ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:40/767)

MLECZNA KANAPKA 137

Kanapka . Uwielbiam takie dni, szkoda tylko, że tak rzadko mogę sobie na takie lenistwo pozwolić. SKŁADNIKI: ciasto 4 jajka szczypta soli 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao masa 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mleka w proszku (niebieskiego, pełnego) 2/3 szklanki cukru 200 g masła 16 g cukru(...)mieszamy całość drewnianą łyżką. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i pieczemy 20 minut w nagrzanym piekarniku do 160 stopni (termoobieg). Mleko (zwykłe) zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Ostudzić.  Masło utrzeć, powoli dodawać do niego wystudzone mleko i dalej ucierając.  Wsypać przesiane mleko w proszku i ucierać, do gładkości. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą

Kuchnia w opałach
Muffinki z budyniem czekoladowym , kremem śmietanowo mascarpone , malinami i borówkami. 182

proszku do pieczenia 3/4 filiżanki cukru 6 łyżek masła 3 jajka 1 łyżeczka esencji waniliowej 1/2 filiżanki mleka 250 ml kremówki 36 % 250 g serka mascarpone  1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru  maliny, borówki kolorowe posypki do dekoracji malutkie papilotki Składniki na budyń : 500 ml mleka 2 budynie czekoladowe  1 łyżeczka mąki  Porcję ciasta oczywiście(...)misce wymieszaj mąkę z proszkiem. W drugiej misce mikserem na średnich obrotach ubij masło z cukrem na puszysty krem , następnie dodawaj po jednym jajku  wanilię , ciągle mieszając. Następnie dodawaj mąkę w trzech porcjach na przemian z mlekiem. Miksuj wszystko około 30 sekund. Budyń ugotuj i odstaw do przestygnięcia. Nakładaj po łyżce ciasta do papilotek , następnie po łyżeczce budyniu

Sama słodycz i szczypta chili
Wafle z masą z mleka w proszku i nutellą 25685

Składniki na masę mleczną: 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki cukru 175 g masła 1 szklanka mleka w proszku W małym garnuszku zagotować mleko z cukrem. Wystudzić

kulinarnyswiatdomi
Muffiny snickers – z karmelem i orzechami 269

nich wracać! Koniecznie spróbujcie!  SKŁADNIKI:( 8 szt. )- mąka pszenna – ok. 120 g- cukier – 50 g- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka- sól – 1 szczypta- jajko – 1 szt- mleko – 75 ml- olej – 25 ml- olejek do ciast waniliowy – 1 łyżeczka- baton snickers – 1 sztDODATKOWO:- orzeszki ziemne niesolone – 100 g- masa krówkowa(...)miski dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia , solą i cukrem. W drugiej umieszczamy wszystkie „mokre” składniki , czyli jajko, mleko, olej i olejek waniliowy. Mieszamy do połączenia składników.  Mokre składniki dodajemy do suchych. Dodajemy posiekanego snickersa i jeszcze raz delikatnie mieszamy – tak by tylko połączyły się składniki. Przygotowanym ciastem napełniamy foremki do 3/4 wysokości. Pieczemy BEZ TERMOOBIEGU

Ostra na Słodko
Tort czekoladowy z kremem z ricotty i mascarpone (Torta al cioccolato con crema di ricotta e mascarpone) 215

gorzkiej  czekolady 100 gr masła  100 gr cukru 16 gr proszku do pieczenia 150 ml mleka 4 jaja szczypta soli Krem 500 gr ricotty 250 gr mascarpone 100 gr cukru pudru PRZYGOTOWANIE Ciasto W garnuszku rozpuszczamy czekoladę z masłem, od czasu do czasu mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia. Miksujemy jaja(...)szczyptą soli, mlekiem i cukrem. Stopniowo dodajemy przestudzoną czekoladę z masłem. Na koniec do ciasta dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie miksujemy. Formę do pieczenia o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy

La grande e la piccola cuoca
Muffiny z prażonymi jabłkami i kremem budyniowym + ocena 183

tylko nam fantazja podpowie!   Składniki:( 12 szt )Ciasto :- margaryna – 40 g– drobny cukier – 150 g– mąka pszenna – 120 g– proszek do pieczenia – 1 łyżeczka– sól – 1 szczypta– cynamon – 1 łyżeczka– jajko – 1 szt– mleko – 120 ml– aromat waniliowy – 1 łyżeczkaNadzienie :- prażone jabłka(...)mąka kukurydziana – 15 g– śmietana 30 % – 100 mlSposób przyrządzenia: Ciasto :Margarynę , cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon ucieramy mikserem na niskich obrotach, aż powstanie drobna, grudkowa masa ( przypominająca bułkę tartą ).W osobnym  garnku mieszamy mleko z jajkami i aromatem.Wlewamy płynną masę do suchych składników i ucieramy mikserem , do momentu uzyskania kremowej masy.Nakładamy ciasto

Ostra na Słodko
Ciasto chałwowe z kajmakiem! 181

dodajemy proszek i sodę. Białka z solą ubijamy na sztywno. Do miski z mąką dodajemy, masę z olejem, mieszamy dokładanie, wprowadzamy pianę z białek, dość delikatnie. Całość przelewamy do formy o wielkości około 22cm na 22cm. (ewentualnie średnia ale wysoka tortownica) Pieczemy w temp 170 stopni C. pierwsze 40 minut: grzanie piekarnika dół, kolejne 25 minut z termoobiegiem. Ciasto studzimy(...)mleka - 2-3 łyżki masła - łyżeczka mąki pszennej - 150 ml śmietany 36% - 100 g chałwy - 2 łyżki żelatyny w proszku  Na pierwszą warstwę ciasta, od spodu, wykładamy kajmak. Przykrywamy warstwą ciasta.  Przygotowujemy krem budyniowy. 200 ml mleka zagotuj w rondelku. Pozostałe 100 ml mleka rozprowadź w bubku z budyniem, mąką i ewentualnie cukrem jeśli budyń jest bez cukru

SMYKWKUCHNI
Ciasto z musem truskawkowym i kremem 432

Post Ciasto z musem truskawkowym i kremem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Przepis na Ciasto Red Velvet 327

potrzebować: Użyłam tortownicy o średnicy 21 centymetrów na ciasto: 300 g mąki pszennej (typ 450,500 lub 550) 250 g cukru 250 ml mleka 3.2 % 3 łyżki mąki ziemniaczanej (około 40 g) 150 g masła roztopionego i przestudzonego 3 jajka 3 łyżeczki kakao ciemnego 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 1/2 łyżeczki sody 2 łyżeczki octu(...)dobrze schłodzonej 150 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Link do filmu z przygotowania: Ciasto Red Velvet Przygotowanie: Do mąki pszennej dodaję: mąkę ziemniaczaną, kakao, proszek dopieczenia, sodę i mieszam. Jeżeli używam barwnika w proszku to go rozpuszczam w mleku a jeżeli w płynie to barwnik dodaję bezpośrednio do ciasta. Do miski daję cukier, cukier waniliowy oraz rozpuszczone

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto z sercem 206

łyżka cukru z prawdziwą wanilią pół szklanki cukru barwnik spożywczy czerwony w żelu   Na ciasto jasne: 150g masła lub margaryny 300g mąki 200g drobnego cukru do wypieków łyżka cukru z prawdziwą wanilią 80ml mleka 3 jajka skórka otarta z połowy cytryny łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli   Na lukier: szklanka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny(...)jajku miksując po każdym dodaniu do połączenia składników. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy na przemian po 1 łyżce mąki i 1 łyżce mleka miksując po każdym dodaniu do połączenia składników. Do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą przekładamy 1/3 ciasta, wyrównujemy. Na cieście układamy na stojąco wycięte czerwone serca. Całość zakrywamy pozostałym jasnym ciastem (warto się wspomóc

Smak mojej kuchni
Kruche ciasto z budyniem i śliwkami 175

wody 1 jajko budyń 2 opakowania budyniu o smaku śmietankowych na 3/4 l mleka  (64 g proszku w 1 jednym opakowaniu) 1 l mleka 4 łyżki zwykłego cukru 400 g rozmrożonych śliwek cukier puder do dekoracji Na samym początku przygotować kruche ciasto: wszystkie składniki wsypać do miski i za pomocą robota kuchennego zagnieść na jednolitą masę. Gotowe ciasto podzielić(...)budyń: 3 szklanki mleka wlać do rondelka. Zagotować. Proszek budyniowy i cukier rozpuścić w pozostałym mleku. Gdy mleko zagotuję się to wlać do niego rozpuszczony proszek budyniowy. Cały czas mieszać i jeszcze chwilę gotować (gotowy budyń będzie bardzo gęsty). Większą część ciasta rozwałkować i przełożyć na formę wyłożoną papierem. Piec około 15 minut w 180ºC (do lekkiego zezłocenia). Na podpieczony

Ugotować
Dodatki poprawiające jakość bezglutenowych wypieków 181

staje się „gumowate” i elastyczne. Dzięki temu zatrzymuje wewnątrz ciasta pęchęrzyki gazu - dwutlenku węgla wytwarzanego  przez drożdże lub powstającego z sody / proszku do pieczenia.   Zapewnia to doskonałe rośnięcie, odpowiednią wilgotność, pulchność i sprężystość ciasta pszennego.  Gluten sprawdza się w tej roli tak dobrze, że obecnie większość supermarketowego pieczywa zawiera jego duży  dodatek. Pozwala(...)rodzajów bezglutenowych mąk.  Jednak nawet w przypadku zastosowania wieloskładnikowej mieszanki, zwykle konieczny jest dodatek  zastępujących gluten „polepszaczy”. Najlepiej poprawiają strukturę ciasta klasyczne składniki czyli jajka i mleko (jogurt, maślanka, śmietana, mleko w proszku). Jeśli jednak alergia nie pozwala nam na zastosowanie nabiału, pozostaje nam do wyboru któryś z bardziej oryginalnych dodatków: Żelatyna – dodajemy do ciasta zmieloną

głodny alergik
Mleczna Droga po Mojemu, czyli Milk Way z Nutką wina 238

laska wanilii 1 kostka masła 1,5 kubka pełnotłustego mleka w proszku POLEWA: 1 tabliczka mlecznej czekolady 1 łyżka masła oraz 0,5 szkl wina białego 0,5 szkl cukru Przygotowanie: białka ubijamy z cukrem,mąkę przesiewamy z proszkiem i kakao delikatnie dokładamy żółtka i przesianą mąkę wylewamy ciasto do natłuszczonej i oprószonej mąką foremki wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)ostygnięcia mleko podgrzewamy z laską wanilii, dosypujemy cukier masło ucieramy na puch stopniowo dosypując mleko w proszku, dolewamy ostudzone mleko ostudzony biszkopt kroimy na dwie części, nasączamy ponczem- wino podgrzewamy, mieszamy z cukrem przekładamy kremem czekoladę rozpuszczamy z łyżką masła, polewamy ciasto SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
CIASTO Z JABŁKAMI I BUDYNIEM 1030

szklanki mąki tortowej 250g margaryny 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka masa: 1,5 l mleka 4 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru kryształu ponadto: 1,5 kg miękkich jabłek Sposób przygotowania: ciasto: Mąkę przesiać(...)stolnicę, dodać cukier puder i pokrojoną w kostkę margarynę.  Posiekać nożem. Dodać żółtka. Śmietanę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do reszty składników. Zagnieść i wyrobić ciasto. Gdy ciasto będzie jednolite wkładamy do lodówki na 15 minut. masa: 1l mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiamy budynie. Gotujemy budyń. Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy z gniazd  nasiennych

Prosto i Smacznie z Anetą
Muffiny orkiszowe z truskawkami. I imieninowego prezentu historia krótka 214

między palcami. Wstawić do lodówki na czas przygotowania ciasta.Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, płatkami owsianymi, proszkiem i cukrem waniliowym. Jajko roztrzepać, wlać mleko i olej, wymieszać. Płynne składniki wlać do sucych, wymieszać niedbale, tylko do połączenia składników.Truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować.Ciasto przelać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. W każdą muffinkę wcisnąć truskawkę. Wierzch posypać kruszonką.Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze