ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:39/475)

Ciasto kruche - najprostsza tarta jabłkowa z malinami 288

pachnące wanilią kruche maślane ciasto - tartę pełną jabłek i malin. Zachęceni? Jeszcze nie? Dodam,że jest naprawdę prosta w wykonaniu i pyszna! Tarta jabłkowa z malinami Składniki: a)kruche ciasto 1 kostka schłodzonego masła, pokrojonego na kawałki (200 gram) 2,5 szklanki mąki krupczatki 3 łyżki cukru pudru 3 żółtka szczypta soli b) nadzienie 3-4 jabłka (szara reneta(...)jabłka, ekstrakt waniliowy bądź laskę wanilii (laskę wanilii przetnij, wydrąż ziarenka i dodaj je wraz z laską) oraz przesmaż je. 3. Dodaj maliny (mogą być mrożone) i smaż jeszcze przez 5-10 minut. 4. Ostudź. c) 1. Ciasto wyciągnij z lodówki i podziel w stosunku 2/3 do 1/3. 2. Mniejszą część odłóż. Foremkę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą

U Fiolki
Tort czekoladowy i maliny 242

wykorzystjac obfitosc pewnego ogrodu. Tort i wygladem i smakiem zachwycil rodzine co bylo dla mnie najlpesza nagroda to tych chwilach stresow w kuchni. Tort czekoladowy z dekoracja z malin skladniki na ciasto: (podaje ogolna ilosc czyli na 1,5 porcji) 6 jajek 75g maki 150g gorzkiej czekolady 1 cukier waniliowy 300g masla 135g cukru szczypta soli krem: 250ml kremowki 200g(...)tortownicy. Na ciasto wykladamy czesc kremu. Ja powrzucalam tez kilka malin. Przykrywamy drugim biszkoptem i calosc pokrywamy reszta kremu. Sciagamy obrecz tortownicy i reszta kremu dekorujemy boki ciasta. Na czekolade wykladamy maliny. Tort chlodzimy w lodowce okolo 3 godziny. Przed podaniem wyciagamy na 10 minut by czekolada lekko zmiekla. Smacznego

Przysmaki Karolki
Tarta z malinami 147

Krem – 250 g serka mascarpone – 250 g mleka skondensowanego z puszki – 2 jajka – 500 g świeżych malin ( jedno kartonowe pudełko) Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i solą , dodać masło, 3 łyżki wody i połączyć ciasto. Następnie uformować z ciasta kulę i jeśli ciasto jest bardzo miękkie włożyć na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować(...)czasie przygotować nadzienie. Serek mascarpone, mleko skondensowane i jajka wymieszać w mikserze na gładki krem. Wyciągamy podpieczone ciasto i wylewamy delikatnie na spód krem. Piec ok. 20 minut aż masa zastygnie. Wyciągamy z piekarnika chwilę studzimy i układamy na wierzchu świeże maliny. Smacznego Artykuł Tarta z malinami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Ciasto cynamonowo-kardamonowe z malinami 157

Wiosna się zbliża, więc czym prędzej wyjadamy zapasy poczynione kilka miesięcy temu. Dzisiaj w ruch poszły ostatnie maliny. Świetnie się komponują z korzennymi przyprawami. Przypominamy sobie nasze czekoladowe ciasto z kardamonem i poziomkami i planujemy kolejne długie weekendy na łonie przyrody z przyjaciółmi… Składniki: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju słonecznikowego 4 jajka(...)przyprawy. Mąkę przesiewacie do osobnej miski, mieszacie z proszkiem do pieczenia i powoli dodajecie do reszty, cały czas mieszając. Okrągłą foremkę wykładacie papierem do pieczenia, wylewanie na nią ciasto, wciskacie maliny i wkładacie do nagrzanego piekarnika. Pieczecie w 180 stopniach przez około godzinę. Po wyjęciu studzicie, wyjmujecie z formy i posypujecie cukrem pudrem. Proste i pyszne, proszę bardzo, każdy może

GRUBY WAŁEK
Ciasto Malinowa Rozkosz 126

kolejny sobie dogodziłam :D Rewelacyjne ciasto z malinami, galaretką, śmietaną i mascarpone na cieście kruchym, całość okryte pyszną bezą <3 Prawdziwa rozkosz <3 Przepis na formę : 24cm SKŁADNIKI NA CIASTO KRUCHE: 3 żółtka 1,5 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 50g masła 180g mąki Szymanowskiej POLSKIE MŁYNY SKŁADNIKI NA WARSTWĘ MALINOWĄ: 500g(...)pieczemy w temperaturze 180* około 15 minut. 2. 2 galaretki rozpuszczamy w 2 szkl gorącej wody, gdy galaretki zaczynają zastygać dodajemy maliny świeże albo wcześniej rozmrożone odsączone od wody na sitku. Galaretki wykładamy na przestudzone ciasto kruche. 3. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, śmietanę i mascarpone ubijamy dodajemy cukier puder, stopniowo wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Całość wylewamy na galaretkę. 4. Czas

Dziś Ja gotuje
Bezglutenowe placuszki z malinami 162

Placuszki mogą być na obiad, albo na deser. Do tego zdrowe bo z kaszą jaglaną i do tego bezglutenowe. Zrobiłam dwie wersje jedną z malinami w cieście drugą bez malin. Dopełnieniem jest kisiel malinowy domowy. 150 g mąki kukurydzianej 30 g mąki ziemniaczanej 2 jajka 3/4 szklanki kaszy jaglanej 1 łyżka cukru waniliowego sól szczypta 3/4 szklanki mleka

wesoła kuchnia
Tarta z kremem mascarpone i malinami 108

uginały pod ogromnymi ilościami świeżych owoców i warzyw. Dlatego warto wykorzystywać te ostatnie, gdyż na kolejne przyjdzie nam poczekać, i to sporo. Z ostatnich w tym roku zebranych malin upiekłam ciasto. Tą tartę możemy śmiało włączyć do lekkiego i zdrowego menu - jej bazą jest ciasto z mąki pełnoziarnistej a ilość cukru w całości jest minimalna. Słodyczy dają temu ciastu pyszne

Milion Smaków
Tarta z malinami w czekoladzie 75

Tarta z malinami w czekoladzie w trzech odsłonach. Pierwsza wspomniana już tarta z dodatkiem malin, druga to tarta z gruszką. Trzecią najszybszą wersją, bo z pominięciem kruchego ciasta jest suflet z malinami, a wszystko to przygotujecie z jednego przepisu! Każda wersja jest obłędna, choć przyznam, że dzieci najbardziej czekały na delikatne sufleciki. Suflet należy zjeść zaraz po upieczeniu, bo najlepiej(...)piekarnika zmniejszając temperaturę do 180 st C, pieczemy przez około 45 minut z opcją górnej i dolnej grzałki. Po upieczeniu ciasto całkowicie wystudzić. Wystudzoną tartę posypać cukrem pudrem. Smacznego! Notes Tak jak wspomniałam tartę można przygotować z malinami lub z gruszkami na kruchym spodzie lub w kokilkach w formie sufletu. Jeśli zechcecie wypróbować w wersji sufletowej pomijamy wykonanie kruchego

SprawdzonaKuchnia.pl
Zielono mi czyli ciasto "Leśny mech" 5418

kusi swoim pięknym zielonym kolorem , którego sprawcą jest szpinak . Tak tak  , ten sam którego wiele osób nawet nie chce spróbować . Tutaj jego smak jest zupełnie nie wyczuwalny ,  Składniki : Ciasto : 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 3 jajka 1 0 1/4  szklanki cukru 1 szklanka oleju 2 szklanki maki  ( w oryginale krupczatka , ja użyłam pszennej) 3 łyżeczki proszku(...)śmietany 30% 300g białego sera (homogenizowany lub sernikowy -wiaderkowy) 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka agrestowa 1/3 szklanki wrzacej wody. Dodatkowo pół szklanki owoców  ( u mnie jagody i maliny) Wykonanie : Szpinak rozmrozic i odcisnąć nadmiar wody. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę  , wlać olej  ,wsypać  mąkę i proszek do pieczenia . Zmiksować  . Dodać szpinak i dokładnie

Malinowa Kawiarenka
Ucierane ciasto truskawkowe i czekoladową kruszonką 104

truskawki to smaczna kompozycja. Czekolada pasuje praktycznie do wszystkich owoców. Ciasto z owocami i kruszonką jest łatwe w pieczeniu. Owoce jagodowe jak truskawki, jagody , maliny i jeżyny posypuję skrobią ziemniaczaną, która wchłania sok z owoców. Ciasto jest przez to dobrze wypieczone, wilgotne ale niezbyt mokre(...)ciasto do złudzenia przypomina drożdżowe, ale tak naprawdę to jest to ciasto ucierane pieczone na maśle. W zeszły weekend udaliśmy się do Sztokholmu aby uczcić syna. Upiekłam tam ciasto z malinami. Znacie już je w wersji ciasto rabarbarem . Jest to naprawdę ciasto na szybkiego. Zawitaliśmy do Sztokholmu przed południem, więc zaraz po obiedzie upiekłam ciasto, które zjedliśmy z lodami. Sobota

codojedzenia
Crumble z malinami i mascarpone 166

pewno większa niż 8 porcji, porównując do porcji ciasta, którą dostaje się do kawy w restauracji. Nie marudząc więcej polecam ciasto na niedzielę , bo jest proste w robieniu, a duży plus, że można wykorzystać różne sezonowe owoce, nie tylko maliny. Crumble z malinami i mascarpone Składniki: okrągła foremka o średnicy 28 cm Kruszonka 225 g zimnego masła, u mnie solone(...)kruszonkę w okrągłej foremce i rozprowadź równomiernie. Następnie ułóż rozmrożone lub świeże maliny lekko dociskając. Rozsmaruj resztę kremu, a potem posyp całość migdałową kruszonką. Wstaw ciasto do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem udekoruj malinami i oprósz cukrem pudrem

codojedzenia
Nalewka z mrożonych malin 1794

Późną wiosną, zanim jeszcze pojawiły się świeże owoce, postanowiłam zrobić ciasto z malinami. Kupiłam więc mrożone, ale...ciasta i tak nie zrobiłam. Po wysypaniu ich z opakowania zobaczyłam, że są strasznie pokruszone. Po chwili namysłu postanowiłam użyć ich do przygotowania nalewki. Składniki: 400 g. mrożonych malin (można jednak użyć świeżych), 3/4 szklanki cukru(...)przecedzić i ewentualnie dosłodzić. Owoce można wykorzystać do ciast lub deserów. (O jednym z takich deserów napiszę po niedzieli.) Sama nalewka powinna postać jeszcze kilka tygodni, wyklarować się i nabrać mocy ;) Moja niestety nie zdążyła - była zbyt aromatyczna i smaczna, żebym pozostawiła ją w świętym spokoju ;) te kilka malin widocznych na zdjęciach, to pierwsze maliny z mojego własnego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Charlotte malinowa 1105

wrzątku i rozpuść w nim żelatynę. Połącz ją z malinowym purée. Gotową galaretkę wylej na stężały krem. Ciasto wstaw z powrotem do lodówki na kolejne pół godziny do godziny (najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy jest już gotowe). Gdy galaretka stężeje, wierzch deseru ozdób malinami i bitą śmietaną za pomocą(...)szprycy lub rękawa cukierniczego. Między maliny możesz dodatkowo poukładać listki mięty. Gotową Charlottę wyjmij z foremki, przełóż na paterę i zwiąż delikatnie wstążką (tylko w celach dekoracyjnych, ciasto bez niej się utrzymuje). *Maliny do kremu i galaretki mogą być mrożone. Wystarczy je rozmrozić przed zmiksowaniem. Jeśli dodatkowo będą zimne, galaretka zsiądzie się prawie natychmiast

Food Square
KREMÓWKA Z MASCARPONE I OWOCAMI 183

Składniki: 1 płat ciastka francuskiego XXL 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 1 galaretka krystaliczna truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 250 g truskawek 125 g malin 125 g borówek Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na pół. Każdą połówkę układamy na osobnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem i pieczemy najpierw jedną połówkę ciasta, a następnie drugą(...)powstałej masy, mieszamy i całość wlewamy porcjami z powrotem do masy, cały czas miksując. Odkładamy 1/4 ilości masy, a do pozostałej wrzucamy połowę malin, borówek i truskawek.  Delikatnie mieszamy łyżką. Masę z owocami wykładamy na ciasto francuskie, równomiernie ją rozsmarowując i przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego, lekko dociskając. Na wierzchu rozsmarowujemy odłożoną masę bez owoców. Dekorujemy pozostałymi truskawkami, malinami

Kuchnia MagdaLeny
Szarlotka z lukrem i malinami. 138

cukier waniliowy cynamon mielony według uznania Lukier: 1 białko około 1 szklanka cukru pudru Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 2 łyżki bułki tartej 2 szklanki świeżych malin Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na około 30 minut do schłodzenia. 2. Jabłka: Owoce myjemy i osuszamy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy(...)kroimy w kwadraty. 5. Lukier i dekoracja: Zimne białko ucieramy z cukrem pudrem, cukier dodajemy stopniowo, gdy lukier będzie gęsty i biały smarujemy nim każdy kawałek ciasta, na koniec dekorujemy malinami, wcześniej umytymi i dokładnie osuszonymi. 6. Podanie: Tak przegotowane ciasto podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności

Izabelawkuchni