zaspokoić głód. Jeżeli lubicie tak jak ja eksperymenty w kuchni i ciasta z rabarbarem zachęcam do skorzystania z przepisu. Tarta z rabarbarem i migdałami Ciasto 1 czubata szklanka mąki tortowej 2 łyżki cukru 100 g zimnego masła 3-4 łyżki lodowatej wody szczypta soli Nadzienie 200 g mascarpone 0,5 szkl uprażonych płatków migdałowych 2-4 łyżki miodu Dodatkowo rabarbar(...)łyżki miodu Ciasto kruche : do miski wsypać mąkę, sól, cukier i dodać pokrojone w kostkę zimne masło. Posiekać, a następnie dodać 2 łyżki lodowatej wody. Szybko zagnieść ciasto, gdyby nie chciało się zlepić dodać jeszcze nieco wody. Uformowane ciasto lekko spłaszczyć, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Nadzienie : płatki migdałowe zmielić w blenderze, wymieszać z mascarpone i miodem
Pieguskowa KuchniaSezon rabarbarowy w pełni więc może skusi Was tarta z rabarbarem i migdałami ?. Najsmaczniejsza na gorąco, ale całkiem niezła również na zimno. Kruche ciasto, migdałowe nadzienie z serem mascarpone i kwaskowy rabarbar to połączenie całkiem ciekawe. Tarta jest dość syta, wystarczył mi kawałek, żeby zaspokoić głód. Jeżeli lubicie tak jak ja eksperymenty w kuchni i ciasta z rabarbarem zachęcam(...)następnie dodać 2 łyżki lodowatej wody. Szybko zagnieść ciasto, gdyby nie chciało się zlepić dodać jeszcze nieco wody. Uformowane ciasto lekko spłaszczyć, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Nadzienie : płatki migdałowe zmielić w blenderze, wymieszać z mascarpone i miodem na gładki krem. Rabarbar pokroić na kawałki, posłodzić dodać mąkę i wymieszać. Odstawić na kilka minut. Na papierze do pieczenia
Pieguskowa Kuchniazamrożone już kurki, kilkanaście pęczków szparagów, jagody, truskawki, itd. Wszystko to czym chciałam się nacieszyć w późniejszym czasie! Rozpacz! Przedstawiamy Wam dzisiaj awaryjną tartę - z ciasta francuskiego, z kremem na bazie śmietanki i mascarpone(...)dodatkiem skórki z cytryny i świeżych ziół. Całość udekorowana sezonowymi owocami - jeszcze można dostać truskawki, maliny i borówki, więc zachęcamy do jej zrobienia! :) Składniki: arkusz ciasta francuskiego ( na maśle), 150- 175 g mascarpone, 150 g śmietany kremówki, 2-3 łyżki cukru pudru, skórka starta z cytryny, pokruszone pistacje, 500 - 600 g świeżych owoców (u nas truskawki, maliny, borówki, czerwone porzeczki
Plate of Joyszklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki (na choinki): świąteczne cukierki „laski” cukier puder zielony barwnik spożywczy dowolne ozdoby do ciast Składniki (na czapki Mikołaja): świeże truskawki 250 gramów serka mascarpone 250 gramów zimnej śmietany kremówki 36% 3 łyżki stołowe cukru pudru Wykonanie (ciasto): Masło, wodę, kakao, cukier i cukier z wanilią włóż do garnka, podgrzej(...)choinek oraz krem do czapek: śmietanę ubij na sztywno, na koniec ubijania dodaj cukier puder. Zmniejsz obroty i dodaj mascarpone, wymieszaj tylko do połączenia się składników. Włóż do lodówki. Umyj i obierz truskawki. Trójkąty przyozdabiaj lukrem i ozdobami do ciasta. Choinki możesz również przeciąć na pół i przełożyć warstwą ulubionej konfitury. Krem przełóż do rękawa cukierniczego, wyłóż go na okrągłą
Garniec MagalieSkładniki: Ciasto: 3 szklanki startej marchwi 2 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka oleju 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli Krem: 500 g serka mascarpone 100 g masła 0/5 szklanki cukru garść orzechów włoskich do posypania wierzchu Sposób wykonania: Marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Mąkę przesiewamy(...)ciasto odstawiamy w formie na około 15 minut. Następnie przekładamy je na kratkę do całkowitego ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy krem. Miękkie masło ucieramy z serkiem mascarpone oraz cukrem na gładką masę. Ciasto przekrawamy na dwie części i przekładamy je 3/4 ilością kremu. Pozostałą częścią kremu smarujemy wierzch. Ciasto posypujemy lekko rozdrobnionymi orzechami. Całość chłodzimy przez godzinę w lodówce
Qchnia po prostucytryny skórka z cytryny Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego + woda z cytryną lub wytrawne białe wino na poncz, dowolne owoce do dekoracji (u mnie borówki, maliny, granat), dżem malinowy do przełożenia ciasta Szpinak myjemy, osuszamy na ręczniku i miksujemy. W takim blenderze jak mój trzeba(...)jedne i drugie kruszki, żeby mieć pewność, że nie zabraknie mi ich do posypania ciasta. Do przełożenia przygotowałam prosty krem śmietankowy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z mascarpone i cukrami. Jeśli ciasto będzie długo czekało na gości lub jeśli nie możecie go przechować w zimnie, pod koniec ubijania można dodać saszetkę utrwalacza do bitej śmietany. Pierwszy z blatów kładziemy
Ciastkozercybrzoskwiniami i galaretką brzoskwiniową, przełożony kremem z mascarpone, śmietany i białej czekolady. To taki krótki opis, żeby narobić Wam smaku na to ciasto :) Miałam ochotę na ciasto z galaretką, ale kupiłam też mascarpone. Plan był taki, że posmaruję nim wierzch ciasta pod brzoskwinie. Okazało się, że w lodówce mam śmietankę kremówkę, więc powstał już inny pomysł :) Żeby nie było nudno(...)czekoladą i krem wyszedł pyszny. Mam nadzieję, że chociaż trochę zachęciłam Was do tego ciasta :) Składniki na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 500 g. serka mascarpone 250 ml. śmietany 30% 100 g. białej czekolady 1 łyżka mleka Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń
Agusiowe smakołykiprzyznać słodki tak bardzo, że wystarczy dosłownie malutki kawałeczek jest wystarczający. Ciasto robi się błyskawicznie, tylko trzeba odrobinę dłużej poczekać, aż wszystko stężeje. Składniki: ciasto francuskie 2 tabliczki białej czekolady 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) owoce sezonowe - u mnie maliny Przygotowanie: ciasto francuskie rozłożyć w naczyniu żaroodpornym i piec zgodnie z przepisem na opakowaniu (zapewne(...)temp. 180-200 st) w gorącej kąpieli (lub w kuchence mikrofalowej przez 30-40 s) rozpuścić białą czekoladę do lekko ostudzone czekolady dodać mascarpone i dokładnie wymieszać na upieczone ciasto wylać masę czekoladową i ułożyć owoce odłożyć do stężenia :) Powiem krótko niebo w gębie : ) Smacznego
Gotowanie z pasjąskładników, więc posłużyliśmy się tradycyjnym połączeniem – kruchego spodu z migdałami, słodkiej masy z mascarpone oraz kawałków dojrzałych moreli. Nie dziw, że te małe słodkości pojawiły się właśnie w tych lokacjach – nie tylko dobrze się prezentują, ale i zaskakują wybornym smakiem oraz różnorodnością tekstur: od chrupiącego ciasta, przez kremowe nadzienie, do soczystych, pieczonych owoców. Zgłodnieli? Corvo zaprasza do kuchni! Zobacz(...)fanów) – nie jest powiązana z żadną marką **czcionka użyta do zdjęcia pochodzi z http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/482/ Świeżutki post APRICOT TARTLET – DISHONORED – tartaletki z morelami i mascarpone na migdałowym cieście na blogu NERDS' KITCHEN
Nerds Kitchenminut, do suchego patyczka. Po upieczeniu studzimy w formie, następnie wyjmujemy i studzimy na kratce. Czynność powtarzamy dla drugiej porcji ciasta. Kiedy ciasto ostygnie, możemy zająć się kremem. W mikserze umieszczamy mascarpone i bitą śmietanę, ubijamy. Pod koniec dodajemy cukier puder, porcjami. Kiedy całość jest sztywna, wyłączamy mikser. Na ostudzone ciasto, wykładamy pokrojone w plastry, kawałki banana. Następnie wykładamy(...)masę mascarpone i wygładzamy do jednego poziomu, przykrywamy drugim blatem ciasta. Wstawiamy do lodówki. Teraz przygotowujemy masę maślaną. Masło i cukier ucieramy na puszystą masę, na koniec dodajemy sok z cytryny. Obkładamy cały tort, bardzo dokładnie masą maślaną. To ważne aby masa cukrowa dobrze się trzymała. Tort powinien stać w lodówce ok 6 godzin. Dopiero po tym czasie przechodzimy
KuchcikoweLovebyłabym sobą, gdybym nie zrobiła po swojemu. Tak więc zwykłe ciasto ucierane z borówkami wzbogaciłam o krem z mascarpone i galaretkę. Klasyczne ciasto w nowym wydaniu. Bogatsza wersja tego, co lubi chyba każdy. *foremka 24*24 cm Składniki: na ciasto: 200 g mąki pszennej 1 opakowanie budyniu waniliowego lub 40 g mąki ziemniaczanej 150 g cukru pudru 4 jajka(...)masła szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka borówek amerykańskich (lub jagód) na krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru na wierzch: 1 galaretka fioletowa Wszystkie składniki przygotować wcześniej aby miały temperaturę pokojową. Blaszkę wyłożyć papierem, piekarnik nastawić na 180*C. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na białą puszystą masę
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKruche ciasto, maliny z galaretką, krem z mascarpone i bitej śmietany i delikatna beza. Połączenie wielu pysznych smaków w jednym cieście. Bezę i kruche ciasto najlepiej przygotować wcześniej i kilka
Bulliobędę się za bardzo rozpisywać, bo połączenie kruchego ciasta, bitej śmietany i truskawek, samo w sobie brzmi apetycznie :) 'kruche tarteletki z truskawkami i bitą śmietaną z mascarpone' Składniki (na 8 tartaletek): * ciasto: - 50g miękkiego masła - ok.100g cukru pudru - 1 jajko - 3/4 szklanki mąki pszennej - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli * masa: - 125g mascarpone - 125g śmietany kremówki 30% (np.Łaciata(...)mąką blacie. Wyłożyć foremki i dokładnie przycisnąć do brzegów. Nakłuć spód ciasta widelcem. Wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać kulkami ceramicznymi lub ziarnami fasoli. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 25-30 minut. Po upieczeniu delikatnie wystudzić i ciepłe spody delikatnie wyłożyć na kratkę do wystudzenia. Mascarpone, śmietanę i pozostały cukier (na początek 1 łyżka, w razie konieczności
CookYourselfCiasto krówka w wersji kawowej przygotowane na ciemnym biszkopcie. Jest to ciasto wielowarstwowe, składające się z kakaowego biszkoptu nasączonego kawą, masy kawowej na serku mascarpone, warstwy kajmaku pomiędzy jasnymi herbatnikami oraz na wierzchu masy śmietankowej z pokruszonym biszkoptem. Pyszne zestawienie smaków. Ciasto jest obłędne w smaku! Dość słodkie, ale goryczka kawy lekko przełamuje słodycz kajmaku. Świetnie się będzie komponować(...)ciasta: Ścinamy wierzch biszkopta i drobno kruszymy w palcach. Dolną część biszkopta umieszczamy w blaszce, której się piekł (blaszkę najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia, aby później wygodnie ciasto wyciągnąć) i nasączamy kawą. Na biszkopcie rozsmarowujemy masę kawową. Następnie układamy warstwę herbatników, jeden koło drugiego. Na herbatnikach rozsmarowujemy kajmak i przykrywamy drugą warstwą herbatników. Kolejno wykładamy odłożoną masę z serka mascarpone
Kuchnia MagdaLenybędziecie mogli ją co najwyżej rozsmarować na chlebie. Do ubitej śmietany dodajemy cukier puder, cappuccino w proszku i serek mascarpone. Całość jeszcze chwilę miksujemy – tylko do połączenia! SKŁADANIE Na kartonowym podkładzie lub na paterze rozkładamy dolne piętro ciasta. Nasączamy biszkopt delikatnie (albo i wcale, według gustu) – mieszanką mocnej esencji herbacianej, cukru i rumu lub koniaku. Część kremu przekładamy(...)zacieki na bokach ciasta. Pracujemy dookoła, przy wszystkich krawędziach, zużywając resztę polewy (film jak to zrobić zobaczycie np. TUTAJ ). W jeszcze miękką czekoladę wytkamy ozdoby. Gotowe ciasto chłodzimy. UWAGA! Na kemie z mascarpone nie wolno kłaść dekoracji z lukru angielskiego – rozpuszczą się w kontakcie z tłuszczem. BISZKOPT 18cm średnicy 3 jajka L – ważymy (½ wagi jajek) mąki pszennej tortowej
Karo in the Kitchen