI 131

Truskawki to owoce sezonowe, które cieszą się ogromną popularnością ze względu na słodki smak oraz aromatyczny zapach, ale także ich uniwersalność zastosowania. Stosuje się je do ciast, deserów, koktajli, kompotów, sałatek, lodów i wielu innych dań. Można je również zamrozić i cieszyć się ich smakiem przez cały rok. Jednak oprócz walorów smakowych posiadają liczne właściwości zdrowotne, lecznicze oraz pielęgnacyjne

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #9 - TRUSKAWKI 153

Truskawki to owoce sezonowe, które cieszą się ogromną popularnością ze względu na słodki smak oraz aromatyczny zapach, ale także ich uniwersalność zastosowania. Stosuje się je do ciast, deserów, koktajli, kompotów, sałatek, lodów i wielu innych dań. Można je również zamrozić i cieszyć się ich smakiem przez cały rok. Jednak oprócz walorów smakowych posiadają liczne właściwości zdrowotne, lecznicze oraz pielęgnacyjne

Kuchnia MagdaLeny
Letnie śniadanie: Czereśnie zapiekane w naleśniku 178

zrobienia przekąska w letni, słoneczny poranek. Czas : 5 minut przygotowań, 20 minut na odpoczynek dla ciasta, 30 minut na pieczenie Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 bardzo duże Czereśnia, trześnia, albo czerecha – jeden z najbardziej smakowitych i seksownych owoców. Okrągły, błyszczący, jędrny i słodki. Lato, świeżość i młodość skondensowane w połyskliwej kuleczce. Czereśnie są kopalnią soli mineralnych(...)stawy i tarczycę. A przy tym wszystkim są przepyszne. Najlepiej smakują rwane prosto z drzewa, albo świeżo zebrane. Niespecjalnie nadają się do robienia przetworów: soków, dżemów, jak i ciast. Ale z tym naleśnikiem smakują idealnie. Delikatne naleśnikowe ciasto świetnie komponuje się z lekko twardymi czereśniami. Polecamy! Składniki: Szklanka mleka (250 ml) 1/2 szklanki mąki (65 g) Szklanka wydrylowanych czereśni

Niedzielny kucharz
Biszkoptowe mini roladki z jeżynami 199

Biszkoptowe mini roladki to pomysł na odmianę zwykłej rolady z kremem i owocami. Duży biszkopt po upieczeniu kroimy w pasy i każdy z nich wypełniamy nadzieniem, zwijamy i dekorujemy. Wykonanie mini rolad na pewno jest bardziej pracochłonne niż zrobienie jednej rolady, ale moim zdaniem o wiele lepiej się prezentują te mniejsze.   BISZKOPTOWE MINI ROLADKI  Z JEŻYNAMI Składniki(...)dodatkowo: płatki migdałowe biała czekolada Przygotowanie: biszkopt:  Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywno , a następnie dodajemy żółtka. Do masy przesiewamy mąkę mieszamy łyżką,a potem dodajemy wodę. Ciasto wylewamy na blaszkę z piekarnika wysmarowaną masłem i wyłożoną papierem do pieczenia.  Pieczemy przez około 15 minut w 180 stopniach.  Trzeba uważać, aby biszkopt się za bardzo

Bon appetit mon amie
Lepszych gofrów nie znajdziecie – przepis 134

pieczenia, olej, oliwę, sól i cukier i wszystko miksujemy na gładziutkie ciasto. Powinno ono mieć konsystencję ciasta naleśnikowego lub może być nieznacznie gęstsze. Następnie dodajemy pianę z białek i wszystko dokładnie mieszamy. Pieczemy w gofrownicy na złoto. I to tyle… Pozostaje jedynie ubić śmietaną, zatrzeć czekoladę i umyć owoce Bon apetit! Artykuł Lepszych gofrów nie znajdziecie – przepis pochodzi

Kate's Kitchen
Semifreddo z czarną porzeczką 230

Czarne porzeczki to jedne z moich ulubionych letnich owoców. Wiem, że nie każdy je lubi, bo są kwaskowate, ale idealnie komponują się z deserami czy jako dodatek do ciast. Przy okazji warto pamiętać, że są bardzo bogatym źródłem witaminy C, zawierają jej cztery razy więcej niż pomarańcze. W kuchni robione są z niej też przetwory na zimę w postaci(...)Agrestowa tych, która  w XVII wieku  została okrzyknięta mianem „eliksiru młodości”, zawiera bowiem mnóstwo cennych dla naszego organizku składników.    Czarne porzeczki, które są kwaśnymi owocami , są dobrym źródłem wielu witamin i pierwiastków mineralnych: witaminy A (beta karoten), witamin z grupy B, E, ale najbardziej jest ceniona za zawartość witaminy C. W 100 gramach znajdziemy

