ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:52/512)

FRANCUSKI TORCIK A LA DOBOSCHI 164

najlepszym będzie proste i szybkie ciacho. Poniżej podaję przepis spełniające te kryteria. Pyszne, słodkie i szybkie do zrobienia, niestety nie dietetyczne :) Składniki: 2 gotowe płaty ciasta francuskiego 1 duża śmietana 30% duże opakowanie serka mascarpone świeże truskawki 2 opakowania cukru waniliowego cukier puder Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni,płat ciasta kładziemy na blasze,wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 6 minut(...)zmniejszamy temperaturę do 160 i pieczemy jeszcze 10 minut. Tak samo postępujemy z drugim płatem ciasta. Śmietanę miksujemy z cukrem waniliowym na sztywno,dodajemy serek mascarpone i wszystko delikatnie mieszamy. Można dodać świeżą wanilię i odrobinę dosłodzić cukrem. Na wystudzony płat ciasta nakładamy połowę kremu,pokrojone truskawki,a na nie resztę kremu. Całość przykrywamy drugim płatem upieczonego ciasta. posypujemy cukrem

Cytryna&Co.
Francuski torcik z kremem wafelkowym 184

prostu masz ochotę na coś pysznego do kawy :) przygotowanie nikomu nie powinno sprawić kłopotu, za to efekt końcowy sprawi mnóstwo radości z jedzenia! Składniki: 1 duży blat ciasta francuskiego 750 g mascarpone 2 wafelki Lusette nugatowe 2 wafelki Lusette cappuccino 2 łyżki kakao 1 łyżka kawy zbożowej 1 łyżka cukru + kakao lub kawa zbożowa i czekoladowe płatki do obsypania(...)cukrem. Podgrzewamy nad kąpielą wodną, by je rozpuścić, jednocześnie cały czas mieszamy i rozgniatamy na miazgę. Mascarpone krótko miksujemy, dodajemy przestudzoną masę wafelkową, kakao i kawę zbożową. Miksujemy do połączenia składników. Wykonanie: Na papierze do pieczenia kładziemy jeden upieczony blat ciasta francuskiego, smarujemy warstwę kremu, przykładamy drugim blatem (ja trochę uciskałam dłonią każdy blat, by go spłaszczyć, bo listkujące ciasto

Kolorowy Przepisownik
Seromakowiec 287

masła masa makowa: 500 g gotowej masy makowej HELIO 250 g białego sera do serników 2 jajka 60 g ciemnej, 80% czekolady deserowej lub gorzkiej część serowa: 500 g mascarpone 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 jajko 1 żółtko 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy polewa: użyłam gotowej polewy mlecznej HELIO wykonanie: Herbatniki zblendować, dodać roztopione masło i pomieszać. Blaszkę wyłożyć papierem(...)spód i piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Wszystkie składniki z masy makowej wymieszać. Wyłożyć na spód makowy i piec kolejne 30 minut. Na wystudzone ciasto wylać polewę i dowolnie dekorować Kochani to pomysł na ciasto „last minute

Ania i Marcin gotują
Mazurek Słoneczny Michałek 212

kruche ciasto (ja użyłam 1 opakowanie gotowego ciasta) wypełnienie: 150 g śmietany 30% 100 g michałków białych (7 cukierków) 100 g białej czekolady 200 g serka mascarpone 1 żółtko 1 puszka brzoskwiń Przygotowanie: Ciasto przekładamy do formy obsypanej bułka tartą, nakłuwamy widelcem w kilku miejscach,przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy fasolą. Pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach(...)podpiekamy jeszcze ok. 15 minut do zarumienienia ciasta. Upieczony spód studzimy. wypełnienie: Michałki i czekoladę siekamy i rozpuszczamy w podgrzanej śmietanie, studzimy. Mascarpone miksujemy z żółtkiem dodajemy ostudzona masę michałkową. Masę wylewamy na przestudzone kruche ciasto. Na wierzchu układamy brzoskwinie. Odstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Potem na wierzchu układamy połówki brzoskwinek z puszki i dekorujemy wedle uznania. Mazurek najlepiej

Bon appetit mon amie
Biszkopt przekładany brzoskwiniami i galaretką 122

Biszkopt przekładany brzoskwiniami i galaretką to smaczne i efektowne ciasto, którego przygotowanie jest bardzo proste. Biszkopt jest mięciutki oraz delikatnie wilgotny, a brzoskwinie z galaretką świetnie orzeźwiają. Dodatkowo odrobina kremu na bazie kremówki i serka mascarpone podkreślają wygląd oraz smak całości. Polecam! Biszkopt przekładany brzoskwiniami i galaretką - składniki: (Forma o średnicy 18 cm) Biszkopt: 4 jajka 100g cukru  100g(...)zakryć drugą częścią ciasta, lekko docisnąć i schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia galaretki. Wierzch. Schłodzoną (!) kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno oraz połączyć z serkiem mascarpone. Kremem posmarować wierzch ciasta i na końcu ułożyć na nim plasterki brzoskwini

Di gotuje
TARTA Z MASCARPONE I TRUSKAWKAMI – bez pieczenia! 359

SPÓD: * herbatniki – ok. 350 g * masło – 150 g MASA: * mascarpone – 300 g * śmietana 36% – 125 ml * cukier puder – 3-4 łyżki * truskawki – ok. 300 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Herbatniki drobno siekamy/ miksujemy, dodajemy roztopione masło i wszystko razem dokładnie mieszamy. Ciastem wylepiamy delikatnie natłuszczoną formę, wkładamy do lodówki. Śmietanę kremówkę ubijamy na puch z cukrem

Ostra na Słodko
Warsztaty Tefal Cuisine Companion 217

tygodniu, kiedy czasu na wszystko brakuje, kiedy nie wiemy w co ręce wsadzić, bo jeszcze zakupy, zajęcia dodatkowe dzieci, wywiadówka i zeszyt w kratkę akurat córce się skończył. Zagniatać ciasto drożdżowe to ja mogę w weekend, jak mam wysprzątany dom,   wyprasowane pranie, mąż leży na kanapie, a dzieci się grzecznie bawią. W każdym innym przypadku mówię TAK takim nowościom(...)świeżymi kiełkami pierś z kaczki z pate, owocami i chałką Grupa III – deserowa, pod okiem Ady: krem cytrynowy z miętą i bitą śmietaną sorbet malinowy z verbeną i mascarpone cygaretki z ciasta filo z kremem migdałowym i syropem różanym.   fot. Malwina Bareła, Filozofia Smaku fot. Malwina Bareła, Filozofia Smaku fot. Malwina Bareła, Filozofia Smaku fot. Malwina Bareła, Filozofia Smaku

bistro mama
Rolada śmietankowa z truskawkami 212

mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli   Nadzienie: 500 g truskawek 50 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 śmietanfix  2 czubate łyżeczki cukru pudru  2 łyżeczki cukru waniliowego  Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzewamy do 190°C. Białka jajek oddzielamy od żółtek i ubijamy(...)cukier puder oraz śmietanxif i dalej mi ubijamy. Gdy zacznie sztywnieć zmniejszamy obroty miksera i dodajemy łyżka po łyżce serka mascarpone. Gdy składniki będą wymieszane a krem będzie gęsty dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki. Delikatnie mieszamy. Wystudzone ciasto biszkoptowe rozwijamy, nakładamy na jego wierzchu krem śmietanowy z truskawkami i z powrotem go zawijamy w roladę. Ciasto oprószamy cukrem pudrem

Qchnia po prostu
Złociste pączki z kremem malinowym 171

Pączki to królowe tłustego czwartku, te są proste do zrobienia, przełożone lekko kwaśnym kremem z musem malinowym na bazie mascarpone-słodka kaloryczna rozpusta. Składniki: Ciasto na 12 dużych pączków 60 dag mąki pszennej 10 g drożdży suchych 1 szklanka ciepłego mleka 3 duże łyżki roztopionego masła 3 żółtka 70 g cukru ½ laski wanilii Kieliszek rumu Szczypta soli Olej do smażenia(...)Krem malinowy: ½ litra śmietany 30% 25 dag serka mascarpone ½ szklanki musu z malin 2 łyżki cukru pudru Lukier do dekoracji Kolorowa posypka Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiewam do miski, mieszam z suchymi drożdżami, cukrem oraz szczypta soli, dodaję ziarenka wydrążone z wanilii, wlewam ciepłe mleko i wyrabiam ręką ciasto, po chwili wlewam rozpuszczone masło i ponownie zagniatam, odstawiam w ciepłe

Wanilia i Kardamon
Tarta malinowa z mascarpone, czekoladą ruby i bezą 239

przepyszny deser przygotowałam z okazji Dnia Matki. Początkowo miałam upiec wielką tartę dla mamy, ale skoro ja też nią jestem, to upiekłam dwie ;) Kruche ciasto z kwaskowatą konfiturą malinową i niesłodzonym serkiem mascarpone, tworzą rozkoszną całość wraz ze słodkimi bezikami i czekoladą rubinową. Polecam na specjalne okazje :) ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru(...)szczypta soli żółtko 2 łyżki jogurtu lub śmietany masa: 3 opakowania mascarpone (po 250 g) 150 g malin (użyłam mrożonych) dodatkowo: 5-6 łyżek konfitury malinowej dobrej jakości świeże maliny czekolada rubinowa (ilość wg uznania, bardziej na ozdobę) beza: białko 50 g drobnego cukru szczypta soli kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego (opcjonalnie) Na początek przygotowujemy spód do tarty. Możemy użyć

Mienta blog
Truskawkowa Fantazja – ciasto bez pieczenia 128

Truskawkowa Fantazja to pyszne i bardzo szybkie do zrobienia ciasto bez pieczenia na bazie jogurtów greckich i mascarpone z kawałkami truskawek w środku. Aby je przygotować, wystarczy tylko kilkanaście minut. Jest idealnym deserem w czasie letnich upałów, gdyż do jego przygotowania nie potrzeba piekarnika, a ponadto jest lekkie(...)orzeźwiające. Nie można się powstrzymać, przez wzięciem kolejnego kawałka! Do ciasta będą pasować również inne letnie owoce: maliny, jagody czy wiśnie. https://youtu.be/YhSv1FDH1Q4 Składniki na Truskawkową Fantazję – ciasto bez pieczenia (blaszka o wymiarach 24×24 cm): około 200 g okrągłych biszkoptów 2 opakowania galaretki truskawkowej 250 g mascarpone około 680 g jogurtu greckiego (2 duże kubki) 500 g truskawek

e-PrzepisyKulinarne
Kawowa krówka na biszkopcie 348

Ciasto krówka w wersji kawowej przygotowane na ciemnym biszkopcie. Jest to ciasto wielowarstwowe, składające się z kakaowego biszkoptu nasączonego kawą, masy kawowej na serku mascarpone, warstwy kajmaku pomiędzy jasnymi herbatnikami oraz na wierzchu masy śmietankowej z pokruszonym biszkoptem. Pyszne zestawienie smaków. Ciasto jest obłędne w smaku! Dość słodkie, ale goryczka kawy lekko przełamuje słodycz kajmaku. Świetnie się będzie komponować(...)ciasta: Ścinamy wierzch biszkopta i drobno kruszymy w palcach. Dolną część biszkopta umieszczamy w blaszce, której się piekł (blaszkę najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia, aby później wygodnie ciasto wyciągnąć) i nasączamy kawą. Na biszkopcie rozsmarowujemy masę kawową. Następnie układamy warstwę herbatników, jeden koło drugiego. Na herbatnikach rozsmarowujemy kajmak i przykrywamy drugą warstwą herbatników. Kolejno wykładamy odłożoną masę z serka mascarpone

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto na zimno z kremem malinowym 163

wakacyjne upały jak najbardziej sprawdzi się to ciasto na spodzie biszkoptowym z kremem na bazie serka mascarpone z malinami. Na wierzch świeże, sezonowe owoce zalane galaretką i pycha ciasto do kawki gotowe ;) Ciasto na zimno z kremem malinowym składniki: 1,5 opakowania okrągłych biszkoptów 1,5 szklanki malin 500 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru 100 g miękkiego masła(...)rozmoczony, wykładamy dno tortownicy. Masło ucieramy z serkiem mascarpone, dodajemy przesiany przez sito cukier puder i schłodzone maliny. Wykładamy całość na wierzch. Następnie kroimy nektarynki w paski, z brzegu układamy naokoło jeżyny, następnie nektarynki a w sam środek maliny i jeżyny. Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu, gdy zacznie tężeć zalewamy ciasto

Delusional Trine
Torcik Walentynkowy (Torta di San Valentino) 171

efektowne ciasto, które z pewnością osłodzi wieczór we dwoje. Torcik Walentynkowy składa si ę  z dwóch  warstw kruchego ciasta w kształcie serca przełożonych kremem na bazie serka mascarpone i bitej śmietany. Najważniejszym elementem tortu jest jego bardzo bogata dekoracja, która robi wrażenie i wywołuje zachwyt w oczach. Taki(...)zucchero a velo e qualche goccia di aroma di vaniglia. In un'altra ciotola montate la panna, poi aggiungetela alla crema di mascarpone.  Amalgamate bene il tutto.   Po przygotowaniu kruchego ciasta i kremu możemy rozpocząć składanie torciku. Na dużym talerzu układamy pierwsze serce, które  pokrywamy połow ą  kremu. Krem nakładamy szprycą

La grande e la piccola cuoca
Rolada żyrafa 373

wierzchu. Odstawić do całkowitego ostudzenia.Nadzienie: Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder, a następnie serek mascarpone, a potem  ostudzoną żelatynę rozrobioną w kilu łyżkach gorącej wody. Banany obrać i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.Ciasto rozwinąć, posmarować masą śmietanową zostawiając wolne miejsca przy brzegach. Wzdłuż ciasta ułożyć banany (przy brzegu), po czym ściśle zwinąć

Fabryka pomysłów