ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:35/767)

Kopiec kreta z bananami i truskawkami 153

przygotowaniu. Nic bardziej mylnego, jest banalnie proste! I robi się bardzo szybko! Polecam do kawki! Ciasto: 2 jajka 1 szklanka drobnego cukru 2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki kakao 0,5 łyżeczki sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 3,2% 1 szklanka oleju Krem: 500 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 1,5 łyżki cukru(...)pudru 50 g mlecznej czekolady 2 banany 1 szklanka truskawek Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem na puszysty, jasny  krem. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz sodę przesiewamy przez sitko. Naprzemiennie do jajek wsypujemy mąkę oraz wlewamy olej i mleko. Miksujemy na wolnych obrotach do momentu, aż masa będzie gładka i jednolita. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy

VioletoweKucharzenie
Ciasto kinder bueno 173

dokładnie wymieszać. Formę o wymiarach 24 x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na dwie części. Składniki: 100 g orzechów laskowych 1 szklanka mleka w proszku 3 łyżeczki cukru waniliowego 1/4 szklanki śmietanki 30% 200 g masła 3 łyżki płynnego miodu Orzechy rozdrobnić(...)cukier rozpuścić w rondelku, przestudzić. Wystudzonym masłem zalać przygotowane wcześniej orzechy i zmiksować na niskich obrotach. Dodać kremówkę i miód, ponownie delikatnie zmiksować. Dodać mleko w proszku. Całość ucierać na puszysty krem. Pierwszy blat ciasta ułożyć na paterze, wyłożyć większość kremu kinder bueno, przykryć drugim plackiem, wyłożyć resztę kremu, cieniutko rozsmarować. Udekorować polewą czekoladową i cząstkami wafelek. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Bułeczki drożdżowe puszyste jak bawełna 187

posmarowania bułeczek Do miski wlewamy ciepłą wodę, wsypujemy drożdże, cukier, sól, mleko w proszku – dokładnie mieszamy. Dodajemy całe jajko – ponownie mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę – wyrabiamy robotem z hakami do połączenia składników. Następnie dodajemy miękkie masło i dalej wyrabiamy przez 15 minut, aż masło zostanie wrobione. Gdy ciasto zacznie odchodzić od miski przekładamy na stolnicę i ugniatamy, rozciągamy oraz masujemy(...)troszkę mąki, ale naprawdę niewiele. - Do ręcznego wyrabiania polecam użycie rękawiczek lateksowych. - Ciasto wymaga długiego wyrabiania i długiego wyrastania, nie da się „obejść na skróty”. - Powyższe składniki podałam zgodnie z oryginałem przepisu. - Dałabym mniej soli – nie 3/4 tylko 1/2 łyżeczki. - Uprzedzę pytanie odnośnie mleka w proszku. Nie można go zastąpić mlekiem płynnym. document.createElement('video'); http://www.mojewypiekiinietylko.com/wp-content/uploads/2017/07/Bułeczki-drożdżowe

mojewypiekiinietylko
Wypiekane Pierożki z Jabłkami 141

minut na małym ogniu. Chodzi o to, żeby jabłka miały formę kostek, ale całość żeby się sklejała. Nadzienie pozostawić do ostygnięcia. Ciasto: 300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek oleju 5 łyżek mleka 50 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 150 gram serka krówki ------------------------------ 1 żółtko 2 łyżki mleka - roztrzepać z żółtkiem. Mąkę wymieszać z proszkiem(...)wsypać cukier, cukier waniliowy, dorzucić krówkę - zmiksować. Do masy dodać mąkę z proszkiem i zagnieść ciasto. Jeśli będzie zbyt klejące, to posypcie je mąką i dalej ugniatajcie. Stół posypcie mąką, rozwałkujcie ciasto i wykrawajcie z niego koła o średnicy ok. 8-10 cm. Jedno półkole "pomalujcie" mlekiem. Na środek wyłóżcie letnie nadzienie. Sklejcie brzegi ciasta, tak jak się skleja pierogi

Kuchnia smaków
Karpatka 190

CIASTO: jajka - 4 szt mąka pszenna - 120 g margaryna - 130 g proszek do pieczenia -1/2 łyżeczki woda - 250 ml KREM: budyń śmietankowy w proszku - 64 g mleko 3,2% - 500 ml cukier -100 g masło - 100 g DEKORACJA: cukier puder Wodę zagotować z margaryną, wsypać mąkę i energicznie mieszać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie(...)przez ok minut. Piekarnik nagrzać do 200stC. Ciasto przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 30 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy i studzimy. KREM: Z mleka odlać pół szklanki - rozmieszać w nim budyń, resztę mleka zagotować z cukrem. Zestawić z ognia, wlać mleko z budyniowym proszkiem, wymieszać, postawić ponownie na ogniu przez parę chwil

Camilla w kuchni
PEŁNOZIARNISTE GOFRY 142

razowej Młynomag , ½ szkl. mąki graham Młynomag , 50 ml oleju, szczypta soli, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE Jajko ubijamy z cukrem, dodajemy olej, następnie mleko oraz mąki wymieszane z proszkiem. Gdyby ciasto było za gęste dodajemy trochę wody. Gofrownicę smarujemy olejem przy pomocy pędzelka. Gofrownicę rozgrzewamy, gdy już będzie dobrze rozgrzana nakładamy porcję ciasta, zamykamy gofrownicę i pieczemy

słodki bratek
Biszkoptowe placuszki z miętowym jabłuszkiem i syropem klonowym 235

wspaniałym lekko kwaskowatym smaku z nutą mięty, której drobinki widoczne są w musie - POLECAM!Jajka ubić z cukrem waniliowym i solą. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, mleko i przestudzoną margarynę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Placuszki pieczemy z obu stron na średnio rozgrzanej suchej patelni na lekko rumiany kolor - tak samo jak pancakes'y. Placuszki są bardzo

Codzienna kuchnia niecodzienna
Baby, babki, babeczki 367

puder kilka lyzeczek zaparzonej kawy wykonanie:Miekkie maslo ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i sola. Nastepnie dodajemy po jedym jajku i dokladnie ucieramy. Dodajemy make z proszkiem do pieczenia i mleko. Dobrze wymieszane ciasto dzielimy na 2 czesci. Do jednej z nich dodajemy kakao, a do drugiej rozpuszczone espresso.Foremke do babek lub keksowke nalezy wysmarowac maslem, a nastepnie napelniamy

Przysmaki Karolki
Fale Dunaju 332

postu zamieszczę również oryginalny przepis z książki dla tych, co mają zamiar zrobić dużą blaszkę ciasta. SKŁADNIKI Na ciasto: 200 g masła 120 g cukru szczypta soli 5 jajek 330 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki mleka 2 łyżki kakao 3-4 łyżki mleka 250 g wiśni ze słoika (u mnie z kompotu) wydrylowanych i odsączonych(...)cukier i szczyptę soli. Następnie dodawać po jednym jajku miksując każde przez jakiś czas. Na koniec przesiewać przez sitko stopniowo mąkę i proszek do pieczenia miksując do połączenia składników. Nadal miksując wlewać mleko do momentu, aż ciasto będzie miało konsystencję ciągliwą. Połowę ciasta przelać na blaszkę i wyrównać, do pozostałego dodać kakao i mleko, zmiksować i przelać na jasną warstwę

Passions hobbies life
Tobołki z serem 195

herbatę góralską, ma w sobie troszkę rumu)80 g cukru2 łyżki skrobi ziemniaczanej+1 jajko, cukier puderWYKONANIE:Ciasto najlepiej przygotować na stolnicy. Przesiewamy mąkę, dodajemy do niej proszek do pieczenia, cukier puder, cukier wanilinowy oraz szczyptę soli. W osobnej miseczce przygotować twaróg, mleko i olej - wszystko razem połączyć do dodać do mąki. Ciasto wyrobić na gładką masę. Następnie ciasto zawinąć

Serce zamknięte w formie pyszności
Czekoladowy makowiec 138

cukru2 łyżki kakao5 łyżek mleka1 tabliczka czekolady2 łyżeczki proszku do pieczeniaPrzygotowanie:Wykonanie ciasta trzeba rozpocząć dzień wcześniej. Mak namoczyć, sparzyć i zmielić i zmielić - najlepiej zmielić w maszynce do mielenia mięsa (tylko wtedy mielimy dwa razy).W kąpieli wodnej (rondelek wstawiony w większy garnek z ciepłą wodą) rozpuszczamy czekoladę, kakao i mleko. Gotową masę studzimy.Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać(...)powoli zmielony mak, rozpuszczoną czekoladę i utrzeć na jednolitą masę.W drugiej misce ubić pianę z 10 białek. Do masy makowej dodać pianę i proszek do pieczenia - wymieszać łyżką. W przepisie nie ma mąki i to nie jest błąd ;):)Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę makową - piec około 60 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto można polać

Lawendowe Niebo
Amerykańskie PANCAKES 406

owoce (2 łyżki cukru pudru jeżeli chcemy słodkie ciasto) – ja nie dodawałam Przygotowanie (20-30 min): W pierwszej kolejności wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz sól do miski, dodajemy całe jajko i dolewamy mleko mieszając. Wyrabiamy ciasto do momentu aż będzie jednolite, bez grudek. Jego konsystencja ma być gęsta, tak aby „ciągnęło się” po zanurzeniu

PastelFood
Kruchy placek z budyniem, gruszkami i żurawiną 327

mielonego imbiru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Budyń: 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego - opakowanie na 500 ml mleka 750 ml mleka 5 łyżek cukru  Dodatkowo: cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę pszenną wymieszać z cukrem, cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia oraz solą. Dodać żółtko, jajko, śmietanę oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło. Wszystko razem przesiekać nożem(...)warstwie z gruszek równomiernie wysypać żurawinę. Budyń: Proszek budyniowy rozprowadzić dokładnie w około 0,5 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować wraz z cukrem. Zestawić z ognia i mieszając rózgą kuchenną wlewać rozpuszczony proszek budyniowy. Zagotować ciągle mieszając. Gorący budyń wylać równomiernie na nadzienie z owoców. Na wierzch zetrzeć mniejszą część ciasta z zamrażalnika.  Ciasto piec w temperaturze

Opowieści z piekarnika
słodka mleczna kanapka z oreo 164

wersji nieoryginalnej a jakże. Dlatego trochę zmieniłam przepis i tak powstała mleczna kanapka z oreo. I tak jak każde ciasto ma swoich przeciwników (chociaż to za dużo powiedziane) i zwolenników (to Ci którzy pamiętają smak mleka w proszku z dzieciństwa i jak się wyjadało je łyżeczką). Ale tak czy siak szybko zniknęło z talerza :) Składniki:   3/4 szklanki mleka(...)min/obr 4-5)  następnie dodajemy przestudzone mleko z cukrem i dalej mieszamy cały czas mieszając dodajemy porcjami mleko w proszku - aż wszystkie składniki dokładnie się wymieszają (czas ok 2 min/ obr 3-4) naczynie, w którym będziemy chłodzić ciasto (u mnie kwadratowe) wykładamy papierem do pieczenia na dno układamy herbatniki  na herbatniki wykładamy 1/3 porcję masy następnie ponownie

Gotowanie z pasją
Torcik czekoladowo-kokosowy z czereśniami 303

kakao 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa budyniowa 600ml mleka 60g masła 60g wiórków kokosowych 4 łyżki domowego cukru waniliowego 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (każde po 40g) warstwa owocowa 350ml (450ml) wody 1 opakowanie (1,5 opakowania) galaretki wiśniowej 250g czereśni (po wypestkowaniu) Wykonanie: CIASTO CZEKOLADOWE - jajka należy wyjąć wcześniej z lodówki(...)można jeszcze ciepłe obrócić do góry nogami, aby nieco się wyrównało lub po ostygnięciu ściąć wierzch - ostudzone ciasto przełożyć z powrotem do tortownicy MASA BUDYNIOWA - 2/3 mleka wlać do rondelka, dodać cukier, masło oraz wiórki kokosowe, wszystko zagotować - w pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy, mieszankę wlać do gotującego się mleka, energicznie mieszać przez kilka minut do zgęstnienia masy - gotowy budyń

Smakołyki Bereniki