ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:169/988)

TARTA Z MASĄ MIGDAŁOWĄ I ŚLIWKAMI 142

musi koniecznie zagościć na Waszych stołach. Naprawdę polecam! Polecam również tarty: z jabłami z truskawkami z warzywami z owocami lata ze szpinakiem z gruszkami szpinakiem gorgonzolą i orzechami Składniki na ciasto: 250g mąki pszennej 125g cukru pudru 125g masła 1 jajko 2 łyżki mleka szczypta soli Składniki na masę migdałową: 140g migdałów 50g płatków migdałów aromat waniliowy 125g masła 120g

potrawyregionalne
CIASTO KRÓLEWSKIE 121

jest kwaśnym dżemem z czarnej porzeczki. Nie ma co tu pisać, trzeba koniecznie spróbować! Odpowiedni na każdą okazję, nie tylko na święta Wielkanocne 😉 Składniki: Ciasto: 6 białek 2 łyżki cukru pudru 100 g zmielonych orzechów włoskich 100 g zmielonych migdałów 50 g zmielonych biszkoptów(...)szczypta soli Masa: 125 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietany kremówki 50 g chałwy waniliowej 1 łyżka cukru pudru dżem z czarnej porzeczki ( ok. 140 g) Wykonanie: Ciasto: W misce mieszamy: zmielone orzechy włoskie, zmielone migdały i zmielone biszkopty. Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier puder i porcjami zmieszane, zmielone bakalie, cały czas miksując

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z orzeszkami 83

moje oczekiwania. Bałam się, że przesadzę z ilością orzeszków i wtedy będzie za słony, ale teraz już wiem, że powinnam dać ich nawet więcej! Ciasto powstało z połączenia dwóch moich ulubionych rzeczy-sernika i orzechów. Baza sernika wykonana dość standardowo, podobna do sernika królewskiego (oczywiście przepis jest również na mojej stronie TUTAJ ). Tym razem postawiłam na tanie i ogólnie dostępne(...)polewa lub posypać tylko cukrem pudrem 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Przygotowanie: ciasto Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części, z czego jedna większa na spód i mniejsza na wierzch. Schładzamy w zamrażarce.  masa serowa Orzechy pokruszyć dobrze (np. wałkiem) lub zmiksować z odrobiną wody na masę.  Wszystkie białka(8) ubijamy na sztywno

zdrowo i aktywnie
Muffiny TOFFIFEE 183

powiodły, babeczki wyszły przepyszne, w połączeniu z maślanym kremem orzechowym… niebo w gębie. Jako podstawy użyłam ciasta z coca-colą. Oczywiście nadzienie możecie wykorzystać korzystając z innej bazy na ciasto, ale ta jest naprawdę smaczna i wilgotna. Babeczki przechowywane w lodówce utrzymują świeżość przez 3 dni. Zdecydowanie warto wypróbować !!! Muffiny TOFFIFEE         Sk ł adniki(...)łę bienie zalewamy ciastem tylko do po ł owy. Nak ł adamy ł y ż eczk ę masy kajmakowej, ł y ż eczk ę nutelli oraz posiekanego orzecha laskowego. Zalewamy reszt ą ciasta.   Pieczemy 25 minut w temperaturze 200 stopni. Przygotowujemy krem. Orzechy t ł uczemy na bardzo drobno. Mas ł o miksujemy na najwy ż szych obrotach. Wsypujemy

Mania Gotowania
Ciasto bananowe z orzechami (bez masła) 263

lenistwo i niechęć do pracy, a przecież nikt za mnie pracy magisterskiej nie napisze do końca. Ale może znajdą się chętni na zjedzenie dzisiejszego ciasta? Zrobiłam je z przejrzałych bananów i ostatnich schowanych w pojemniczku orzechów. Wyszło pyszne!  Składniki : 5 bardzo dojrzałych bananów (średniej wielkości) 150 g cukru 250 g mąki jajko + białko pół łyżeczki ekstraktu cynamonowego(...)momentu uzyskania jednolitej 'paćki'. Następnie dodajemy ekstrakt, jajko i białko i ponownie mieszamy. Orzechy drobno siekamy,  mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy i razem z orzechami dodajemy do masy bananowej. Ciasto przekładamy do długiej, prostokątnej formy 'keksowej' wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 70 minut. Ciasto powinno się zarumienić. Posypujemy

