Dzisiaj przedstawiam Wam moją pierwszą, w tym roku, propozycję na babkę wielkanocną. Babka, z tego przepisu, jest prosta w wykonaniu. Jej plusem jest to, że łatwo się ją robi i ze składników, które przeważnie w domu się znajdą :) Babka jest miękka, puszysta i do tego wilgotna w środku. Długo utrzymuje świeżość. Do tego polewa - u mnie z białej czekolady, podkreśla jej delikatny smak. Babka nie jest słodka. Słodyczy nadaje jej polewa. Polecam z czystym sumieniem. 'kakaowo-kawowa babka na oleju i z polewą... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...