ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:702/988)

Batoniki czekoladowe 241

kokosową, czekoladę, orzechy, serwatkę, kakao i słodzik. Dodać mleko kokosowe oraz masło migdałowe i całość wymieszać. Wyłożyć masę na blaszce o wym. 22,5x22,5 cm wyłożonej papierem pergaminowym. Przyklepać i piec w temp. 95 o C przez ok. 50 min, do czasu gdy masa stanie się twarda w dotyku (ja piekłam 120 min.). Lekko wystudzone ciasto pokroić.  Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Placuszki z płatków teff (miłki abisyńskiej). 179

PLACUSZKI Z PŁATKÓW TEFF /przepis własny/ Składniki: 30 g płatków teff 30 g mąki pszennej graham łyżeczka oleju kokosowego łyżeczka kakao łyżeczka kremu czekoladowego z orzechów ziemnych Chufella 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia jajko łyżeczka naturalnego słodzidła (u mnie Goviosid - glikozydy stewiolowe) Do podania: maliny, figa, tahini jogurt naturalny wymieszany z olejem Sacha Inchi   i stewią w płynie(...)ponad ich poziom i wymieszać. Dodać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, słodzidło i wymieszać.  Na koniec dodać jajko i krem czekoladowy. Porządnie zmiksować i odstawić na 10 minut. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli będzie bardzo gęste, dodać odrobinę mleka. Smażyć na rozgrzanej, natłuszczonej patelni ok. 3 minut z każdej strony na małym ogniu. Smacznego! ENGLISH VERSION: TEFF

Poranek na słodko
CIASTO JOGURTOWE Z OWOCAMI I MIGDAŁAMI 149

false PL X-NONE X-NONE Wiem, wiem mamy już październik , a ja tu proponuje takie ciasto ale miałam ochotę przywołać jeszcze na chwilę lato i powiem Wam udało się :) . Ciasto jest pyszne i proste w wykonaniu, a co najważniejsze jest   pełne malin i jagód oraz aromatycznych migdałów . Dla mnie połączenie idealne :) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy(...)latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 230g mąki pszennej( dałam pełnoziarnistą) 200g cukru (dałam brązowy) 100g zmielonych orzechów włoskich ( użyłam zmielonych migdałów) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 3 jajka 150g jogurtu naturalnego ¼ szklanki oleju roślinnego np. rzepakowy 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego około

Słodkie zapomnienie
Tarta cytrynowa z chia wegańska, bez cukru, bez glutenu 219

szczyptę soli, syrop z agawy i znów miksować. Masę wyłożyć do formy na tartę z wyjmowanym dnem o średnicy 25cm, wyrównać i uformować brzeg tarty ( patrz FILM ). Nadzienie: 3. Orzechy nerkowca osączyć i przełożyć do blendera, dodać pozostałe składniki na nadzienie i zmiksować. Gotowy krem wlać na spód w blaszce, wyrównać i tartę wstawić do lodówki na co najmniej(...)proszę uważać, jak dostanie się choć trochę wody mleczko nie będzie chciało się ubić) i ubić ją mikserem. Dodać syrop z agawy, wymieszać. 5. Ubite mleczko wyłożyć na wierzch ciasta, wyrównać. Ciasto ozdobić świeżymi owocami i od razu podawać. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Financier (finansjerki) z rabarbarem i białą czekoladą 177

nasz dzisiejszy bohater,  rabarbar - gdy już wydaje się Wam, że jesteście przesyceni słodyczą finansjerek, cierpki rabarbar przełamuje tę słodycz i fajnie ożywia smak. Jeżeli nie lubicie zbyt słodkich ciast, możecie pominąć dodatek białej czekolady.  Financier - francuskie ciasteczka dla ludzi pieniądza Financier (po franc. finansista, bankier, kapitalista) w Polsce zostały ochrzczone uroczą nazwą finansjerki (tak mogłyby się nazywać żony(...)białek (w ciasteczkach nie ma żółtek). Takie połączenie składników nadaje ciasteczkom niezwykłych właściwości - na zewnątrz są chrupiące, ale w środku wilgotne i lekko ciągnące . Do tego pięknie pachną orzechami i karmelem.  Te ciasteczka są bez wątpienia eleganckie i niebanalne .  Choć po przeczytaniu powyższego opisu przygotowanie financier może wydawać się Wam skomplikowane , naprawdę takie nie jest . Masło trzeba zbrązowić

Chilli Czosnek i Oliwa
Brownie z kaszy jaglanej z migdałami - bez glutenu 168

cukru (ok. 100g) pół szklanki ciemnego kakao (ok. 45 g) łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu) lub sody szczypta soli 2/3 szklanki migdałów blanszowanych, ok. 70g (można zamienić na orzechy) Wykonanie tradycyjne : Kaszę przepłukać zimną wodą -  kilka razy- aż woda stanie się czysta (przejrzysta i bez bąbli). Kaszę ugotować w szklance wody. Gdy kasza ostygnie wrzucić ją do miski(...)gładką masę (można to zrobić za pomocą blendera, wtedy cząsteczki kaszy fajnie się zmielą). Wyłożyć do foremki i posypać migdałami. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Ciasto dobrze sprawdzić patyczkiem, by nie było zbyt mokre. Wykonanie w Thermomixie: Kaszę przepłukać zimną wodą -  kilka razy- aż woda stanie się czysta (przejrzysta i bez bąbli). Kaszę ugotować w szklance

Mania Wypiekania
Kakaowiec z masą serową 316

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na blaszkę 28x19cm Ciasto kakaowe: 3 jajka ¾ szklanki cukru 2 łyżki mąki krupczatki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli Masa serowa: ½kg gotowego sera(...)śmietan-fix Dodatkowo: Ok 100g ciemnych herbatników 200g masy krówkowej 4 łyżki konfitury z czarnej porzeczki ½ tabliczka mlecznej czekolady 3 łyżki posiekanych płatków migdałów 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Biszkopt- Białka oddzielamy i ubijamy ze szczyptą soli. Do sztywnej piany dodajemy stopniowo cukier oraz żółtka. Następnie dodajemy przesiane przez sito mąki, kakao i proszek do pieczenia. Mieszamy powoli

Kuchnia w czekoladzie
Bezglutenowa babka z musem jabłkowym 114

Lecz mimo tego smakuje wyśmienicie. Do przygotowania babki potrzebujemy: – 250 ml mleka roślinnego – 50 g oleju roślinnego – 100 g mąki gryczanej – 200 g mąki z orzechów włoskich (chociaż warto wypróbować również mąkę migdałową, wówczas wypiek wydaje się być nieco lżejszy) – proszek do pieczenia – mus z 3 jabłek – 50 g cukru – 1 łyżeczka(...)również należy ostudzić. W następnym kroku przesiejcie mąkę, dodajcie proszek do pieczenia i cynamon, a następnie dołączcie do nich płynne składniki i mus jabłkowy, aby móc całość wymieszać. Uzyskane ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem. Babkę pieczemy przez 40 – 45 minut w temperaturze 160 stopni. Wszystkiego niesłodkiego

Szybko Tanio Smacznie
Ciastka z kawałkami czekolady 114

proponuję jeszcze na dokładkę sporą porcję suszonej żurawiny 🙂 Żurawina jest oczywiście pozycją opcjonalną, ciastka wyjdą równie dobre i bez niej, ale warto ją dodać. Poza żurawiną można dodać orzechy laskowe, siekane migdały lub rodzynki. Ciastka mogą być wyjątkowym prezentem Mikołajkowy lub świątecznym, wystarczy pięknie zapakować, dodać bilecik z życzeniami i podarunek mamy gotowy! Print Ciastka z kawałkami czekolady .wprm-recipe(...)jajka i ekstrakt, wymieszać na końcu dodać posiekaną czekoladę i żurawinę, można wymieszać łyżką lub ręką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przy pomocy łyżki do nakładania lodów odmierzać porcje ciasta lub formować w dłoniach małe kulki, układać na blaszce zachowując odstępy między ciastkami, kulki ciasta spłaszczyć od góry dłonią. Wstawić blachę do piekarnika, ciastka piecz przez 12-15 minut

SprawdzonaKuchnia.pl
sernik z makiem i pierniczkami 739

mąki 80 g cukru pudru 80 g masła lub margaryny 1 żółtko 1-2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Przekładamy równomiernie do foremki (ok. 21×25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i podpiekamy w ok.180 st. C. składniki na warstwę makową: ok. 470 g gotowej masy makowej 1 białko(...)pieczemy w 180 st. C przez ok. 60 min. Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy, ja posypałam posiekanym orzechami włoskimi. składniki na polewę czekoladową: 60 g masła lub margaryny 1 i 1/2 łyżki kakao 2 i 1/2 łyżki cukru 1/2 łyżki żelatyny 1 i 1/2 łyżki wody, gorącej

Domowy Smak Jedzenia
Torcik budyniowy z bitą śmietaną 218

class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wymyśliłam go sama na bazie ciacha , które jadłam gdzieś w jakiejś cukierni . Nieco pokombinowałam i wyszło smaczne i lekkie ciasto , a w zasadzie torcik ..niebo w gębie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height(...)rozpuszczonej w 4 łyżkach gorącej wody 3 łyżki cukru pudru budyń 2 opakowania budyniu waniliowego 700 ml mleka 6 łyżek cukru jeden cukier wanilliowy dodatkowo : 1 paczka 200 g orzechów włoskich łuskanych Budyń ugotować , według proporcji, podanych powyżej, dodając cukier waniliowy, gotowanie według przepisu z opakowania, niestety sprawi ,że budyń, będzie zbyt rzadki i mdły . Odstawić do wystygnięcia

Ogrodnik w podróży
Ciasteczka z płatków owsianych z masłem orzechowym i bakaliami (bez mąki i cukru) 119

łyżki orzechów włoskich (*) 2 łyżki rodzynek 2 łyżki jagód goi Ciasteczka z płatków owsianych z masłem orzechowym i bakaliami - przygotowanie:  Banana rozdusić widelcem na gładkie puree, a masło orzechowe z masłem/margaryną zmiksować na jdenolitą konsystencję. Powyższe składniki umieścić w misce i dokładnie połączyć z jajkiem, płatkami oraz kaszą manną. Na końcu wmieszać bakalie. Powstałe ciasto rozwałkować

Di gotuje