Kulinarne przygody Gatity
Mazurek chałwowy z malinami 208

umiejętności, a efekt jest naprawdę pyszny i z pewnością zaskarbi sobie nie jedno wielkanocne podniebienie :) Spróbujcie, bo chałwa, kwaskowate owoce i chrupiące, lekko słone pistacje na maślanym spodzie to połączenie nie do podrobienia! Mazurek chałwowy z malinami Potrzebujesz: Ciasto: 200g mąki pszennej 100g zimnego masłą 2 łyżki cukru 1 jajko Masa malinowa: 4 łyżki mrożonych malin 1 czubata łyżeczka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Skuteczna dieta, aby uniknąć cukrzycy 113

napoje, które powinieneś jeść w cukrzycy Jeśli masz wysoki poziom glukozy, powinieneś uwzględnić następujące grupy żywności w codziennych posiłkach: Owoce: Owoce  cytrusowe i bogate w błonnik, takie jak melon, cytryna, pomarańcze, jagody i winogrona. Owoce bogate w potas, takie jak banany, morela i grejpfrut. Warzywa:  warzywa nieskrobiowe, takie jak pomidory, fasola, papryka, marchew, kapusta, szpinak(...)białkami lub zdrowymi tłuszczami. Pokarmy  zawierające węglowodany  :  większość węglowodanów występuje w 3 grupach pokarmów: owocach, mleku i skrobi. Cukier rafinowany: cukier  rafinowany jest obecny prawie we wszystkim, co smakuje słodko. Obejmuje to ciasteczka, słodycze, ciasta, lody itp. Słodkie napoje:  koktajle, koktajle, napoje energetyczne, soki i napoje, takie jak herbata i kawa Niezdrowe tłuszcze

jakszef.pl
BABECZKI SEROWE ZE ŚLIWKAMI DLA DIABETYKÓW 321

miód, ksylitol i naturalny smak owoców. Jeśli ktoś nie może (np. przez dolegliwości gastryczne) lub zwyczajnie nie chce używać ksylitolu, może dosypać zwykłego cukru, ostatecznie w przepisie nie jest go dużo. Przyznam nieskromnie, że moje babeczki są ge-nia-lne! Bez kitu! Najlepszy mój wypiek tej jesieni! Voila! Składniki na 16 serowych babeczek : Ciasto: 180g mąki pszennej pełnoziarnistej

Dietolog
Ciasto ananasowe 186

W Polsce kończy się długi weekend a u ans pogoda wariuje. Jak nie sztormy i deszcze to grad i śnieg. Wczoraj miałam niesamowity widok za oknem

ciastkarnia na kruchym spodzie
Placuszki śniadaniowe z truskawkami 106

kuchenny i pozostaw do rozmrożenia. W przypadku świeżych truskawek umyj je, osusz i usuń szypułki. Owoce pokrój w drobną kostkę. Do wysokiego naczynia wlej napój roślinny, olej, dodaj wybraną mąkę oraz proszek do pieczenia. Zmiksuj do gładkości mikserem. Dodaj truskawki i wymieszaj ciasto naleśnikowe łyżką. Patelnię przesmaruj cienką warstwą oleju, najlepiej za pomocą silikonowego pędzelka (powtarzaj tą czynność przed(...)umyj je, osusz i usu\u0144 szypu\u0142ki. Owoce pokr\u00f3j w drobn\u0105 kostk\u0119.","text":"Je\u015bli u\u017cywasz mro\u017conych truskawek, wyjmij je wcze\u015bniej na blat kuchenny i pozostaw do rozmro\u017cenia. W przypadku \u015bwie\u017cych truskawek umyj je, osusz i usu\u0144 szypu\u0142ki. Owoce pokr\u00f3j w drobn\u0105 kostk\u0119

ProstePesto.pl
Mleczne gofry z bitą śmietaną, truskawkami i kilka słów o gofrownicy Dezal 100

kratki, co za tym idzie grubością gofra. Jedne mają płytsze wgłębienia, drugie głębsze. Na jednych i drugich gofry wychodzą fenomenalne. Piecze równo i nie ma problemów z wyjęciem upieczonego ciasta.  Osobiście posiadam model   301.5 LW   w kolorze czarnym który posiada średnią kratkę, prezentuje się elegancko w mojej kuchni. Na stronie producenta są dostępne  również inne kolory(...)zmiksować na gęste gładkie ciasto. Osobno ubić na sztywno białka, dodać do ciasta i delikatnie wmieszać szpatułką, tak aby nie utracić konsystencji piany. Zimną gofrownicę tylko przed pierwszym pieczeniem lekko natłuścić pędzelkiem, rozgrzać i nalewać porcjami ciasto i smażyć   około 3,5 minuty gofry. Ciepłe, lekko odparowane na kratce kuchennej dekorować bitą śmietaną i owocami, polać płynną czekoladową

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania