ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1235/1704)

Sernik korzenny z gruszkami 80

Dzisiaj zapraszam na sernik z gruszkami o pysznej, kremowej konsystencji z dodatkiem musu gruszkowego. Ciasto dodatkowo przełożone jest plasterkami gruszek i zwieńczone chrupiącą, ciasteczkową kruszonką wykonaną z kakaowych ciasteczek owsianych i przyprawy korzennej. Tradycja z odrobiną urozmaicenia :)  Spód sernika:  340 g ciastek digestive 100 g roztopionego masła Masa serowa: 1 kg twarogu (półtłustego)  250 g serka(...)lodówki. Gruszki wyjąć z puszek na durszlak i dokładnie odsączyć. Odłożyć połowę zawartości jednej puszki na bok. Resztę gruszek przełożyć do wysokiego naczynia i za pomocą blendera, zmiksować owoce na papkę. Odstawić. Teraz czas na masę serową. Twaróg zmielić trzykrotnie w maszynce. Włożyć do dużej miski. Do zmielonego twarogu dodać mascarpone i mąkę ziemniaczaną. Wszystko zmiksować na małych obrotach

Świat Ciasta
KOKTAJL OWOCE LEŚNE Z MELISĄ 91

Koktajle, gęste i kolorowe, obłędnie owocowe polecają się na drugie śniadanie czy przekąskę w pracy, szkole, domu. Dostarczają witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, poprawiają

W kuchni Karmel-itki
Sok z jabłkami, czerwonymi winogronami i burakiem 171

Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: 2-3 szklanki Drukuj Sok z jabłkami, czerwonymi winogronami i burakiem By Piotr 16 maja 2018 Składniki: jabłka - 2-3

Pogotujmy.pl
Racuszki śniadaniowe "U Bogusi: 182

Złociste, chrupiące, żółciutkie placuszki, ciepłe podane wprost z patelni są wspaniałe, ale jeśli zostaną nam, na zimno równie dobrze smakują, nawet do zabrania do pracy, no

kgwjanczewo
Szybkie ciasto czekoladowo-wiśniowe 9183

którym zastosowałam kilka sprawdzonych już rozwiązań. Szybki i bezproblemowy spód z ciasteczek przykryłam musem z gorzkiej czekolady, którego ukoronowanie stanowi owocowa, najlepiej kwaskowa galaretka. Prościzna! A efekt murowany :D Ciasto czekoladowo-wiśniowe z musem i galaretką przepis na formę o wymiarach 35x25 cm Na spód należy przygotować: 300 g kakaowych herbatników 250 g rozpuszczonego masła dobrej jakości(...)galaretkę: 370 g dżemu wiśniowego z dużą zawartością owoców (ja użyłam domowego) 2 galaretki owocowe - takie na 0,5 l wody każda (najlepiej wiśniowe lub o smaku owoców leśnych) 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: trochę startej na grubych oczkach czekolady lub czekoladową posypkę Najpierw przygotowujemy spód. Masło rozpuszczamy i lekko studzimy. Formę (najlepiej sztywną - metalową, ewentualnie szklaną czy ceramiczną

Ratunku obiad
Wiosenna karpatka 110

więc ciasto nie jest za grube i jak dla mnie w sam raz. Można upiec w 2 foremkach o odpowiednich rozmiarach, każde oddzielnie, ale szybciej i wygodniej piecze się na jednej blasze. Ciasto po wystudzeniu można podzielić na dwie równe części. Wydawać by się mogło, że trudno będzie wyłożyć krem na tak pagórkowate ciasto, ale nic mylnego. Ciasto po wyłożeniu(...)cytryny zmienia kolor na bordowy. Sok z jarmużu? Jeszcze nie próbowałam. Z warzyw dobry jest sok z dyni, czerwonego buraka i marchwi. Z owoców do barwienia najlepiej sprawdza się malina, może też być dojrzała truskawka, owoc czarnego bzu czy leśnej borówki.   Czasami łączenie różnego rodzaju soków może przynieść ciekawe efekty, dając nam nowy kolor.   Zielony naturalny barwnik

Leśny Zakątek
Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką 184

obciąć – aż tak duże nie są nam potrzebne. Żurawinę zalejcie wrzątkiem, tak żeby ją przykryć – musi trochę namoknąć żeby zmiękła. To samo zróbcie jeśli zamiast żurawiny używacie innych suszonych owoców.   W dużej misce wymieszajcie ze sobą suche składniki – mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, przyprawy, bakalie. Zetrzyjcie na drobnej tarce obrane marchewki i jabłko.W mniejszej misce(...)żurawinę, ją też wmieszajcie w masę.   Składniki kruszonki włóżcie do miseczki i ugniećcie je razem widelcem – to najszybsza metoda. Z kruszonką jest dokładnie tak samo, jak przy kruchym cieście – kontakt z ciepłymi dłońmi rozpuszcza tłuszcz, lepiej zrobić ją nie dotykając bezpośrednio masła – kruszonka zostanie i bardzo krucha, i drobna. Ciasto rozłóżcie łyżką po równo do naszykowanych wcześniej foremek

Karo in the Kitchen
Konfitura z pigwy 106

pigwowy  Konfitura z pigwy z dodatkiem gruszek smakuje obłędnie. Bardzo aromatyczna, z wyraźną miodową nutą pasuje do kanapek, deserów i jako dodatek do deski serów. Można nią przekładać ciasta i stosować jako nadzienie do słodkich wypieków. Jest przy tym bardzo prosta do zrobienia, a dzieci wprost uwielbiają naleśniki z konfiturą z pigwy. Bardzo lubię przetwory z pigwy i bardzo(...)duży zapas, ale zdobycie większej ilości pigwy okazuje się dość trudne. Co prawda pigwę obiecał mi Kamil K., ale na obietnicy się skończyło. Kilka razy udało mi się upolować owoce pigwy w Lidlu. Przygotowuję więc po kilka, czasami kilkanaście słoiczków z każdego rodzaju.  Konfitura z pigwy - przepis Cztery Fajery Przepis na konfiturę z pigwy nawiązuje do tradycyjnych tureckich

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
ZDROWIE NA ŚNIADANIE - 50 przepisów na zdrowe śniadania 230

Frittata z mozzarellą, ciecierzycą i papryką     33 Placuszki Kefirowe placuszki owsiane przekładane serkiem waniliowym     36 Jabłka w cynamonowym cieście     38 Placuszki z białym serem i borówkami     40 Dyniowe placuszki z czekośliwką     42 Syrniki z malinami i czekoladą(...)Czekoladowo-kokosowy budyń jaglany z malinami      55 Daktylowy budyń owsiany z jagodami      57 Nocna owsianka kefirowa z kakao i owocami      59 Krem gryczany z bananem i masłem migdałowym      61 Pieczona owsianka kokosowa z borówkami

Zdrowie na języku :P
PIEROGI Z SEREM 109

Pierogi z serem... uwielbiam, a najbardziej polane śmietaną i posypane cynamonem. Chociaż można je też podać polane masłem, czy konfiturą z ulubionych owoców. Danie to kojarzy mi się z dzieciństwem, latem, kiedy to zbieraliśmy jagody a potem robiła z nimi pyszne pierogi :) Fakt, ich przygotowanie zajmuje trochę czasu, ale są tego warte i chyba każdy miłośnik pierogów się(...)zgodzi :) Składniki na około 30 pierogów: * 1,5 szklanki mąki pszennej+ ewentualnie do podsypania * około 3/4 szklanki ciepłej wody * 1 żółtko * pół płaskiej łyżeczki soli Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto do pierogów łączyć ze sobą (wodę należy dolewać stopniowo), zagnieść ciasto dłonią około 10 minut, przykryć je ścierką i odłożyć na około 15 minut, by odpoczęło. Farsz: * 250 g twarogu

Zrób to smacznie
Placuszki z ricotty z morelami 87

pół szklanki), 125ml mleka (pół szklanki), 2 jajka, 2-3 łyżeczki cukru pudru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, olej do smażenia, 7 dojrzałych moreli (lub innych owoców). Sposób przygotowania placuszków z ricotty: Serek ricotta przekładam do miski, dodaję mąkę, mleko cukier puder, proszek do pieczenia oraz żółtka jajek i łączę wszystkie składniki w jednolitą(...)szczyptą soli dodaję do masy z serkiem i delikatnie mieszam.  Rozgrzewam olej na patelni i smażę placuszki (po 1 do 1,5 łyżki ciasta na każdy) z obu stron do zarumienienia. Gotowe placuszki z ricotty z morelami można podawać same lub posypane cukrem pudrem. Placuszki z ricotty z morelami SMACZNEGO

Gotuj Się Kto Może
Twarogowe placuszki z cynamonem i borówkami 147

Moja córeczka uwielbia wszelkiego rodzaju placuszki. Zaletą jest to, że przygotowuje się je błyskawicznie. Dodatkowo możemy wykorzystać ulubione owoce lub w ogóle przemycić je w daniu.  Zróbcie a Wasze dzieci je pokochają! 125 g półtłustego twarogu 40 g budyniu waniliowego (w proszku) 16 g cukru waniliowego (1 opakowanie) ¼ szklanki mleka 1 jajko ¼ łyżeczki cynamonu Garść borówek 2 łyżki(...)rodzynek Do miski przekładamy pokruszony twaróg. Wsypujemy budyń, cukier waniliowy oraz cynamon. Wlewamy mleko i wbijamy jajko. Wszystko miksujemy na gładką masę. Musi mieć konsystencję podobną do ciasta naleśnikowego. Wsypujemy rodzynki oraz borówki, mieszamy łyżką. Smażymy okrągłe placuszki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju (na jeden placuszek wychodziły około dwie łyżki ciasta). Smażyć możemy również na oleju kokosowym

VioletoweKucharzenie
Placuszki ryżowe 163

cukru wanilinowego (16g) 1 pełna łyżka cukru pudru 1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia cukier puder i owoce do podania Ryż gotujemy kilka minut dłużej, niż jest to podane na opakowaniu (powinien się lekko rozgotować. W tym wypadku nie sprawdzą się więc ryże parboiled czy basmati(...)wanilinowy i miksujemy na jasną, puszystą masę. Dodajemy kwaśną śmietanę, miksujemy krótko. Na koniec dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, miksujemy na wolnych obrotach, tylko do połączenia. Przygotowane ciasto łączymy z zimnym ryżem, mieszamy do połączenia. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoto. Osączamy na ręczniku papierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem. Źródło

Smaki Na Talerzu
Przepis na mrożoną herbatę i trochę przeymśleń na temat cukru 1759

zaczęłam kupować naturalny albo grecki. Ciężko było mi się przestawić i na początku dodawałam miodu do smaku, ale teraz jako przekąskę wybieram po prostu sam jogurt, dodaje do niego owoce i smakuje mi bardziej niż ten kupny owocowy. Czasem zd arz y mi się kupić smakowy jogurt czy serek bo mnie skusi jakaś promocja w sklepie, ale po otwarciu(...)nadają się do jedzenia. Nie zrozumcie mnie źle, nie jestem jakaś szalona babka przewrażliwiona na punkcie zdrowego jedzenia i wyrzucenia cukru z jadłospisu gdyż uwielbiam czekoladę czy ciasta. Jednak co jakiś czas staram się wyrzucić jakiś nawyk z mojego życia. Najpierw było to zamienienie czarnej herbaty na zielona jakieś 5 lat temu i zaprzestanie słodzenia herbaty. Później przestałam pić soki

Delusional Trine
Gofry kasztanowo-bananowe 129

oczywiście dla mnie, bo Wy możecie użyć tylko mąki pszennej, a banana zastąpić jajkiem. Ja podałam je z gęstym jogurtem greckim i owocami. Składniki: • 200 g masła • 1 szklanka mąki kasztanowej • 1 szklanka mąki ryżowej • 3 łyżki skrobi kukurydzianej • 1/2 szklanki mleka • 7 g suszonych drożdży • 3 łyżeczki kakao • 1 banan • 1 łyżka cukru • 3 łyżki(...)łyżką cukru i rozgniecionym bananem na miazgę. • Do ciepłej masy dodać obie mąki, skrobię, kakao i drożdże, dokładnie wymieszać mikserem na wolnych obrotach. • Przykryć ciasto i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ja nastawiam piekarnik na 40 st.C i wstawiam ciasto. • Po godzinie wmieszać łyżką

To co kocham

Proponowane wyszukiwania