ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:43/512)

Ciasto „Arbuz” 278

szpinak baby), jest wilgotne i obłędnie pyszne. I jeszcze ważna informacja dla sceptyków – szpinaku nie czuć wcale a wcale. Każdy kto próbował ciasta „Leśny mech” będzie wiedział o czym mówię. Krem śmietanowy z mascarpone, to znana i lubiana klasyka. Sprawdza się w wielu zestawieniach i tutaj również gra doskonale. I na sam wierzch – borówka amerykańska(...)minut (do suchego patyczka). Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder do smaku, ekstrakt waniliowy oraz serek mascarpone. Miksujemy krótko, do połączenia i uzyskania gęstego kremu. Przygotowany krem rozprowadzamy na przestudzonym cieście szpinakowym. Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do stężenia. Gdy galaretka zaczyna tężeć, na kremie śmietanowym rozkładamy borówki amerykańskie. Całość zalewamy tężejącą galaretką

Smaki Na Talerzu
Tort makowy 260

śmiało możecie użyć go mniej do przełożenia, a resztę zostawić do dekoracji. Pełna dowolność. Biszkopt makowy zawsze piekę dzień wcześniej (lepiej się kroi). Jeżeli lubicie bardzo słodkie ciasta to do kremu z mascarpone dodajcie nieco cukru pudru. Ja nie dodaję, ponieważ krem z białej czekolady jest dla mnie wystarczająco słodki. Mój torcik udekorowałam choinkami wykonanymi z barwionego na zielono lukru(...)ponczem. Rozsmarować połowę kremu z białej czekolady i przykryż drugim krążkiem. Ponownie nasączyć biszkopt ponczem i rozsmarować resztę kremu. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta i nasączyć resztą ponczu. Odstawić do stężenia do lodówki. Schłodzony tort udekorować kremem z mascarpone i dowolnymi dodatkami. Tort makowy By Published: Total time: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł Tort

Pieguskowa Kuchnia
Sernik z mascarpone ze śliwkami (renklodami) i kruszonką 203

nimi zrobić? Ciasto! Ciasto wyszło pyszne - cudownie mokre, nie za słodkie - idealne :) Składniki: Spód: 200 g kruchych ciastek maślanych 80 g roztopionego masła Ciasto: 500 g sera sernikowego potrójnie mielonego 500 g serka mascarpone 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1/3 szklanki śmietany 30 lub 36% 3 jajka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej ok. 700 gram śliwek - wypestkowanych i umytych(...)kształt mokrego piasku. Blachę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia, na dno wysypujemy pokruszone ciastka z masłem i uklepujemy ręką. Wkładamy na 15-30 minut do lodówki. Ciasto: Ser sernikowy i mascarpone umieszczamy w misie miksera, dodajemy drobny cukier, śmietanę i dokładnie mieszamy. Dodajemy po 1 jajku cały czas mieszając masę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy do połączenia składników

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciasto czekoladowo-kawowe z cukinii 187

Pyszne, obłędnie wilgotne ciasto czekoladowo-kawowe z cukinii przełożone kremem kawowym na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone. W smaku przypomina murzynek z kawową nutą. Choć głównym składnikiem ciasta jest cukinia, nie wyczujecie jej " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki: Ciasto: 2 szklanki startej na małych(...)łyżki wody szczypta soli Krem kawowy: 200 g śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1-2 łyżki wody Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady 80 g śmietany kremówki 30% Przygotowanie: Ciasto: Cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach. Lekko odcisnąć sok, odlać. Odmierzyć 2 szklanki. Kawę zalać

Oryginalny smak
Mazurek kokosowo-malinowy 134

oczywiście mazurki . Dziś pieczemy mazurek kokosowo-malinowy na kruchym cieście. Mazurki to bardzo proste ciasta i mało wymagające, a jednocześnie bardzo smaczne. Kruche ciasto przygotowałam z dodatkiem mąki krupczatki, co sprawiło, że spód mazurka jest delikatny i bardzo kruchy. Krem jest banalnie prosty, bo przygotowany na bazie serka mascarpone i bitej śmietany z wiórkami kokosowymi. Żeby całość nie była mdła(...)ciasta można wyciąć maleńkie listeczki lub uformować wałeczek, który należy przykleić na białko do spodu ciasta tworząc brzeg. Środek ciasta nakłóć widelcem, wstawić do piekarnika i piec na złoty kolor przez około 15 minut. Po upieczeniu wyjąć ciasto na kratkę i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Kiedy ciasto stygnie można przygotować krem. Śmietanę ubić na sztywno. Do miski włożyć serek mascarpone

SprawdzonaKuchnia.pl
Makowy Irysek 330

makiem to moje ulubione, chociaż ciężko już teraz dostępne, słodkości, więc ciasto o takim smaku jest da mnie strzałem w dziesiątkę Pyszne ciasto śmietankowo-makowe i masa toffi na bazie bitej śmietany i seka mascarpone. Całość niesamowicie smaczna. Gorąco zachęcam do przygotowania   Przepis na tortownicę o średnicy 24 cm.   SKŁADNIKI: Ciasto makowe: 5 jajek 1 szklanka cukru(...)piec przez około 40 minut ( do suchego patyczka ) na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu ciasto wyjąć i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Zimne ciasto przekroić na dwa blaty. Masa toffi - zimną śmietankę ubić wraz z serkiem mascarpone. Pod koniec ubijania dodać toffi i dokładnie połączyć. Gotową masę toffi wyłożyć na jeden blat ciasta pozostawiając około 1/3 do dekoracji. Wyrównać

WSZYSTKO SMACZNE
Pizza bezglutenowa z figami i szynką parmeńską 149

staram się eliminować ze swojej diety gluten. Zrobienie ciasta na pizzę tylko na mące bez glutenu nie jest wcale takie proste. Wiedzą o tym wszyscy ci, którzy chociaż raz próbowali takie ciasto przygotować. W cieście bezglutenowym ważny jest dobór odpowiednich mąk. Niestety ale nie każda mąka bezglutenowa sprawdzi się w cieście na pizzę. Przekonałam się o tym i ja. Najlepsze(...)wyjęciu z lodówki ciasto rozłożyć na formie wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć w kilku miejscach widelcem i posmarować delikatnie oliwą. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30-40 minut. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni Celsjusza. Włożyć ciasto na 15 minut do podpieczenia. Po 15-u minutach wyjąć ciasto z piekarnika, posmarować mascarpone i posypać tartym serem Gouda

MeCooks
Sernik czekoladowy z mascarpone na kruchym cieście czekoladowym 226

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); SERNIK CZEKOLADOWY Z MASCARPONE NA KRUCHYM CIEŚCIE CZEKOLADOWYM Składniki na kruchy spód: - 1 żółtko - 1 łyżka wody - 2 łyżki kakao - 150 gram mąki krupczatki - 100 gram masła - 50 gram cukru muscovado Przygotowanie spodu: Żółtko roztrzepujemy, dodajemy(...)wody. Masło ucieramy z cukrem i kakao. Dodajemy do nich żółtko z wodą i mąkę. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy. Wyklejamy formę i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Podpiekamy przez 10-15 minut. Składniki na masę serową: - 250 gram mascarpone - 100 mililitrów kwaśne śmietany 18% - 2-3 jajka - 1 łyżka skrobi ziemniaczanej - 1-2 łyżki cukru pudru - 1 tabliczka czekoladowy

Życie zamknięte w smaku
Z ŁĄKI NA TALERZ: Babeczki z kremem z kwiatów czarnego bzu i morelami 219

wspaniałych jadalnych kwiatów oddalonych od ruchliwych ulic i większych miast - to bardzo ważne! Babeczki z kremem z kwiatów czarnego bzu i morelami Potrzebujesz: Ciasto: 125g schłodzonej margaryny 225g mąki pszennej 75g cukru 1 jajko Krem: 250g mascarpone 6 baldachów kwiatów czarnego bzu 1/4 szklanki wody 2,5 łyżki cukru 1 łyżeczka oberwanych kwiatków z baldachu czarnego bzu 5 świeżych moreli(...)resztę składników i szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto. 3. Ciasto uformuj w kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok. 30min. 4. Po tym czasie wyłóż ciastem foremki do babeczek, ponakłuwaj widelcem i piecz 10min. w 180*C. Krem: 1. Do garnka wlej 1/4 szklanki wody, dodaj 2,5 łyżki cukru i podgrzewaj na małym ogniu

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Jesienne ciasto marchewkowe z nutką pomarańczy 302

uwielbiam jesienne ciasta. Składniki na ciasto: 4 marchewki 2 szkl mąki pełnoziarnistej orkiszowej, np. TOTA 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej skórka otarta z jednej pomarańczy 3/4 szkl oleju rzepakowego 4 jajka 1 szkl cukru trzcinowego Składniki na polewę: 150 g sera mascarpone 2 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy skórka(...)stopniowo mąkę z dodatkami, cały czas miksując. Do ciasta dodać startą marchewkę i wymieszać delikatnie łyżką. Piec ok 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Kiedy ciasto ostygnie, przygotować polewę. Mascarpone zmiksować z sokiem z pomarańczy i skórką. Gotową polewą posmarować ciasto. Posypać płatkami migdałowymi