Słodkie Przyjemności
Ciasto orzechowe z figami i serkiem mascarpone 163

cieście i kanapeczkach. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Ciasto orzechowe: 11,5 dkg mąki 1/2 łyżeczki proszku pieczenia 5 dkdg orzechów włoskich mielonych 11,5 dkg masła 11,5 dkg brązowego cukru 2 jajka Masa: 500 gr serka mascarpone 200 ml śmietany 5 łyżek cukru(...)żółtka i ucieramy do połączenia się składników. Następnie do płynnej masy stopniowo wsypujemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Po nich orzechy. W osobnej misce ubijamy białka wraz ze szczyptą soli. Gotowe delikatnie łączymy z ciastem. Przekładamy do formy do pieczenia (użyłam standardowo formy o średnicy 20 cm) i pieczemy 40 minut w temperaturze 160 stopni. Masa z serka

mecooks
Kostka orzechowa 302

dodatkiem szczypty soli. Następnie dodajemy po 1 łyżce cukru i ubijamy dalej. Do ubitej piany przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia oraz dodajemy mielone orzechy. Wszystko delikatnie łączymy za pomocą szpatułki. Ciasto przelewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 15-20 minut (następnie pozostawiamy do lekkiego przestudzenia(...)puder. Niewielką ilość śmietany łączymy z rozpuszczoną żelatyną. Gdy ładnie się połączy, dodajemy do reszty śmietany i miksujemy jeszcze chwilę. Bitą śmietanę wykładamy na wierzch ciasta. Przed podaniem posypujemy gorzkim kakao oraz podprażonymi, posiekanymi orzechami laskowymi. Źródło

Smaki Na Talerzu
Ciasto czekoladowe-orzechowe 165

szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 17 dag margaryny 2 żółtka 1 cukier waniliowy masa czekoladowo – orzechowa: 2/3 tabliczki czekolady 10 dag posiekanych orzechów włoskich 1/3 … Czytaj dalej Ciasto czekoladowe-orzechowe

czarrna od kuchni
Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym 137

ciasto wspaniale wpisuje się w moje oczekiwania. Jest idealne na drugie śniadanie, mało słodkie, bardzo wartościowe, zawierające kaszę jaglaną, mleko kokosowe, jabłka i olej kokosowy oraz orzechy. Następna moja wersja tego ciasta będzie zawierać masło orzechowe (np. z migdałów) zamiast oleju kokosowego, zdecydowanie wezmę więcej jabłek. Składniki na blachę 20 cm x 30 cm: Spód: 300 g ugotowanej kaszy jaglanej(...)się mikstury. Orzechy posiekać na około pół centymetrowe kawałki. Do oleju z ksylitolem dodać orzechy, smażyć chwilkę, potrząsając, do momentu aż orzechy zostaną w całości oblepione miksturą. Na upieczony spód układać po jednej warstwie cienko pokrojonych jabłek, posypując każdą warstwę cynamonem. Jak już się skończą jabłka na wierzch wyłożyć budyń jaglany. Na budyń wyłożyć warstwę orzechową. Ciasto wstawić do piekarnika

moj przepis na
Ciasto daktylowe 98

Może skusicie się na takie słodkości. Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu , które Wam polecam. Jeżeli przygotowaliście danie z mojego przepisu proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Zdjęcia waszych potraw mile widziane. Składniki 130 g  daktyli 1 szklanka płatków owsianych 1 garść orzechów mieszanych (dałam pekany i włoskie) 3 łyżki kakao(...)Wbić jajka i wlać olej ,zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą i  kakao wsypać do ciasta i dokładnie zmiksować do połączenia się składników. Orzechy posiekać drobno, wsypać do ciasta i wymieszać. Blaszkę keksówkę o długości 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C  około 1h. ciasto

O kuchni z uczuciem
Trufle piernikowe 127

blenderze) drobno kruszymy ciastka, dodajemy roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladę, następnie miód, a na koniec przyprawę do piernika. Wszystko razem łączymy w malakserze.  Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego (jeśli ciasto nie chce się lepić to dodajemy więcej miodu). Kuleczki chowamy na 5 min. do zamrażalnika. W międzyczasie roztapiamy w kąpieli wodnej mleczną czekoladę. Schłodzone kuleczki maczamy w czekoladzie

Domowa Cookierenka Agi
Pierś kaczki w cieście francuskim 204

opakowanie ciasta francuskiego,   2 piersi kaczki, 6 fig, 150 ml czerwonego wytrawnego wina, 1 łyżka miodu, 2 łyżki orzechów włoskich w miodzie*, 2 naleśniki lub bułka maślana, brioszka,** 2 łyżki zimnego masła, sól, Pierś kaczki oczyścić, usunąć resztki piór, umyć, osuszyć. Skórę naciąć w kratkę, nie przecinając mięsa. Położyć piersi skórą do dołu na zimnej patelni i powoli smażyć(...)mieszając zagotować. Zdjąć z ognia. Ciasto francuskie podzielić na pół, lekko rozwałkować obie połówki (tak, aby można było dokładnie zawinąć pierś). Na lekko rozwałkowanym kawałku ciasta położyć kromki brioszki, na nich rozsmarować połowę orzechów, na orzechach połowę fig, na figach położyć pierś kaczki. Przykryć ciastem. Brzegi ciasta dokładnie zlepić. Ciasto posmarować rozmąconym jajkiem lub tłuszczem. Wstawić do nagrzanego

królestwo garów
STRUCLA BAKALIOWA 150

SKŁADNIKI: Ciasto drożdżowe: 400 g mąki 20 g świeżych drożdży 100 g cukru 250 ml mleka 80 g masła 1 jajko Szczypta soli Nadzienie: Sok z 1 pomarańczy lub 2 mandarynek 100 g orzechów (u mnie włoskie i laskowe) 50 g rodzynek 30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 50 g cukru 1.Mąkę przesiewamy do miski, na środku robimy zagłębienie(...)składników ( ciasto będzie kleiste i lekko lejące- ale takie ma być ) 4. Miskę nakrywamy ściereczką i pozostawiamy na ok. 1h do podwojenia objętości. 5. W czasie kiedy ciasto rośnie, przygotowujemy nadzienie. Orzechy siekamy drobno lub miksujemy z cukrem i sokiem z pomarańczy lub mandarynek. 6. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy na stolnicy posypanej mąką. Ciasto nie powinno kleić się do rąk

Marcepanowa kuchnia
Ciasteczka orzechowe - zdrowe, pyszne i proste w przygotowaniu 133

odpowiednich warunkach, jak choćby te oferowane przez SklepAgnex.pl , pełen zdrowych inspiracji kulinarnych dla każdego. Przejdźmy do samych przygotowań. Zaczynamy od zmielenia orzechów. Ucieramy cukier z masłem, dodajemy orzechy i zagniatamy dokładnie ciasto. Z tak powstałej masy formujemy niewielkie kulki, wielkości orzechów włoskich. Układamy je na blasze, wyłożonej pergaminem. Trzeba pamiętać o zachowaniu odległości między nimi, żeby się nie posklejały, gdyż

kruche babeczki
Owsiane ciastka razowe z czekoladą 122

olej kokosowy i masło orzechowe. Mąkę przesiać z proszkiem, razem z płatkami wsypać do płynnych składników, wymieszać. Dodać orzechy, sezam, posiekaną czekoladę i wymieszać jeszcze raz. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczać i układać na blasze w niewielkich odstępach. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 15-20 minut w temp. 180stC, aż lekko się przyrumienią. Wyjąć, ostudzić. Przechowywać

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania