póki można dostać świeże nektarynki w atrakcyjnej cenie. Dostaniemy je praktycznie w każdym markecie lub odwiedzając lokalny targ. Dodatkowym urokiem jest krem na bazie serka mascarpone, który sprawdza się w każdej sytuacji. Składniki Ciasto: 250 g mąki (1 szklanka) 200 g cukru (1 szklanka) 125 ml mleka (1/2 szklanki) 100 g miękkiego masła (1/2 kostki) 1 łyżka cukru waniliowego(...)rozgrzanym do 170 o C z funkcją termoobiegu (bez termoobiegu 180 o C) przez około 25-30 minut, aż ładnie się zarumieni. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystygnięcia. Krem: Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder i wszystko razem miksujemy. Warto spróbować kremu i jak coś dodać więcej cukru pudru. Wszystko zależy od waszych upodobań smakowych
Programista w kuchnipóki można dostać świeże nektarynki w atrakcyjnej cenie. Dostaniemy je praktycznie w każdym markecie lub odwiedzając lokalny targ. Dodatkowym urokiem jest krem na bazie serka mascarpone, który sprawdza się w każdej sytuacji. Składniki Ciasto: 250 g mąki (1 szklanka) 200 g cukru (1 szklanka) 125 ml mleka (1/2 szklanki) 100 g miękkiego masła (1/2 kostki) 1 łyżka cukru waniliowego(...)rozgrzanym do 170 o C z funkcją termoobiegu (bez termoobiegu 180 o C) przez około 25-30 minut, aż ładnie się zarumieni. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystygnięcia. Krem: Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder i wszystko razem miksujemy. Warto spróbować kremu i jak coś dodać więcej cukru pudru. Wszystko zależy od waszych upodobań smakowych
Programista w kuchniserka mascarpone, ponadto: perełki dekoracyjne. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przenosimy do formy, dokładnie wylepiamy dno i ścianki. Wystające po za formę ciasto odcinamy i z niego pieczemy cieniutkie ciasteczka o dowolnym kształcie np. choinki, gwiazdek. Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach, żeby nie podniosło się podczas pieczenia. Wstawiamy do lodówki(...)schłodzenia. Piekarnik nastawiamy na 210°C. Schłodzone ciasto pieczemy ok. 15 min. Masa: W czasie pieczenia ciasta przygotowujemy masę. Jajka miksujemy z rozkruszona chałwą, cukrem, śmietaną i budyniem. Na koniec dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy, tylko do uzyskania masy o konsystencji kremu. Masę przekładamy na kruche ciasto, można od razu, na gorące. Zmniejszamy temp do 165°C i pieczemy
Moniki Smakołykisobotnie popołudnie, obmyśliłam przetworzenie korzennych ciasteczek na jeszcze większą bombę kaloryczną. Niestety... Jedną wielką słodycz tego ciasta przełamał kwaśno-gorzki dżem pomarańczowy i nie wyobrażam sobie innego zamiennika. Ciasto zrobiłam w 10 minut. Zjedliśmy połowę, a drugą obdzieliliśmy teściów ;) Składniki na spód: 20-25 szt. ciasteczek korzennych Speculoos 4-5 łyżek roztopionego masła Przygotowanie: Ciasteczka miksujemy na pył(...)Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Mascarpone przekładamy do miski (lub do misy robota), dodajemy roztopioną czekoladę i miksujemy na najniższych obrotach. Schłodzony spód ciasta smarujemy dżemem pomarańczowym, wykładamy na to krem z mascarpone i białej czekolady i odstawiamy do schłodzenia. Wierzch możemy posypać dwoma pokruszonymi ciasteczkami. Smacznego
bistro mamaNo to serwuję znowu bezę, ostatnio przygotowałam ją na urodziny mojej siostry i zaczęły się ciągłe pytania kiedy zrobię drugą. Zostały białka więc zrobiłam inną ale
Niezły MłynekLekkie biszkoptowe ciasto z kremem ze śmietany i mascarpone, z truskawkami i galaretką- idealne letnie ciasto. Proste, a zarazem pyszne. Owoce mogą być oczywiście dowolne, ale jako, że sezon truskawkowy w pełni, u mnie powstało ciasto właśnie z nimi. Wykorzystałam co prawda jeszcze zalegające w lodówce maliny do kremu, ale nie jest to mus i nie zdominowały one smaku, można(...)fajny dodatek, można też wykorzystać mrożone- wówczas szybciej ściągnie nam krem. Galaretki warto przygotować sobie na samym początku, dodajemy do ciasta już lekko tężejące... Piekłam w małej, ciemnej blaszce, o wym. 27,5x 22,5cm, Takie ciasto weekendowe dla niedużej rodziny Składniki: biszkopt: - 5 jajek (osobno białka i żółtka) - 5 łyżek cukru (u mnie ksylitol) - 5 łyżek mąki orkiszowej typ700
