ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:37/767)

Czekoladowe muffinki 339

mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 3/4 szkl cukru pudru 1 szklanka mleka 1/3 szkl oleju 1 jajko 3/4 szkl czekoladowych groszków do ciasta  aromat waniliowy Wykonanie: Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao i cukrem pudrem. Wszystko dokładnie mieszamy. W innym naczyniu łączymy ze sobą mokre składniki :jajko, mleko

Malinowe Pocałunki
Babka marmurkowa z mieszanką keksową Helio. 209

jajek 1 szklanka oleju 1 szklanka napoju gazowanego może być woda mineralna 1 szklanka mieszanki keksowej Helio 2 łyżki kakao gorzkiego 2 łyżki mleka  2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder do oprószenia ciasta blaszka o wymiarach 25/33 Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, następnie dodajemy olej , napój gazowany lub wodę  mineralną. Mąkę(...)przesiewamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy, następnie dodajemy mieszankę keksową i również mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części do jednej dodajemy dwie łyżki kakao i dwie łyżki mleka, mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia na przemian układamy łyżką porcje ciasta raz jasne raz ciemne. Ciasto pieczemy w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka. Zimne ciasto oprószamy cukrem pudrem

Sama słodycz i szczypta chili
Serniko-szarlotka 5394

kisiel cytrynowy Warstwa serowa: 1 kg półtłustego twarogu ¾ szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 3 białka 3 jajka ½ szklanki mleka w proszku 1 ½ szklanki mleka 2% 1 budyń śmietankowy Dodatkowo: Mleczna polewa Pomarańczowe wiórki czekoladowe Jak wykonać ?  Ciasto: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem, ddoajemy żółtka oraz pokrojone zimne masło, zagniatamy jednolite kruche ciasto. Wylepiamy spód(...)ogniu do momentu aż zaczną się rozpadać. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy suchy kisiel, mieszamy .Odstawiamy do przestudzenia.  Zimną masę rozprowadzamy na kruchym cieście. Warstwa serowa: Twaróg ,budyń,  cukier, białka oraz całe jajka i mleko umieszczamy w misce, miksujemy blenderem krótko tylko do uzyskania jednolitej gładkiej masy.  Wylewamy na warstwę z jabłkami. Wstawiamy do nagrzanego

Wanilia i Kardamon
Czekoladowa tarta z żurawiną 293

orzeźwia słodycz czekolady, przez co tarta jest bardziej wyrazista. Wszystko dodatkowo przykryte jest puszystym i delikatnym kremem żurawinowym :) CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 2 żółtka 2 łyżki zimnego mleka MASA SEROWA: 500g twarogu 1/3 szklanki śmietanki 30% 1/3 szklanki cukru 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100g czekolady(...)ŻURAWINOWY: 100g świeżej żurawiny 1/2 szklanki cukru 2 łyżki wody 3 łyżeczki żelatyny 2 szklanki śmietanki 30% Zimne masło posiekać z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka i zimne mleko. Szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Ciasto rozwałkować, podsypując lekko mąką. Nałożyć, bez rozciągania na tartę o średnicy 25cm i zrównać. Nakłuć widelcem i podpiec 10min w piekarniku

https:KKuchniaMniam
CIASTO "KŁODA DRZEWA" 198

Zabieram kawałek i lecę czytać książkę pod kocykiem na tarasie.  Pozdrowienia dla moich czytelników :) CIASTO ( blacha z piekarnika ) : jaja 4 szt. mąka 100 gram cukier 100 gram cukier cynamonowy 1 op. kakao  3 łyżki mleko 3 łyżki masło 3 łyżki proszek do pieczenia 1 łyżeczka KREM: śmietana kremówka 250 ml. serek mascarpone 300 gram cukier 2 łyżki GANACHE(...)czekolada gorzka 100 gram DODATKOWO: wiórki kokosowe lub cukier puder do oprószenia kakao do oprószenia METODA: 1.  CIASTO: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z masłem, mlekiem i cukrami na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę, proszek i kakao. Zmiksować. Stopniowo dodawać ubite białka. Mieszać szpatułką, aż masa będzie jednolita. Blachę wysmarować masłem i wyłożyć

Kuchnia Paulettes
Sernik Bogusi 157

nazywać inaczej niż sernik Bogusi. Bardzo nam posmakował i myślę, że również Wam przypadnie do gustu. Ciasto: 2 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka Masa serowa: 750 g. sera 0,5 szklanki(...)cukru 125 g. masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 jajka kilka kropel olejku migdałowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: całe jajka ubić z cukrem, mąkę z kakao, proszkiem i sodą przesiać, dodać do masy jajecznej i wymieszać. Na koniec dodać olej i mleko i rozmieszać wszystko. Masa jest dość rzadka. Masa serowa: ser zmielić 2 razy lub zmiksować w malakserze

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Słonecznikowiec, czyli ciasto ze słonecznikiem 573

smaku masła, 200ml mleka,  łyżeczka proszku do pieczenia,  2 łyżki kakao. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać mleko oraz olej. Dać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać kakao, wymieszać.  Ciasto (jest dość płynne, ale takie ma być!) przelać do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy o wym. 23x33cm. Piec około 30 minut

Z miłości do słodkości
Ryba w cieście piwnym 155

pewnością wielu z Was się spodoba. Ciasto świetne zastępuje tradycyjną panierkę i nie wymaga dużych przygotowań. Czas trwania: 30 min Ilość porcji: 2 porcje Składniki: 3 filety rybne 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki mąki kukurydzianej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko szczypta sody oczyszczonej 8 łyżek mleka 7 łyżek piwa szczypta soli, pieprzu i czosnku(...)smażenia Przygotowanie: Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Do przygotowania ciasta potrzebne są 2 naczynia; miska i wysoki garnek. W misce wymieszać suche produkty (mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną). Do wysokiego naczynia wbić jajko, wleć mleko i zmiksować na gładko. Dodawać powoli piwo, suche produkty i  przyprawy

KuchniaWeDwoje.pl
Najsmaczniejsze Pączki Pieczone 168

Drożdże rozkruszamy w ciepłym mleku, dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. 2. W misce szykujemy mąkę z cukrem, całym jajkiem oraz szczypta soli. Kiedy zaczyn jest gotowy dodajemy go do miski z mąką i zaczynamy wyrabiać ciasto. Pod czas wyrabiania dodajemy masło ( ciasto ma być mięciutkie i delikatnie się lepić ) Następnie wyrobione ciasto, formujemy w kulę, przykrywamy ściereczką(...)odstawiamy do podrośnięcia na około 1 h. 3. Kiedy ciasto rośnie przygotowujemy budyń. W 50 ml mieszamy proszek budyniowy, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem. z reszta postępujemy jak przy zwykłym budyniu. Gotowy budyń, przykrywamy folią i odstawiamy do ostygnięcia. 4. Wyrośnięte ciasto zagniatamy jeszcze raz i wałkujemy na dość gruby placek, wycinamy z niego szklanka koła. Na każde kółko nakładamy

Gotowanie...to proste !
Czekoladowe muffinki z mlekiem w proszku i wafelkami. 153

mleka w proszku 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 150 ml zimnego mleka 1 łyżka ciemnego kakao 2 łyżki mleka w proszku 1 czekoladowy wafelek ( 50 g ) Wykonanie: 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Dodajemy kakao, mleko w proszku, obie(...)połączenia się składników. Ciasto jest dość gęste. 2. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek, używamy dodatkowo papierowych papilotek. Pieczemy około 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone muffinki dokładnie studzimy. 3. Śmietanę ,,Śnieżkę'' ubijamy z zimnym mlekiem aż będzie puszysta, dodajemy mleko w proszku i kakao, dokładnie ubijamy. 4. Gotowy

Izabelawkuchni
Budyniowe ciasto z rabarbarem 167

maki tortowej 1 margaryna palma 1 szklanka cukru  1 jajko 3 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 1/2 proszku  do pieczenia 2 budynie śmietankowe 3 szklanki mleka 1 łyżka masła  600 g rabarbaru cukier puder do posypania ciasta Wykonanie(...)stolnicy przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, jajko, żółtka, 3/4 szklanki cukru, margarynę, oraz śmietanę. Zagniatamy ciasto, odkrawamy 1/4 część ciasta, zawijamy w folię, chowamy do zamrażarki na 1 godz. Pozostałe ciasto rozwałkowujemy, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rabarbar oczyszczamy, kroimy w kawałki, rozkładamy równomiernie na ciasto. Do rondelka wlewamy 2,5 szklanki mleka, w pozostałym mleku rozrabiamy

kgwjanczewo
Malinowa tarta 187

Ciastem na niedzielę - Malinowa tarta. Składniki na ciasto półkruche (forma do tarty o średnicy 28 cm): - 500 g mąki krupczatki - 125g cukru pudru - 250g schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej, kwaśniej śmietany - 2 łyżki lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: - 5 opakowań budyniu waniliowego bez cukru - 1 litr mleka - 6 łyżek cukru - 227g masła (temp. pokojowa(...)mąki na tarce. Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonkę. Dodajemy żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka i wkładamy do lodówki na noc. Gotujemy budyń. Połowę mleka zagotowujemy. W pozostałej części rozpuszczamy proszek budyniowy i cukier. Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy do zgęstnienia bydyniu (trochę trzeba się namachać bo budyń będzie bardzo

mojewypiekiinietylko
Isaura (Cielaczek) 397

łyżek mleka 1,5 szkl. mąki krupczatka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa 500 g sera (ser z wiaderka Piątnicy) 0,5 kostki sera twarogowego, półtłustego (kostka = 250 g) 2 jajka 2 łyżki budyniu śmietankowego/waniliowego (w proszku) 125 g masła roślinnego (pól pudełka) 0,5 szkl. cukru 2 łyżki drobnych wiórek kokosowych cukier waniliowy PRZYGOTOWANIE Ciasto kakaowe. Margarynę(...)cukier, kakao i mleko rozpuścić na małym ogniu w rondelku. Gdy wszystkie składniki połączą się, zestawić z ognia i wystudzić. Do zimnej masy dodawać kolejno po 1 żółtku, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa. Masło utrzeć do białości, dodać cukier, cukier

coolinarnastrefa.blogspot.com
Sernik z rosą 214

białego tłustego lub półtłustego; 0,5 szklanki oleju; 3 szklanki mleka; 1 szklanka cukru pudru; 1 budyń śmietankowy; 2 jajka; 4 żółtka; 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia; Składniki na bezę: 6 białek; 1 szklanka cukru kryształu; Wykonanie: Do miski lub na stolnicę przesiać przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Do sypkich składników dodać margarynę(...)Ciastem wyłożyć dno i boki formy. Ser, jaja, żółtka i cukier utrzeć mikserem, następnie cały czas ucierając dodawać stopniowo olej, budyń śmietankowy, proszek do pieczenia i mleko. Masa będzie płynna! Masę serową wylać na przygotowane wcześniej ciasto. Sernik włożyć do nagrzanego do temperatury 180 o C piekarnika i piec 50 minut. Dobrze jest na początku około 30 minut podpiekać ciasto

In my kitchen