ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1227/1704)

Zakręcone jagodzianki 181

lukrem. Przygotowałam więc pyszne drożdżówki, wyglądem przypominają szneki z glancem, mają tylko dodatkowo jagodowe nadzienie. Zrobiłam do jagodzianek pyszną kruszonkę, bo ja uwielbiam kruszonkę, dlatego często robię crumble z owocami Polecam też mój przepis na Odrywane Drożdżowe bułeczki z jagodami (jagodzianki) czy drożdżowe bułeczki z truskawkami, są również pyszne, gdyż bułeczki przygotowane na bazie tego przepisu, zawsze są bardzo(...)mleko w rondelku, dodajemy cukier, masło, wbijamy jajko i wszystko rozbijamy trzepaczką. Mąki przesiewamy do misy robota, dodajemy szczyptę soli i drożdże, mieszamy hakiem. Wlewamy płyn i wyrabiamy gładkie ciasto, tak długo aż nie będzie kleić się do rąk. Odstawiamy je do wyrośnięcia na 30 min w ciepłe miejsce, objętość ciasta powinna się podwoić. Ciasto znów zagniatamy, formujemy prostokąt

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowe Kostki Domino W Czekoladzie Krok Po Kroku 123

kakao, wbijamy do tego jajko oraz powoli dolewamy miód z masłem i cukrem, mieszamy do połączenia się składników. Blaszkę 23 x 23 cm wykładamy papierem do pieczenia i rozprowadzamy ciasto po dnie blaszki (będzie go mało, ale tak ma być) Spód pieczemy w 180 stop przez około 15-20 minut Po upieczeniu od razu odrywamy papier i odstawiamy do całkowitego(...)powrotem do blaszki z papierem na którym się piekł piernik. Masa z dżemu/marmolady 3. Jeśli dżem jest rzadki to przecieramy go przez sito aby pozbyć się cząstek owoców (mój dżem był prawie marmoladą więc go nie przecierałam) 4. Jeśli dżem jest bardzo gęsty taki jak mój był to nie musimy w ogóle dawać żelatyny, jeśli się boimy

Gotowanie...to proste !
Naleśniki z serem i truskawkami 88

diecie, nie mogłam zapomnieć o jego uzupełnieniu w deserze. Wystarczyło dodać twaróg i pełnowartościowy posiłek, który cieszy oczy i żołądek gotowy! Oczywiście, zamiast truskawek możecie dać inne ulubione owoce. Wykończeniem tego pysznego deseru jest oczywiście rozpuszczona gorzka czekolada! :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 porcji: 446 kcal B 34 g W 54 g T 10 g Składniki: naleśniki(...)jajo ▪ ok. 1 szklanki wody zimnej przegotowanej/mineralnej ▪ 1 łyżka oleju masa ▪ 400 g truskawek ▪ 200 g twarogu ▪ 2 łyżki jogurtu naturalnego ▪ dosładzamy wedle uznania Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w misce i miksujemy (masa ma być lejąca). Odstawiamy na 10 minut, następnie smażymy naleśniki (wyszło mi 8 sztuk). 2. Truskawki kroimy w drobną kostkę, twaróg rozdrabniamy widelcem

zdrowo i aktywnie
Naleśniki z serem i truskawkami 130

diecie, nie mogłam zapomnieć o jego uzupełnieniu w deserze. Wystarczyło dodać twaróg i pełnowartościowy posiłek, który cieszy oczy i żołądek gotowy! Oczywiście, zamiast truskawek możecie dać inne ulubione owoce. Wykończeniem tego pysznego deseru jest oczywiście rozpuszczona gorzka czekolada! :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 porcji: 446 kcal B 34 g W 54 g T 10 g Składniki: naleśniki(...)jajo ▪ ok. 1 szklanki wody zimnej przegotowanej/mineralnej ▪ 1 łyżka oleju masa ▪ 400 g truskawek ▪ 200 g twarogu ▪ 2 łyżki jogurtu naturalnego ▪ dosładzamy wedle uznania Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w misce i miksujemy (masa ma być lejąca). Odstawiamy na 10 minut, następnie smażymy naleśniki (wyszło mi 8 sztuk). 2. Truskawki kroimy w drobną kostkę, twaróg rozdrabniamy widelcem