Smaczne Zdrowesię ochoty na nic, nawet na picie. A pić trzeba, na siłę trzeba. Teraz czujemy się lepiej, brak nam energii, ale ona przyjdzie z czasem. Zjadłam wspaniały kawałek ciasta z serkiem mascarpone i wypiłam porządną filiżankę herbaty Classic Dzika Róża od BIFIX Dzika róża to niezwykle bogate źródło witaminy C. Jej owoce zawierają dziesięciokrotnie więcej tej witaminy niż czarna porzeczka(...)leczenie w przypadku obniżonej odporności organizmu, w osłabieniu mechanizmów obronnych czy infekcjach. Dodatek kwiatu hibiskusa nadaje herbatce przyjemny kwaskowaty smak i piękny czerwony kolor. W połączeniu z tego typu ciastem...niebo w gębie! Przepis na to wspaniałe ciasto, też będzie , tylko się pozbieram do końca. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnicucchiaino di bicarbonato 1 cucchiaino di cannella 1 cucchiaino di mix di spezie natalizie 1/2 cucchiaino di sale 2 cucchiai di burro e pangrattato Crema 250 g di mascarpone 3 cucchiai di latte 3 cucchiai di zucchero a velo Decorazione zucchero a velo rametti di rosmarino ribes rosso PRZYGOTOWANIE Piernik Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych(...)wyjęciu przywarło do niej ciasto, trzeba je jeszcze piec; jeśli po wyjęciu patyczek jest czysty i suchy, można zakończyć pieczenie). Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Krem Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i mlekiem do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. **** PREPARAZIONE Ciambella Sbucciate le mele e grattugiatele con una grattugia a fori grandi
La grande e la piccola cuocaekspresowe ciasto i smakuje prawie wszystkim .Dodatek mascarpone do śmietany kremówki pozwoli uniknąć dodawania żelatyny , z którą się nie lubię i ciasto jest bajecznie smaczne. Składniki : mała kwadratowa blaszka o boku 20cm 4 jajka 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżka wody 1 łyżka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy(...)łyżka cukru pudru 2 łyżki serka mascarpone Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywną masę ,ale nie za długo ,bo się zacznie rozwarstwiać .Dodajemy mascarpone ubijamy do połączenia się ze śmietaną i przekładamy masą ciasto. Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki mleka Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej ,dodajemy mleko, mieszamy i polewamy nią ciasto .Wstawiamy do lodówki
Ladylaura.Tarta z galaretkami – pyszny kruchy spód, delikatny krem ze śmietanki i mascarpone a do tego świeże jeżyny (można zastąpić malinami) i kolorowe galaretki pocięte w kawałki. Ciasto nie jest trudne do przygotowania, jednak troszkę czasu potrzebujemy aby je wykonać. Można je spokojnie przygotować nawet jeden czy dwa dni wcześniej bo jeszcze lepsze jest następnego dnia. PRZEPIS(...)nakłuwam spód widelcem. Pieczemy ok 20 min w 200st. Studzimy. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, truskawkowy proszek, ekstrakt waniliowy oraz partiami serek mascarpone i mieszamy delikatnie. Krem wykładamy na ostudzone ciasto, na wierzchu układamy jeżyny i kawałki galaretek. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Artykuł Tarta z galaretkami pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujełyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody szczypta wanilii w proszku 1 łyżeczkę cynamonu cejlońskiego kilka drobno posiekanych orzechów pekan szczypta soli Krem serowy: opakowanie serka mascarpone 1 łyżka miodu 1 łyżeczka skórki z pomarańczy odrobina wanilii cynamon do posypania Marchewkę starłam na drobnych oczkach. Posiekałam orzechy. Mąkę wymieszałam z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka ubiłam(...)sodą. Dodałam marchewkę i orzechy Całość delikatnie mieszałam szpatułką. Masę przełożyłam do natłuszczonej foremki. Piekłam w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40-45 minut. Na zimne ciasto rozsmarowałam krem mascarpone. * zamiast mąk bezglutenowych weź mąkę pszenną jeśli nie stronisz od glutenu
AZgotuj!nasączenia biszkoptów MASA – 700 g twarogu – 300 g mascarpone ( lub 1 kg samego twarogu) – 1,5 szklanki cukru – 3 łyżki mąki ziemniaczanej – 125 ml śmietanki kremówki – 5 jajek – 2 łyżki Amaretto POLEWA – 100 g deserowej czekolady – 100 ml śmietanki kremówki Ciasto zaczynamy od przygotowania spodu. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Kawę(...)przekładamy do foremki. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Na masie układamy bardzo blisko biszkopty wciskając je delikatnie w ciasto. Pieczemy około 20 min. Odstawiamy do ostudzenia, dopiero wówczas szykujemy masę serową. W kremówce rozpuszczamy mąkę. Do miski wrzucamy twaróg i mascarpone. Powoli miksując dodajemy po jednym jajku. Ma końcu dodajemy cukier, mąkę ze śmietanką i Amaretto. Jeszcze raz, krótko miksujemy
Relaxtime