Kto z Was nigdy nie jadł jogurtu od Jogobelli ten niech podniesie rękę 😋 To są nasze jogurty z dzieciństwa, jednak od dawna tego typu słodzone produkty
Candy PandasNie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wino pod każdą postacią. A kiedy połączę je z pyszną gruszką to jestem w raju. Chciałabym aby tak właśnie
Kuchnia w oparachTartę przygotowałam z myślą o przyjaciołach ,których spodziewałam się na obiedzie , a wiadomo - obiad bez deseru to nie obiad:).Tak więc zrobiłam tartę bo jest
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkinektaru z czarnej porzeczki Hortex . Przygotowanie: Formę, dno i boki, wykładamy folią spożywczą. Jagody rozmrażamy, miksujemy za pomocą blendera i przecieramy przez gęste sito, żeby oddzielić z owoców, mus od skórek. Odmierzamy ilość powstałego soku w ml. pana cotta: Mleko przelewamy do garnka i zagotowujemy. Dodajemy żelatynę odmierzoną na 1 l, energicznym ruchem mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Mleko(...)porzeczkowego. Nektar podgrzewamy, rozpuszczamy w nim żelatyny (na 250 ml) płynu i pozostawiamy do schłodzenia. Nektar stopniowo ubijamy, a powstałą pianę przekładamy łyżką na wierzch przeźroczystej galaretki. Tak przygotowane ciasto na zimno zostawiamy na noc w lodowce. Przed krojeniem zdejmujemy obręcz i delikatnie odlkejamy folię spożywczą. Smacznego
Moniki SmakołykiMakaron spaghetti z krewetkami i papryczką chili to wykwintne danie pod wieloma względami. Krewetki zaliczane są do afrodyzjaków, także samym daniem możemy skraść czyjeś serce. Ponadto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Naszła mnie ostatnio tak wielka ochota na rybę, że szybciutko wyczarowałam taki oto przepyszny obiad... I stwierdziłam przy okazji, że coś za mało
Słodko-Słony Świat IlonyMówiłam, pokochałam mini wypieki, jest na nie tyle możliwości, kroić nie trzeba, każdy ma swoją babeczkę dla siebie a i zawsze wychodzą! Proste i smaczne, do
Zasmakuj KuchniLubię jeść torty, natomiast nigdy ich nie robiłam bo czuję że ich nie umiem robić, że są trudne itd Dziś postanowiłam zrobić pierwszy raz
Gotowanie PatkiDoskonały pomysł na obiad! Dotąd nie próbowałam przygotowywać ryby z owocami, a to świetne połączenie! Do tego szpinakowe kluseczki kładzione i zyskujemy bardzo zdrowy posiłek :) moja Córeczka zjadła całą porcję, co mnie bardzo ucieszyło :) Szkoda, że świeżych truskawek już nie ma... Składniki: 450g filetów z dorsza atlantyckiego (może być też inna ryba) 3 łyżki serka mascarpone 1,5 szkl(...)mieszamy łyżką, aż masa stanie się jednolita - powinna być gęsta. W garnku gotujemy wodę, lekko solimy i wlewamy łyżkę oleju. We wrzątku maczamy łyżkę, następnie gorącą nabieramy małe porcje ciasta i zanurzamy w wodzie, postępujemy tak z całym ciastem. Gotujemy minutę od wypłynięcia na wierzch. Rybę polewamy sosem truskawkowym, podajemy z kluseczkami i dekorujemy ziarenkami granatu, listkami świeżej mięty oraz
Kolorowy PrzepisownikSezon truskawkowy powoli dobiega końca, dlatego do ostatniej łubianki trzeba korzystać z nich jak tylko się da. Kompoty, ciasta, weki czy kremy. Na wykorzystanie truskawek jest
Słodkie PrzyjemnościPierwszy raz spotkałam się z taką taktyką. Wybaczyłabym pewnie to oczekiwanie, gdyby było na co czekać. Tymczasem, chociaż prezentowało się bardzo dla oka mile... Groszek był zimny i suchy, ciasto filo przepieczone (z przyklejonym od wewnątrz liściem winogron), polędwiczka wysuszona na wiór, a pasta z pieczonego bakłażana miała wyraźny posmak spalenizny. Bardzo szkoda, bo sosy charakteryzował bogaty i złożony(...)bardziej wymyślnym naczyniu - do tej pory wszędzie biało i klasycznie. Podobało mi się to podanie, chociaż wielkość talerza przytłoczyła chyba nieco samo danie. Terryna bardzo smaczna, zwłaszcza z owocami. Fondant z kalarepy, to chyba po prostu ugotowana kalarepa. Marynowany rydz gumiasty i octowy, ale to było do przewidzenia - szkoda takich dobrych grzybów do zamykania w słoikach z octem. Puree
Życie zamknięte w smakuDomowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów przygotowana ze świeżej i suszonej żurawiny przez Sylwię Chrzanowską, ambasadorkę marki Kohersen Mycook zasmakowała nam do tego
Cztery FajeryJeśli chwilę postoi, widać odkładający się w nim osad z warzyw i owoców. Wiele osób nie lubi określonych warzyw, dlatego sok możecie skomponować dowolnie, z takich warzyw i owoców, jakie lubicie czy jakie macie dostępne pod ręką. Fajną sprawą jest to, że możemy nawet regulować ilość poszczególnych składników, dzięki czemu np. możemy otrzymać sok z marchewki z dodatkiem(...)lodówce do 2 dni. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/do-picia/domowy-sok-warzywno-owocowy-buraka-selera-marchewki-jablek/ MieszamWGarnku Artykuł Domowy sok warzywno-owocowy – z buraka, selera, marchewki i jabłek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumitologii greckiej. Angielskie przysłowie mówi „One apple a day take’s doctor away” czyli „ jedno jabłko dziennie trzyma lekarza z daleka”. Jest w tym wiele prawdy, ponieważ owoce te zawierają mnóstwo witamin i substancji, które wzmacniają układ odpornościowy. Przydatne jest to zwłaszcza jesienią, kiedy organizm potrzebuje dodatkowej ochrony przed chorobami, wtedy też jabłka są najsmaczniejsze i dostępnych jest(...)odstawiłam w ciepłe miejsce na ok. 5 tygodni. Co jakiś czas mieszam drewnianą łyżką… więcej – jak ocet będzie gotowy). Mus jabłkowy można wykorzystać na różne sposoby – do naleśników, ciast, deserów… i nie tylko. Do czego ja użyłam? O tym w najbliższym czasie. Z takim musem można przygotować błyskawicznie danie. Z podanych składników otrzymamy 3 duże słoiki. Gorąco polecam
mojewypiekiinietylkoPrzepis na te zdrowe florentynki z kaszą gryczaną pochodzi z książki „Clean cakes”. Miałam co do niego duże wątpliwości bo w ich składzie była
Cooking for Emily