Zdrowie i pysznie na talerzu
Błyskawiczne racuchy z jabłkami+ film 127

Błyskawiczne racuchy z jabłkami to uniwersalny i prosty pomysł na smaczy obiad dla dzieci i dorosłych, świetnie smakują również z innymi owocami podane na gorąco i obficie posypane cukrem pudrem.     składniki na około 10-12 racuchów 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki kefiru 4 duże jabłka 2 jajka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej(...)smażenia szczypta soli cukier puder do posypania przepis Do dużej miski wlewamy kefir, dodajemy jajka, wsypujemy mąkę, sól, cukier oraz proszek do pieczenia i wszystko dokładnie miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Obrane jabłka kroimy w niewielką kostkę a następnie łączymy je z wcześniej przygotowanym ciastem. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem smażymy niewielkie racuchy z obu stron na złoty

Smakowite Dania
Suflety z malinami (na serku ricotta) 242

połączyć z pozostałymi składnikami. Małe kokilki wysmarować masłem i posypać odrobiną zwykłego cukru. Następnie do każdej foremki nałożyć 2 łyżki ciasta. Ułożyć kilka sztuk malin. Przykryć je pozostałym ciastem. Kokilki przełożyć do naczynia żaroodpornego do którego wlać wrzącą wodę (do 1/2 wysokości kokilek). Piec w kąpieli wodnej około 25-30 minut (aż do podrośnięcia i lekkiego spieczenia wierzchu). Podczas pieczenia(...)piekarnika! Gotowe suflety podawać od razu po wyjęciu z piekarnika (już po 1-2 minucie lekko opadną). Ubita piana z białek i ucieranie masy żółtkowej Od góry: masa z owocami i wygląd sufletów przed pieczeniem Przepis STĄD

Ugotować
Lody sernikowe z malinami – mój ulubiony przepis 145

musiałam zrobić je jeszcze kilkukrotnie, żeby doprecyzować recepturę, sprawić żeby lody były dalekie od smaku samej śmietany, nie przesłodzone, żeby smakowały jak znane i lubiane przez wszystkich serowe ciasto – a nie jak śmietankowe lody bez maszynki. Nie potrzebna Wam maszynka do lodów żeby móc się cieszyć ich smakiem, wystarczy ręczny mikser. W swoim składzie nie mają jajek, odpada długie gotowanie(...)Wszystko, co potrzebne to dobrze dobrane i świeże składniki – i ten prosty przepis na efektowne lody o smaku sernika – z malinami i kruchym spodem.   Wiecie już, że jakiekolwiek owoce dodane do lodów sprawiają, że zachodzi proces krystalizacji a lody stają się mniej kremowe – nie ma mocnych, w owocach jest woda i to całkiem sporo. Ale jest pewien

Karo in the Kitchen
Kluski na parze. 157

zrobienia takich klusek, tym bardziej, że zaczyna się lato, a tym samym sezon na owoce. Warto wykorzystać ten czas żeby zrobić kluski, z sosami ze świeżych owoców. Składniki: 500 g mąki 370 ml ciepłego mleka 25 g. drożdży 30 g masła 1 jajko 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Wykonanie: Do miski wlać ciepłe mleko,dodać cukier, rozkruszone(...)łyżek mąki. Wymieszać i zostawić na 20 minut do wyrośnięcia. Do wyrośniętego zaczynu wsypać resztę mąki, sól i dodać jajko. Na koniec wlać rozpuszczone i wystudzone masło. Wyrobić gładkie ciasto. Ja jak zwykle wyrabiałam mikserem z hakami :) Można podsypać mąka jeśli będzie za rzadkie. Gotowe ciasto odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę, spłaszczyć lekko ręką

Agusiowe smakołyki
Mazurek sernikowy z limonką i lawendowym miodem 116

składniki na kruchy spód. Formujemy kulę z ciasta, owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na ok. 30 minut. 2. Prostokątną formę na tartę wylepiamy razem z brzegami schłodzonym ciastem. Nakluwamy je w wielu miejscach i pieczemy w 180C przez ok. 25-30 minut na złoty kolor. Spód schładzamy. 3. Serki miksujemy razem z cukrem pudrem, śmietanką i miodem lawendowym(...)miodu, jednak miód lawendowy dodaje masie ciekawego, kwiatowego posmaku, dlatego polecam własnie ten typ miodu. Następnie wyciskamy do masy sok z całej limonki oraz dodajemy wydrążony miąższ z tego owocu. Całość miksujemy i schładzamy w lodówce przez ok. 20 minut. 3. Schłodzoną masę przekładamy na kruchy spód, całość wyrównujemy podłużnym nożem, dekorujemy pokruszona bezą i dodatkami wg uznania. 4. Smacznego

Raj dla Podniebienia
Jednoporcjowe ciasto fasolowe z truskawkami 172

Sezon na truskawki dobiega końca, więc jak jest możliwość trzeba korzystać. W roli głównej nie są truskawki, ale fasola. Warzywo i owoc? Dlaczego nie! Takie połączenia są najlepsze! Składniki: 1 puszka odsączonej czerwonej fasoli 1 jajko 1 banan 1 łyżka karobu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat śmietankowy truskawki Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy przepłukaną i odsączoną fasolę, jajko, pokrojonego(...)banana, karob, proszek do pieczenia i aromat śmietankowy. Wszystko dokładnie blendujemy. Gotową masę przelewamy do natłuszczonej formy. Następnie na wierzch układamy truskawki lekko je wpychając. Ciasto pieczemy przez 40-4 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Tarta z jaglanym kremem czekoladowym (bez pieczenia). 124

świeżych truskawek garść borówek WYKONANIE 1. Przygotuj spód - w blenderze zmiel słonecznik i siemię lniane. Dodaj daktyle, olej i sól. Ponownie zmiksuj, następnie wyjmij z blendera i ubij ciasto rękoma.  2. Posmaruj formę na tartę cienką warstwą oleju, na to wyłóż spód. Mocno ubij i wyrównaj. Włóż do lodówki, w tym czasie przygotuj krem. 3. Ugotuj kaszę na sypko(...)blendera, dodaj daktyle, sok, wodę i zmiksuj. Wlej roztopioną, lekko wystudzoną czekoladę, ponownie zmiksuj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.  4. Rozsmaruj krem na schłodzony spód. Na wierzchu ułóż owoce i wstaw tartę ponownie do lodówki (najlepiej na całą noc, żeby spód się zbił). /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Powiedz dietom nie
Kuchnie świata: fiński pannukkaku z dżemem owocowym 142

płynnego kilka szczypt kardamonu Dżem: 250 g truskawek (mogą być mrożone) 250 g wiśni (mogą być mrożone) 2 łyżki ksylitolu 3 łyżki nasion chia Dżem najlepiej przygotować dzień wcześniej. Owoce myjemy lub rozmrażamy. Wrzucamy do rondla i smażymy aż ładnie się rozpadną. Kiedy przestygną dodajemy ksylitol i nasiona chia. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do słoika i wstawiamy do lodówki(...)słoikiem. Mąkę łączmy z mlekiem, jajkami i olejem kokosowym. Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i za pomocą noża zeskrobujemy nasionka. Dodajemy do reszty składników. Miksujemy na gładką masę. Blachę do ciast wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 220 stopni. Pieczemy 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika naleśnik opadnie. Podajemy z dżemem owocowym na ciepło

My Chcemy Jeść
Lodowiec 163

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   To ciasto pamiętam jako wielki hit końca lat 90-tych.  Było moim pierwszym ciastem na zimno, które jako nastolatka robiłam setki razy. Przepis pochodzi z moich własnych, dawnych notatek. (Tortownica około 21 cm) Masa: 200-250g masła śmietankowego (w oryginale jest kostka, ale śmiało można dodać 200g; nie zastępujcie go margaryną(...)żółtka 3/4 szklanki cukru (nie co mniej) 1 szklanka mleka 1 budyń śmietankowy/waniliowy 2-3 łyżki kakao Dodatkowo: 150g okrągłych biszkoptów 1 galaretka owoce   Galaretkę rozpuścić w 400 ml wody. Żółtka utrzeć z cukrem i wymieszać z budyniem (proszkiem). Masę przelać do gotującego się mleka i mieszając - zagotować. Ostudzić. Masło rozetrzeć na puch i połączyć

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania