ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:703/988)

Pyszny makowiec na kruchym cieście 172

posiekanych orzechów włoskich około 40 g rodzynek (pokrojonych kilka pokrojonych suszonych moreli i śliwek 50 g roztopionego i przestudzonego masła otarta skóra z cytryny i pomarańczy około 5 łyżek miodu kilka kropli aromatu migdałowego można użyć maku mielonego w domu lub gotowej masy makowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Makowiec na kruchym cieście Przygotowanie:  Najpierw

Uwaga Babcia Gotuje
MROŻONA KAWA Z LODAMI + NIESPODZIANKA! 191

lody, ciasta na zimno czy też mrożone desery. Dziś, zainspirowana współpracą ze sklepem i palarnią kawy CAVERES.PL , o której pisałam Wam już przy przepisie na najlepsze na świecie Tiramisu ( tutaj ) albo pokazując smakowity przepis na przepyszne Mini Pavlove ( tutaj ) na zapraszam Was na przepyszną, gęstą i kremową, mrożoną kawę z lodami! I to dwoma smakami! Czekolada + orzech? idealnie! W połączeniu

Ostra na Słodko
Rogaliki Drożdżowe Makowo - Migdałowe 152

orzechy, rodzynki drobno posiekane esencja migdałowa Nadzienie 1. W garnku zagrzewamy wodę i rozpuszczamy w niej miód, następnie dodajemy mak i zagotowujemy całość, odstawiamy do przestudzenia. W między czasie dodajemy migdały mielone oraz bakalie i ewentualnie esencje migdałową. 2. Białko ubijamy na sztywno i dodajemy do wystudzonego maku. Masę odstawiamy do lodówki na czas przygotowania ciasta na rogaliki. Ciasto

Gotowanie...to proste !
Biszkopt orzechowy 212

podstawa udanego ciasta. Zazwyczaj piecze się biszkopt jasny, kakaowy lub orzechowy. Ja dzisiaj mam dla was przepis na biszkopt orzechowy z którego najczęściej korzystam. W zależności ile i jak grube potrzebujemy biszkopty można upiec jeden i przekroić lub upiec dwa osobne biszkopty dzieląc składniki na pół. Składniki: Biszkopt orzechowy:* 8 jajek L 8 łyżek cukru 200 g orzechów włoskich mielonych

Ala piecze i gotuje
Chleb marchwiowy na zakwasie 132

ostrożnie przełóż ciasto ze ściereczki – górą do dołu, do garnka lub formy. Odstaw na kwadrans pod przykryciem. Piecz ok. 50-55 min. do „suchego patyczka” w temperaturze 190* C. Wyjmij chleb z formy i umieść go na kratce. Upieczony chleb powinien po postukaniu go od spodu wydawać głuchy dźwięk. Zostaw do ostygnięcia. * zamiast nasion słonecznika można dodać orzechy ** ilość soku

Proste Potrawy
MASA MAKOWA Z BAKALIAMI 172

ciastach kruchych, drożdżowych, francuskich.  Według mnie najlepsza masa makowa jaką jadłam, pełna ulubionych bakalii, niczym nie równa się tej gotowej zakupionej w sklepie.  Tak przygotowana masa makowa powinna być przechowywana w lodówce maksymalnie 5-6 dni. Składniki: * 200 g niebieskiego maku  (użyłam Skworcu) * 300 ml mleka * 50 g masła * 70 ml płynnego miodu * 60 g orzechów włoskich

Zrób to smacznie
Owsiane ciasteczka z dynią 194

posiekanych orzechów nerkowca 4 łyżki miodu 100 ml oliwy z oliwek 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy do piernika 0,5 płaskiej łyżeczki soli himalajskiej  wykonanie: Jajka i miód ubijamy mikserem do chwili aż podwoją swoją objętość. Następnie dodajemy dynię startą na dużych oczkach i resztę składników. dokładnie mieszamy. Za pomocą małej łyżeczki nakładamy porcje ciasta na blachę

Przysmaki Karolki
Borówkowe babeczki z kremem mascarpone 157

orzechami. Zapowiadały się smakowicie, jednak nie jestem za tym, by dzieciom podawać kawę, a maślany krem wydawał się zbyt ciężki. Wymyśliłam więc ich bezglutenową wersję, kawę zastępując kakao, a masło w kremie – mascarpone i ekstraktem wanilii. Dodatek borówek sprawił, że babeczki są soczyste i jeszcze bardziej pasują do lata. Borówkowe babeczki z kremem mascarpone Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia

Kucharzyca
Marchewkowe muffiny z orzechami włoskimi i gorgonzolą (Muffin di carote, noci e gorgonzola) 167

orzechy włoskie, start ą  marchew i ser gorgonzola. Całość dokładnie mieszamy. **** In una ciotola montate le uova con il latte e l'olio. Successivamente aggiungete la farina setacciata con il lievito in polvere per torte salate e un pizzico di sale. Per ultimo unite le noci, le carote e il gorgonzola. Mescolate bene il tutto. Ciasto przelewamy

La grande e la piccola cuoca
Bezglutenowe brownie - bardzo czekoladowe 203

nasze odczucia...? Ciasto jest bardzo smaczne, mocno czekoladowe tak jak przystało na brownie. Niestety jak dla nas za słodkie. Następnym razem dodamy mniej cukru. Składniki: - 200g masła - 300g gorzkiej czekolady - 3 jajka - 2/3 szklanki cukru (wersja ze zmniejszoną ilością cukru) - 50g mąki ryżowej - 50g mąki kukurydzianej - 35g mąki ziemniaczanej - szczypta soli - łyżeczka cukru wanilinowego - pół szklanki pokrojonych orzechów Sposób przygotowania

Pan i Pani Smith w kuchni
Rolada z kaszy manny bez pieczenia 372

dzięki którym ciasto zyskuje strukturę. Ja raczyłam się roladą z kaszy na śniadanie. Rolada z kaszy manny bez pieczenia: 4 szklanki mleka (1 litr) 2 prostokątne wafle tortowe 3 łyżki gorzkiego kakao 1 kostka masła (200 g) 1 szklanka kaszy manny 1/2 szklanki cukru 2 łyżki cukru z wanilią (lub wanilinowego) 1 łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich opcjonalnie

Poezja smaku
Ekspresowy placek z wiśniami. 196

Bardzo dobre ciasto. Dobrze jest mieć taki przepis pod ręką gdy w ostatniej chwili zapowiadają się goście na kawę :) Składniki: gotowy spód biszkoptowy, tortowy ( można również upiec samemu), gotowy krem do tortów o smaku czekoladowym, przygotować według opisu na opakowaniu ( można dodatkowo dodać łyżkę kakao), słoik wiśni bez pestek, odsączonych. 2-3 garście rodzynek, 2-3 garście orzechów włoskich, lekko

W kuchni u Moniki
Chleb mieszany z suszonymi figami 238

suszonych fig, orzechów włoskich i migdałów ( u mnie w równych proporcjach po 25g ) 1/2 szklanki maślanki nieco ponad 1/2 szklanki ciepłej wody 2 czubate łyżki gęstego aktywnego zakwasu razowego żytniego (dokarmionego min. 10h przed pieczeniem) Wykonanie : Wszystkie składniki umieściłam w misce. Dodałam najpierw suche składniki, zakwas, maślankę i na końcu wodę. W oryginalnym przepisie jest zalecenie żeby ciasto zagniatać

apetytnapieczenie
Orzechowe kruche ciasteczka z maszynki 249

orzechów ziemnych, włoskich lub laskowych) 2/3 szklanki brązowego cukru zmielonego na puder 1 jajko 2 łyżeczki wody 1 szklanka mąki pszennej  szczypta sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli Obydwa masła utrzeć ręcznym blenderem z cukrem. Dodać wodę oraz jajko, zmiksować. W trzech turach dodać mąkę wymieszaną z solą i sodą. Zmiksować tą samą końcówką co wcześniej. Ciasto uformować w wałek

Chocolate Muffin Blog
Kruche tartaletki z czekoladą 130

Ciasto w foremkach pozakłuwałam troszkę widelcem.  Tartaletki zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 15-20 minut. Nadzienie: Do środka tartaletek dodałam mieszankę owoców suszonych z miechunką (złote rodzynki, rodzynki korynckie, zielone rodzynki, żurawina, suszone miechunki i jagody goi) Chwila przyjemności Składniki na masę wypełniającą: 2 tabliczki czekolady gorzkiej 1 tabliczka czekolady mlecznej z orzechami Czekoladę kroimy nożem

ClauditteMissCooking