Trufelkowo
Tymianek i figi. Tarta 174

śmietany kremówki (38%) 6 gałązek tymianku 250 g serka mascarpone 1 łyżka płynnego miodu dodatkowo: 3 łyżki dżemu figowo-winogronowego 4 duże figi 2-3 gałązki tymianku Mąkę przesiać z cukrem pudrem, wymieszać z solą. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Dodać żółtko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowaæ=ć na prostokąt nieco większy od formy; wyłożyć ciastem formę(...)ciasta obciążenie i papier. Piec w 200 st. 6-8 minut, aż ciasto nabierze złotego koloru. Ostudzić. Kremówkę przelać do rondelka, dodać tymianek i zagotować. Zdjąć z palnika, przykryć i odstawić na 30-60 minut. Odcedzić, schłodzić w lodówce przez noc. Kremówk ubić z mascarpone i miodem na sztywny krem. Kruchy spód posmarować dżemem, na wierzch wyłożyć krem. Schłodzić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto migdałowe z kremem pistacjowym 233

powtórzyć ten przepis w domach. Tylko uprzedźcie co najmniej wszystkich innych na piętrze… Składniki: ciasto 400 g migdałów 3 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cynamonu skórka otarta z 1 cytryny krem 200 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 300 g mascarpone 200 g zmielonych pistacji (ok. 500 g ze skorupkami) Wykonanie: Migdały mielicie w robocie kuchennym(...)wyjmujecie ze skorupek i mielicie w robocie kuchennym. Mikserem ubijacie śmietankę z cukrem pudrem na jednolitą gęstą masę. Dodajecie mascarpone – łyżka po łyżce, cały czas miksując. Na koniec wsypujecie zmielone pistacje, mieszacie do połączenia się składników. Krem wykładacie na ciasto i równomiernie rozsmarowujecie. Posypujecie odrobiną pistacji i wstawiacie do lodówki. Po zastygnięciu (trwa to ok. godziny) możecie jeść. Smacznego

GRUBY WAŁEK
Tarta brzoskwiniowa z kremem 227

świeżego kokosa i soczystymi brzoskwiniami.W skrócie : NIEBO W GĘBIE!A przy każdym kęsie chciałoby się rzec : ” Chwilo trwaj! „SKŁADNIKI:CIASTO :- mąka – 4 łyżki- proszek – 1 łyżeczka- cukier – 4 łyżki- jajko – 4 sztKREM :- mascarpone – 400 g- cukier – 5 łyżek- śmietana 30 %- 125 mlDODATKOWO :- kokos / wiórki- brzoskwinie – 4 sztSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :CIASTO:Białka oddzielamy

Ostra na Słodko
Kuleczki dyniowe z żurawiną 149

gotowe :) Ciasto, które miałam upieczone znajdziecie tu –>KLIK . Takim sposobem możecie uratować także zwykły biszkopt, babkę czy ciasto drożdżowe. 2 łyżki naturalnego, kremowego twarożku (lub mascarpone) na 200 g ciasta żurawina suszona czekolada gorzka Ciasto rozdrabniamy w malakserze na drobną kruszonkę. Dodajemy twarożek i zagniatamy na gładką, masę. Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, umieszczając w środku żurawinę

Mienta blog
Czekoladowa tarta z wiśniami 221

Kolejna tarta w mojej kolekcji...    Spód jest z mąki jaglanej, masa z mascarpone i czekolady, wiśnie doskonale przełamują słodki smak czekolady a całość idealnie się komponuje i smakuje wyśmienicie. Składniki na foremkę 26cm Ciasto: - 200g mąki jaglanej (może być dowolna pszenna) -  80g masła -  50g cukru pudru(...)żółtko (białko używamy do masy serowej) - duża łyżka śmietany 18% - kilka kropel olejku waniliowego Masa serowa: - 250g serka mascarpone - 100g czekolady mlecznej - 200g śmietanki 30% - 1 duża łyżka budyniu waniliowego - 1 jajko i białko z jajka do ciasta - 300g wiśni Sposób wykonania: Składniki na ciasto zagniatamy szybko, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny

Wypieki Rene